|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
A ja mam wizytę w poniedziałek, będę w 15t6d. I bardzo chciałabym znać już płeć. Nie mogę doczekać się zakupów
![]() ![]() A co Wy myślicie o tym? Wierzycie w przesądy? |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Odstawiam wszelkie eksperymenty i wracam do iwostinu. [QUOTE=zaczarowanadlaniego ;45357409]przyszly mi sukienki i sa za male w biuscie az nie wierze ze rozmiar 42 jest za maly serio zawsze mam z tym problem bo mam szczuple nogi a biust ogromny i nic nie moge sobie kupic wiec albo zostaje przy marynarce albo mala czarna i na to marynarka granatowa ech nie wiem ![]() Nie zdążysz czegoś kupić? Ja też mam duży biust i wiem jak ciężko coś kupić przez internet. [QUOTE=angelika__2014;4535 7647]zVenus witam. w sobotę zaczynam 19 tydzień i jeszcze nie poznałam płci. Też słyszałam, że szybciej można pomylić się przy chłopczyku niż dziewczynce.... ale czy to ważne? Też bardzo chciała bym już wiedzieć kto mieszka w brzuszku ale jest mi to teraz zupełnie bez różnicy. Wcześniej zafiksowana byłam na dziewczynkę ale z biegiem tygodni stało się to dla mnie obojętne. Chcę żeby mój Bąbelek był zdrowiuśki ![]() No mam tak samo. Najpierw fiksacja na synka bo już mam córeczkę, a teraz już aby było zdrowe. Może jest mi przeznaczone być mamą córeczek. Cytat:
Co do pączków to nie lubię, muszą być naprawdę dobre. Zjadłam dzisiaj jednego bo w fitness clubie częstowali, hihihih Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-02-27 o 13:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw duże dzieci szybko z tego wyrastają, więc jeśli nawet, to się potem wyrówna ![]()
![]() |
#3485 |
Przyczajenie
|
Ja pączki piekę sama lub kupuję w mojej cudnej cukierni.
W marketach, biedronkach lidlach nie kupuję bo to syf, wiem bo akurat mam taką możliwość, że pączki te robione są już w sierpniu, zatem są z dodatkiem przedłużacza świeżości następnie są zamrażane a potem wyciągane w odpowiednim czasie i fruu na półki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj spokój współczuje....ja to bym na rękach nosiła taką dziewczynę jak ty ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że była jeszcze jedna nowa mamusia, ale albo nie zaznaczyłam albo przegapiłam, więc na wszelki wypadek witam wszystkie nowe mamusie
Córcia 10.9.2012 ![]() Edytowane przez izka-1987 Czas edycji: 2014-02-27 o 14:52 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze trzeba wierzyć w to, że będzie dobrze i nic złego się nie wydarzy! A co do wizyty to ja w podobnym czasie poznałam płeć ![]() Także jak bardzo chcesz wiedzieć to upieraj się żeby ruszał malucha dopóki się dobrze nie ustawi. Ja miałam robione badanie aparatem 4d (bo moja lekarka takowym dysponuje) ale płeć z tego co pamiętam dojrzała na obrazie 2d także zwykłe usg wystarczy żeby ocenić, no i sprawne oko operatora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zadomowienie
|
izka-1987 teraz to chyba jest małe prawdopodobieństwo, że jak powiedzą że syn to wyjdzie córka....Bo powiem szczerze, że moja siora jak rodziła a było to bardzo dawno bo 22 lata temu... to lekarka powiedziała jej że będzie syn , a tu urodziła się córcia i z Marcina została Marta.,. A szwagier był w takim szoku, ze narobił rabanu na ginekologi, że to nie jego dziecko bo miał mieć syna :P Może sprzęt był trefny, albo ginekolog, miał przewidzenia, he he ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |||||
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś u lekarza. Skoro ten mój nie chciał mi zrobić USG, a nowy przyjmie mnie dopiero 1 kwietnia.. postanowiłam iść do trzeciego tylko na USG i konsultacje..
