|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Trele susze na kaloryferze poki co by nie peklo.. chce potem pomalowac wiec jak bd gotowe to wrzuxe....
To jak umyc sie w ketniej wodzie? Wymieszac w misfe? Nie wien czy pisalam akeduper opisy dziewczyny ![]() Nasturcja pisala mi ze czuje sie fatalnie. Bola ja jelita i jak oddycha na pionizowaniu zaslabla.. ;( morfina nie wiele pomaga Maly zjadl a traz czekam az zasnie...
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Biedna Nasturcja . Mialo sie skonczyc .. A Morfina to jest szit. Na mnie to tez nie dzialalo. A jak doszlam do tego co to bylo to mi sie wierzyc nie chcialo bo myslalam ze to paracetamol. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3483 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A synuś prześliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry ![]() U Nas dziś nocka w miarę ok, mały obudził się o 23,3 i teraz o 6,najadl się,trochę powiercił-chyba go kupka dusiła i śpi dalej a ja mam chwilę dla siebie ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Raczkowanie
|
Hej kobietki
![]() ![]() gratulacje dla nowych mamusiek ![]() ![]() ![]() U mnie 4 dni do terminu porodu wg om... ale cisza nic się nie dzieje ![]() Co do butelki to mam z lovi i na razie jedną, bo może Małej nie podejdzie. Dziewczyny u nas też już był poruszany temat chrztu i mamy problem bo ja to chciałam zaprosić tylko na prawdę najbliższych za to teściowa naliczyła nam 40osób (np. Cioteczne rodzeństwo ze strony tż z os. towarzyszącymii) najtaniej w lokalu liczą min 60zl od osoby do teg wiadomo kosciół ubranko... nie wiem sama czy to moze mi się wydaje przesadą czy może tesciowa ma rację i takpowinno być...A u Was jak planujecie tez tyle osób będzie i jak cenowo to wygląda?ja na razie nie chce się kłócić ale mój tż już powiedział swojej mamusi że my robimy i płacimy i ona nam gości nie będzie wybierać ![]()
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() WYSPANA!!! ale wkurzona. MOJE koty chyba są zazdrosne o małęgo, bo jak im sie to zdarzało raz na x czasu tak teraz normalnie leją mu pod drzwiami... ![]() A mało tego zaś mam biegaczkę. Normalnie jak nie urok to .... hahaha Młody spał przepieknie ![]() ![]() ![]() ![]() NIe dopisałam wczoraj bo byłam zmęczona : Nasturcja nie ma pokarmu ale walczą o niego ![]() Czy tylko mi sie zdaje ze ona jest tam gdzie Anoula w szpitalu? ;d Cytat:
![]() PS. CZY U WAS NA CHRZCINACH, ale nie do obiadu! TYLKO po torcie BĘDZIE ALKOHOL? bo zastanawiam sie nad jakimś winkiem, ale nie wiem ![]()
![]() |
#3486 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
Dziękuje za wszystkie miłe słowa pod adresem mojego syneczka ![]() Nie doczytałam co u nasturcji.Tak źle przeszła cc?
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle- Nasturcja Ci gratuluje Lineczko ![]()
![]() |
#3488 |
Z deszczem w butach
|
Hej, witam serdecznie wszystkie Mamy
![]() Jeśli Wam to nie przeszkadza, z chęcią dołączyłabym do wątku, trafiłam na niego wczoraj w nocy. Jak widać na wizażu jestem od niedawna ![]() Zgodnie z OM za 10 dni spodziewam się córeczki, liczę jednak, że zechce wyjść troszkę szybciej, bo maleństwo raczej wcale nie będzie takie maleńkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do chrzcin, my planujemy w lutym więc jeszcze trochę czasu mamy na planowanie ale co do %%% to myślę,że winko jak najbardziej, u Nas na pewno też coś będzie z napojów wyskokowych-dla chętnych ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nienawidze tych kranów i całe szczęście, tutaj gdzie mieszkam, jest normalna bateria. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Za mna do dupy nocka. Spanie, mimo iż śpię, męczy mnie. Do tego sny to jakieś dziwne mam teraz, kompletnie bez sensu. Wczoraj weszłam na wagę no i równiutko 80kg. czyli jestem podwojona, prawie że, bo 5 kilo brakuje do "powdojenia mnie". serio ciężko mi w to uwieżyć ![]()
![]() |
#3491 | |
Wtajemniczenie
|
Lineczka mała jest śliczna
![]() Cora ![]() Rybka myslisz ze to zazdrośc? może one znaczą swoj teren? Cytat:
![]()
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pomyslalabym ze tak pozno dolaczy ktos jeszcze , ale fajnie ze jestes .. Jak ciaza brzebiegala? RYBA - takie koszta na tyle osob ? Toc to jak wesele ![]() ![]() Kurde musze wstawac zeby. na to wazenie dzis zdarzyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3493 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wpadlam tylko dac znac ze u mnie wszystko ok tylko schrzanil.sie internet i do dzis nie zrobiony dlatego jestem nieobecna. Dzis jakis serwisant ma przyjsc o 10. Zobaczymy co mu sie uda ogarnac...
