![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia :)
A ja nie pracowałam w hotelu, swoje słyszałam, a wy to jeszcze potwierdzacie
![]() ![]() Iwonka będziesz teskinic za Anglia zobaczysz ![]() ![]() No i chyba bedziemy miec kota ![]() ![]() ale przed Landlordem bedzie ja trzeba ukrywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Raczkowanie
|
Troche mi zajelo zeby przeczytac caly watek :P ale przebrnelam i ciesze sie
![]() Ja juz w Anglii od 6 lat- o rany ale zlecialo... Od poczatku pracowalam w jednej pracy i przerwalam tylko dlatego, ze niunio pojawil sie na swiecie, a pozniej drugi, wiec o powrocie nie mam mowy ![]() Nie wyobrazam sobie powrotu do Polski, chociaz wiekszosc moich znajomych planuje teraz powrot - to wszystko przez tego nieszczesnego funta ! Gdyby nie to, ze moi rodzice bardzo tesknia i susza mi glowe o wizyty wnukow to pewnie bym tak czesto Polski nie odwiedzala, a tak jestem tam conajmniej dwa razy w roku. Wlasnie sie tak wybieramy ...
#3483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moi znajomi tez wracaja, a jak nie wracaja, to planuja wrocic za max 2-3 lata. Czyzby Anglia wraz ze spadkiem funta stracila swoj urok? Dla mnie mniej niz waluty licza sie zmiany obyczajowe, ktore obserwuje i ktorych nie popieram... No coz - trzeba bedzie sobie jakis nowy kraj znalezc ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któras z was miala do czynienia z pracą na farmie tzn. zbieranie truskawek?Ile można wyjsc na czyms takim? Ja aktualnie pracuje w fabryce znanego na świecie molocha, ale niestety to praca na zawołanie i są tygodnie, kiedy moja wypłata jest opłakana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Raczkowanie
|
dziewczyno naprawde chcesz tak harowac? ja pracowalam kiedys 1 dzien przy zbiorze truskawek, na drugi dzien po godzinie w rajce polewalam truskawki swoimi lzami i przelykajac dume zeszlam z glupiego pola...nie ma bata nie dla mnie taka harowka...juz nie lepiej jakies sprzatanie jako druga praca?? albo kelnerowanie....podziwiam osoby pracujace po fabrykach, w oxfo mamy wielka fabryke bmw gdzie jak slyszalam na 5000 tys zatrudnionych ponad 3 to polacy...dziekuje bardzo za cos takiego...wczoraj omal ze wstydu sie nie spalilam w autobusie, panna za mna siedziala i przez tel rozmawiala z kims po pol...bardzo glosno...uzywajac slownictwa z rynsztoka...nie mowie ze ja nie klne bo klne dosc sporo ale w autobusie na glos?? ,,cos ty q...ochu...les...ja pier...poje...i tak dalej ... wszystko w jedynm zdaniu!! chcialam jej uwage zwrocic ale potem pomyslalam po co mi to...i tylko wlaczylam muze glosniej zeby sobie ja zagluszyc....tragedia....
mam nadzieje ze ci co zostaja tutaj na dluzej reprezentuja jakis poziom inteligencji....czy jest jakies okreslenie na nienawidzenie ludzi glupich?? wystrzelalabym ich wszystkich....od razu....grrr (podnosi mi sie cisnienie jak tylko sobie o tej pannie pomysle)... wracam do slodkiego nic nierobienie...ale tylko przez nastepna godz...potem moj angol wraca do domu i serwuje mu kasze gryczana z sosem pieczarkowym i kapusta kiszona ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
hehe Olita23 - a to dobre !
Ja jak tu przyjechalam to w autobusie nie mozna bylo uslyszec slowa po polsku, a jak ktos sie odezwal to wszyscy sie patrzyli - co to za jezyk ?? Teraz (na szczescie nie uzywam juz autobusow) jezyk polski to normalka nawet kierowcy to 50% polacy !!A co do przeklinania - to jakas plaga !!!
#3487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 |
Raczkowanie
|
moge dac namiary na prace w Londynie... jesli ktos jest zainteresowany
![]()
#3489 |
Rozeznanie
|
a dla kogo za ile i gdzie? Ja jestem na maciezynskim ale maz mysli powoli o zmianie pracy wiec moze....
#3490 | |||
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Było bardzo sympatycznie. Połaziliśmy po górach i po raz 2 zgubiliśmy się na Majorce na szlaku dla wtajemniczonych ![]() Iwonka nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Powodzenia w szukaniu nowej, lepszej pracy albo 2 miesięcznych wakacji przed powrotem do PL. Cytat:
![]() Przykro mi, że odwołali lot i to z tak krótkim wyprzedzeniem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam nowe emigrantki ![]()
![]() |
#3491 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
Wracając do tego housekeeping'u...No właśnie, sprzątający często ułatwiają sobie pracę posuwając się do raczej mało higienicznych sposobów...
Kurczę, czy wam też tak szybko czas ucieka w tej Anglii? Czasem to już zatracam się w dniach tygodnia, raz nawet zdarzyło się, że byłam pewna iż jest piątek a okazało się, że środa ![]() Ojjj koculek ja też zazdroszczę ![]()
#3493 |
Raczkowanie
|
czas ukcieka szybko gdziekolwiek sie nie jst..wydaje mi sie ze po 25 zaczyna gonic i zanim sie zorientuje 30 mi stuknie...ja juz za poltora tygodnia do berlina, 3 dni zwiedzamy a potem 3 dni do wroclawia...i w sumie sie ciesze bo zab mnie zaczal bolec...wiec juz mam dentyste, teraz musze znalezc fryzjera bo moja fryzjerka wyjezdza na dlugi weekend a ja musze zrobic cos z wlosami....zakupy zrobie w niemczech najbardziej nie moge sie doczekac orseya bo u nas w pl rozmiarowka konczy sie na 10 ewentualnie 12, a ja na moj biust minimum 14 potrzebuje...a w niemczech to sie zaczyna od 12 chyba
![]() ![]() zazdrosz\cze majorki...ja moze w koncu sie pojade gdzies poopalac...narazie w planach jest walencja...zobaczymy.... pozdr wszystkie laseczki!!
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
Kochane, w ramach trzymania linii i uprawiania sprtu postanowilam wrocic do jazdy konnej - wszystko juz zalatwione, w przyszlym tygodniu odbieram klucze do stajni. A poniewaz mialam lekka przerwe, zastanawiam sie, czy bede potem w stanie chodzic prosto
![]() No i wolalabym sobie nic nie polamac tuz przed slubem ![]() A dzisiaj od rana dobre wiadomosci - dostalam potwierdzenie, ze przyleca na wesele moi znajomi z USA ![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Raczkowanie
|
Praca w sklepie, godziny pewnie do dogadania w rejonie SW15. Jesli pasuje daj znac.
#3496 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o linie to ja bym chciala raczej przytyc. Do najchudszych nie naleze jednak nikne w oczach co przy ciaglym karmieniu mojej najmlodszej pociechy nie jest wskazane... buu Stracilam apetyt juz od kilku tygodni odzywiam sie fatalnie.
Jedyne co pocieszajace to to, ze jade do Polski w przyszlym miesiacu i mama mnie dokarmi odpowiednio...
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez podjęłam taką decyzję jak Ty, Iwonko. Bardzo bałam się powrotu i często wchodziłam na Wasz wątek, bo Twoje nastawienie było bardzo optymistyczne ![]() Nie żałuję decyzji. Wiem, że im bardziej bym ją odkładała, tym trudniej byłoby wrócić. Jest mi teraz bardzo smutno, ale wiem, że to minie z czasem i wszystko się poukłada. Nie mogę wrócić znów do Irlandii, bo będąc tam tracę szansę na osiągnięcie czegoś tutaj. Iwonko, trzymam kciuki za Twój powrót. Przygotuj się na to, że będziesz bardzo tęsknić, ale to minie z czasem. Na pewno uda Ci się zrealizować plany! Powodzenia! ![]()
![]() |
#3498 |
Rozeznanie
|
Możesz sie podzielić doświadczeniem z tej pracy ? Czy to jest sklep z ciuchami ? I jakie są wymagania ? Jaki poziom języka i co należy do obowiązków ?
