Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-01, 03:03   #3481
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
U mnie pierwsze karmienie. Sara spała bez wiercenia prawie 4 godziny, a przerwa między ostatnim karmieniem to prawie 6 godzin .

Jestem w szoku.
Tz z nią teraz siedzi, a mi kazał isc odpocząć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wow

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
My już nie śpimy. Mikolaj obudził się z płaczem z powodu bakow. zrobilam masaz i nie wiem co jeszcze mogę. zasypia na rękach ale co chwilę budzi się z piskiem.
Biedny

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
tysia widze ze dzis ty dyzurujesz na forum...a probowalas termofor mu przykladac...lub np. recznik zdjety z kaloryfera???

domi brawa dla sary...dorasta ci chyba panna

u nas chyba drugie pisze chyba bo maly zjadl cale 30ml i padl a ja czelam czy zaraz sie obudzi znow glodny... gardlo mnie dalej boli jutro lekarz i raczej antybiotyk

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

kurcze tak mnie to gardlo boli ze az wzielam paracetamol - na bank to juz angina :-( cholera ciekawe co irl lekarz wymysli przy karmieniu piersia mam nadzieje ze da rade

Oj oj zeby lekarz cos wymyślił.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Byłam u kota 2 godz. Miauczał od wejścia strasznie stęskniony. Dałam mu mleko, nie wypił, poszedł do kuwety..znowu się w niej modlił próbując coś zrobić.. wyszedł, a tam siuśki zabarwione na czerwono Nie wiem czy to krew z niego zeszła, czy tak się wylizuje tam, że sobie uszkodził i z tej ranki wycieka..masakra.. a wylizywał się cały czas, jak chciałam go pogłaskać, to gryzł.
Rozpuściłam mu Urinovet i tabletkę Furalginum, w strzykawkę i zaczęła się zabawa.. uciekał, gryzł, drapał.. założyłam rękawicę kuchenną, zaczął syczeć..podrapał mi uda i dłonie..do rodziców dzwoniłam i prawie ryczałam w słuchawkę, bo nie wiedziałam co robić a i do dziecka musiałam wracać na karmienie.. Zawinęłam go w końcu w koc, tylko łeb na wierzchu i udało mi się wstrzyknąć w pysk. Poszedł do kuwety, ale nie jestem pewna czy coś wysikał.
Następna zabawa była jak próbowałam go napoić.. nie chciał mleka, ani wody z brodzika, ani z miski.. kot siedział w brodziku przy odkręconej wodzie, a ja na pufie w przedpokoju i ryczałam.. w końcu wrzuciłam mu miskę do brodzika- wypił Już nie miałam czasu czekać czy pójdzie do kuwety..wyciągnęłam go tylko z brodzika na dywanik łazienkowy, żeby nie siedział na ten być może przeziębiony pęcherz na zimnym i jeszcze z mokrym dupskiem.. Mam nadzieję, że zejdą z niego te siuśki

Jutro weterynarz tylko od 9 do 11 przyjmuje.. mąż ma kota w d... Ja się do niego przestałam odzywać, ciągle ma do mnie jakieś pretensje/problemy..mam go dość..cały dzień tylko 'koty drzemy'.. on naprawdę nie zdaje sobie sprawy z mojego zmęczenia. Przykre, że nie mogę na niego liczyć..nawet jeśli nienawidzi kotów, to mógłby uszanować, że ja je kocham i mi pomóc.. ale po co..lepiej sie posmiać z jego ewentualnego przekręcenia się..bo takie fajne jest zdychanie z pękającego pęcherza..ja pierd...!

W nocy Mały budził mnie co śr. 1,5h, rano byłam zmęczona, a cisnęłam po ten prezent dla jego siostry, później na szybkiego szczepienie, później musiałam jechac na zakupy, bo on nie chciał.. powiedziałam, ze jestem zmęczona, a on na to, że to on przeważnie robi zakupy, więc teraz mogłabym ja, bo on dzisiaj nie chce po sklepach chodzić..on nie chce i nie musi, a ja muszę chcieć.. pojechałam wściekła i rozżalona.. W ogóle tyle dzisiaj usłyszałam jego zali do mnie..nie tlyko zakupy, ale nagle, że ja NIC nie robię/nie sprzątam..wszystko on.. poczułam się niedoceniona.. Większość co robię to przy dziecku, dla dziecka..ale że od razu NIC poza tym..? nagle nawet brak obiadu jest problemem..
Wyryczałam się pod prysznicem jeszcze.. idę spać.. znowu przesadziłam z treścią..wybaczcie

