|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Zapuszczam włosy cel: do dooopywłosomaniaczka od 18.11.2011 ZUZKA Edytowane przez WarOfWorlds Czas edycji: 2013-06-17 o 17:42 |
|
|
|
|
#3482 |
|
Spaceroholiczka
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Nie ułatwiacie
Na razie kupię plastry polecane przez Say (tusz polecała i jest super, może plastry też będą KWC), a później pomyślę o depilatorze
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam nie widziałam. A jakieś maści typu alantan, maść z witaminą A, albo coś z mocznikiem, żeby zmiękczyć skórę?
|
|
|
|
#3484 | ||
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Cytat:
dziękuję jeszczeraz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2013-06-17 o 17:46 |
||
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Gratulacje i kciuki dla Wszystkich potrzebujących Moje włosy były dziś niewyjściowe po godzinie siedzenia pod wiatrakiem w pracy ale o dziwo jak je spięłam , to ułożyły się ekstra A jutro będziemy mieć w pracy darmowe lody spoko, dziś inwestowałam w kręconego I jeszcze się wku.wiłam, bo już czytałam gościowi zgody do umowy i nas rozłączyło i nie szlo się połączyć, zadzwoniłam po chwili a on mówi, że sobie oddzwonił na ten numer i dokończył umowę
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
bede czymać kciukasy w takim razie a co do komplementów, to gratuluję! ja ostatnio usłyszałam od koleżanki pytanie, czy farbowałam włosy, bo tak się błyszczą w słońcu ale miło mi się wtedy zrobiło Cytat:
mnie w depilacji denerwuje to, że jak się wstrzymam z depilowaniem aż wszystkie włoski odrosną i je wydepiluję, to jest ok, dosyć długo jestem gładka. ale oczywiście głupio mi zawsze zapuszczać te włosy i czekać, aż wszystkie odrosną więc depiluję jak odrasta część, wtedy za kolejne kilka dni wyrasta następna część włosków i tak w kółko... i wtedy jak przez tydzień mam gładkie nogi to cud także tak źle i tak niedobrze.
|
|
#3487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proteiny co jakiś czas są potrzebne - czyli przez ponad pół roku zrobiłaś włosom post "bezmięsny'. Spróbuj też odżywki bez spłukiwania, na przykład Joanny Naturii. Cytat:
![]() Nie przyznam się przed spróbowaniem ![]() Kciuki!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wolę już maszynkę i mniej wrastających i nie boli ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- tego nie próbowalam, codziennie się tym smarować trzeba?
|
|
#3489 |
|
Spaceroholiczka
|
Say, kochana, przypomnisz jak będą w promocji?
Zawsze zapominam o gazetkach, a chcę je wypróbować!Powiedz mi tylko jeszcze czy jedno opakowania starcza Ci na dwie nogi? |
|
|
|
#3490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wersję kokosową, ale zapach to jednak ładniejszy mango ![]() Cytat:
ooo, jak ukręciłaś masło do ciała? ![]() Cytat:
![]() o, serio? zawsze veet mi się z jakąś totalną drożyzną kojarzył
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Moje włosy chyba pokochają się z olejem arachidowym
takie są miękkie i gładkie
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi starcza jedno opakowanie na dwa udka i dwie łydki ale na początku potrzebowałam z półtora opakowania jak nie miałam wprawy. bez promocji kosztują chyba 13-14zł, więc też nie jest źle są jakieś tańsze plastry na rynku, isana np. jest po 8zł, ale według mnie jest ogromna różnica. te veet debiut mają wygodny uchwyt do odrywania plastrów (to naprwadę bardzo pomaga:P) i ten wosk jest jakiś lepszy, nawet krótkie włoski wyrywa.
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-06-17 o 18:06 |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie była jeszcze wersja czekoladowa, ale ja nie lubię zapachów kokosowych/czekoladowych itp. więc tylko mango mogłam wziąć i rzeczywiście pachnie ślicznie ![]() Wróciłam od dzisiaj na dietę, ostatnimi czasy sobie zbyt pofolgowałam i trzeba się z powrotem wziąć za siebie ehhh do ćwiczeń też muszę wrócić ![]() aaa i kupiłam dzisiaj awokado, nigdy jeszcze nie jadłam więc postanowiłam spróbować, tylko nie wiem jak się za nie wziąć
|
|
|
|
|
#3494 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Mówisz, że widać różnicę? Choć i tak czekam na recenzję isanowych od Inspire ![]() W ogóle, to melduję się z oliwą na włosach i białą perłą na zębach. Jestem takim leniem, że robię to tylko raz dziennie
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A teraz przepraszam Was dziewczęta... Uciekam na taras, z maską na włosach, uczyć się do poprawki z durnej psychologii... Ciekawe jak tym razem mi pójdzie...
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a awokado jest słodkie? |
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
hmm raczej nie, dla mnie jest takie olejowe w smaku
dlatego ogólnie nie lubię samego awokado jeść, do sushi mi tylko pasuje i właśnie do takich past ![]() jak ci pasta nie posmakuje, to na włosy nałóż
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro będę próbować to się okażeW ogóle tak dzisiaj stwierdziłam, że mało ciekawych rzeczy próbowałam, kusiło mnie jeszcze mango i melon bo też nie jadłam, ale stwierdziłam, że teraz jest czas truskawkowy i nimi się będę zajadać (mam truskawki z własnego ogródka
|
|
|
|
|
#3500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tymczasem nałożyłam fajny dres, naolejowałam końcówki shea, kawę zaparzyłam, idę się naukować.
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę temat golenia/depilacji.
Akurat dzisiaj, jako że upał, myślałam o tym i uznałam, że nie ma momentu, w którym moje nogi byłyby wyjściowe... Nie mam problemu z szybkością, z jaką rosną mi włosy, spokojnie mogę co 2, a czasem i 3 dni golić, ALE przez 2 dni po goleniu mam masę czerwonych plamek, jak krostek, ale to nie krostki, bo są płaskie na skórze. I nie mam pojęcia od czego, bo od lat golę nogi tymi samymi maszynkami i żelem. Nawet ostatnio zdarzyło mi się parę razy z oliwką lub odżywką (bo mam parę takich, co na włosy ich nie zużyję) golić, faktycznie były nogi gładsze, nawilżone, ale krostki i tak się pojawiły. ![]() Peelingi robię, szoruję tą szorstką stroną gąbki/rękawicą i nic. Tzn. mniej wrastają, ale i tak moje nogi wyglądają teraz przez te plamki nieestetycznie (już pomijam, że i bez nich takie są - mnóstwo blizn nawet i kilkuletnich, bo na moich białych nogach najdrobniejsze przebarwienie widać). |
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę biznesplan i czuję się taka głupia..
Analizy, wykazy, ja pierdziu. ![]() Siedzę i płaczę nad kartką, bo od pół godziny tkwię w jednym punkcie.. |
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie do końca, bo laminowałam włosy wiec jakieś proteiny były
|
|
|
|
#3504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym pastę zrobiła, albo do sałatki wkroiła. generalnie bardziej jako dodatek pasuje ![]() Cytat:
ale to co TŻ lubi to też bym chętnie oszamała ![]() Cytat:
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ten sam problem z depilacją - po kilku latach orania na depilatorze powiedziałam dość, ile można wygrzebywać wrośnięte włosy
Wszędzie i po wszystkim albo krostki albo szybko odrastają, plastrami ciężko wszystko równo wyrwać, jedynie laser pozostajeEdytowane przez lilith_ed Czas edycji: 2013-06-17 o 19:03 |
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam, że moje nogi też źle znoszą tą depilację i wyglądają okropnie... aż mam opory przed ich odsłanianiem. wszelkie wygrzebywanie wrośniętych włosków kończy się strupami i bliznami.. a po goleniu maszynką odrastające włoski tak mnie swędzą, że mam ochotę drapać się aż do krwi. dlatego ostatnio się przerzuciłam na te plastry.
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- ale nie smarujesz się żadnymi balsamami od razu po depilacji?
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, zastanawiałam się nad kupnem depilatora (od czwartku będzie w biedronce philipsa za 60zł) ale jak tak czytam te wasze wpisy o wrastaniu to sama nie wiem. Jakoś moje nogi dobrze znoszą golenie, ręce depiluję kremem i w sumie też jest gites, z bikini mam problem ale depilatorem chyba bym się nie odważyła, więc w sumie to chyba daruję sobie ten depilator
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
say u mnie to samo, grrr!
Żeby to tak te klaczki na nogach, rękach, przestały rosnąć i tą energię organizm przeznaczyłby na włosy na glowie
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

cel: do dooopy
Przebolałabym fakt podrażnień, tylko denerwuje mnie po to, że już po 2/1 dniu muszę ubierać długie spodnie 
ale o dziwo jak je spięłam , to ułożyły się ekstra
A jutro będziemy mieć w pracy darmowe lody
spoko, dziś inwestowałam w kręconego

ja ostatnio usłyszałam od koleżanki pytanie, czy farbowałam włosy, bo tak się błyszczą w słońcu 

Zawsze zapominam o gazetkach, a chcę je wypróbować!