|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Podsumowując:
dzisiaj w pracy zrobiłam listę salonów z sukniami, z dokładnymi adresami, żeby rozplanować wszystko i nie błądzić - zleciało na tyle szybko, że za 40 minut kończę!
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, jesteście niezastąpione
Wydaje mi się, że właśnie od 200 gram są już takie w miarę. Właśnie wróciliśmy z dnia skupienia! Po prostu kolejna katecheza, macie jeszcze czas żeby się rozmyślić, 50 lat z tą samą osobą 24h/dobę, itp. Ojciec mówił to wszystko żartem - wyolbrzymiał, ale wszystko w sumie jest prawdą. |
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
z grubsza nadrobiłam ![]() ślub zbliża się wielkimi krokami, zostało już 47dni ! ostatnie panieńskie urodziny już za mną dostałam wspaniałe prezenty w tym jeden od TZ będą na obiad poprawinowy muszę się umówić na przymiarkę sukni żeby dobrać do niej coś na ramiona w razie chłodu w tym tygodniu będzie mnie tutaj jeszcze mniej bo w sobotę się przeprowadzamy do innego mieszkania i mam w związku z tym masę roboty bardzo współczuję straty dziadka ![]() Kate Noir spokój mi tutaj bo jak przełożę przez kolano zaraz
2015 Edytowane przez mala_czarna_21 Czas edycji: 2014-03-09 o 16:48 |
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Możesz napisać coś więcej jak to wyglądało?
Ile trwa??Cytat:
mala_czarna śliczne buty
|
|
#3485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłam taką która najbardziej spodobała mi się ![]() Cytat:
Dodatkowo moja ma 3 brylanciki Zdjęcie w załączniku ![]() A co do sukienki to chyba trochę późno, chociaż może tak szybko szyją i spokojnie zdążą Mam ślub 7 czerwca, sukienkę wybrałam 15 lutego. Mam zapisane na zamówieniu, że pierwsza przymiarka 1 kwietnia, druga po 10 kwietnia a odbiór po 6 maja, czyli miesiąc przed ślubem Jednak Pani z salonu powiedziała, że jakbym planowała jakąś dietę czy coś to mogą przesunąć przymiarki. Cytat:
![]() Mój tż musi się zastanowić kiedy nasz ślub Bardziej mu zawsze pasuje 6 niż 7 czerwca
|
|||
|
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
Kochane pomóżcie
W firmie mam jakieś 100 osób (znam wszystkich), ale większość pracuje w "terenie". Nie wyobrażam sobie dawać każdemu z osobna zaproszenia do kościoła. Myślałam by stworzyć jakieś ładne zawiadomienie i wysłać wszystkim mailem. Ale nie wiem czy wypada.....
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
----- mała czarna kiedy miałaś urodzinki? bo moje panieńskie ostatnie urodzinki też już za mną
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
no nie wiem, ja np. w mojej firmie nie daje, żadnego zawiadomienia ani nic. Koleżanki wiedzą gdzie i o której mam ślub jak będą chciały to przyjdą
a jak ktoś będzie chciał to zawsze może mnie zapytać albo osób poinformowanych ![]() ja jakoś nie jestem za tymi zawiadomieniami, nie wiem od tak po prostu. praca to praca
|
|
|
|
#3490 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mała cudowne te buty! ![]() Paula bardzo ładne obrączki! ![]() A my dzisiaj rozpoczeliśmy sezon grillowy własnie wróciliśmy fajnie tak posiedzieć w ciepłym słonku na dworze... ![]() I dzisiaj wystawiłam moje srebrne buty na all... trochę było mi ich szkoda ale ciężko mi się je zakłada i obawiam się że miałabym problem w dniu ślubu... trudno, poszukam innych, już na pewno stacjonarnie...
|
|
#3491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świętowaliśmy dziś z TŻ na nartach ![]() Słuchajcie, jaka PIĘKNA pogoda w polskich górach... Cudne słońce, 16!! stopni na plusie.. Bosko! Cytat:
![]() Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
ja oczywiście szanuje pomysły i to, że ktoś chce zawiadomić współpracowników o ślubie... ale ja jestem chyba dziwna. Bo u nas jak dziewczyna rozesłała mailem info o ślubie to większość z moich znajomych z pracy zrobiło dziwne miny z podtekstem "A CO MNIE TO OBCHODZI"
![]() przecież jakbym chciała wiedzieć co i jak i gdzie to zapytam tą osobę wprost lub ewentualnie kogoś kto sie z nią najlepiej zna. U mojego TŻ w pracy sami sie koledzy pytaja a kiedy a o ktorej bo chcemy przyjechać. p.s tylko mnie nie zjadajcie to tylko moje zdanie
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-03-09 o 18:47 |
|
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swoje pierwsze ślubne szpilki (upolowane na all, nieziemsko niewygodne, ale piękne) zostawiam na plener ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3494 | |
|
Raczkowanie
|
Linaewen, bardzo mi przykro z powodu dziadka
Cytat:
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, że okazały się wygodne czekam na zdjęcia tych zaproszeń co przebiły te śliczne kalkowe cuda my własnie potwierdziliśmy wzór wnętrza zaproszenia, które nam przysłali do akceptacji ![]() patricia_pati ja bym wyautowała obrączki i ewentualnie serduszka ![]() ysia sukienka cude za sukienkę ![]() Linaewen wyrazy współczucia z powodu dziadka
|
|
|
#3496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kto będzie chciał to przyjdzie i tyle
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do pracy zaniosę zaproszenie i zostawię na tablicy w naszej kuchni
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym u TŻ w pracy to chyba 4, albo już 5 ślub się w tym roku szykuje
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie zaproszeń do pracy u nas jest praktykowane zapraszanie - górę osobiście oraz daje się zaproszenie do sekretariatu, ono wtedy tam stoi i każdy może zobaczyć, co jak, gdzie i kiedy i przyjść jeśli ma ochotę. Uważam, że wszystko zależy od ludzi i atmosfery w pracy - jeśli jest mało 'koleżeńska' to ludzi średnio interesuje życie prywatne innych osób. U mnie jest wręcz przeciwnie, więc zaproszenie z takiej okazji jest zawsze mile widziane. ![]() Apropo zaproszeń jeszcze, dzisiaj kolejne 6 osób potwierdziło przybycie. ![]() Stan na dzisiaj: 43 potwierdzenia (na 54 zaproszonych gości). Póki co NIKT oficjalnie nie odmówił, a pozostała jedenastka ma jeszcze tydzień i zaczniemy ich molestować.
|
|
|
#3500 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to dlatego że robi się coraz cieplej i nogi zaczynają puchnąć... Trudno poszukam innych na spokojnie, w razie co mam jeszcze jedne srebrne tylko z odkrytymi palcami ![]() na sesję się nadadzą ![]() Cytat:
Te są - powiedziałabym - zwyczajne Foto w załączniku ![]() Pochwal się koniecznie swoimi jak przyjdą ![]() Cytat:
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie będę łapać cytatów, ale bardzo dziękuję za wsparcie.