Dobranoc
O ja pierd.le. Sorry,ale wymieklam. Jak mozna sie cieszyć z czyjegos cierpienia nawet jeśli to zwierze jest
Fuck! Nigdy bym nie mogła byc z kimś takim , a tym bardziej z kimś kto nie lubi kotów

Współczuje naprawde musisz byc bardzo silna bo ja bym juz dawno wysiada z tego związku.
Trzymaj sie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A co do Halloween to u nas nikt nie chodzi po domach i w szkołach też nie zrobili nic dla dzieci bo księża wystosowali listy do szkół że to święto pogańskie i żeby go nie obchodzić

Przecież to nie jest żadne święto

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
dokładnie - ze 3 tygodnie temu uświadamiałam przez domofon moją sąsiadkę, DOSŁOWNIE, że "napier.alanie młotkiem o 21:30 to już nie remont a terroryzm i że jak się nie uciszą, to zrobi to policja" Macierzyństwo chyba zaszczepia w nas jakiś pierwiastek wredoty... Ona mi jeszcze gadała, że "co ona ma powiedzieć, jak jej sąsiadzi za ścianą co sobotę imprezują do rana" więc jej powiedziałam, że jej sąsiedzi - jej problem - ja ich nie słyszę, a to jej męża napier.alającego młotkiem w ścianę, tak, że mi nogi na podłodze podskakują - owszem. Każdy niech pilnuje swojego komfortu życia...

Przestała mi mówić dzień dobry... co za pustak!

Jestes jak moja sis. Ona mieszka w oficynie na przeciwko kościoła. Tam jest spory parking w wakacje często gnojarnia przyjeżdża tam sobie popic i pochwalić sie furami. Kolesie szpanuja, a laski piszcza i piją alko. Kiedyś o 3 w nocy stali pod jej oknem i zbudzili jej małego,ktorego usypianie jest koszmarem. Sis mowi do Tzta zeby wylazl i cos z tym zrobił,a on taka dupa i gada, ze co on im zrobi,ze musza to jakoś przytrzymac. Sis , ze co chyba go powalilo. Wkurzyla sie wziela kija od bejzbolu wyszła i (nie umiem powtórzyć tak jak ona sorry) powiedziała cos w stylu, ze jak nie zamknął ryja to bedą miały tego bejzbola w dupie, a potem w mordzie
Aha bo mówiła to do lasek, które jak juz wyszła szczaly pod jej bramka

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
To co ciotki..bawimy się?

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Tari ja też wystroiłam swoje dziecko z okazji Helloween
A na drugim foto Gabrysia vs marchewka z jabłkiem

Minka świetna

Cytat:
a to moja halloweenowa córka:
OMG! I love it love it
Jak ona super siedzi z ta dynka

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
tez mam avast i nic nie wyskakuje

Ptyś sie przebrał na halloween
Śliczny Ptys

En- dla Tz.
Ja bym jednak pojechała bo nie chciałabym zeby mimo wszystko ojciec mojego dziecka, zywiciel rodziny lazil nadziukany po nocy po ulicach. Debili nie brakuje.

Ja bym sie odegrala,ze jakby przyszedł do niego kumpel to bym mu zostawiła małego po cichu wyszła z domu, wsiadła w auto i napisała SMS "have fun!"

Tz pojechał do pracy na 22 wróci ok.4 rano. To oznacza nie spanie dla mnie. Mały spi w bujaczku
Zara go biorę za doopeczke do wyra. Jestem wykończona. Boli mi cos brzuch,głowa i rzygac mi sie chce.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-11-01 o 03:07
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 03:03   #3482
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Misiaczka
3,5 godziny dla mnie to byłby raj....