Lineczko gratulaje!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
dlatego mowie... ceny sa kosmiczne a zarobki masakryczne...praktycznie 70% wyplty idzie na cghrzest jak nie cala w niektorych przypadkach...
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
No a tak jak Karinaaa pisze - 40 osob
![]() Spoko ale niech tesciowa placi jak sobie towarzystwo pozapraszala ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1383725535.754159.jpg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3496 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() U mnie noc niby spokojna - nawet do kibelka nie latalam - ale obudzialm sie z taka migrena, ze ledwo na oczy widze :-( Jesli chodzi o chrzest to dla mnie gruba przesada, zeby zapraszac Bog wie kogo (bo mama lub tesciowa chce) . Paranoja. U mnie na slubie bylo 20 osob wiec jak zobaczylam to 40 to zwariowalam... Na chrzcie Zuzi byli moji rodzice, tza rodzice, moja sis, moj brat z zona, brat tz (bez zony - my placilismy za bilety do Irlandii, wiec jego zonie nie sponsorowalismy i nie przyleciala) i moja przyjaciolka z mezem. Lauznie 10 plus my i brata synek. Poniewaz wydalismy pieniadze na bilety lotnicze dla rodziny (na szczescie udalo nam sie kupic bardzo tanio poza sezonem) impreza byla w domu. Mamy zrbily jedzenie, ja kupilam winko bylo ok. Tym razem prawdopodobie nie bedziemy zapraszac rodzicow - troche tu za cisno bylo ostatnim razem (mamy trzy sypialnie - w jednej my, w drugiej sis, w trzeciej Zuzia) i livingroom. Poprzednio bylo tu 9 osob i naprąwde bylo ciasno i niewygodnie, kolejki do kibelkow, lazienki, harmider i rozgardiasz plus ja mialam problemy z rana po cesarce i tylko wysluchiwalam madrych rad matek. Gdybysmy chcieli ich wszystkich znowu zaprosic musielibysmy znowu placic za bilety, wynajac im jakies pokoje w hotelu itp. - nie stac nas na to. Zrobimy malenkie chrzciny - my, chrzestni i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Z córcią zaprosiliśmy tylko moich rodziców, braci, kuzynkę męża (chrzestną Oli) więc jak ją to jej rodziców i siostry, no i teściowie. I to już było dla mnie za dużo... Z nami 13 osób. Moi rodzice posiedzieli parę godzin, ale rodziny męża nic nie ruszało... Trochę to było wkurzające... musiałam uciekać do innego pokoju karmić dziecko, chciało mi się spać a oni siedzieli... od rana do 19... Teraz inaczej to zorganizuję- tylko dziadkowie, bracia, chrzestna i zwykły obiad- być może zorganizujemy chrzest jakoś w okolicach Świąt- ja i tak nic nie będę szykowała bo nie dam rady. A takich imprez w lokalach nie lubię- to mordęga dla matki i malucha... Cytat:
![]() ![]() ![]() Jezu! Co do tej cc to mnie przeraziłaś! Ja często o tym właśnie myślę, że zaczną, a ja coś poczuję... Może jakoś źle Ci się wkłuli bo u mnie zaczęli ciąć dosłownie 3 minutki po znieczuleniu i już nic nie czułam- coś mi robili i pytali czy czuję, a ja nic. Sorento- dziękuję za życzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ktosiula tak, mam. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zadomowienie
|
weronisiek 19 to i tak uczciwa godzina...my mamy znajomego, ktorego tz zaprosil na swieta 3 lata wstecz (Zuzia miala trzy miesiace). Bylo pare osob, ale kazdy wychodzil o w miare normalnej porze. Ten siedzial do momentu az jedzienie sie skonczylo na stole. Ja dawalam aluzje, ze praydaloby sie isc spac itp itd na co slyszalam - to idz Aga, my sobie z Marcinem tu jeszcze posiedzimy. Zasnelam na kanapie - to go nie ruszylo. Wyszedl o...3:00 rano!!! Od tamtej pory nigdy wiecej go tu nie zaprosilismy. Jak Tomek cos wspomina, ze wpadlby do nas na kawe czy cos zawsze mowie - no, spoko. I jak juz mamy ochote sie znim spotkac, robimy to poza domem hehe
