|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2013 - łączmy się! :)
Ale mi zimno... Aż dreszcze mam. I kurcze pod kołdrą siedzę i przy grzejniku. Tylko teraz by brakowało żebym się rozłożyła no
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry... Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce... To tyle mam do powiedzenia przy takiej pogodzie
![]()
#3483 | |
Zakorzenienie
|
No mi się też nie chce za bardzo...
![]() Myślę co zrobić na obiad, co muszę kupić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
O nawet, wątek trochę żyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też się dziś nic nie chce ![]() Może trzeba mi: ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- "Trochę żyje" - to chyba trafne określenie, szczególnie w porównaniu z tym co się działo rok temu o tej porze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wcinam penne z mięsem mielonym i sosem z pomidorów i bazylii. Pyszne! Mama zrobiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
hej
![]() u mnie dziś karkówka w sosie słodko-kwaśnym ![]()
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mamy paskudną pogodę ![]() ![]()
![]() |
#3489 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a dalej to nie wiem... jednego dnia zrobię spaghetti bolognese, raz może penne ze szpinakiem i gorgonzollą, bo mam świeży szpinak w lodówce (macie jakiś dobry przepis?), w pt. chyba jajko sadzone, a w weekend to jeszcze nie wiem ![]() o, karkówkę może w weekend- mąż uwielbia ![]() Cytat:
![]() edit. chyba się pośpieszyłam z tą pogodą ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2014-03-25 o 13:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze głowa zaczęła mnie boleć
![]() Do bani z taką pogodą... A w ogóle wczoraj ktoś mi mówił że na Śląsku dosypało śniegu. Prawda to to? Patrząc na pogodę u siebie (mimo przelotnych opadów i chłodu) jakoś ciężko mi w to uwierzyć.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj na kolacje zrobiłam łososia zapiekanka wędzonego z koperkiem z warzywami (brokul,marchewka,fasolka )
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Jeszcze mi sie przypomniało odnośnie prezentu dla koleżanki w ciazy ze pojawiła sie taka kawa w aptekach "mama coffee " i smaku toffi i wanilii dla kobiet w ciazy także myśle ze tez mogłaby ucieszyć sie z takiego prezentu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już kupiłam krem ![]() ![]() a tu nie jestem pewna tych aromatów...
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co macie w terrarium ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakiś taki męczący był ten dzień dla mnie: pracowo i pogodowo. Raz ciepło, raz zimno, raz leje, raz wichura... A ciśnienie to już w ogóle szalone chyba jakieś. W głowie mi pół dnia migrenowo łupało aż mi się wymiotować chciało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
ooo wieki mnie na głownym wątku nie było
![]()
#3495 |
Zakorzenienie
|
Widziałyście:
http://muzyka.onet.pl/alternatywa/no...ie-chleb/qmmet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zasypiam na siedząco...
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() ![]() Wczoraj mnie złożyło... Wróciłam, zjadłam kolację, wykąpałam się, położyłam do łóżka, odświeżyłam strony wizażu i nim je zdążyło wczytać zasnęłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Też mnie wczoraj tak głowa bolała, po 17.00 byłam już nie do życia... a do domu wróciłam przed 22.00 ![]() A w terrarium mamy jaszczurkę. Gekona lamparciego ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Acidka a kot nie ma swoich kluczy?
![]() a tak serio- jak sobie radzicie z kotem w mieszaniu? nie drapie mebli? Nie niszczy? Obcinanie pazurków wystarcza? Nie ciągnie go na dwór? Bo my powoli przymierzamy się do "powiększenia rodziny" ![]() ![]() Ale ja się boję, że prędzej czy później wpadnie pod samochód ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mieszkam w domu, więc mój kot jest wychodzący, ale gdybym mieszkała w bloku, to raczej bym go nie wypuszczała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
No ale przecież wcale nie trzeba kota wyrzucać na balkon. Można pilnować żeby nie wychodził i tyle. Ewentualnie szelki i podwiązać gdzieś na smyczy gdzie nie sięgnie krawędzi balkonu. I tak niech siedzi godzinę na tarasie a potem zabrać go do domu i zdjąć szelki.
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasza ulica nie jest aż tak zła... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To może po kolei: 1. Świrek - mały, czarny, niezwykle energiczny i zabawny kocurek (stąd imię), niestety przeżył jedynie 7 miesięcy swojego zwariowanego i radosnego żywota, ponieważ potrącił go samochód przed naszym domem (został znaleziony nieopodal) 2. Rysiek - wspaniały, mądry i piękny kot, wszyscy się do niego mocno przywiązali, bo to był taki typ do zabawy i do przytulenia ![]() 3. Bracia Figo (czarno - biały) i Fago (czarny jak węgiel, z malutką białą muszą) - Fago po ok. roku przepadł (zastanawialiśmy się, czy to przypadkiem nie było "ustąpieniem" trenu bardziej walecznemu bratu). Po prostu poszedł i nie wrócił. To samo stało się z Figiem jakieś pół roku później. Mam tylko nadzieję, że zbyt daleko odeszły od domu, przez co nie wiedziały jak wrócić i teraz mają nowe, kochające ich domki ![]() 4. Figa - dla mnie to jest kot-ewenement, gdyż jest to przybłęda. Pewnego dnia (jakieś 2 miesiące po tym, jak zaginął Figo - ten łaciaty), wpadła do domu (przez otwarty balkon w salonie /na parterze/) z ogromnym wrzaskiem, zaczęła się łasić do rodziców, ocierać o każdy mebel, sprawdzać wszystkie kąty. Była tak podobna do Faga (tego całego czarnego), że myśleliśmy, że to on wrócił do domu. I tak Figa jest z nami do dziś. Mam wrażenie, że bardziej trzyma się domu niż nasze poprzednie koty (szybciej wraca ze swych wędrówek). Wszystkie te koty mieszkały w moim rodzinnym domu na wsi. Przed domem jest droga asfaltowa, ruch na niej nie jest duży (może 1 samochód na 5 minut), ale że droga jeszcze nie dziurawa i lekko pochyła, to kierowcy lubią się tam rozpędzać powyżej 70km/h (a jest to teren jak na wieś dość gęsto zabudowany). I na koniec mój "małżeński" kot Gacek ![]() ![]() ![]() Od tej pory musieliśmy bardzo uważać na okna, balkon itp. Spacery po dworze na smyczce niestety Gacka nie zadowalały. Ok. miesiąc przed ślubem tak nam się sprawy mieszkaniowe skomplikowały, że ja musiałam się z Gackiem przenieść do rodziców na wieś. Gacek tam często jeździł w odwiedziny, więc znał okolicę (wielokrotnie wychodził sam na dłuugie spacery). Niestety, był to poniedziałek - Gacek wyszedł wieczorem i nie wrócił. W czwartek rano już się z nim żegnałam w myślach. Gdy wróciliśmy z rodzicami z pracy do domu usłyszałam jakieś miauczenie. To Gacek wrócił - wszedł do piwnicy przez uchylone okienko. Niestety miał złamanie otwarte tylnej łapy. Wszyscy w klinice pytali jak to się stało, bo dość dziwne to złamanie ![]() ![]() ło matko!! ależ się rozpisałam! komu się to będzie chciało czytać?? ![]() ![]() I co najgorsze, nadal nie odpowiedziałam Ci agassek na Twoje pytanie odnośnie obdrapanych mebli (ale nie wiem, czy chcesz słuchać moich wywodów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu kotków ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Jak mi sie nic nie chce... Wzięłam się za porządki w szafie. Musiałam zrobić przerwę żeby odgrzać dziadkowi obiad. Wróciłam do sprzątania i chyba wenę straciłam
![]() ![]() Więc tego... idę układać rzeczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Figa jest typowym łowcą i w żadnym wypadku nie akceptuje robienia czegokolwiek przy jej pazurach. Dodając do tego fakt, że rodzice nauczyli ją, że może sępić, gdy szykuje się posiłek.....no co tu dużo mówić: fronty szafek kuchennych są w opłakanym (a raczej obdrapanym) stanie. Jeśli chodzi o pozostałe meble, to Figa się ich nie czepia, za to efekty ostrzenia pazurków widać na każdym drzewku w ogrodzie ![]() Gacek natomiast jako tako znosi obcinanie pazurów (szczególnie gdy jest zaspany). Niestety on uwielbia drapać wszelkie meble tapicerowane (to moja porażka wychowawcza, że nie udało mi się go oduczyć tego zachowania), za to nie ma śladu kota na żadnych meblach drewnianych, czy też podłogach. Z obdrapanymi obiciami radzę sobie tak, że zwyczajnie wycinam te sterczące nitki, które kot wydrapuje - po takim zabiegu na meblu prawie nie widać, że kot się na nim wyżywa ![]() Powinnam Gackowi częściej i mocniej podcinać pazury, ale tak jak wspomniałam, jest to możliwe tylko, gdy on śpi, a poza tym często o tym nie pamiętam ![]() No i jak tu wstać po obcinaczkę, gdy na kolanach taki słodki, mruczący kłębek smacznie śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i trochę się obawiam jak to będzie u nas... na szczęście meble mamy raczej drewniane, drzwi i fronty też, więc w razie czego będziemy odnawiać szlifować i lakierować na nowo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
![]() Robiłam dziś pierogi z nowym dla mnie farszem z soczewicą oraz z soczewicą i kaszą gryczaną i o ile te pierwsze mnie nie zachwyciły, tak te drugie smakują mi bardzo ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.