Moja sobie juz wstała guga gada śmieje sie i ma w nosie że ja chce spac. Leżeć sama nie chce bo ryczy i nosić i bijąc muszę, niech to szlak

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 03:04   #3483
ita83
Wtajemniczenie

misiaczka i tak masz luz u mnie pobudki co 3h do tego odciagam pokarm

a Domi wcale prawie nie spi
na marginesie Domi podziwiam cie kobieto ze jeszcze funkcjonujesz

oki teraz juz naprawde ide spac mimo ze fajnie sie z wami pisze

Stary 2013-11-01, 03:26   #3484
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Puściłan jej biały szum i po pół godziny Zasnela. Odłożylam i ide spac. Bo jak nie to chyba zasne na stojąco.

Stary 2013-11-01, 04:16   #3485
czarownica1
Zakorzenienie

2 karmienie. Pierwsze o 3-ciej.
Bylam w klubie ale zaspana nie ogarniam tematu.
Jak wypije kawe poranna to sie ustosunkuje.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 04:22   #3486
Samantha7
Zakorzenienie

Domi - a co to biały szum?
A juz myślałam, ze wyslalas nam tego robaczka z doopinki Sary bo dzis moj mały sie wierci przez sen
I tak nie śpię 23:20 jem se zupę krupnik

Ja czasami w nocy co 2-2,5h wstaje, a czasem nawet co 1,5h. W dzien to karmie co 1,5-2h.
Moj mały je poprostu mało, a często. Taki typ.

Stary 2013-11-01, 04:27   #3487
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Drugie, Mały śpi ja odciagam. Sam zrób test :P:P:P

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-01, 04:30   #3488
Samantha7
Zakorzenienie

Aha zapominam ciagle.
Dzoann - następnym razem niech rodzice kotka oddadzą do hoteliku kociego na ten czas co ich nie bedzie, zwłaszcza chorego. Biedny kotek. No i nie dawaj kotu mleka bo koty nie powinne pic mleka. Moze miec problemy z kupa ostrzejsze. Koty często maja problem z wysikaniem sie przez ten zwirek bo im moze wpaść w siusiaczka. Zwłaszcza takie małe kotki co lubią sie grzebać ile wlezie. Lepiej uzywac taki sosonowy "zwirek" . Tyle, ze moja np.do niego nie wejdzie

Matko jak mi łeb i kark boli

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43515992]Drugie, Mały śpi ja odciagam. Sam zrób test :P:P:P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Błagam Cie. Wypluj te mysl

Stary 2013-11-01, 04:33   #3489
malaczarnakejt
Zakorzenienie

U nas po 1 karmieniu, Fiś zasypia, ja wrzucilam wyniki konkursu

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 04:35   #3490
Samantha7
Zakorzenienie

No, a mi ostatnio cos rana w środku boli. Jak kaszle to jakby macica mi w tym nacieciu pobolewala. Nie az tak bardzo,ale jest to odczuwalne.

Stary 2013-11-01, 05:17   #3491
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

U nas chyba trzecie karmienie.

Samanta
Biały szum to taki dźwięk szszszszszazsaz.... Który działa na dale mózgowe i łatwiej sie spi.
To moze być dźwięk suszarki, wiatraka, syczacego telewizora itp.

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Kejt
Lecę na bloga z nadzieja że wygra anula

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Kejt
No jakos przeżyje porażkę, hahaha

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Dziewczyny czy wam tez wizaz pokazuje błędna godzinę? U mnie 5 rano a na wizazu juz 7

Stary 2013-11-01, 05:39   #3492
Samantha7
Zakorzenienie

Domi- aha czyli szum poprostu

U mnie 2h i 13min.i nastepne karmienie. Maly sie wierci przy cycku.5min.i ten juz najedzony,ale trzymam 10min.

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Mi app pokazuje czas Pl 7 , a na normalnym zawsze mi moj czas pokazuje.
Domi - a nie jest UK 1h roznicy z Pl?

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

O jak Ty piszesz to app mi pokazuje Twoj czas, a jak ja to moj czas
Beznadzieja.

Stary 2013-11-01, 05:51   #3493
jakierka
Zadomowienie

U mnie kiepska noc Przespalam dotychczas 3h (po 1h przed kazdym wstawaniem) i teraz moglabym slodko spac, ale Edziu sie zalal siuskami. Nie chcialam go przebudzac przebierajac wczesniej pieluche, to przebudzilam przebierajac calego

Dzoan, zdrowka dla kotka i dla TZ za brak pomocy

Tari, Kejt, Surka, Domcia, Dzoan - przepiekne sa Wasze dzieciaczki
My niestety nie mielismy zadnego przebrania.

