Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 12:08   #3481
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Kurde u mnie nie ma tego multi cytowania ... moze na iPhonie jakoś inaczej ta aplikacja wyglada...

A co do wózka to używanego nie bierzemy pod uwagę a co do następnego dziecka to nic nie wiemy o to staraliśmy sie dwa lata wiec na razie nie myślimy o niczym więcej kto wie co będzie za 3-4 lata ale na chwile obecną nic mi o tym nie wiadomo chociaż mam juz 30 lat

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Możliwe, w IPHonach często jest cos inaczej.
W każdym bądź razie u mnie w tej apce jest możliwość wielocytowania

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja zamykam moją macice na 3 lata na cztery spusty zakładam pas cnoty i nie ma wejścia Potem pomyslę o kolejnym dziecku - pewnie pozytywnie
Młoda jestes masz czas na drugie dziecko. Ja tego czasu miałam nieco mniej

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
To chyba prawda, kolorowe kuchnie moga sie szybko znudzic. Tak mi sie wydaje. Lepiej jest zrobic fajny kolor scian, dodatkow itd. Albo wlasnie jakis super panel szklany
Mam do Was pytanie, jakie wy nosicie teraz staniki? Mi ze starych wypadaja cycki, nosze przewaznie takie materialowe sportowe, ale wiadomo ze na jakies wyjscia sie one nie nadaja- u mnie wida w nich sterczace sutki
Kupilabym nowy stanik, ale wydam kase , a te bimbaly jeszcze pewnie urosna.....
Normalne z fiszbinami. Po poprzedniej ciąży zostały mi takie w większych rozmiarach. Nie wyobrażam sobie chodZić w staniku sportowym chyba że coś w rodzaju Panache Sport ale to i tak dwie stowy.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:09   #3482
ircha06
Raczkowanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki... Byłam wczoraj na zakupach z Małżem. Kupiliśmy dzieciakom prezenty bo akurat na święta zjechał mój chrześniak który mieszka w UK i Go nie widzę więc musiałam się wykosztować a że mój brat ma 7lat to żeby mu przykro nie było to jemu też musiałam kupić coś małego. Z kolei dzieciaki siostry Małża mają urodziny i też trzeba było coś kupić... Byliśmy też w sklepach ciuchowych i Małż mi kupił dwie pary spodni na lekkiej gumce. Jedne czarne a drugie we wzory. Fajne takie szmaciane... Mieliśmy jeszcze do H&M jechać ale już dość późno było więc sobie odpuściłam... Miałam wczoraj chyba gorszy humor bo mnie tak Małż wszystkim wkurzał że tragedia... Tym bardziej że kilka tygodni temu rzucił fajki i ciągle się wkurza i drze... Nie można mu nawet uwagi zwrócić... A jeszcze wczoraj tak zapierdzielał tym autem że się kilka razy wydarłam... Powiedziałam mu, że jak dzidzi przyjdzie na świat to będę z nim jeździć pociągiem a z nim nie wsiądę. A w domu to już się tak pożarliśmy że się poryczałam... A On jak zwykle najpierw narobi a później przeprasza...
Nooo kochana, ja też już czuję w powietrzu co to wydatki. W zeszłym roku mieliśmy w rodzinie porody i chrzciny, a teraz zaczynają się roczki.
W maju męża siostra robi roczek bliźniaków (dwóch chłopców), a że starszy 3 latek też urodzony w maju to za jedną imprezą wyprawi urodzinki całej trójce. No i mamy wypad na jedną imprezę, ale z trzema prezentami.
I właśnie gdybam, co tym maluchom kupić, może coś doradzicie ciekawego. Podobają mi się te ramki na zdjęcie z glinką, gdzie można odznaczyć obok stópkę lub rączkę
http://abipracownia.pl/allegro_image...em_odciski.jpg
Widziałam też na neciku takie body:
http://www.bodziakowo.pl/products/bi...trl_C_blue.png
nie wiem co jeszcze mogłabym zakupić. W sumie żaden z tej trójki nie jest naszych chrześniakiem i nie zamierzać rzucać stówami, bo mi samej wydatków nie ubywa, ale trzeba dziecko czymś uradować, a że ciotka zwariowana i na chrzciny robiła własnoręcznie pamiątki z bucikami i motory z pieluch to i teraz oczekuje się ode mnie zawsze czegoś innego, wyszukanego
W czerwcu natomiast będzie roczek chrześniaka mojego męża, ale ponoć ma się z chrzestna umówić i może zrobią zrzutkę i razem coś fajnego kupią.
A co do gorszego samopoczucia czy humoru polecam ten filmik. Może już któraś z Was to kiedyś widziała, ja uśmiałam się ostatnio, aż mnie brzuch bolał. W końcu po to tu jesteśmy, by się podbudowywać, a że mi wiele razy Wasze rozmowy też humorek poprawiały ( ot choćby temat Bożenki itp itd ) to jako osoba pogodna i lubiąca się pośmiać także chcę zarażać uśmiechem Was wszystkie.
Oto wspomniany przeze mnie wyżej filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=ZoBfSVI35Ak
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:10   #3483
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
dzanet oddałam Ci pogodę , zaczęło u mnie padać i wiać