Jeżeli nie chcesz pisać na forum to może być priv. Szkoda, ze nie jestem z Londynu bo z chęcią bym taką prace wzieła. Myśle o pracy w sklepie i chce zaczac składać Cv ale nie mam pojęcia czego się spodziewać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() na poczatek zamierzam odpoczac od pracy, zrobic remont w domu,odwiedzic rodzinke, w miedzyczasie bede myslec co ze soba zrobic. chcialabym przenies do polski moznosc zdobywania pracy z anglii. moj byly szef zadzwonil wczoraj i zaproponowal mi fajna prace no i niestety musialam odmowic. tak mi szkoda ![]() jakos tutaj w ogole nie mam problemu ze zmiana pracy, sama do mnie przychodzi. wiem ze w polsce nie bedzie tak kolorowo ale nie moge sie doczekac az tam bede. powodzenia i daj znac jak ci idzie ![]()
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Jestem w Londynie. Dostalam jednak prace w fabryce, ale ponoc sa mniejsze zarobki na godzine, tzn jest ta namniejsza stawka czyli 5.52 a bylo kolo 6. Niestety Polacy w tej pracy.. a szczegolnie polki strasznie przeklinaja i sa bardzo niemili, wiec zawsze doczepiam sie do hindusow i murzynkow, przy okazji szkole jezyk
![]()
#3501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Landlord sie zgodził i od dzis mamy w Uk kotka ze schroniska, super niedługo ja zobaczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dałam sobie czas na odpoczynek, poukładanie sobie wszystkiego od nowa, spotkania z rodziną i znajomymi...Ale wciąż bardzo tęsknię za Dublinem i moją irlandzką pracą... ![]() Wiem jednak,że to minie i uda się zrealizowac wszystkie plany! Wracaj, wracaj-jest piękna, zielona wiosna ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
swoje lata mam i chce dziecko, miec meza i wlasny dom a nie siedziec tutaj i myslec tylko o pracy. ![]() dlatego zdecydowalismy sie wrocic chociaz musimy zaczynac od nowa to i tak wczesniej czy pozniej doszloby do tego bo nigdy nie planowalismy zostac na stale. Musisz sie zastanowic gdzie ci lepiej...powodzenia, mam nadzieje ze podejmiesz dobra decyzje ![]() Zmijka to gratuluje, zazdroszcze zwierzaka chociaz wole psy ;-))
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama czasem sie zastanawiam nad powrotem do Pl, ale tutaj w UK mam braci i znajomych i jakos mi lepiej niz w PL. Jak jadę do Pl to odpoczywam psychicznie, ale nie wiem czy bym tu chciała wrócić, jeszcze nie teraz. Iwonka psa tez fajnie by było mieć, ale jest więcej obowiązków. a kot jest mniejszy i mniej kłopotliwy ![]() wzielismy 5 letnia kocice, nie ma w dwóch miejscach futra, ciekawe co jej ktoś zrobił ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iwonka już czytam n-tego Twojego postai powiem Ci,że masz bardzo podobnie do Mnie no i podobne podejscie i poglądy do Moich i to jest fajne bo widze,że mnie rozumiesz .Dokładnie chce tego samego co TY meża, dziecko itp i itd ale wlasnie chodzi o to ,że mój TŻ nie może wrócić do Polski a tutaj jest bo musi chociaż widze,że b. chciałby wrócić no i chodzi o to ,że ja moge wrócić ale nie chce spieprzyć tego związku bo jesteśmy ze sobą cztery latka i planujemy wspólną przyszłość i dlatego mam ten cholerny dylemat ![]() Cytat:
![]() ![]() p.oki co musze tu jeszcze być bo właśnie zdaje tu prawko no i chce je skończyć jak już zaczęłam wiem,że musze podjąć decyzje ale to jest ..cholernie trudne ![]()
Wiedziałam jak chcę żyć MAZDA RX 8 ![]() ![]() .........OUT OF YOUR LEAGUE......... Edytowane przez GiGa007 Czas edycji: 2008-04-18 o 16:10 Powód: blad |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zadomowienie
|
GiGa wlasnie dlatego jade bo czuje ze czas sie dla mnie tutaj zatrzymal. wszystko kreci sie wokol pracy, prawie nie mam zycia towarzyskego - a przynajmniej nie z ludzmi z ktorymi bym bardzo chciala, nie mam rodziny tylko praca, praca praca.
![]() ![]() zreszta jestem dobrej mysli i wierze ze bedzie dobrze a jak nie to chociaz mam wiele ramion do wyplakania sie ![]() GiGa dlaczego twoj TZ nie chce wracac?jest polakiem?moze jeszcze sie rozmysli...czy on wie ze nie jestes szczesliwa?
#3509 |
Zadomowienie
|
Wspolczuje podejmowania takich decyzji. Ja mimo znikomego zycia towarzyskiego ( a w Polsce zawsze bylam otoczona masa ludzi i za tym tesknie) podjelam decyzje, ze zostaje tu na stale, ale to przez TZ. No i jak juz wspominalam, mam tu mame i siostre. Nie wiem czy odnalazlabym sie w Polsce, nawet jak bylam na wakacjach to jakos dziwnie mi bylo.
#3510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam podobnie z tym ,,zamuleniem,, a jeszcze do tego dobij amnie spadek funta bo cały te moj wysiłek żeby coś zaoszczędzić marnieje z dnia na dzień i podważa wogóle sens tego wyjazdu. z kolei w Pl tez nie jest kolorowo i w koncu w pL bede klepqć biede i w uk tez. ![]() Straszne bo wyjechałam, żeby sie czegos dorobic. A wychodzi że jest coraz gorzej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.