Ktos pisal o poganskim swiecie Halloween. Z tego co wiem wiele swiat przejetych przez kosciol maja wlasnie poganskie korzenie, a przechwycone zostaly po to aby zyskac sobie wiernych. Oczywiscie dzialo sie to w zamierzchlych czasach. Tak wiec swieto zmarlych, dzien wszystkich swietych to wszystko to samo i ma te same korzenie, po prostu na zachodzie zrobila sie z tego komercja (podobnie jak ze Swietami Bozego Narodzenia) a w Polsce ludzie modla sie przy grobach. Cel jest ten sam - wspominac zmarlych, modlic sie o nich, pamietac o tym, ze zycie jest droga, ktora kiedys sie zakonczy..

En, wspolczuje niepewnosci z TZ, oby w koncu dorosl. A ja jak ta d.upa pewnie bym pojechala po niego, ale obmyslila jakis rewanz

Ita, zdrowka i przespanej nocy!

Misiaczka, cos tez odtatnio mniej spisz, oby powrocilo do dawnego rytmu Fajne zakupy dla Majeczki

Cynamonowa, i jak, macie juz wyniki krwi? Jak Adas?

Lemurki, super ze juz w domu jestescie

Nie pamietam co komu jeszcze, bo nie mysle juz po nieprzespanej nocy.

Edziu zasnal, sprobuje odlozyc i spac, bo padne.

Stary 2013-11-01, 06:19   #3494
ita83
Wtajemniczenie

u nas trzecie w promocji z kupa....wiec koniec spania a jest 6:00

Stary 2013-11-01, 06:21   #3495
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

A u nas pobudka i koniec spania.

Dzień dobry

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-01, 06:28   #3496
tysia222
Raczkowanie

U mnie noc tragiczna. Malego bąki męczyły całą noc a jak już zasnął to ja nie moglam spać prze 1.5 godz. po czym znow się obudził. o 5 Zabralam go do siebie i tak śpimy przytuleni- on na mojej rece- to spokojniejszy jest ale ja ręki nie czuje i pozycji zmienić też nie mogę. Cóż...ale patrzę na tego mojego okruszka i kocham go i myślę o Cynamonkach i o tym że Mikolaj nigdy nie pozna swojego dziadka...

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
A u nas pobudka i koniec spania.

Dzień dobry

My chyba też zaraz wstajemy. mi też źle czas pokazuje w postach.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 06:32   #3497
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
U nas po 1 karmieniu, Fiś zasypia, ja wrzucilam wyniki konkursu

Ale sie ciesze Kasiu!!! Bardzo dziekuje. Moge dane na fb puscic privem?

U nas nocka super. Karmilam ok 18, 23, 5 i teraz.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 06:38   #3498
Samantha7
Zakorzenienie

Maly sie troche wierci. Tz dalej w pracy. Ja nie moge zasnac, z reszta minelo juz 1h od karmienia to po co sie klasc na 1h
Ciezka noc bedzie bede maruda z rana :/
Ehhh

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Ale sie ciesze Kasiu!!! Bardzo dziekuje. Moge dane na fb puscic privem?

U nas nocka super. Karmilam ok 18, 23, 5 i teraz.
Hehe tak myslalam, ze to Ty jestes ta Lady. Swietnie to napisalas. Magia poprostu
Napisz ksiazke

Stary 2013-11-01, 06:44   #3499
Konto usunięte

U nas o 6 pobudka, a teraz usnal... Idę sobie zrobić kawę.
Roxi cudnie to napisalas

