|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3482 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Tak samo małżeństwo może się rozstać (przeżywać gorszy okres, separacja) jak zwykła para, także
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na zaproszeniach 'osoby towarzyszace' byly tylko w przypadku singli,którzy nie wiedzieli z kim przyjdą. Z kolei na winietkach nie bylo ani jednej os. tow., wszyscy byli z imienia i nazwiska. |
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zarówno zaproszenia jak i winietki były imienne. To naprawdę nie wymaga wiele zachodu
|
|
#3485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli byli parą "na poważnie", z dłuższym stażem, może wspólnie mieszkali itp. to moim zdaniem taką osobę towarzyszącą należy wpisywać z imienia i nazwiska. Przed ślubem może się rozpaść nawet małżeństwo z 10-letnim stażem... różne rzeczy mogą się wydarzyć. Wpisywanie stałych partnerów gości jako "osób towarzyszących" to dla mnie duży nietakt. Jeżeli mój gość spotykałby się z dziewczyną/chłopakiem od kilku tygodni to może tak, ale pary ze stażem - absolutnie nie, tylko z imienia i nazwiska oboje! Narzeczonych - obowiązkowo z imienia i nazwiska oboje, nawet jeżeli byśmy nie znali tej drugiej połówki. |
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
winietki drukowałam w ostatnim tygodniu przed weselem, więc już każdy wiedział z kim przyjdzie. nie zajęło mi to ani dużo czasu, ani nie narobiło problemów/zbędnego zachodu - wystarczyło parę smsów. |
|
|
|
|
|
#3487 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Mieliśmy
pytałam po prostu z kim się wybierają.
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez
nawet 2-3 dni przed... winietki robilam sama wiec byl to minimalny problem ![]() a dla 1 kolezanki zrobilam 3 winietki i miala sie zdecydowac z kim przyjdzie
|
|
#3490 |
|
Raczkowanie
|
Dostawałam przeróżne zaproszenia, na pewno każde było z wierszykiem o winie zamiast kwiatów czy kuponach lotto. Jedno zaproszenie miało i wierszyk o winie i wierszyk o pieniążkach. Na jednym już po zaręczynach i mieszkając z Tżetem miałam wpisane OT i byliśmy na każdym i każde było mega udane. Jedna koleżanka zaprosiła mnie na swoje wesele u mnie w pracy na chwilę, nie miała dziewczyna czasu i miałam nie iść bo nie było pięknej formuły, były wierszyki itp? no ludzie wyluzujmy się trochę
|
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Rozdajemy zaproszenia, nie mamy żadnego wierszyka i większość osób:
1. Nie zwraca na to uwagi 2. Z zaskoczeniem pyta dlaczego nie ma wierszyka
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie te wierszyki są głupie właśnie dlatego, że to są wierszyki
![]() Tak jakby nie można było napisać "Uprzejmie prosimy o nieprzynoszenie kwiatów" czy coś w tym stylu, zamiast infantylnej rymowanki. |
|
|
|
|
#3493 |
|
ctrl alt delete
|
Aaaaale... do ZAPROSZEŃ?
Winietki to rozumiem. Ale trochę głupio bym sie poczuła, gdyby np. kumpel mnie zapytał, czy pójdę z nim na wesele do kuzynki, bo Ziuta zaproszenia wypisuje. Tzn. niech wypisuje zaproszenie mojemu kumplowi, ale z jakiej paki Ziuta miałaby mnie imiennie zapraszać, skoro ja nawet nie jestem w żadnym związku z jej kuzynem? Owszem, OT dla stałego partnera to nietakt, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Mnie by ani przez myśl nie przeszło, żeby pytać singli o nazwiska OT do zaproszeń - ani żeby mnie na zaproszeniu dopisywać z imienia i nazwiska kolegę, gdybym nie miała faceta na stałe
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak miałam zapraszać to pytałam kuzynostwo czy wiedzą z kim przyjdą... Jak babcia zmarła to widzimy się bardzo rzadko i raczej to nie ludzie którzy zmieniają status na fajsie co chwila
a nawet jeśli to cześć ludzi ma na fajsie jakieś skróty coś a nie pełne nazwiska...więc dopytywalam
|
|
#3495 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Tak samo jakby mnie ktoś zapytał, z kim będę, to powiedziałabym, że jeszcze nie wiem, niech wpisze OT - bo naprawdę w życiu by mi przez myśl nie przeszło, żeby podać nazwisko "przypadkowej" osoby towarzyszącej do zaproszenia
|
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
I co druga z Janem Kowalskim
|
|
#3497 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ktos ma ochote wypisywać z imienia i nazwiska wszystkie osoby towarzyszące swoich gości to czemu nie? Przeciez nikt nie ma obowiązku przychodzić z partnerem, moze byc z kolega czy koleżanka czy kimkolwiek chce, wiec wystarczy zapytac gościa z kim chce przyjść na wesele zeby takie zaproszenie wypisać. Nie trzeba pytać czy sie z kimś spotyka
|
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do winietek to spotkałam się jeszcze z takim rozwiązaniem, że zapraszana osoba miała z imienia i nazwiska a obok niej było miejsce bez winietki. Tak jakby puste.
|
|
#3499 |
|
Raczkowanie
|
Co do zaproszeń i OT - dostaliśmy zaproszenie od kuzyna mojego narzeczonego, i jestem wlasnie jako OT
PM znam. Najwidoczniej Panna Mloda nie czyta Wizażu Ciekawa jestem, co będzie wpisane na winietce ![]() Sent from my Lumia 650 using Tapatalk Obrażać sie nie bede, wiadomo ale moim zdaniem to lekki nietakt.
