|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: niedziela bez zakupów
A dajcie spokoj. Nie da sie juz sluchac tych herezji od ona88.
Byc moze mialas ch*ujowa sytuacje w domu. Byc moze nie chciało Ci sie za mlodu uczyć. Byc moze jestes na cos chora i to utrudnia Ci życie. Ale do jasnej cholery,jestes juz duza dziewczynka,nawet kobieta,wez odpowiedzialnosc za swoje zycie i za siebie. To ze jestes w miejscu w jakim jesteś nie jest zasluga zlego losu,tylko Twoich wyborow. Wszystko mozna zmienic,nadrobić,stworzyc od nowa. Trzeba chcieć. Ale zeby moc chciec trzeba sie najpierw przyznac przed soba,ze sie dalo dupy. A Ty o wszystko obarczasz niewiadomo co w zasadzie. Jak masz taki kompleks ,ze masz tylko wykształcenie srednie to na boga idz na te studia. Kto Ci broni? Kamienny olbrzym toruje Ci do tego droge? Masz pco? No biedna Ty..tak samo jak 10 procent populacji kobiet w wieku rozrodczym. Tego naprawdę nie da sie czytac. Masz problem ze soba ,idz w koncu na terapie bo zameczysz sie do końca zycia ze soba,tylko bedziesz mowila,ze to z winy otoczenia.. Nie radze tego z sympatii do Ciebie,radze jak czlowiek czlowiekowi,ktory ma zaburzenia psychologiczne. Nad tym naprawde sie pracuje. Ad rem. Ja sie bardzo ciesze ,ze sklepy beda wolac pracownikow w niedziele o 0:15 do roboty a w tygodniu zmiana do 23. Jak chce sie ludziom zabierac wolnosc czy to do pracy w jakis dzien czy to mozliwosc zakupow to tak sie to konczy. Szkoda tylko pracowników. Oni beda najwiecej plakac. Alee..niedziepa bedzie dpa rodziny zaiste
|
|
|
|
#3482 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już tu chyba pisałam nawet że w Rossmannie do którego chodzę wydłużyli godziny otwarcia sklepu z pn-sob do 19 na pn-sob do 21 żeby odbić tę wolną niedzielę. |
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;80821656]cztery zlote za kostke? 200g?[/QUOTE]
Ja właśnie płacę 4 zł za kostkę, ale 100g. 200 nie przejem. Więc pewnie taka kostka.
|
#3484 |
|
BAN stały
|
Ale to jeszcze nie jest na sto procent pewne,że będą przychodzić w niedzielę na nocną zmianę,u mnie w Rossmann bez zmian jeden sklep otwarty tylko do 21,reszta do 20 puki co jeszcze nikt nie odbija tej wolnej niedzieli zobaczymy co wymyślą za jakiś czas.Znajomi na sklepie przygotowują większą obstawa na soboty i poniedziałki a ludzi to pracy nadal brak,niby utargi w soboty i poniedziałki będą większe i sobie odbiją tą wolna niedzielę,kierownik z jednego sklepu w którym pracowałam,jak go ostatnio na sklepie spotkałam pytałam o te pismo czy dostali na sklep,śmiał się i mówił że to jakieś bzdury,że żadna biedronka nie dostała tego pisma i skąd mam takie wiadomości.
Pewnie dostaną na dniach ale był bardzo zły,i sam stwierdził,że jak do tego dojdzie będzie miał problem z dojazdem i będzie rozważał szukanie innej pracy. Bardzo to skomplikuje wszystko pracownikom,mam nadzieję że tak nie będzie. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Niby z tego pisma wynikało,że biedronka będzie płacić za dojazdy no ciekawa jestem zostaje mam czekać jeszcze miesiąc |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Onna teraz martwisz się o biednych pracowników, że ucierpią? Przecież wiadomo było, że to nie przejdzie tak po prostu, bez żadnych konsekwencji. Ale najważniejsze, że będą mieli wolne niedziele, prawda?