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 06:47   #3500
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry.
Dzis standardowo pobudka o 6 na Gabrysiowe śniadanie,a teraz niunia bryka w łóżeczku,bo z prób usypiania nici. A ja głupia zamiast iść spać razem z nią o 20 czy nawet trochę później siedziałam do 3 Ale co ja poradzę,że jestem nocnym markiem,a moja córka rannym ptaszkiem Jakoś muszę dawać radę na małych ilościach snu potem na własne zyczenie. Ogarniam się, poczytam was trochę przy kawie, umyję włosy i o 10 jedziemy z rodzicami,bratem i małą do rodziny na cały dzień. Jest to podróż w jedną str 1,5godz więc mam nadzieję,że mała jakoś ją zniesie w aucie (liczę na to,że prześpi ją). Rodzice z bratem pójdą na groby,bo tam mamy pochowanych bliskich,a ja zostanę u cioci,która już pewnie na grobach była,bo nie biorę wózka-nie zmieści się w aucie,a nosić małą po cmętarzu w nosidełku jakoś mi się nie widzi. To tyle u nas, idę ponadrabiać,bo potem będe dopiero późnym wieczorem,lub jutro rano.
Stary 2013-11-01, 07:05   #3501
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Roxi ale ty nawet nie na temat napisałas Haha.
Gratulacje

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Dzis standardowo pobudka o 6 na Gabrysiowe śniadanie,a teraz niunia bryka w łóżeczku,bo z prób usypiania nici. A ja głupia zamiast iść spać razem z nią o 20 czy nawet trochę później siedziałam do 3 Ale co ja poradzę,że jestem nocnym markiem,a moja córka rannym ptaszkiem Jakoś muszę dawać radę na małych ilościach snu potem na własne zyczenie. Ogarniam się, poczytam was trochę przy kawie, umyję włosy i o 10 jedziemy z rodzicami,bratem i małą do rodziny na cały dzień. Jest to podróż w jedną str 1,5godz więc mam nadzieję,że mała jakoś ją zniesie w aucie (liczę na to,że prześpi ją). Rodzice z bratem pójdą na groby,bo tam mamy pochowanych bliskich,a ja zostanę u cioci,która już pewnie na grobach była,bo nie biorę wózka-nie zmieści się w aucie,a nosić małą po cmętarzu w nosidełku jakoś mi się nie widzi. To tyle u nas, idę ponadrabiać,bo potem będe dopiero późnym wieczorem,lub jutro rano.
no to milego dnia!
a nie mozesz wziąć dziecka w foteliku samochodowym? i tak tylko przypiąć go nastalaż wózka??

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43516144]U nas o 6 pobudka, a teraz usnal... Idę sobie zrobić kawę.
Roxi cudnie to napisalas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
dzien dobry!
u mnie natomiast herbate z cytryna i miodem, nadal się leczę
Sara bawi sie na macie wiec na ja komputer i szybko wizaz) sese sese sese

Cytat:
U mnie noc tragiczna. Malego bąki męczyły całą noc a jak już zasnął to ja nie moglam spać prze 1.5 godz. po czym znow się obudził. o 5 Zabralam go do siebie i tak śpimy przytuleni- on na mojej rece- to spokojniejszy jest ale ja ręki nie czuje i pozycji zmienić też nie mogę. Cóż...ale patrzę na tego mojego okruszka i kocham go i myślę o Cynamonkach i o tym że Mikolaj nigdy nie pozna swojego dziadka...

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

My chyba też zaraz wstajemy. mi też źle czas pokazuje w postach.
o kurcze, współczuje nocki, że się syncio namęczył
a dziś dzień pełen wrażeń!
miłęgo!

Cytat:
u nas trzecie w promocji z kupa....wiec koniec spania a jest 6:00

)))
no i super!
po co spać, po co marnowac dzień!!)

a ja cś myślę, że dziś na wizazu będą pustki, wszyscy na groby, a ja nie mam gdzie iśc na grób
chyba jakąś świeczkę w oknie postawię w zadumie

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

jakierka
bidulko(
współczuje nocki!
co to się z naszymi aniołkami porobiło, myślałam, że czym starsze tym będzie lepiej, dłuższy sen itp, a tu widzę, że się nocki nam zepsuły

Stary 2013-11-01, 07:06   #3502
czerwony_balonik
Zadomowienie

Domcia a może spróbuj spać razem z małą?może te wiercenie jest z braku poczucia bezpieczeństwa?

dzoan zdrówka dla kiciulka. nie ma co płakać nad nim,tylko do weta moim zdaniem. co do tż-może pogadaj z nim na poważnie,przedstaw mu swój punkt widzenia,może choć trochę cie zrozumie?