Bez cytowania, proszę. Chcę się wygadać... Pociesza nas to, że dziadek umarł tak jak chciał, (prawdopodobnie zawał), tak jak zawsze powtarzał-"przyjdziecie któregoś dnia, a ja będę sie spokojnie leżał". Co prawda mówił o łóżku-złapało go w łazience i nie zdążył z niej wyjść. Rodzice znaleźli go na podłodze jak leżał i trzymał się za mostek. Poleciał do przodu i nawet nie widać, żeby się jakoś bronił przed upadkiem. Możemy mieć nadzieję, że nie cierpiał. Jako jedyny z moich dziadków żył do śmierci całkiem samodzielnie, chociaż już mało co widział-sam tak chciał, nie zgadzał się na żadną stałą pomoc. Miał 86 lat i od śmierci babci (w 2007) chciał do niej odejść...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3502 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo ładne też je z ciekawości mierzyłam i też wzięłam z 3 brylancikami, teraz czekamy aż przyjdą Wy długo czekaliście? bo widzę, że też w A.![]() W salonie babka powiedziała, że szyje od 37 lat więc mam nadzieję, że wie co robi ![]() Cytat:
o to bardzo ładna frekwencja będzie ![]() qrcze, ja nawet zastanawiałam sie czy prosić dziewczyny z pracy, ale ostatecznie stwierdziłam że praca to praca tak więc nie proszę, a specjalnie zawiadamiać nie muszę bo wiedzą ![]() Cytat:
u nas 90 dni Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli w restauracji będzie max. 52 osoby na obiedzie.---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Współczuję Ci bardzo. Mam nadzieję, że zrozumiesz o czym piszę i nie odbierzesz tego negatywnie: Mogę Ci tylko życzyć, żebyście ze swoim mężem też się tak kochali jak dziadek ze swoją żoną, że chciał do niej odejść, to cudowne, że kochali się po tylu latach. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też duzo osób odpadnie, bo z góry juz było to wiadomo,, ale Rodzice uznali, że powinno się dać
|
|
|
|
#3505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ładne, też takie rozważałam jakby mnie nie zauroczyły te kalkowe pochwale się jak tylko je dostanę Jestem teraz na etapie, że nie mogę się już doczekać ślubu i wesela. Koszmarów ślubnych brak... Aż do dzisiaj Śniło mi się, że jest już dzień ślubu a ja nie mam ani fryzjerki ani makijażystki i że zapomniałam się umówić na paznokcie żelowe i że jak w końcu dopadam jakąś babę od manicure to zrobiła mi takie paskudztwo, że się popłakałam i nie mogłam znaleźć mojej kiecki ślubnej i... obudziłam się przerażona mimo to, kosmetyczkę załatwię jeszcze w tym tygodniu
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ostatnio śnilo mi się, że tak jak teraz nie miałam kupionej bielizny i butów, więc siostra pozyczyła mi jakieś stare, a Tż przyjechał po mnie starym autem ( w stylu starego poloneza)
|
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj szukałam butów na wiosnę i przy okazji przymierzyłam przypadkowe czółenka z paskiem, co prawda nie były zbytnio wygodne ale teraz jestem już w 100% pewna, że zamawiam buty z paskiem! Zupełnie inny komfort chodzenia niż w szpilkach bez paska bo nie muszę uważać by buty mi nie pospadały Czekam na próbki z białych butów i zamawiam
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3509 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ahh powodzenia! zazdroszczę.. ja już dawno swoją mam wybraną a z chęcią jeszcze coś bym pomierzyła..
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi samej jest miło jak takie zaproszenia dostaję.
|
|||
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
Hej, nie dam rady nadrobić... Byliśmy u znajomych na cały weekend, przed chwilą wróciłam do domu i padam na pyszczek.. przy okazji zajrzałam do salonu i mojej kiecki
![]() Wrzuciłam do klubu zdjęcia w sukni zajrzyjcie Jutro wrzucę tutaj
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

Wydaje mi się, że właśnie od 200 gram są już takie w miarę. 
ostatnie panieńskie urodziny już za mną
dostałam wspaniałe prezenty w tym jeden od TZ
będą na obiad poprawinowy

Mogłabym ją przymierzać i przymierzać
Wzięłam taką która najbardziej spodobała mi się
ślub na początku czerwca ..

Może to dlatego że robi się coraz cieplej i nogi zaczynają puchnąć... Trudno poszukam innych na spokojnie, w razie co mam jeszcze jedne srebrne tylko z odkrytymi palcami
Czyli w restauracji będzie max. 52 osoby na obiedzie.
i nie mogłam znaleźć mojej kiecki ślubnej i... obudziłam się przerażona