Pisałaś też, że będą mieli możliwość pójścia na jakąś imprezę rodzinną w niedzielę itd. A nie odniosłaś się do tego co napisała jedna z dziewczyn - że co jeśli ta impreza wypadnie akurat w pracującą niedzielę i nie dostanie wolnego bo przecież już miała. A tak swoją drugą też bym chciała zarabiać 3 tysiące i mówić, że mnie na coś tam nie stać. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2018-01-25 o 15:42 |
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież teraz to będzie zła biedronka! Nie rząd który taki zapis wprowadził, tylko biedronka! Znowu Ci źli przedsiębiorcy, którzy tylko myślą jakby tu ominąć przepisy, żeby pracownikom dowalić! |
|
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Ona88
Jezeli naprawde myslisz,ze to nie odbije sie na pracownikach to... Jako prawnik recze Ci ,ze nikt nie popusci utargu z jednego dnia handlowego. Jak nie beda ladowali towaru w nocy w niedziele to wydluza godziny otwarcia w pozostale dni tygodnia. Uwierz mi,ze to sobie zrekompensuja.Sklepy sie postaraja,zeby nie byly stratne.. Oczywiscie kosztem pracowników. To nie jest tak,ze rzad rzuci ustawe a to 500 plus a to wolne niedziele i to sie bedzie dzialo tak od reki bez żadnego wplywu na gospodarke,budzet,pracown ików, inflacje i co tam jeszcze. Szkoda tylko, ze efekty tego rządu zobaczymy za kilka/nascie/dziesiat lat. Ale wszak to nie temat na Twoja glowe. Najpierw trzeba miec jakas wiedze ,zeby moc dyskutowac. Ty po prostu sie cieszysz,bo panstwo daje..np 500 plus. Równie dobrze,każdy PRACUJACY dzieciaty,mógłby to sobie odliczyc od podatku i na to samo by wyszlo. Ale nikt nie mialby poczucia wlasnie,ze państwo MU DAJE (jego wlasne pieniądze notabene) i oczywiscie ludzie bezrobotni nie siedzieliby wtedy na benefitach za chwalbne rozmnozenie sie. |
|
|
|
#3488 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3489 |
|
BAN stały
|
No macie rację u nas muszą być koniecznie otwarte sklepy najlepiej 24 godziny ma dobę a inne osoby w Europie mogą mieć niedzielę wolna i mają się całkiem nieźle i uwaga mają nawet krótko otwarte w sobotę,ciekawe co Ci ludzie ze sobą robią przez te dni jak tak długo sklepy są zamknięte
|
|
|
|
#3490 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3492 |
|
BAN stały
|
No tak czyli tu się nigdy nic nie zmieni bo nasza sytuacja gospodarcza zawsze będzie zła
Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2018-01-25 o 17:17 |
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko...
|
|
#3494 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 |
|
BAN stały
|
Tutaj dużo wydałam w Polsce niestety średnio przywiozłam bo miałam pracę sezonowa raz po 50 godzin w tygodniu a raz po tylko 20 niestety.
Poprzedni był jeszcze gorszy więc chyba już żaden nic ciekawego nie wniesie. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- A co by pomogło? To jaki oni mają w tym cel żeby zrobić wolne niedzielę, 500 plus niby żeby dzieci rodziło się więcej,i niby się rodzi bo inaczej to każdy będzie musiał na swoje emerytury odkładać według artykułów i innych źródeł |
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, onnaa88 jeszcze kilka stron temu zarabiala niecale 2 000
szybka podwyzkaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3498 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to nie wyż rodzi te dzieci? |
|
|
|
|
#3500 |
|
Raczkowanie
|
Osobiście - wolałabym sama sobie odkładać na emeryturę. W mojej branży w moim mieście średnia pensja na początku to 3900 brutto. Koszt pracodawcy na takiego 1 pracownika) to 4700. Z tych 3900 pracownik dostaje tylko 2780 zł. Więc wolałabym sama odkładać na emeryturę i żeby państwo z moich pieniędzy nie opłacało leniwych dzieciorobów. Nie stać kogoś na dziecko to niech nie robi.
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne że tak.
To tak jak Hitler wstrzelił się w super moment gospodarczy i współcześni mu Niemcy myśleli, że to jego zasługa. Znaczy jasne, futra za bezcen po żydówkach cośtam wniosły, ale nie na tyle, żeby całą gospodarkę rozruszać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wy to wiecie, ja to wiem, ale widze, ze nie wszyscy, temu pytam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też już mam dość dofinansowania innych dzieci, wolałabym własnemu odłożyć. Przemilcze ile za ostatni kwartał zapłaciłam podatku i ZUSu łącznie bo mi słabo. I co z tego mam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3505 |
|
BAN stały
|
To kurde ile też wyż jeszcze będzie rodził?Ja to już dobre 10 lat temu słyszałam,jak trochę przyrost dzieci to ciągle piszą o tym wyżu
Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2018-01-25 o 17:54 |
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem jednym z ostatnich roczników wyżu i wyobraź sobie, ze na dniach rodzę. Mało tego moje koleżanki z LO, pracy tez dopiero się wzięły za rodzenie. Wiesz, tak się składa, ze w pl drogo, ze trzeba było zacisnąć pasa i skończyć szkoły, znaleźć prace, dorobić się mieszkania i dopiero myśleć o dzieciach. I tak nam zeszło, ze rodziny po 30, a nie 20... |
|
|
|
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.