![]() iii poznałam płeć!!!!! Będzie synuś ![]() ![]() Wypytywałam lekarza czy jest na pewno pewien, czy pewien na 90% czy 100% ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zVenus, witaj ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-02-27 o 15:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- A ja wczoraj smażyłam oponki, a dziś jeszcze kupiłam ponczusie, bo kumpele u mnie były, a że każda kupiła dla każdej i dla siebie to troszkę tego wyszło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do picia to ja akurat pije dużo, bo strasznie mnie suszy ![]() Powinnyśmy dużo pić i dużo sikać tak mówi moja Pani doktor ![]() pić i sikać - to moje motto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
ewelajna zazdroszcze ci spodni ciazowych ;P
zVenus witaj ![]() ![]() Myślę że wiele może się zmienić z płcią bo z tego co mi wiadomo to , to że po 20 najlepiej takie rzeczy sprawdzać ![]() chilanes no właśnie myślę że jeszcze nie zabiło tym bardziej że już tak spita wodą niegazowaną jestem że czasem lubię coś innego się napić :P zaczarowanadlaniego ;D ważne że buciki są super ![]() ![]() Optymistka suknia jest śliczna ![]() ubrała bym taką ![]() http://www.napaznokciach.pl/morska-s...lubna-z-tiulu/
![]() |
#3495 |
Rozeznanie
|
coca coli nie mogę mieć nawet w domu, bo jestem w stanie wypić każdą ilość
![]() ![]() ![]() teraz gazowane mi nie służy - wzdęcia mnie po tym męczą - na początku ciąży męczyły mnie po wszystkim co zjadłam i wypiłam, a teraz tylko po gazowanym, dlatego nadmiaru muszę unikać. zjadłam 2 pączki z cukierni i 1 faworka. Lubię, ale nie mam ochoty już nawet na kawałeczek. co do przesądów jedzeniowych na płeć: ciągnie mnie zarówno do słodkiego, jak i do kwaśnego, więc jak? Dziecka spodziewam się jednego ![]() ![]() Byłam dzisiaj na zakupach, sprzątnęłam pranie, odkurzyłam wszystko, zamiotłam parter domu, umyłam podłogi, zrobiłam obiad, poszłam na spacer i padam. Teraz odpoczynek. Jeszcze się gości spodziewamy wieczorem.
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Imienia jeszcze nie mam, dużo ładnych jest ale jakoś nie umiem wybrać, może dlatego, że w mojej głowie cały czas ten siusiak między nóżkami się pojawia ![]() Chciałabym jakieś ładne, polskie imię, nie wymyślne i pasujące do nazwiska i żeby patrona jakiegoś świętego miało...no i musi nam obydwojgu się podobać i mieć ładny skrót...tralala ERROR za dużo wymagań na raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś jem niestety sklepowe pączki ale za to w sobotę mama piecze domowe i pewnie na 2-3 nie poprzestanę. Cytat:
Dziś od rana u mojej córy sa 2 koleżanki ze szkoły (ferie) i w związku z tym mam bardzo wesoło w domu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jak Wy zaznaczacie te posty żeby więcej niż jeden cytować?
![]() |
#3500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie ciagnie do slodkiego non stop,ale i slonym nie pogardze:p ciekawe kto tam tak wybrzydza w mym brzuszku ![]() Bylam dzisiaj u rodzinnego bo skonczylam brac leki na bakterie w moczu i tam juz wszystko dobrze,ale...no wlasnie ale mam chore gardlo ;( i od czasu do czasu meczy mnie kaszel a q ciazy to nie dobrze..dostalam kolejna serie lekow..bodajze antybiotyk..martwie sie ze tyle tego biore;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zadomowienie
|
Na dole kazdego posta po prawej stronie masz 3 znaczki. Trzeba zaznaczać ten 2 "wielocytuj" i wówczas zmieni kolor na pomarańczowy. W ten sposób zaznaczasz posty na które chcesz odpowiedzieć. A na sam koniec zaznaczasz znaczek "odpowiedz" który jest pod forum po lewej stronie. Mam nadzieję że nie zagmatwałam.
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-02-27 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zadomowienie
|
Oglądałam sobie właśnie watek naszych koleżanek lipcowych
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
o jezu jaka ja jestem zla..
to chyba moja tesciowa wychodzi jutro za maz a nie ja zaprasza sobie kogos z rodziny a ja nic nie wiem najchetniej bym to wszystko odwolala bo to jakas kpina. |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobacz u siebie w profilu po prawej stronie tam gdzie masz swoje kluby czy jest nasz i czy możesz wejść?? ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() I też będę kupować wszystko wcześniej ![]() ![]() Nie wierzę w żadne przesądy bo się nie sprawdzają ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A dzisiaj jadłam pyszne domowe pączki, mój teść jest kucharzem i żadne kupowane im nie dorównują, cała rodzina co roku czeka na te pączki. ![]() Dostałam dzisiaj od znajomych wielką torbę ciuszków. Te małe koszulki i bodziaki są takie słodkie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szkoda że sukienki za male. Ale pozytyw jest buty piekne w każdej ilości. Cytat:
Juz dwa paczki zjadlam ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3510 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- a domowymi ponczusiami tez się dzisiaj zajadam, smacznego dziewczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.