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W 35 tc. z usg wyszło nam 3175g, oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że to tylko szacunki, , ale wymiarami wyszła średnio o 2 tygodnie do przodu, tak się złożyło, że w zeszłym tygodniu lekarka skierowała mnie do szpitala z podejrzeniem cholestazy (nie potwierdziło się), miałam także wykonane usg i znów takie same wyniki - średnio 2 tyg do przodu, nie spojrzałam tylko, na ile wagowo została oszacowana, obawiam się więc, że będzie w granicach 4 kg, jako że to moja pierwsza ciąża, to jestem trochę przerażona ![]() Ciąża przebiegała bezproblemowo do czasu stwierdzenia cukrzycy ciążowej.. poza tym chyba nie mogę narzekać, bo uważam, że jestem w dobrej formie, przybrałam 12 kg, mam jeden 1cm rozstęp na brzuchu ![]() Co do cukrzycy, to żałuję, że diabetolog nie powiedziała mi o tym, że napar z pokrzywy wpływa na obiżenie poziomu cukru we krwi (dodatkowo podnosi poziom hemoglobiny). Piję od dwóch tygodni i wyniki mam super, tak dobrych nie miałam od kiedy zaczęłam prowadzić pomiary, aż zaczęłam się zastanawiać, czy cukrzyca mogła ustąpić jeszcze przed porodem, ale lekarz stwierdził, że to niemożliwe. Poza tym mam 29 lat, mieszkam na wsi w woj. lubelskiem, gdzie wywiało mnie za mężem aż z Gdyni. Mamy 3 koty i psa. Córeczka jest wymarzona przeze mnie, bardzo, bardzo chciałam, żeby była to dziewczynka. Po wielu kłótniach jeszcze w wakacje wybraliśmy imię Hania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nas nocka spokojna, mała teraz też śpi po porannym jedzeniu, śpi na brzuchu, zauważyłam że bardzo to lubi, ale w nocy jej nie kładę na brzuchu spać. Pobudki na jedzenie mieliśmy o 1 i o 5 więc jestem nawet wyspana. Wkurzyłam się tylko na tżta bo miał nastawiony budzik na 7, przychodził znajomy mechanik zabrać auto do warsztatu- mamy kilka rzeczy do naprawy przed zimą- mąż zrobił mi herbatę, wszystko fajnie i poszedł na dół zadowolony oglądać sobie TV i czekać na tego znajomego i mała się zaczęła budzić, to oczywiście nie mógł przyjść i popatrzyć,a ona się w sumie już wierciła jak mi herbate przynosił tylko poszedł i efekt był taki że ja oczywiście też nie mogłam raz pospać tylko musiałam wstać bo tatuś sobie wolał siedzieć na dole ![]() ![]() Czy wasze dzieci jak śpią to też się tak przeciągają, skuczą, miałczą i ogólnie wydają jakieś dziwne dźwięki?? Ona od jakiegoś czasu bardzo często przez sen sie przeciąga, mruczy, pręży jakby kupkę robiła ale nie płacze tylko po chwili idzie spać. Idę trochę posprzątać, musze ogarnąć szafę ze swoimi ubrania mi i ubranka Zuzi bo po 3 tygodniach są już takie które są na nią za małe ![]()
![]() |
#3502 |
Zadomowienie
|
Nasturcja trzymaj się tam bidulko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mój też sie przeciąga, i wydaje dziwne dzwięki ![]()
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Cześć laski.
Nie jestem w stanie Was nadrobić. Łukasz jest w domu jeszcze przez półtora tygodnia wiec praktycznie nie bywam w sieci. Spiesze z wiadomością, ktora może sie Wam przydać, wiec prosze o pogrubienie/zakolorowanie cokolwiek. Z dniem 1 stycznia 2013r rodzic ma USTAWOWY OBOWIAZEK zgloszenia dziecka do swojego ubezpieczenia w TERMINIE 7 DNI OD DATY NARODZIN. W przeciwnym wypadku grozi sankcja do 5 tysięcy złotych. (Chodzi o rodzica, ktory ma prawo do świadczen). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Nasturcja i Anoula sa w ty samym szpitalu. Macie pozdrowienia
![]() u Anouli akcja sie rozkręca ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() |
#3507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja w sumie też przez jakiś czas mogłam ruszać stopami, nawet to zgłosiłam ale powiedzieli że tak ma być, potem już nie pamiętam, i niby mieli robić jakiś test bólu ale nie kojarzę ![]() A ty w końcu rodziłaś 29.10 a nie 28go? Bo tak masz wpisane na pierwszej stronie.
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3509 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nasturcja i Anoula ale maja fajnie, przynajmniej Anoula sobie zobaczy Miłoszka i porozmawia z Nasturcją, we dwie raźniej ![]() ![]() U mnie spokój, wedlug USG za tydzień rodzę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo i bardzo dobrze jej powiedział... jak chce sobie zrobić imprezę to niech sobie sama zrobi a nie wciska swoich gości na chrzciny... u nas będzie najbliższa rodzina - 24 osoby. robić będziemy w domu, tak jak przy starszej córce... tylko, że u nas chrzciny są w niedzielę o 11.30, więc obiad obowiązkowo... no ale może uda nam się załatwić na po mszy popołudniowej (po mszach też chrzczą, ale ogólnie jest jedna msza chrzcielna w miesiącu) Dzieciaczki słodziutkie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.