Edytowane przez mireille23 Czas edycji: 2016-07-08 o 17:34 |
|
|
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się wypowiem, bo obdzwaniałam niedawno wszystkich, żeby się upewnić co i jak. Mam trochę winietek z osobami towarzyszącymi, ale myślę, że to wina bardziej samych zainteresowanych. Np. dzwonię do mojego brata ciotecznego spytać jak się nazywa ta jego dziewczyna, z która spotyka się od trzech lat
..a on na to, a wpisz jej osoba towarzysząca, jak by walnęła focha tuż przed ślubem to i tak sobie z kimś innym przyjdę...Albo od innych dwóch znajomych "nie... wystarczy, że osoba towarzysząca, przecież to nie jest jakaś moja narzeczona czy coś". Autentyczne słowa chłopaków, a potem się dziewczyny obrażają. Łącznie mam z 7 takich osób towarzyszących-załatwianie spraw z facetami
|
|
|
#3501 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie i tak dać parze którą się zna zaproszenie z OT wygląda tak jakby małżeństwu dać " Jana Kowalskiego z żoną"
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;62793396]Dla mnie i tak dać parze którą się zna zaproszenie z OT wygląda tak jakby małżeństwu dać " Jana Kowalskiego z żoną"
[/QUOTE]Ostatnio znajomy powiedział mi, że właśnie takie zaproszenie dostali. Zaprosili jego żonę "z mężem".
|
|
#3503 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Konto usunięte
|
Wraz z Tż otrzymaliśmy zaproszenie na wesele naszej wspólnej znajomej. Wszystko fajnie, tylko w jego nazwisku zrobiła błąd. Uważam, że w czasach codziennych rozmów na fb można czasem dla świętego spokoju wejść i zweryfikować, Tż poczuł niesmak
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedz chłopakom, że jakby coś się zmieniło żeby dali Ci znać i tyle Ja byłam taką "osobą towarzyszącą" i mówię Ci - nic fajnego Podejrzewam, że każda z tych "stałych" dziewczyn poczuje niesmak, większy albo mniejszy do Was - Młodej Pary, bo żadnej nie przejdzie przez myśl, że to ich facet tak olał temat, a jak facet zobaczy, że to problem dla dziewczyny to w życiu się nie przyzna, że to jego sprawka A że faceci są najczęściej bezproblemowi i nie rozumieją takich rzeczy to inna sprawa. Chociaż w moim przypadku to mój facet był bardziej zniesmaczony niż ja... |
|
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;6286650 1]Wraz z Tż otrzymaliśmy zaproszenie na wesele naszej wspólnej znajomej. Wszystko fajnie, tylko w jego nazwisku zrobiła błąd. Uważam, że w czasach codziennych rozmów na fb można czasem dla świętego spokoju wejść i zweryfikować, Tż poczuł niesmak
[/QUOTE]Ja tez zrobilam literowke (jedno e za duzo), bo tak mi rodzina mowila. Ale sami adresaci nie powiedzieli mi o tym, dopiero przypadkiem przed robieniem winietek sie dowiedzialam od ciotki. Pozniej na weselu winietki byly juz ok, a osobę przeprosilam za literowke. |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam pomylone nazwisko. (jako osoba tow.) Co prawda nie było to wesele, ale też impreza z winietkami itp. Jeśli tak trudno było zapytać o nazwisko mojego TŻ to mogli zostawić samo imię.
|
|
#3510 |
|
astro-loszka
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;6286650 1]Wraz z Tż otrzymaliśmy zaproszenie na wesele naszej wspólnej znajomej. Wszystko fajnie, tylko w jego nazwisku zrobiła błąd. Uważam, że w czasach codziennych rozmów na fb można czasem dla świętego spokoju wejść i zweryfikować, Tż poczuł niesmak
[/QUOTE]Ja zrobiłam błąd w nazwisku przyszłego szwagra na winietce zjadłam jedną literkę. Głupio mi było potwornie, ale szwagier wyluzowany, nie gniewał się, nawet się uśmiał.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

pytałam po prostu z kim się wybierają.
nawet 2-3 dni przed... winietki robilam sama wiec byl to minimalny problem

zjadłam jedną literkę. Głupio mi było potwornie, ale szwagier wyluzowany, nie gniewał się, nawet się uśmiał.