Sam odeśpij troche jak tż wróci
Stary 2013-11-01, 07:09   #3503
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

I znowu milion karmien poczynajac od pierwszego o polnocy wtf????? Do tego maly juz obsiurany przy pierwszym chyba sprobuje kupic 4moze to cos da
Cytat:
Mikołaj już śpi od 19.45. Ja nie wiem gdzie mu się mieści jedzenie ale nakramiłam go z obu piersi- sam się już odsunął i nie chciał, potem za pół godz dałam 30ml rumianku, kąpiel i dostał mm- wypił 120ml Mąż w pracy. A ja chyba ide kimać. Gardło mnie boli.
Mam jeszcze pytnaka dwa:

1. Czy Debridat jest na receptę?
2. W co ubierałyście chłopaków na chrzest?

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

A no i miałam się jeszcze chwalić że Mikołaj potrafi się już obracał z brzuszka na plecki a dziś sam się obrócił z leżąc na wznak na boczek i ostatnio cały czas się śmieje na głos i wydaje coraz to inne dźwięki

kupilam biale spiochy,koszulke i czapeczke.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Wyjeżdżamy na tydzień,a ja spakowalam już pół domu

Idzia, my też mamy jupitera

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

En, Twój tz albo jest w porządku albo zachowuje się jak kretyn. Współczuję Tobie, bo nie wiesz czego można się po nim spodziewać i jaki będzie miał dzień. ruletka.

Tylko pol?

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hej ja juz nadaje od rodzicow,tu mamy groby.

Tysia ja malego ubralam w czarne spodnie,body koszulowe biale na to kamizelka w romby bialo czarne i mucha.Wygladal bosko!

Cynamonki moje kochane jak dobrze ze cewnikowanie sie udalo...oby sie wszystko powolutku polepszalo. Buziaki dla Was. Macie racje...wracajcie do Polandii,jak to mowia wszedzie dobrze,ale w donu najlepiej.

Dziewczynki wiecej nie pisze bo jestem padnieta,maluszek w nocy budzil sie co 2h....a dzis jak przyjechalismy to zaczal tak straszliwie plakac az sie zanosil,moj biedacze co sie okazali brzuch twardy jak skala...wiec ja szybko czopek,mama masowala brzusze,siostra trzymala nogi ....najgorsze ze czopek nie chcial wejsc...ech wiec tak go trzymalam ,wkoncu puscilo i poszla kupa....

Boziuu jak to mu ulzylo....tak sie splakal straszliwie.....

No nic buzka i do napisania.

bdobrze ze kupa poszla

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Haha dobre, zrobiłam dziś podobnie
Kupiłam spodnie xs/s - niby się wcisnęłam, ale jak schudnę to z pewnością będą wygodniejsze

A sprzedawca bujał Młodego w wózku I jestem w przymierzalni i słyszę, że Młody buczy a Pan do do niego
"O nie nie, nie rób takiej miny" A Młody buzia w podkówkę i ryk
pan super a rozmiar spodni wow.

Milego na grobach

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 07:12   #3504
czerwony_balonik
Zadomowienie

Domcia chciałabym,ale niestety stelaż się nie zmieści w aucie.

Btw,muszę się pożalić....,mam dziś 35dzień cyklu, @ nadal brak,zaczynam się tym irytować. Pewnie znów mam zaburzenia hormonów i znów będe musiała brać Duphaston co miesiąc żeby mieć w miare regularne @
Stary 2013-11-01, 07:13   #3505
Konto usunięte

Mi czasami na apce wyskakuje, że napisałam post 01.01.1970 Więc Wasze dziwne wizażowe godziny to nic :P

My idziemy około południa, po drugim karmieniu na grób Dawidka i na grób ojca i dziadków TŻa. Do moich nie jadę w tym roku, zapalę za nich znicz przy krzyżu tutaj na cmentarzu. Wczoraj już sobie posprzątałam, położyłam nową piękną wiązankę, więc dzisiaj tylko zapalimy znicze.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-11-01 o 07:15
Stary 2013-11-01, 07:34   #3506
Samantha7
Zakorzenienie

Domi- ja tez nikogo nie mam i nigdzie nie pojde.
Mam taka elektryczna swieczke to zapale. Dostalam ja jak lezalam w szpitalu od siostry od Adwentystow bo moj szpital nazywa sie od Adwentystow. Tutaj wiekszosc szpitali jest jakiegos wyznania w nazwie lub jakiegos swietego.