a co do brzuszka to wieczorami mam taki juz jak bym była w 7 miesiącu a od rana płaski
Tak to nie chce
Ale może idzie to chwilowe chociaż słoneczko na południe... Eh nie znosze takiej pogody jestem ciepłolubna
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:12   #3484
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
To chyba prawda, kolorowe kuchnie moga sie szybko znudzic. Tak mi sie wydaje. Lepiej jest zrobic fajny kolor scian, dodatkow itd. Albo wlasnie jakis super panel szklany
Mam do Was pytanie, jakie wy nosicie teraz staniki? Mi ze starych wypadaja cycki, nosze przewaznie takie materialowe sportowe, ale wiadomo ze na jakies wyjscia sie one nie nadaja- u mnie wida w nich sterczace sutki
Kupilabym nowy stanik, ale wydam kase , a te bimbaly jeszcze pewnie urosna.....
mi nie rosną...

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Też mam problem. W sumie nie urosły za dużo, z pół rozmiaru ale problem u mnie stanowi obwód 60-65 pod biustem i ciężko takie kupić, jak już są to w ciekawych cenach. A teraz raczej potrzebuję czegoś w rozsądnej cenie, bo nie wiadomo ile posłuży.
tez mam ten problem ze powinnam nosic 65...ech
Ja kupilam wlasnie w H&M wiekszy jakis czas temu i tyle...nie zamierzam wydawac wiecej kasy

Odebralam wyniki krwi,są takie sobie ale będę życ
Mojej kolezance za to wyszły krwinki czerwone w moczu i podobno moze to cos byc z nerkami i ma isc do internisty i na usg zwykle

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:25   #3485
ZygaEffka
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46042093]Tak to nie chce
Ale może idzie to chwilowe chociaż słoneczko na południe... Eh nie znosze takiej pogody jestem ciepłolubna [/QUOTE]

Miałam iść sadziś zioła na balkon a tak zaczęło padac ze chyba tego dzis nie zrobie ...

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
mi nie rosną...

Ja kupilam wlasnie w H&M wiekszy jakis czas temu i tyle...nie zamierzam wydawac wiecej kasy

Odebralam wyniki krwi,są takie sobie ale będę życ
Mojej kolezance za to wyszły krwinki czerwone w moczu i podobno moze to cos byc z nerkami i ma isc do internisty i na usg zwykle

a ja odebrałam wyniki po czym sie kapnęłam ze nie mam wszystkich i znow cofka do przychodni w drodze do Gina, ale zgubili najważniejsze moje badania na p/ciała Rh bo mam schizę z tym konfliktem .. zapłaciłam a nie mam

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

AAA i miałam się wam pytać czy macie już ciemną kreskę na brzuszkach ???bo ja mam od ponad tygodnia ciesze sie z niej jak glupia
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:29   #3486
Mandragorrka
Zakorzenienie

Ircha06 mam taka ramke - po Zrobieniu odcisków wygląda naprawdę świetnie, ale...
Gips jak wyschnie łatwo pęka. Robiliśmy 3 egzemplarze i we wszystkich odciski popękały. Odcisk gipsowy ewentualnie można zamienić na odbicie raczki czy nóżki pomalowanej farbą.

Stary 2014-04-15, 12:34   #3487
elffirka
Rozeznanie

Co do staników to ja sobie kupiłam dwa ostatnio takie zwykłe polskie bazarowe po 20zl i akurat tam gdzie kupowalam pani mi zmierzyla na moj stanik i wyszlo ze mialam miseczke B a teraz D... Mam nadzieję że już większe nie będą ale szczerze w to wątpie...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:35   #3488
Konto usunięte

Cytat:

AAA i miałam się wam pytać czy macie już ciemną kreskę na brzuszkach ???bo ja mam od ponad tygodnia ciesze się z niej jak głupia
A co to jest? coś słyszałam ale nie wiem o co chodzi
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:39   #3489
ZygaEffka
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46042574]A co to jest? coś słyszałam ale nie wiem o co chodzi [/QUO

Zapytaj lekarza Lekarze abcZdrowie.pl odpowiadają na pytania.
Odpowiedź otrzymasz za darmo w ciągu jednego dnia.

Linia na brzuchu w ciąży

WERYFIKACJA MERYTORYCZNA mgr Monika Łapczyńska Położna, fizjoterapeutka, masażystka I stopnia, instruktor rekreacji ruchowej, instruktorka szkoły rodzenia, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

Pojawiająca się ciemna linia na brzuchu w ciąży czasem powoduje zdziwienie u młodej mamy. Dlaczego się pojawia? Czym jest spowodowana? Kiedy zniknie? Kobiety często nie wiedzą, że przebarwienia skórne, ostuda, zwiększona ilość ciemnych piegów i inne zmiany skórne są fizjologiczną zmianą w trakcie ciąży. Odpowiednia pielęgnacja skóry i jej ochrona przed promieniowaniem UV powinna być codziennym obowiązkiem kobiety ciężarnej.

Przyczyny przebarwień skórnych w ciąży

W trakcie ciąży pod wpływem działania hormonów: estrogenów i progesteronu oraz zwiększonego wydzielania melanotropiny przez przysadkę mózgową powstają różnego rodzaju przebarwienia skórne. Melanotropina zwiększa wydzielanie melaniny - barwnika odpowiadającego za pigmentację organizmu, który powoduje przebarwienia na ciele kobiety w ciąży. Działanie promieni UV na skórę również powoduje wzmożone działanie melaniny, co jeszcze bardziej predysponuje do zmian skórnych w ciąży. Dlatego też kobiety ciężarne powinny unikać opalania, a jeśli już są narażone na działanie promieni słonecznych powinny stosować odpowiednie kremy z filtrami UV. Przebarwienia skórne pojawiające się w ciąży zazwyczaj znikają po urodzeniu malucha, choć nie zawsze od razu po porodzie.
Auriga Melaclear - serum na przebarwienia

2.00 2 opinie

129,15 zł Rodzaje zmian skórnych w ciąży

Podczas ciąży kobieta można zaobserwować następujące zmiany na skórze:
  • ciemniejące brodawki i otoczki sutkowe, a także znacznie ciemniejsze okolice narządów rodnych: warg sromowych i krocza;
  • znacznie bardziej widoczne blizny i bliznowce;
  • zwiększona ilość ciemnych piegów;
  • powstające podczas ciąży rozstępy na piersiach, brzuchu, udach lub pośladkach (rozstępy stają się jaśniejsze po ciąży, ale do końca nie znikają);
  • pojawienie się tzw. ostudy (chloasma, melasma) - brunatne, ograniczone, lecz nieregularne przebarwienia w okolicy nosa, bocznej części policzków, okolic oczu oraz grzbietowej strony dłoni;
  • pajączki naczyniowe widoczne w okolicy twarzy, kończyn dolnych i brzucha;
  • brązowa linia pośrodku brzucha, nazywana kresą czarną (linea negra).
Oprócz rozstępów większość zmian skórnych pojawiających się w ciąży znika po porodzie. Ważna jest ochrona skóry i unikanie opalania również w solarium.
Kresa czarna

Kresa czarna (linea negra) to brązowa linia pośrodku brzucha przebiegająca naturalnie u kobiet ciężarnych od wyrostka mieczykowatego mostka do spojenia łonowego. Kresa czarna zastępuje w ciąży fizjologiczną kresę białą (linea alba) w wyniku odkładania się w tym miejscu zwiększonej ilości barwnika - melaniny. Kresa biała to silne pasmo ścięgniste utworzone przez splecione ze sobą włókna rozcięgien mięśnia poprzecznego i mięśni skośnych brzucha obu stron. Kresa czarna tworząca ciemną kreskę wzdłuż brzucha znika po urodzeniu dziecka, aczkolwiek jej blednięcie może trwać długo, około 10-12 miesięcy po porodzie.

O matko ale skopiowałam ...
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-15, 12:41   #3490
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Witam i ja dzisiaj
Wyspałam się jak nigdy z przerwami na siusiu do 11 spałam Potem byłam w sklepie po mlleko bo kakao mi się zachciało I wróciłam z całą siatą pyszności Dobrze że wzięłam szmaciaka na ramię to nie czułam że ciężkie czy coś
Kupiłam truskawki (które już zjadłam a myjąc je myślałam że pawia puszczę tak mi żołądek się ściskał a jak zjadłam jedną truskawę to ulga ) ogórki kiszone, winorona, banany, grzyby suszone
Zaraz będę wstawiać mięsko na zupę grzybową
Ale truskawki mimo że nie były takie pyszne jak nasze letnie to zjadłam całą miskę
A teraz z innej bajki Jak pisałam moja sunia dostała pierwszą cieczkę. Kupiłam jej specjalne gatki do śmigania po domku... I obydwie pary już zniszczyła To stwierdziłam założę jej swoje i tak mam 30 par już za małych Wybrałam czarne z koronką po bokach I laluni chyba się podobają bo id rana chodzi z podniesionym ogonkiem i ich nie ściąga Wybredna ta moja psina jak na kobietę przystało A w tych falbankowych koronkach wygląda zabójczo

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:44   #3491
Konto usunięte

Hm... dzięki za info Ja nie mam nic takiego będę teraz obserwować hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 12:46   #3492
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Witam i ja dzisiaj
Wyspałam się jak nigdy z przerwami na siusiu do 11 spałam Potem byłam w sklepie po mlleko bo kakao mi się zachciało I wróciłam z całą siatą pyszności Dobrze że wzięłam szmaciaka na ramię to nie czułam że ciężkie czy coś
Kupiłam truskawki (które już zjadłam a myjąc je myślałam że pawia puszczę tak mi żołądek się ściskał a jak zjadłam jedną truskawę to ulga ) ogórki kiszone, winorona, banany, grzyby suszone
Ale truskawki mimo że nie były takie pyszne jak nasze letnie to zjadłam całą miskę
A teraz z innej bajki Jak pisałam moja sunia dostała pierwszą cieczkę. Kupiłam jej specjalne gatki do śmigania po domku... I obydwie pary już zniszczyła To stwierdziłam założę jej swoje i tak mam 30 par już za małych Wybrałam czarne z koronką po bokach I laluni chyba się podobają bo id rana chodzi z podniesionym ogonkiem i ich nie ściąga Wybredna ta moja psina jak na kobietę przystało A w tych falbankowych koronkach wygląda zabójczo
To odważna jesteś z tymi truskawkami bo ja słyszałam od kilku kobietek w ciąży żeby nie jeść bo mogą strasznie uczulić a zwłaszcza te hiszpańskie
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-15, 12:49   #3493
Konto usunięte

Cytat:
To odważna jesteś z tymi truskawkami bo ja słyszałam od kilku kobietek w ciąży żeby nie jeść bo mogą strasznie uczulić a zwłaszcza te hiszpańskie
Ja słyszałam, że jak w ciąży się ma ochotę to śmiało wcinać, ale przy karmieniu to już odstawić
Stary 2014-04-15, 12:50   #3494
201610121609
Konto usunięte

Cytat:

Zjadłam ostatnio chyba kilogram i to hiszpańskich żyje i czułam rozkosz w ustach

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:51   #3495
ZygaEffka
Zadomowienie

teraz sama doczytalam ze lepiej jesc wszystko co uczula bo przynajmniej dziecko sie uodparnia ... Przestane słuchac ciotek klotek ,bratowych , srowych .. czasem mam wrazenie ze zamiast doradzac to tylko puszczaja puste teksty jakie to one doswiadczone
nasz kawałek nieba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 12:56   #3496
Konto usunięte

Cytat:
teraz sama doczytalam ze lepiej jesc wszystko co uczula bo przynajmniej dziecko sie uodparnia ... Przestane słuchac ciotek klotek ,bratowych , srowych .. czasem mam wrazenie ze zamiast doradzac to tylko puszczaja puste teksty jakie to one doswiadczone
Mnie tak straszono cytrusami. Co prawda szybko straciłam na nie ochotę, ale sama ginekolog mi mówiła, żebym jadła o ile mnie nie mdli bo maja wit c a ja miałam niewyraźny wynik moczu. Teraz już nie jem bo na samą myśl mnie odrzuca
Stary 2014-04-15, 13:08   #3497
Aliszcze
Zakorzenienie

wybaczcie, ale nie przeczytam na razie postów, bo lecę zaraz po młodą do babci. Na usg wszystko ok, mam lekkoprzodujące łożysko, mam uważać przy współżyciu (jakbyśmy wiele współżyli) . No i prawdopodobnie będę mieć drugą córeczkę ginekolog powiedziała, że ona nie widzi siusiaka ale mam jeszcze dopytać się o płeć na połówkowym

chyba jakąś śliczna sukieneczkę kupię już dla malutkiej dziewczynki no i problem z imieniem będzie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:10   #3498
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Ubrałam sie w grubszy sweter bo idziemy zaraz do sklepu a zimno jak diabli i co ? wyglądam jak mały hipopotam
Co to będzie we wrześniu ?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:12   #3499
ZygaEffka
Zadomowienie

Aliszcze od wczoraj tez wiem że chyba bedzie dziewczynka ciesze sie ze u Ciebie ok

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Ubrałam sie w grubszy sweter bo idziemy zaraz do sklepu a zimno jak diabli i co ? wyglądam jak mały hipopotam
Co to będzie we wrześniu ?

przestań a poza tym małe hipcie są przesłodkie

A we wrześniu będzie ciepło będziesz chodzić w bikini zobaczysz !
nasz kawałek nieba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 13:14   #3500
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Oto wspomniany przeze mnie wyżej filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=ZoBfSVI35Ak
zaraz sobie obejrzę o szkole rodzenia widzę

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ja w niektórych 65 się topię, więc większy niż 65 nie może być

Cytat:

AAA i miałam się wam pytać czy macie już ciemną kreskę na brzuszkach ???bo ja mam od ponad tygodnia ciesze sie z niej jak glupia
nie mam:P

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Witam i ja dzisiaj
hahaha wyobraziłam sobie ją w tych gatkach

Co do truskawek to jem i żyję i bardzo mi smakują zwłaszcza gofry z bitą śmietaną i truskawkami
Za to na początku ciąży zajadałam się pomarańczami na zmianę z jabłkami, nic mi nie wchodziło.
A właśnie jeszcze co do karmienia to słyszałam ze też nie ma co żadnych radykalnych diet matek karmiących stosować wszystko z umiarem, obserwować dziecko i normalnie żyć

Byłam w sklepie, nie wytrzymałam i kupiłam kawałek sernika choć w piątek będzie swojski, ale już od wczoraj o nim marzę i oczywiście chipsy czemu teraz jak nigdy mam ochotę na fast foody... bita śmietana, frytki, chipsy, ciasta

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
wybaczcie, ale nie przeczytam na razie postów, bo lecę zaraz po młodą do babci. Na usg wszystko ok, mam lekkoprzodujące łożysko, mam uważać przy współżyciu (jakbyśmy wiele współżyli) . No i prawdopodobnie będę mieć drugą córeczkę ginekolog powiedziała, że ona nie widzi siusiaka ale mam jeszcze dopytać się o płeć na połówkowym

chyba jakąś śliczna sukieneczkę kupię już dla malutkiej dziewczynki no i problem z imieniem będzie
świetne wieści

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-04-15 o 13:16
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:18   #3501
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
od wczoraj smaruję się na te okropne rozstępy, które mam , swoją drogą najokropniejsze mam na ŁYDKACH, są czerwone i bardzo widoczne
Nie wiedziałam, że na łydkach można mieć rozstępy... Ostatnio widziałam kobietę w spódnicy i zastanawiałam się czy rajstopy mają taki wzorek, czy ona ma rozstępy na łydkach. Szczupła kobieta po 40-tce...

Cytat:
Wymyśliłam nazwę kolejnego wątku jak bedziemy w 9 miesiącu
Uwaga ....
Dziewiąty miesiąc już nadchodzi - maluszki w brzuszkach jest juz ciasno- pora wychodzić

Teraz pomyśl nad następnym który nas czeka, bo to już niedługo, a wena widzę dopisuje!

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Widziałam też na neciku takie body:
http://www.bodziakowo.pl/products/bi...trl_C_blue.png
superowe! Dla bliźniaków jak się patrzy! Masz rację, nie szastaj kasą, nie przyzwyczajaj
Stary 2014-04-15, 13:28   #3502
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że na łydkach można mieć rozstępy... Ostatnio widziałam kobietę w spódnicy i zastanawiałam się czy rajstopy mają taki wzorek, czy ona ma rozstępy na łydkach. Szczupła kobieta po 40-tce...
ja też nie miałam pojęcia i nawet tam nie zaglądałam pod tym kątem, bardziej brzuch oglądałam, piersi, aż tu nagle patrze a tam taka niespodzianka...
ale będę walczyć...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:35   #3503
małaPaulina
Wtajemniczenie

chyba mam rozstępy zrobilo mi sie na udach cos dziwnego
Takie czerwone plamki z siniakami?nie wiem jak to opisac,myslalam ze to moze popękały mi naczynka a teraz mysle ze to chyba roztępy jednak,sama nie wiem
i na ch** te cwiczenia,te smarowania... w dupe z tym wszystkim
Kobiety to mają przesrane
Lepiej bylo sie urodzic facetem i miec wszystko w du**e ech
ale się wscieklam,zaraz sie rozrycze

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:41   #3504
Mandragorrka
Zakorzenienie

Gratuluję tym które znają już płeć

Cytat:
Pierwsze słyszę, w poprzedniej ciąży jadłam wszystko na co miałam ochotę. Truskawki hiszpańskie, marokańskie i każde inne też Mnie nie uczuliło, dziecię również nie jest uczulone.

Stary 2014-04-15, 13:58   #3505
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Gratuluję tym które znają już płeć

Pierwsze słyszę, w poprzedniej ciąży jadłam wszystko na co miałam ochotę. Truskawki hiszpańskie, marokańskie i każde inne też Mnie nie uczuliło, dziecię również nie jest uczulone.

Dlatego napisałam sprostowanie że wyczytałam w necie iż można jeść i nawet jest wskazane , a ja sie nasluchałam od rodziny i znajomych ciężarnych że lepiej to tylko pić wode ...
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-15, 13:58   #3506
201610121609
Konto usunięte

Widzialyscie to??? Nie ogarniam...

http://www.tvn24.pl/ginekolog-przega...,418476,s.html

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:06   #3507
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

Przeczytałam ... ale sama nie wiem co mam myśleć o tym reportażu , jak ona mogła nie wiedzieć ze jest w ciąży , brak miesiączki itd , no chyba ze miala normalne krwawienie ale nic tam nie pisze na ten temat . A lekarz też dziwak jak on mógł nie zrobić jej usg skoro , myslała ze nie trzyma moczu wiec prawdopodobieństwo było ze macica jej się obniżyła a to najlepiej widać na usg
Biedne dziecko... leżałam w pokoju z kobieta która była w 4 miesiącu ciąży i musiała do końca ciąży leżeć bo jej wody wypływały . Ale nie wiem jak u niej sie to skonczyło .
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-15, 14:08   #3508
Konto usunięte

Cytat:

Masakra... Nie wiadomo kto gorszy, lekarz czy lekkomyślna kobieta...
Stary 2014-04-15, 14:11   #3509
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego napisałam sprostowanie że wyczytałam w necie iż można jeść i nawet jest wskazane , a ja sie nasluchałam od rodziny i znajomych ciężarnych że lepiej to tylko pić wode ...
potem już doczytałam a, że jadłam obiad to nie mogłam od razu napisać

Cytat:

Normalnie dramat...

Stary 2014-04-15, 14:12   #3510
Misstic
Wtajemniczenie

Potem was nadrobie, ale najpierw muszę koniecznie pochwalić się swoimi łupami z dzisiaj No nie mogłam wyjść ze sklepu
Kupiłam mase ubranek (na zdjęciach są nie wszystkie) i co najważniejsze kupiłam 2 takie misiaki!!! One są poprostu cudnowne, mięciutkie, śliczniutkie i w ogóle och i ah hehe O takich własnie zawsze marzyłam dla mojego bobasa. To moje pierwsze zakupy dla dziecka ale już nie mogę doczekać się następnych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00505.jpg (107,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00508.jpg (97,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00510.jpg (90,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00511.jpg (108,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00512.jpg (119,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00514.jpg (113,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00515.jpg (105,7 KB, 24 załadowań)

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości