|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
A ja mam wizytę w poniedziałek, będę w 15t6d. I bardzo chciałabym znać już płeć. Nie mogę doczekać się zakupów
Chociaż jakieś śpioszki Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale jakoś nie wierzę w te przesądy...A co Wy myślicie o tym? Wierzycie w przesądy? |
|
|
|
#3482 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odstawiam wszelkie eksperymenty i wracam do iwostinu. [QUOTE=zaczarowanadlaniego ;45357409]przyszly mi sukienki i sa za male w biuscie az nie wierze ze rozmiar 42 jest za maly serio zawsze mam z tym problem bo mam szczuple nogi a biust ogromny i nic nie moge sobie kupic wiec albo zostaje przy marynarce albo mala czarna i na to marynarka granatowa ech nie wiem ![]() Nie zdążysz czegoś kupić? Ja też mam duży biust i wiem jak ciężko coś kupić przez internet. [QUOTE=angelika__2014;4535 7647]zVenus witam. w sobotę zaczynam 19 tydzień i jeszcze nie poznałam płci. Też słyszałam, że szybciej można pomylić się przy chłopczyku niż dziewczynce.... ale czy to ważne? Też bardzo chciała bym już wiedzieć kto mieszka w brzuszku ale jest mi to teraz zupełnie bez różnicy. Wcześniej zafiksowana byłam na dziewczynkę ale z biegiem tygodni stało się to dla mnie obojętne. Chcę żeby mój Bąbelek był zdrowiuśki ![]() No mam tak samo. Najpierw fiksacja na synka bo już mam córeczkę, a teraz już aby było zdrowe. Może jest mi przeznaczone być mamą córeczek. Cytat:
Co do pączków to nie lubię, muszą być naprawdę dobre. Zjadłam dzisiaj jednego bo w fitness clubie częstowali, hihihih Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-02-27 o 13:37 |
||
|
|
|
#3483 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw duże dzieci szybko z tego wyrastają, więc jeśli nawet, to się potem wyrówna
|
|
#3485 |
|
Przyczajenie
|
Ja pączki piekę sama lub kupuję w mojej cudnej cukierni.
W marketach, biedronkach lidlach nie kupuję bo to syf, wiem bo akurat mam taką możliwość, że pączki te robione są już w sierpniu, zatem są z dodatkiem przedłużacza świeżości następnie są zamrażane a potem wyciągane w odpowiednim czasie i fruu na półki. |
|
|
|
#3486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj spokój współczuje....ja to bym na rękach nosiła taką dziewczynę jak ty Ja kiedyś siedziałam z córką mojej nie doszłej bratowej tak dorywczo, czasem 2, 3 godzinki dziennie i płaciła mi 10 zł na godzinę, powiem szczerze że dla mnie to było bardzo dużo. Z tym że to była dziewczynka w wieku 8 lat, musiałam tylko jej podgrzać obiad i odrobić z nią lekcję..Szczerze to na poczatku nie chciałam tej kasy, bo tak głupio mi było...Ale w końcu się zgodziłam parę groszy miałam, a dla mnie to była przyjemność. Ale powiem szczerze, że twoja pracą bym nie pogardziła Tym bardziej ,że mimo że bardziej meczoca praca niż moja w tedy, ale stawka uważam jak najbardziej zasłużona Daleko mieszkasz ?A poza tym ja w tedy jeszcze chodziłam do szkoły więc przychodziłam ze szkoły i ją odbierałam ze szkoły i czekałam aż wróci jej mama...
|
|
|
|
|
#3487 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem jeżeli mają trudną sytuację finansową i zgodziła się na Twoją propozycję to nie powinna później dzwonić, że chce więcej, mi by było głupio. Nie przejmuj sięCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że była jeszcze jedna nowa mamusia, ale albo nie zaznaczyłam albo przegapiłam, więc na wszelki wypadek witam wszystkie nowe mamusie
Córcia 10.9.2012 Edytowane przez izka-1987 Czas edycji: 2014-02-27 o 14:52 |
||||||
|
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze że już nie ma śladu po infekcji
|
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle tego jest, że trudno się powstrzymać.zawsze trzeba wierzyć w to, że będzie dobrze i nic złego się nie wydarzy! A co do wizyty to ja w podobnym czasie poznałam płeć i jest to możliwe (oczywiście z jakimś prawdopodobieństwem pomyłki).Także jak bardzo chcesz wiedzieć to upieraj się żeby ruszał malucha dopóki się dobrze nie ustawi. Ja miałam robione badanie aparatem 4d (bo moja lekarka takowym dysponuje) ale płeć z tego co pamiętam dojrzała na obrazie 2d także zwykłe usg wystarczy żeby ocenić, no i sprawne oko operatora
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
izka-1987 teraz to chyba jest małe prawdopodobieństwo, że jak powiedzą że syn to wyjdzie córka....Bo powiem szczerze, że moja siora jak rodziła a było to bardzo dawno bo 22 lata temu... to lekarka powiedziała jej że będzie syn , a tu urodziła się córcia i z Marcina została Marta.,. A szwagier był w takim szoku, ze narobił rabanu na ginekologi, że to nie jego dziecko bo miał mieć syna :P Może sprzęt był trefny, albo ginekolog, miał przewidzenia, he he ;P
|
|
|
|
#3491 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś u lekarza. Skoro ten mój nie chciał mi zrobić USG, a nowy przyjmie mnie dopiero 1 kwietnia.. postanowiłam iść do trzeciego tylko na USG i konsultacje..
![]() iii poznałam płeć!!!!! Będzie synuś waży 230g (17t6d) i termin porodu wg tego badania przesunął mi się na 1 sierpnia ![]() Wypytywałam lekarza czy jest na pewno pewien, czy pewien na 90% czy 100% . Powiedział, że albo chłopiec albo dziewczynka z siusiakiem . Aż mi łezka rozmazała tusz. Dodam, że chciałam córcię .Cytat:
i co? Chłop!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zVenus, witaj ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-02-27 o 15:02 |
|||||
|
|
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję córeczki i zazdroszczę, bo sama mam cichą nadzieję na córcię ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- A ja wczoraj smażyłam oponki, a dziś jeszcze kupiłam ponczusie, bo kumpele u mnie były, a że każda kupiła dla każdej i dla siebie to troszkę tego wyszło Ale ja zjadłam dwa i mam już dość do tego poprawiłam pierogami z mięsem które wczoraj lepiłam i zagryzłam ogórkiem kwaszonym aż się dziwie że nie mam żadnych rewolucji żołądkowych a teraz jakos naszło mnie na lody musze skoczyć |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do picia to ja akurat pije dużo, bo strasznie mnie suszy nie przeliczałam ale myślę, że z 2litry to na pewno.Powinnyśmy dużo pić i dużo sikać tak mówi moja Pani doktor ![]() pić i sikać - to moje motto
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
ewelajna zazdroszcze ci spodni ciazowych ;P
zVenus witaj gratulacje dziewczynki masz już imię?Myślę że wiele może się zmienić z płcią bo z tego co mi wiadomo to , to że po 20 najlepiej takie rzeczy sprawdzać ![]() chilanes no właśnie myślę że jeszcze nie zabiło tym bardziej że już tak spita wodą niegazowaną jestem że czasem lubię coś innego się napić :P zaczarowanadlaniego ;D ważne że buciki są super i obojętnie co włożysz napewno będziesz świetnie wyglądać ![]() Optymistka suknia jest śliczna ale ja bym takiej nie ubrała :P ubrała bym taką http://www.napaznokciach.pl/morska-s...lubna-z-tiulu/
|
|
#3495 |
|
Rozeznanie
|
coca coli nie mogę mieć nawet w domu, bo jestem w stanie wypić każdą ilość
czasem nas z TŻ najdzie i kupimy 1 butelkę, ale robimy to rzadko, bo nie mam potem umiar - nigdy nie miałam przy coli teraz gazowane mi nie służy - wzdęcia mnie po tym męczą - na początku ciąży męczyły mnie po wszystkim co zjadłam i wypiłam, a teraz tylko po gazowanym, dlatego nadmiaru muszę unikać. zjadłam 2 pączki z cukierni i 1 faworka. Lubię, ale nie mam ochoty już nawet na kawałeczek. co do przesądów jedzeniowych na płeć: ciągnie mnie zarówno do słodkiego, jak i do kwaśnego, więc jak? Dziecka spodziewam się jednego nie wierzę w takie "bajki" Byłam dzisiaj na zakupach, sprzątnęłam pranie, odkurzyłam wszystko, zamiotłam parter domu, umyłam podłogi, zrobiłam obiad, poszłam na spacer i padam. Teraz odpoczynek. Jeszcze się gości spodziewamy wieczorem.
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczę za 5tygodni![]() Imienia jeszcze nie mam, dużo ładnych jest ale jakoś nie umiem wybrać, może dlatego, że w mojej głowie cały czas ten siusiak między nóżkami się pojawia Chciałabym jakieś ładne, polskie imię, nie wymyślne i pasujące do nazwiska i żeby patrona jakiegoś świętego miało...no i musi nam obydwojgu się podobać i mieć ładny skrót...tralala ERROR za dużo wymagań na raz
|
|
|
|
|
#3497 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś jem niestety sklepowe pączki ale za to w sobotę mama piecze domowe i pewnie na 2-3 nie poprzestanę. Cytat:
Dziś od rana u mojej córy sa 2 koleżanki ze szkoły (ferie) i w związku z tym mam bardzo wesoło w domu. |
||
|
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że 6 na wizycie się juz dowiem, to już będzie 18 tydz i 2 dzień
|
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jak Wy zaznaczacie te posty żeby więcej niż jeden cytować?
|
|
#3500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie ciagnie do slodkiego non stop,ale i slonym nie pogardze:p ciekawe kto tam tak wybrzydza w mym brzuszku ![]() Bylam dzisiaj u rodzinnego bo skonczylam brac leki na bakterie w moczu i tam juz wszystko dobrze,ale...no wlasnie ale mam chore gardlo ;( i od czasu do czasu meczy mnie kaszel a q ciazy to nie dobrze..dostalam kolejna serie lekow..bodajze antybiotyk..martwie sie ze tyle tego biore;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Na dole kazdego posta po prawej stronie masz 3 znaczki. Trzeba zaznaczać ten 2 "wielocytuj" i wówczas zmieni kolor na pomarańczowy. W ten sposób zaznaczasz posty na które chcesz odpowiedzieć. A na sam koniec zaznaczasz znaczek "odpowiedz" który jest pod forum po lewej stronie. Mam nadzieję że nie zagmatwałam.
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-02-27 o 17:01 |
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam sobie właśnie watek naszych koleżanek lipcowych
jak brzuszki sobie wysyłały i powiem szczerze że niektóre to byłam w szoku ze takie duże, ale niektóre miały podobne do mojego i nie wiem czy dobrze to dla mnie rokuje bo chyba jednak mam duży brzuch a myślałam ze mały jak na 17 tydzień
|
|
|
|
#3503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tydz mam 16..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
o jezu jaka ja jestem zla..
to chyba moja tesciowa wychodzi jutro za maz a nie ja zaprasza sobie kogos z rodziny a ja nic nie wiem najchetniej bym to wszystko odwolala bo to jakas kpina. |
|
|
|
#3505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobacz u siebie w profilu po prawej stronie tam gdzie masz swoje kluby czy jest nasz i czy możesz wejść?? ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() I też będę kupować wszystko wcześniej Dużo dostanę od kuzynki ale jak tylko się dowiem co tam w brzuszku siedzi to nakupię jakiś malutkich ciuszków w lumpeksach pewnie Nie wierzę w żadne przesądy bo się nie sprawdzają Proste
|
|||
|
|
|
#3506 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A żeby było trochę zdrowiej kupuję jogurt naturalny i mrożone owoce, blenduję sobie na papkę o konsystencji szejka i zjadam łyżką. ![]() A dzisiaj jadłam pyszne domowe pączki, mój teść jest kucharzem i żadne kupowane im nie dorównują, cała rodzina co roku czeka na te pączki. ![]() Dostałam dzisiaj od znajomych wielką torbę ciuszków. Te małe koszulki i bodziaki są takie słodkie |
||
|
|
|
#3507 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
blondynka jestem :PCytat:
![]() Cytat:
nie martw się... to twój dzień i nie możesz się denerwować
|
|
|
#3508 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szkoda że sukienki za male. Ale pozytyw jest buty piekne w każdej ilości. Cytat:
Juz dwa paczki zjadlam ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mi nie przyszło do głowy sprawdzać, do czego jest ten środkowy znaczek ![]() Cytat:
powodzenia jutro
|
|
#3510 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- a domowymi ponczusiami tez się dzisiaj zajadam, smacznego dziewczyny
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

Chociaż jakieś śpioszki 

. No i serum z witamina C odstawilam, tez na czas ciąży odradzają. 

Powiedziałam jej że za 7 godzin pracy nie dam jej 150 zł i podziękowałam za współpracę. teraz mi wysyła sms że te 150 zł to przecież nie jest wygórowana kwota i o co mi chodzi. I że ona chce dokończyć to co zaczęła. Czy Wy też uważacie że 100 zł za 6-7 godzin prasowania to tak mało?

Najważniejsze że już nie ma śladu po infekcji 

a tydz mam 16..
blondynka jestem :P