Kiedys to lubilam te swieto tzn.o ile mozna je lubic
Teraz jakos z biegiem lat unikam cmentarzy, nie przepadam. Niedobrze mi tam jest i bym malego tam w zyciu nie zabrala.

Mam jakies glupie uczucie w kapie. Jakby jakies piwietrze mi sie zebralo i nie chce wyjsc
Dobrze, ze mi leb przestal. Wzielam 2tabletki i przeszlo. Nienawidze jak Tz pracuje tak w nocy. Koszmar. Dlugi czas kiedys przed tym jak przylecialam do USA chrowalam na bezsennosc. Szlam spac z rana jak zobaczylam pierwszy promyk slonca. Tak to cala noc chodzilam. Lykalam prochy, straszne to bylo. Mialam jeszcze nie wyleczona drpresje do konca. Lekarz mi dawal takie srodki na sen, ze jak padalam to po 3dni spalam, a jak nie bralam to spac nie moglam. I tak zle i tak niedobrze :/

Dlatego niecierpie jak Tz tak pracuje. Nie moge spac i zle mi jest. Potem boje sie, ze znow insomnia mnie dopadnie.
Ehhh....

Stary 2013-11-01, 07:36   #3507
Anulka_p
Zakorzenienie

hej, hej. Witam się na szybko i uciekam. Odwiedzamy dziś groby taty męża i dziadków, później obiad, kawka u teściów, więc będę dopiero wieczorem. Do zobaczenia mamusie i dzidziusie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 07:40   #3508
Samantha7
Zakorzenienie

Baloniku- zaczekaj jeszcze.
A mialas juz po porodze pierwsza @ ?
Szkoda ze stelarz nie wejdzie :/ A jakis chlop Ci nie moze malej z fotelikiem nosic? W takich sytuacjach dobrze jest miec nosidelko

Stary 2013-11-01, 07:41   #3509
Anulka_p
Zakorzenienie

Roxi- gratulacje. Już chwaliłam twój tekst, ale pochwalę raz jeszcze. Jest świetny.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 07:42   #3510
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Misiaczka
3,5 godziny dla mnie to byłby raj....

Pewnie tak....tylko że ona przyzwyczaiła mnie do przerw nawet 8 godzin. Ciężko się teraz przestawić

Cytat:
misiaczka i tak masz luz u mnie pobudki co 3h do tego odciagam pokarm

A zawsze tak Leo miał? Kurcze i jeszcze odciągacz do tego, jak ty funkcjonujesz?

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Ja czasami w nocy co 2-2,5h wstaje, a czasem nawet co 1,5h. W dzien to karmie co 1,5-2h.
Moj mały je poprostu mało, a często. Taki typ.
Sam jak ty dajesz radę? Ja bym już 2 metry pod ziemią była

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Ktos pisal o poganskim swiecie Halloween. Z tego co wiem wiele swiat przejetych przez kosciol maja wlasnie poganskie korzenie, a przechwycone zostaly po to aby zyskac sobie wiernych. Oczywiscie dzialo sie to w zamierzchlych czasach. Tak wiec swieto zmarlych, dzien wszystkich swietych to wszystko to samo i ma te same korzenie, po prostu na zachodzie zrobila sie z tego komercja (podobnie jak ze Swietami Bozego Narodzenia) a w Polsce ludzie modla sie przy grobach. Cel jest ten sam - wspominac zmarlych, modlic sie o nich, pamietac o tym, ze zycie jest droga, ktora kiedys sie zakonczy..

Misiaczka, cos tez odtatnio mniej spisz, oby powrocilo do dawnego rytmu Fajne zakupy dla Majeczki

Maja nawet jako noworodek tyle nie wstawała na jedzenie co teraz, a najlepsze jest to że budzi się z takim wrzaskiem z głodu jakby z rok nie jadła
A co do Halloween. to właśnie wiem że święto zmarłych jak i wiele świąt mają korzenie w pogaństwie np Wielkanoc. To moim zdaniem taka nie konsekwencja ze strony księży. Niech wymyślą inny powód nie obchodzenia Halloween

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości