Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 14:11   #3481
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja kiedyś to próbowałam wymierzyc i wyszło że na szerokośc minimalne na długość są 1,5 cm wyższe jak są złożone czyli łącznie 3 cm! :
dzięki
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Twoj synus to spory klocek co nie?wiec smiało mozesz przejsc na 4.My od wtorku jestesmy na 4 bo 3 za mocno opinały i zostawiały czerwone slady .Lila chyba mniej wazy od Twojego Filipa...
Nie wiem ile teraz bedzie ważył. Miesiąc temu było 6800. Teraz pewnie ponad 7 kilo. No coraz większy jest
Za tydzień szczepienie (o ile przejdzie katar Filipowi) więc się zważymy
Właśnie skończyły mi się pampersy 3. Dady 3 są nieco większe i bardziej mi pasują rozmiarowo. Więc zakupie 4 z pampersa

To moja siostra używa 4, a synek w kwietniu skończy 2 lata
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:12   #3482
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka zdjęć ( w klubie coś mi nie idzie :/)
cudni wszyscy , Julcia w męża się wdała,a Maja to cala Ty!
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko

mielismy isc na spacer ale sie rozlalo...nie wiem jak przezyje ten dzien bo maly bez spaceru prawie w dzien nie spi w ogole to od poczatku moze z 5 razy nie bylismy na spacerze...

patrzcie co moj maz namalowal na scianie w pokoju Bartosza duma mnie rozpiera nieco nie zmiescilo sie w kadr i zdjecie robione telefonem
wowwwwwwww

Cytat:
Napisane przez danielka88 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny doradźcie
Chcę kupić kurteczke 510 15 tylko nie wiem jaki rozmiar 80 czy 86?
mała ma teraz ok 7 kg i jesteśmy w 4 miesiacu
bardzo ladna kurteczka tam obok zdjecia maja tabele rozmiarow,moze to Ci pomoze
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to moj Łobuz kończy dziś 4 miesiące

Cytat:
ja kiedyś to próbowałam wymierzyc i wyszło że na szerokośc minimalne na długość są 1,5 cm wyższe jak są złożone czyli łącznie 3 cm!

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

nudzi mi się
Filip śpi na dworzu 3 godzine pod oknem w kuchni, bo byliśmy na spacerze w sklepie po składniki na obiad... obiad sie pitoli - gulasz z kasza i surówka, posprzatałam co miałam posprzatac, pranie poskładane, nowe powieszone, neta przejrzałam, kawe wypiłam i nuda
o to zapraszam do mnie, obiad niezrobiony ,sprzątania w huk,jest co robic
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Twoj synus to spory klocek co nie?wiec smiało mozesz przejsc na 4.My od wtorku jestesmy na 4 bo 3 za mocno opinały i zostawiały czerwone slady .Lila chyba mniej wazy od Twojego Filipa...
a Lila ile teraz wazy,mierzy?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ale będę mieć do nadrobienia

No ale to może wieczorem, póki co nieżywam. Od 9 rano wprawdzie już mnie nie goni,ale jestem na maksa odwodniona, nerki mnie bolą, pokarmu mało i daliśmy Tusi mm po raz pierwszy od powrotu ze szpitala, nie była zadowolona. No ale jak Karmi się przyjęło to widzę,że coś już napływa.
Oby to się nie odbiło na kp

Nawet w ciaży nie miałam takich sajgonów z żołądkiem, mam 3 kg mniej w stosunku do wczoraj, więc muszę to nadrobić.
Cytat:
Aaa do godz. 1 spałam na podłodze w łazience, bo co się podniosłam to było źleeeeeee. A co wypiłam to zwracałam. Wszystkie leki typu Smecta itp nie mogły się przyjąć. Piłam zawzięcie, ale od razu mnie naciągało.MASAKRA
mocne, pij i jedz duzo

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:15   #3483
butterfly20
Zakorzenienie

No dobra, coś tam powoli nadrabiam do obiadku bleeeee wciskam na siłę. Potem jeszcze pimidorówkę zje skoro piszecie na laktacje zupki dobre.

I w ogóle to co to za zdrada?Miałyśmy się spotkać na wątkach w 2016, a wy już tak wcześnie planujecie? A poza tym jak zrobicie sobie w lipcu to zamiast l4 będziecie mieć jeszcze macierzyński

Ja też kiedyś nie chciałam dzieci, a teraz nie mogę się doczekać kolejnego

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

i też miałam pytać w czym maczcie stópki dzieci,żeby je odcisnąć na kartce?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:16   #3484
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

No ale to może wieczorem, póki co nieżywam. Od 9 rano wprawdzie już mnie nie goni,ale jestem na maksa odwodniona, nerki mnie bolą, pokarmu mało i daliśmy Tusi mm po raz pierwszy od powrotu ze szpitala, nie była zadowolona. No ale jak Karmi się przyjęło to widzę,że coś już napływa.
Współczuje. Zdrówka
Trzymam kciuki za laktację
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-01-09, 14:18   #3485
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A czemu od razu w elektroniczny? Ja ściągałam 1-1,5 h ręcznym Avent Natural i ręka mi nie odpadła a i parę groszy w kieszeni zaoszczędziłam.
ja mam avent classic reczny i elektryczny snow bear
i szczerze powiedziawczy sciagaja tak samo
jak chce sobie serial obejrzec to uzywam recznego bo jest cichy
a jak czytam.forum.to elektryczny
generalnie elektryvzny mniej meczacy jest i jego uzywam czesciej ale jakosc sciagania jest identyczna

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
Czy mozna do Was dolaczyc?
Jestem mama wrzesniowa i czytam Was od samego poczatku...fakt, nie dalam rady strona po stronie bo straasznie duzo tego ale wiekszosc watkow przeczytana

helol
super ze jestes
pamietam.ze cie na watku cukrzycowym namawialam zebys do nas dolaczyla
jak twoja cukrzyca? ja nie zrobilam jeszcze krzywej

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Magbes witaj! spoko nadążysz- to już nie to tempo co na poczekalni

kupiłam te dady rozmiar 4:
-nie śmierdzą bo ktoś pisał, że śmierdolą
-są od 7-14kg ale są duże, ale przymierzę jak Miki wróci ze spacerku

ja na pocekalni nadazalam a tutaj nie ogarniam

Cytat:
Maharet ja bym dala za te ksiazeczki max 50 euro...ale na pewno potrzeba ci od razu 150 ksiazeczek?? moze na jakiejs innej aukcji ktos sprzedaje mniej i bedzie mniejsze zainteresowanie?? Mnie poprzednia wlascicielka mieszkania zostawila troche ksiazeczek po swoich dzieciach (jakies 15 sztuk) i mysle ze na poczatek to wystarczy...

A w ogole jak tam te bluzy z Chin, bo juz dawno mialam pytac a zapominam ciagle??

Bylismy jednak na spacerku

Mam pytanie: jakich lyzeczek do karmienia używacie? chodzi o firme bo ze plastikowa lepsza to wiem

babyono
ja uzywam silikonowych lyzeczek

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:22   #3486
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

I w ogóle to co to za zdrada?Miałyśmy się spotkać na wątkach w 2016, a wy już tak wcześnie planujecie? A poza tym jak zrobicie sobie w lipcu to zamiast l4 będziecie mieć jeszcze macierzyński
ale chyba to moze się niektórym oplacać, no z tego co wiem jak się zaciązy na macierzyńskim to płacą 100 % tego co przed 1 ciążą, a jak się wróci do pracy czy nawet na urlop wypoczynkowy to 100 % z ostatnich 12 miesięcy czyli urlopu tj 80 % pensji.
czy ktoś badał powyższy przypadek albo wie na 100%??
Stary 2014-01-09, 14:26   #3487
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy zapas ok 200 szt 4 i tak sobie myślałam jakie następne 4+ czy już 5 jak jakaś promocje wychacze bo te 4 to już mi się małe wydają..
no ja sie nie znam ale syn mojej kolezanki ma 20miesiacy i noso 4+

Cytat:
passion Tyle dobrze A powiedz mi, długo to oczko ropiało? Bo my też mamy z tym problem- zresztą nie pierwszy raz
u nas tez ropieje i to.od urodzenia
teraz sie nasililo
dzis mialam.okulistke to zadzwonila ze cora i wizyta przelozona na przyszly tydzieb

MAM DOSCTESCIOWEJ!!!!!!!!

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
ale chyba to moze się niektórym oplacać, no z tego co wiem jak się zaciązy na macierzyńskim to płacą 100 % tego co przed 1 ciążą, a jak się wróci do pracy czy nawet na uterlop wypoczynkowy to 100 % z ostatnich 12 miesięcy czyli urlopu tj 80 % pensji.
tez jestem.ciekawa
szczegolnie na wlasnej dg

[/RIGHT]
Stary 2014-01-09, 14:29   #3488
karolson
Zakorzenienie

tassia co T. odwaliła??

ciekawe ile Filip waży w poniedziałek mamy szczepienie to go zważa koksa małego obstawiam z 8.5 kg
Stary 2014-01-09, 14:30   #3489
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
u nas 8 st na + i świeciło słońce wiec nie isc na spacer to grzech by był, tym bardziej że myśle że jednak zima przyjdzie i to taka że nosa z domu nie wychylimy

co do łyżeczek mamy canpola jakies ale teraz używamy z ikei bo

kupiłam dwie + dwie miseczki i się super sprawdzaja!
u nas tez cieplo ale padalo...wykorzystalismy chwile gdy nie padalo

canpolu to chyba tu nie kupie ale musze popatrzyc na te z ikei...my mamy babydream ale jakos takie wielkie mi sie wydaja

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wylicytowałam ksiażeczki dla dzieci niemieckie.Kupiłam też polskie na all, mam nadzieje ze przyjda w ciagu tygodnia do moich rodzicow, bo przyjezdzaja i wezna.

Jak używacie ksiazeczek dla dzieci?
Czytacie po kilka razy tą samą?Bo ja szczerze mówiac tak.Pokazuje obrazki itp.Jak na razie chyba małej sie nie nuszi, za bardzo nie pamieta, że ta ksiazeczka była czytana. A jak jest u Was? (dotycze starszych dzieci raczej)
mysle ze mozna a nawet trzeba czytac po kilka razy bo dziecko w ten sposob sie uczy i nie wystarczy mu ze jeden raz mu powiesz ze to koń tylko musisz powtorzyc 1500 razy :P

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
hej

jejciu myślałam, że to Twoje dzieci

ale śliczna księżniczka

rzeczywiście piękna cała rodzinka, a Twoje włosy- Cudooo

ależ Ci dobrze, ja też strasznie bym chciała, żeby mój wreszcie wziął, ale czeka do wakacji i wykorzysta go na dodatkową prace

zdolny maż a uśmiechy tych zwierząt najlepsze

jejku u nas taka tragiczna noc, że już nie wiem co robić:

Maksik zasnąl o 20, do 2 pobudki co dwie godziny, od drugiej co godzina

i wstał całkiem o 7 (w sumie 8 pobudek w czasie nocy)

no i jak sie budzi tak co godzine to oczywiście nie z głodu, ale smoczka nie chce, tylko i wyłącznie cyca i to ruszy dwa razy i przestaje, po prostu trzyma
on chce spać z moją piersią w buzi

chciałam być cierpliwa i rozumieć to, że tak małe dziecko ma prawo budzić się w nocy nawet często, ale już nie daje rady

a najgorsze, że zupełnie nie mam pomysły co tu zrobić
moj ostatnio przez 2 noce tez sie tak budzil...chyba skok... ja jak jest bardzo marudny to go biore do siebie do lozka... przytulam i spi w ogole jak sie obudzi w nocy na jedzenie to go biore do siebie bo jego konsumpcja trwa godzine (karmie butla) a potem usypianie w lozeczku nieraz drugie tyle... a u mnie zasypia w 5 minut

w oryginale te zwierzaki mialy inny wyraz twarzy ale jak weszlam to stwierdzilam ze sie ich boje i maz dorobil im usmiechy

a i witam nowa mamusie... ja nigdy nie nadazam i podziwiam dziewczyny co nadazaja...

Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO
Czas edycji: 2014-01-09 o 14:33
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:30   #3490
MsLullaby
Zakorzenienie

Tassiu doskonale cie rozumiem, ja już swojej póki co nie widuje, ale i bez tego mnie denerwuje. Ostatnio miała pretensje że TŻ nie dzwoni do swoich bratanic (5 i 3 lata) ale kiedy? Jak u nich jest 21? I ona z tekstem "no wiesz, nie tylko Bartek się liczy" i co to miało niby znaczyć

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:32   #3491
tassia
Zakorzenienie

wlasnie ogladam o matko na tvn style
odcinek pierwszy

poryczalam sie
co za wzruszenie
pokazywali pierwsze i drugie usg

[/RIGHT]
Stary 2014-01-09, 14:37   #3492
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet w ciaży nie miałam takich sajgonów z żołądkiem, mam 3 kg mniej w stosunku do wczoraj, więc muszę to nadrobić.
toś się załatwiła, zdrówka
i za zachowanie laktacji

Cytat:
passion Tyle dobrze A powiedz mi, długo to oczko ropiało? Bo my też mamy z tym problem- zresztą nie pierwszy raz
wczoraj się zaczęło i z godziny na godzinę było coraz gorzej, spuchło, powieka zaczerwieniona

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
My juz po lekarzu. Mamy sie inhalowac, oklepywac i 2*dziennie oscillococcinum (tz sie smial ze cukier kupilam za 16zl :P) w poniedzialek do kontroli, a jakby cos gorzej bylo przez weekend to na dyzur jechac. Mam nadzieje ze jednak bedzie dobrze
Stary 2014-01-09, 14:41   #3493
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
tassia co T. odwaliła??

ciekawe ile Filip waży w poniedziałek mamy szczepienie to go zważa koksa małego obstawiam z 8.5 kg
od czego by tu zaczac
przedwczoraj wrocily jej wnuki do wloch
wiec chyba nie wyzyla sie jednak z dobrymi radami

bylam z nia na spacerze i teraz siedze u niej w domu i ogladam tv
sluchac jej nie moge
1, pytalam w aptece, nie dawaj zbyt czesto tych czopkow "wieeeeeeeeeeeem"
2. ale jak tydzien nie bedzie robil kupy to daj zeby skretu kiszek nie dostal "wieeeeem"
3. a oczko przemywaj czesro "wieeeem"
4. kupilam ci gaze jalowa bo waciki sa ble "ale waciki sa miekkie, a gaza podraznia"
ale waciki sa zle bo niejalowe
5.nie pozwol zeby twoj pies tak na ciebie skakal
6.a cemu macius ma taka mala ta czapke
7. a powinnas zawsze miec ubranko na zmiane dla niego "k.u.r.w.a MAM zawsze"
8. a czemu go tylko kocykiem w wozku zakrywasz

i w przeciagu godziny jeszce 50uwag

[/RIGHT]
Stary 2014-01-09, 14:47   #3494
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
przyszły kalendarze dla dziadków, super jakoś, szczerze polecam
http://allegro.pl/3x-fotokalendarz-a3o!-rabat-40-grube-str-exclusive-i3815213996.html
ja też chcę kalendarze
Cytat:
ale chyba to moze się niektórym oplacać, no z tego co wiem jak się zaciązy na macierzyńskim to płacą 100 % tego co przed 1 ciążą, a jak się wróci do pracy czy nawet na urlop wypoczynkowy to 100 % z ostatnich 12 miesięcy czyli urlopu tj 80 % pensji.
też mnie to ciekawi

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Tasia ja przedwczoraj to chyba ogladałam i się wzruszyłam- jak byłam w ciąży to leciał ten program

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:52   #3495
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Aaa do godz. 1 spałam na podłodze w łazience, bo co się podniosłam to było źleeeeeee. A co wypiłam to zwracałam. Wszystkie leki typu Smecta itp nie mogły się przyjąć. Piłam zawzięcie, ale od razu mnie naciągało.MASAKRA
Ojezusmaria biedaku
Wiesz co, może to nie ten rotawirus od szczepienia tylko zbiegiem okoliczności coś złapałaś? Aż takie ostre objawy, no masakra faktycznie

Na szczęście chyba najgorsze za Tobą

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
bylam z nia na spacerze i teraz siedze u niej w domu i ogladam tv
sluchac jej nie moge
1, pytalam w aptece, nie dawaj zbyt czesto tych czopkow "wieeeeeeeeeeeem"
2. ale jak tydzien nie bedzie robil kupy to daj zeby skretu kiszek nie dostal "wieeeeem"
3. a oczko przemywaj czesro "wieeeem"
4. kupilam ci gaze jalowa bo waciki sa ble "ale waciki sa miekkie, a gaza podraznia"
ale waciki sa zle bo niejalowe
5.nie pozwol zeby twoj pies tak na ciebie skakal
6.a cemu macius ma taka mala ta czapke
7. a powinnas zawsze miec ubranko na zmiane dla niego "k.u.r.w.a MAM zawsze"
8. a czemu go tylko kocykiem w wozku zakrywasz

i w przeciagu godziny jeszce 50uwag

Złote rady t. Haha, jezu, czemu one muszą być takie wkurzające?

Dziewczyny, które mroziły swój pokarm, w jakim kolorze zrobił się Wam ten zamrożony płyn? Ciekawa jestem.
Ja jak ściągam to kolor mleka jak od krowy ( ) a po zamrożeniu robi się wręcz mocno żółtawy. To chyba od tłuszczu, nie?
Stary 2014-01-09, 14:55   #3496
tassia
Zakorzenienie

angel moje mleko tez zolte
czym bylo gestsze tym bardziej zolte
mam zamrozony litr i kazda butla nieco inna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
Stary 2014-01-09, 14:56   #3497
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Dla zainteresowanych; na wystrzalowa apteka na allegro jest mleko duzzzzzzzzzzo tansze niz gdziekolwiek indziej

Moje dziecko sie nudzi;/ Siedzi i steka
Oooo, a dasz linka?

Cytat:
u nas 8 st na + i świeciło słońce wiec nie isc na spacer to grzech by był, tym bardziej że myśle że jednak zima przyjdzie i to taka że nosa z domu nie wychylimy

co do łyżeczek mamy canpola jakies ale teraz używamy z ikei bo kupiłam dwie + dwie miseczki i się super sprawdzaja!
A my w domu od tygodnia Niech Edi zdrowieje

Cytat:

Cytat:

Pij dużo i może jakiś probiotyk, jak będziesz w stanie cokolwiek w żołądku utrzymać?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 14:56   #3498
karolson
Zakorzenienie

ehhh czy Wasze dzieci tez tak mają?? - po 5 godzinach od jedzenia a 4 snu zjadł- pół słoiczka dyni i dałam mu mleka i wypił tylko 20 ml.. gdzie wypija 180.. widze ze jakbym mu dała dynie to by zjadł bo na widok łyzeczki otwiera buzie...
Stary 2014-01-09, 15:00   #3499
bojatoja
Zakorzenienie

Widziałyście? klik

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mroziły swój pokarm, w jakim kolorze zrobił się Wam ten zamrożony płyn? Ciekawa jestem.
Ja jak ściągam to kolor mleka jak od krowy ( ) a po zamrożeniu robi się wręcz mocno żółtawy. To chyba od tłuszczu, nie?
Chyba może być kolor żółty z tego co czytałam.

U mnie jest kolor biały, sama śmietana
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-01-09, 15:02   #3500
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Widziałyście? klik
nie no maluszkowi pewnie bardzo wygodnie...

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
pięknie
Stary 2014-01-09, 15:03   #3501
magbes
Zadomowienie

jeszcze raz dziekuje za mile przyjecie
tassia - zrobilam krzywa jakos w grudniu albo pod konic listiopada...wynik prawidlowy...uffff... ale do diabetologa jeszcze sie nie wybralam z tym wynikiem planuje w styczniu...zobaczymy co wyjdzie z planow

co do koloru mleka - ja mam pomrozone z naszych 'poczatkow' czyli z wrzesnia jakos i jest zooooolte. Teraz nie sciagam i nie mroze...

policzanka - co do zdjecia malej,, jakos nie jestesmy z mezem za umieszczanie m fotek malej w necie.... ale pewnie sie przelamie

mala mi caly dzien spi prawie... z krotkimi przerwami... hcyba jej skok minal i odsypia

Edytowane przez magbes
Czas edycji: 2014-01-09 o 15:05
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:04   #3502
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Angel Ty chyba chciałaś marchewkę z bobovity
http://www.ofree.pl/darmowy-plan-5-k...a-od-bobovita/

edit doczytalam ze to marchewka z ryzem
zamowilam bo ciekawa jestem poradnika

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-01-09 o 15:17
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:20   #3503
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

patrzcie co moj maz namalowal na scianie w pokoju Bartosza duma mnie rozpiera nieco nie zmiescilo sie w kadr i zdjecie robione telefonem

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Matko jedyna

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
ehhh czy Wasze dzieci tez tak mają?? - po 5 godzinach od jedzenia a 4 snu zjadł- pół słoiczka dyni i dałam mu mleka i wypił tylko 20 ml.. gdzie wypija 180.. widze ze jakbym mu dała dynie to by zjadł bo na widok łyzeczki otwiera buzie...
Moja wczoraj zjadła pół słoja i 180 ml mleka, dzisiaj 3/4 słoja i po wypiciu 160 ml wyciągnęłam jej butelkę, bo miałam wrażenie, że by piła na umór. No i na odbiciu zwróciła troszkę mleka.
Stary 2014-01-09, 15:21   #3504
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wylicytowałam ksiażeczki dla dzieci niemieckie.Kupiłam też polskie na all, mam nadzieje ze przyjda w ciagu tygodnia do moich rodzicow, bo przyjezdzaja i wezna.

Jak używacie ksiazeczek dla dzieci?
Czytacie po kilka razy tą samą?Bo ja szczerze mówiac tak.Pokazuje obrazki itp.Jak na razie chyba małej sie nie nuszi, za bardzo nie pamieta, że ta ksiazeczka była czytana. A jak jest u Was? (dotycze starszych dzieci raczej)
Kamil miał kilka ulubionych książeczek, które znał na pamięć. Jak mu je czytałam to czasami jakieś słowo zmieniałam i zawsze wyłapał, nawet jak mu już oczy się zamykały

Stary 2014-01-09, 15:26   #3505
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Podajecie swoim dzieciom wodę do picia między posiłkami, bo moja ma problem z jej wypiciem. Ale jak dodam troszkę soczku wtedy się skusi, wiadomo słodsze .

I tak w ogóle mam wrażenie, że na 3 dzień jedzenia marchewki jakąś krostkę dostała na policzku, reszta ciała wydaje mi się być czysta i teraz nie wiem czy to od tego warzywa, a może od wycałowywania jej, a może od soku jabłkowego co wczoraj pierwszy raz dostała .
Stary 2014-01-09, 15:28   #3506
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Kamil miał kilka ulubionych książeczek, które znał na pamięć. Jak mu je czytałam to czasami jakieś słowo zmieniałam i zawsze wyłapał, nawet jak mu już oczy się zamykały

Glupie pytanie,jak sie robi ten podpis z imieniem dziecka i data?
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:29   #3507
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Podajecie swoim dzieciom wodę do picia między posiłkami, bo moja ma problem z jej wypiciem. Ale jak dodam troszkę soczku wtedy się skusi, wiadomo słodsze .

I tak w ogóle mam wrażenie, że na 3 dzień jedzenia marchewki jakąś krostkę dostała na policzku, reszta ciała wydaje mi się być czysta i teraz nie wiem czy to od tego warzywa, a może od wycałowywania jej, a może od soku jabłkowego co wczoraj pierwszy raz dostała .
En mi w ogóle nie chce pić. Ale że nie ma problemu z kupką, to zacznę dopajać dopiero, jak dostanie słoiczki i kaszki.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:40   #3508
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

mój tez ma problem z wypiciem wody nawet jak jest lekko posłodzona.
ostatnio mi teściowa mówiła żebym mu herbate taką jak ja pije Mateuszowi podać,ale chyba to zawcześnie.prawda?
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:45   #3509
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to moj Łobuz kończy dziś 4 miesiące

Cytat:
jabadabadu chyba pod koniec stycznia pojedziemy na tydzien do Sopotu odpocząć w trójke no chyba że przyjdzie zimocha jak w usa
super!

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
u nas zapalenie spojówek, wszystko wczoraj się szybko rozwinęło, wieczorem pojechaliśmy do lekarza, po lekach dzisiaj na szczęście lepiej
zdrowka dla Mai

Cytat:

ojej ale cię wzięło
pij dużo i trzymam kciuki żeby nie zaszkodziło kp!

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Glupie pytanie,jak sie robi ten podpis z imieniem dziecka i data?
Kilkasz na swój profil, wchodzisz w ustawienia i w menu po lewej stronie klikasz edytuj podpis i tam wpisujesz co chcesz

Byliśmy na 2h spacerku

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:57   #3510
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
O proszę, szykuje się kolejny dzidziuś
Przemyśl to za wczasu,hahahhaha

Moja Maja jest z marca i bardzo sobie chwalę ten okres

Super,czekamy na fotki

O matko? Jak to? Dbaj o siebie,bo na dłuższą metę tak nie wyrobisz...

Laryska
Matkooooo,ona jest cudowna! Wyglądała prześlicznie, księżniczka mała

Baw się dobrze,mamuśko

Współczuję i łączę się w bólu,bo mojej też coś się poprzestawiało...nie jestem zadowolona z tego faktu

Jeszcze troszkę i będzie po wszystkim. Trzymajcie się dzielnie

Cześć
Chciałabym napisać - 'noc była super,wyspałam się i dzieci też' ..no niestety, nie jest tak kolorowo
Maja obudziła sie o 23 i musiałam ją uspypiać, a Julia od 2 zaczęła się wiercić i w koncu o 3 obudziła się i stwierdziłam,że dam jej mleko,bo inaczej nie uśnie. Zasnęła gdzies koło 4.30. Nie wiem co się dzieje? Przesypiała całe noce,a teraz wygląda tak,jakby owsiki miała w tyłku Dobrze,że Tż ma dziś i jutro wolne,bo chyba uciekłabym z domu

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

matalZapomniałabym- gratuluję pięknej wagi En
Marzę o marcowym dziecku

Cytat:
Masz piękne córy, piękne jak mama

Cytat:
czeszko

mielismy isc na spacer ale sie rozlalo...nie wiem jak przezyje ten dzien bo maly bez spaceru prawie w dzien nie spi w ogole to od poczatku moze z 5 razy nie bylismy na spacerze...

super, tez chcieliśmy malować Madagaskar pierwotnie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości