Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 18:57   #3481
simonee
Zakorzenienie

Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Z każdą taką nowiną uśmiecham się i coraz trudniej jest mi spokojnie czekać do mojej wizyty! a jak duży jest już maluszek?
6,5 cm
jeszcze trochę i zobaczysz swoje dzieciątko

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Ojeeej, wyobraziłam sobie tą czkawkę
oo, ciekawe czy się potwierdzi, że to chłopak, chociaż słyszałam, że narządy w tych tygodniach są baaardzo podobne do siebie. Powiem standardowo: byle żeby było zdrowe choć u mnie mógłby wchodzić w grę chłopiec, bo przynajmniej od 10 lat mam imię wybrane

A ja obecnie mam ogromną ochotę na pizzę muszę to zajeść czymś innym
pozostaje tylko czekać nam jest to obojętne czy chlopiec czy dziewczynka
Stary 2014-06-24, 19:07   #3482
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Mi krew nie leci z nosa, nie rzygalam jeszcze. Ale dziś w sklepie przy serach zasłabłam i panu z kolejki za mną zdążyłam powiedzieć, że zaraz zemdleje i jestem w ciąży. Wystraszylam się, że w razie szpitala podadza mi jakieś niedozwolone leki bo ciąży jeszcze nie widać. Dobrze, że za mną stał facet i mnie złapał, a nie jakaś babulka. Padłabym jak długa. :/ jutro wizyta u gin i usg genetyczne
o matko dobrze że zachowałaś resztki umysłu i oznajmiłaś że jesteś w ciąży

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Sesja zaliczona wiec juz głowę mam spokojna i mogę się zaczytywac w gazetach dzieciowych ;-) a jest co nadrabiać bo juz się uzbieralo. Ostatnie wakacje WITAJCIE! :-D
Ja usg genetyczne mam 1.07 a normalna kolejna wizytę 11. Juz nie mogę się doczekać, a musze jeszcze iść zrobić badania bo od 3 tyg dojść nie mogę...
super że sesja zaliczona

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
---A jakie gazety dzieciowe czytacie? które Godne polecenia?
ja żadnych

Cytat:
Tez nie wiem ale po prostu zapytam czy maz moze tez wejsc
u mnie poprzednim razem to wręcz gin pytał czy mąż chciałby zobaczyć jak powiedziałam że tak zaoferował że po niego wyjdzie do poczekalni. stanął i nie wiedział który to facet bo było trzech haha zapytał tylko: który z panów teraz mógłby wejść do żony?

Cytat:
A mam takie dziwne pytanie hah czy jeśli chodzę na NFZ i takowy lekarz prowadzi ciążę to czy mogę w obojętnie którym tygodniu iść prywatnie do doktora na USG?
no jasne. prywanie to np 3d możesz mieć zrobione. i wydruk. ale najlepiej zapytać czy twój lekarz nie daje ani nie robi

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość

Już jestem po USG
przeszło 20 min mnie męczył tą głowicą
Gin odwrocił monitor i akurat dzieciątko ziewało i machneło dlonią, było wiadać paluszki a dosłownie za chwilę dostało czkawki, smiesznie to wygladało
Mieliśmy sprawdzić kostkę nosową i maluszek znow zaslonił ręka buzię, uspokoił się ale ostatecznie pokazał...
Dodatkowo mamy zdjęcie "czegoś" miedzy nogami jeszcze nie mozna stwierdzic jednoznacznie czy to chłopiec musimy czekać....
super wiadomości

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:43   #3483
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
a właśnie jakie herbatki pijecie?
bo ja tylko czarną ale chyba nie można jej dużo pić?
ja tylko słabą (bo to jednak kofeina) czarną na śniadanie z cytrynką

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Katerina z tym kichaniem mam tak ze dostaje na chwile bolesnego skurczu ale myslalam ze to macica boli a nie pecherz.
jak ja kicham wyprostowana na leżąco, to dostaję takiego skurczu-jakby jajników, straszny ból, więc od razu siadam i podkulam nogi, jak mi się chce kichnąć

Cytat:
Mam takie pytanie, zauważyłam od niedawna ze koło pępka mam kilka włosków ciemnych, jakby bardziej widoczne niż dawniej. Tak troche ida w dół? Ogolnie mam jasna karnację i nie mam jakiegoś nadmiernego owłosienie. Czy to od ciazy? Hormony?
może też np. na brodzie kilka takich wyskoczyć i ponoć zostają

Cytat:

W ogole tez Wam leci krew z nosa tak często jak mi? ;(
ja z 2 razy miałam krew na chusteczce

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaliczyłam rzyga na srodku ulicy . Akurat w pobliżu ani krzaczka, kosza , no nic :/ wstyd. Ale nic nie mogłam . zrobić
- i to jest dobra emotionka na ta okoliczność
ale i tak najgorzej na kogoś się wyrzyg...

Cytat:
Ale dziś w sklepie przy serach zasłabłam i panu z kolejki za mną zdążyłam powiedzieć, że zaraz zemdleje i jestem w ciąży. Wystraszylam się, że w razie szpitala podadza mi jakieś niedozwolone leki bo ciąży jeszcze nie widać. Dobrze, że za mną stał facet i mnie złapał, a nie jakaś babulka. Padłabym jak długa. :/ jutro wizyta u gin i usg genetyczne

a jak się zaczną upały?-pewnie łatwiej będzie o takie zdarzenia

Edytowane przez TOMORROW
Czas edycji: 2014-06-25 o 16:45
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:46   #3484
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość

może też np. na brodzie kilka takich wyskoczyć i ponoć zostają
Na szczęście jeszcze takich nie mam

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:53   #3485
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość

- i to jest dobra emotionka na ta okoliczność
ale i tak najgorzej na kogoś się wyrzyg...
a fuuuuj fakt

Stary 2014-06-24, 21:48   #3486
dusiolka
Zakorzenienie

Zrobiłam dzis na obiad kurczaka curry z warzywami- co najlepsze teraz mięsożerna nie jestem i żałuje ze wiecej sosu nie zrobiłam to bym z samymi warzywami go zjadła i ryżem;d ale paliło w gębę;d

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:54   #3487
Eirene1987
Zakorzenienie

czytam sobie teraz popularne imiona w wawie i wiecie że jest dziewczynka która ma na imię Calineczka??? jest też Mrówka i Tradycja
bym zapomniała - jeszcze Amnezja

z chłopaków hit to Belzebub i jeszcze z innej stronki: Będzieciech

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 21:57   #3488
smerfetka2808
Zakorzenienie

Witajcie gadułki
ale pięknie naskrobałyście przez 1 dzień
ja dzis byłam na uczelni wszystko załatwiłam w końcu
i nieoficjalnie obronę mam na 8 lipca chyba padnę...
byłam też dziś u lekarza i mam pierwsze zdjęcie naszego maleństwa widziałam serduszko jak sobie stukało i wszystko jest w jak najlepszym porządeczku tylko się okazało że jest teraz 8t2d bo do zapłodnienia doszło tydzień później niż myślał lekarz
ale miałam dziś mega niskie ciśnienie bo 90/60 położna się mnie pyta czy mam takie zawsze a ja nigdy takiego nie miałam, a wydawało mi się że będę miała wysokie bo się dziś tą uczelnią denerwowałam
dostałam skierowanie na badania i za tydzień mam się znowu zgłosić do lekarza z wynikami

Cytat:
Na początku gdy dopadlo mnie przeziębienie to piłam malinowa, pozniej czarna z imbirem a teraz okazyjnie mietowa, moim napojem nr 1 jest woda
wody też dużo piję ale wolę herbatkę bo mi ciągle zimno

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej zawiozłam mężczyzn moich do pkola i pracy potem zrobiłam badania krwi, siuśki i tsh. teraz siedzę z herbatką z cytrynką ( moja zachcianka ciążowa haha) i zajadam się waflem

a i muszę się wam pochwalić że wczoraj zaczęłam II trymestr
gratulacje za początek II trymestru

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj po południu też głowa trochę bolała. Na szczęście dzisiaj już nie boli. I z pracą mam podobnie też już mi się nie chce... Ale może jak się poczuję lepiej to mi przejdzie za 3 tygodnie idę na 2-tygodniowy urlop i już się nie mogę doczekać.

Byłam dzisiaj na usg, z dzieckiem wszystko dobrze - wzrost 54,8 mm (według usg to 12t0d) Serduszko bije 161 uderzeń na minutę. Lekarz podkreślił, że to nie jest badanie genetyczne i nie ocenia ryzyka trisomii. Ogólnie w budowie ciała wszystko jest na swoim miejscu, więc jest dobrze Według pomiarów termin porodu to 4 stycznia, więc już mam 3 terminy 4 stycznia, 8 stycznia i 10 stycznia... Ja liczę na to, że urodzi się w styczniu, a którego to już mi jest wszystko jedno...
ojej ale duży już ten wasz dzidziuś jest super!
te terminy to się zmieniają z wizyty na wizytę
ja mam na 28.01.2015 cieszę się że koniec stycznia

Cytat:
Ale słabo mi dzisiaj.. ;/
oj bidulko mam nadzieję że już lepiej się czujesz?

Cytat:
Mi krew nie leci z nosa, nie rzygalam jeszcze. Ale dziś w sklepie przy serach zasłabłam i panu z kolejki za mną zdążyłam powiedzieć, że zaraz zemdleje i jestem w ciąży. Wystraszylam się, że w razie szpitala podadza mi jakieś niedozwolone leki bo ciąży jeszcze nie widać. Dobrze, że za mną stał facet i mnie złapał, a nie jakaś babulka. Padłabym jak długa. :/ jutro wizyta u gin i usg genetyczne

współczuję kochana dobrze że zdąrzyłaś pomyśleć i powiedzieć dobremu panu o ciąży
i uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Sesja zaliczona wiec juz głowę mam spokojna i mogę się zaczytywac w gazetach dzieciowych ;-) a jest co nadrabiać bo juz się uzbieralo. Ostatnie wakacje WITAJCIE! :-D
Ja usg genetyczne mam 1.07 a normalna kolejna wizytę 11. Juz nie mogę się doczekać, a musze jeszcze iść zrobić badania bo od 3 tyg dojść nie mogę...

gratulacje!
ja nie czytam żadnych gazet bo na razie do obrony muszę się przygotować a mam tyle ciekawszych rzeczy do robienia niż uczenie się

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Zrobiłam dzis na obiad kurczaka curry z warzywami- co najlepsze teraz mięsożerna nie jestem i żałuje ze wiecej sosu nie zrobiłam to bym z samymi warzywami go zjadła i ryżem;d ale paliło w gębę;d

ja nie lubię ostrych rzeczy bo potem pragnienia nie mogę zgasić
ja dzis żurek robiłam z kiełbaską i ziemniaczkami bo nie mialam za bardzo czasu na gotowanie

Cytat:
czytam sobie teraz popularne imiona w wawie i wiecie że jest dziewczynka która ma na imię Calineczka??? jest też Mrówka i Tradycja

tyle mam do powiedzenia
po co tak dzieciaczki krzywdzić? Amnezja? Tradycja?
Stary 2014-06-24, 22:03   #3489
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

Omg, az oczom nie wierze;p biedne dzieciaczki;p ja słyszałam o imieniu "śnieżynka" ;d

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Smerfetka - prawie zeslablam przy robieniu obiadu wied był robiony na raty..;/ i w tych ratach spalilam prawie garnek z ryżem (wiem zdolna jestem) . W ogole ostatnio cos przypalam jadło;d ale ryz sie uratował;p

Teraz leze i pije 3 szklankę kakao tego dnia,mniam

Stary 2014-06-24, 22:17   #3490
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam pic cherbatke... ale staram sie nie czesciej jak dwie trzy dziennie..
i Dzis zrezygnowalam z proponowanej przez rodzicow wycieczki do Chorwacji.. jada za dwa tyg i proponowali bym ostatni raz pojechala z nimi ( do tej pory bylo u nas tradycja ze co roku jezdzilismy wszyscy razem chociaz my z siostra juz ladnie po 20-stce ) troche mi szkoda ale boje sie tamtejszych upalow..
Ja bym raczej nie zrezygnowala

Cytat:
Czesc dziewczynki
wrociłam
dzis na 17 jade na USG, moze maluszek tym razem nie zasłoni buzi i da sobie zmierzyc kostke nosowa

...ale mam stron do nadrobienia
)

Cytat:
Mam takie pytanie, zauważyłam od niedawna ze koło pępka mam kilka włosków ciemnych, jakby bardziej widoczne niż dawniej. Tak troche ida w dół? Ogolnie mam jasna karnację i nie mam jakiegoś nadmiernego owłosienie. Czy to od ciazy? Hormony?
Czy to nie sa poczatki tej czarnej linii, ktora moze sie pojawic , a po ciazy znika?

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Dzień dobry:

obudziłam się dziś pierwszy dzień bez bólu ghłowy. lekko ćmi, ale taki ból to nie ból aż się boję to głośno mówic hehe.
I coraz mniej chce mi się przychodzić do pracy. Początkowo chciałąm pracować do końca wrzesnia, ale już mi przeszło i myślę o końcu sierpnia, albo nawet lipca
Ja cos czuje, ze bede tkwila w pracy do poczatku grudnia co najmniej!

Cytat:
Ja mam jutro !!aaa!!! Mam zamiar z mężem wejsc zeby sobie chłopak popatrzył

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Gratuluje Alb juz takiego konkretnego dzidziusia) w sumie fajnie ze mam te genetyczne bo przynajmniej zobaczę moja kruszyne a tak to musiałabym jeszcze czekać..;p a będziecie robic polowkowe? Albo 3d?

Hej, polowkowe bede robic bo u nas to juz ostatnie wykonywane USG (12 tydz. genetyczne i 20 polowkowe i tyle), 3d chce sobie zrobic esktra. Znalazlam firme, ktora sie w tym specjalizuje, dostajesz zdjecia i filmik, robia po 27 tygodniu . Maja przykladowe zdjecia na stronie i te dzieciaczki wgladaja juz naprawde niesamowicie!

Cytat:
Simineeee wróciła ))) jak tam mdłości ? Uspokoiło sie ?
Ja dzisiaj zaliczyłam rzyga na srodku ulicy . Akurat w pobliżu ani krzaczka, kosza , no nic :/ wstyd. Ale nic nie mogłam . zrobić

Wspolczuje!

Cytat:
Gratuluje

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

A jakie gazety dzieciowe czytacie? które Godne polecenia?

Nie czytam zadnych gazet i nie bede. Ale gdybyscie znaly jakis godny polecenia poradnik na czas ciazy i juz moze najlepiej o pierwszym roku zycia dziecka ´, prosze o rade

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zapytałam lekarza czy mąż może wejść i lekarz nie miał nic przeciwko ale nie byłam na NFZ. Obecność osoby bliskiej przy udzielaniu świadczeń medycznych jest prawem pacjenta i lekarz nie może go odmówić (no, może w pewnych przypadkach, ale przy usg raczej nie ma takiej możliwości).
Dokladnie jest to prawo pacjenta i mnie nawet nie przyszlo do glowy, zeby o to spytac. Bardzo czesto zreszta chodze z mezem do roznych lekarzy (jak idzie sam to nie jest w stanie zrelacjonowac przebiegu wizyty, zalecen lekarza etc...) i jest to normalne. Zreszta zawsze naprzeciwko lekarza sa dwa krzesla dla interesantow, to chyba cos znaczy

Cytat:
powiem ci ze tez bym zjadła ogorkowa mimo ze juz dzis jadlam kiszone ogorki

dziecie znow zasłoniło sie reką

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Już jestem po USG
Gin odwrocił monitor i akurat dzieciątko ziewało i machneło dlonią, było wiadać paluszki a dosłownie za chwilę dostało czkawki, smiesznie to wygladało
Mieliśmy sprawdzić kostkę nosową i maluszek znow zaslonił ręka buzię, uspokoił się ale ostatecznie pokazał...
Dodatkowo mamy zdjęcie "czegoś" miedzy nogami jeszcze nie mozna stwierdzic jednoznacznie czy to chłopiec musimy czekać....
Uwielbiam czytac takie opisy Ciesze sie, ze wszystko dobrze

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:

Jestem naprawde tolerancyjna osoba, ale kurcze na te imiona po prostu brak slow! Krzywda dla dziecka, zanim osiagnie wiek uprawniajacy go do zmiany imienia, duzo przejdzie..
Wspolczuje dzieciom rodzicow z zanizonym poczuciem wartosci (nie wiem, kto inny moze pomyslec o takich imionach).
uoyretfatsul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:24   #3491
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Omg, az oczom nie wierze;p biedne dzieciaczki;p ja słyszałam o imieniu "śnieżynka" ;d

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Smerfetka - prawie zeslablam przy robieniu obiadu wied był robiony na raty..;/ i w tych ratach spalilam prawie garnek z ryżem (wiem zdolna jestem) . W ogole ostatnio cos przypalam jadło;d ale ryz sie uratował;p
Teraz leze i pije 3 szklankę kakao tego dnia,mniam

uważaj na siebie kij z ryżem ważne żeby Tobie się nic nie stało jak jesteś sama w domku...ale skoro już uratowalaś ten ryż to super
faktycznie dużo tego kakao pijesz a jakie pijesz? takie rozpuszczalne czy tak na gazie gotujesz?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

pojadłam śledzi na imieninach teściowej i mi niedobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 22:33   #3492
dusiolka
Zakorzenienie

A wiecie ze jest tez usg hd? Taka ciekawostka wpiszcie sobie w Google grafika to wyskocza Wam zdj robione przez to usg

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
uważaj na siebie kij z ryżem ważne żeby Tobie się nic nie stało jak jesteś sama w domku...ale skoro już uratowalaś ten ryż to super
faktycznie dużo tego kakao pijesz a jakie pijesz? takie rozpuszczalne czy tak na gazie gotujesz?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

pojadłam śledzi na imieninach teściowej i mi niedobrze

Takie rozpuszczalne;d maz był w domu tyle ze malował ścianę w przedpokoju;p i wlasnie jak zaglądnal do ryżu to nie było ciekawie;p

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Oczywiscie kAkao na zimno z zimnym mleczkiem

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Tez tak macie ze na dworze słońce a wy w domu w polarze? Ja dzisiaj tak cały dzien przechodziłam ..

Stary 2014-06-24, 22:35   #3493
smerfetka2808
Zakorzenienie

teraz jest tyle rodzajów tych usg że glowa mała nie wiadomo na jakie się zdecydować
co do polara też tak mam a raczej co do puszkowych skarpetek mąż się ze mnie smieje że jestem aż taki zmarzluch
to dobrze że był!
Stary 2014-06-24, 22:52   #3494
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
A wiecie ze jest tez usg hd? Taka ciekawostka wpiszcie sobie w Google grafika to wyskocza Wam zdj robione przez to usg

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Takie rozpuszczalne;d maz był w domu tyle ze malował ścianę w przedpokoju;p i wlasnie jak zaglądnal do ryżu to nie było ciekawie;p

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Oczywiscie kAkao na zimno z zimnym mleczkiem

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Tez tak macie ze na dworze słońce a wy w domu w polarze? Ja dzisiaj tak cały dzien przechodziłam ..

Dusiolka mnie tez tak zimno! Jest to dla mnie bardzo dziwne, poniewaz na poczatku ciazy bylo mi z kolei caly czas goraco!
Stary 2014-06-24, 23:00   #3495
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uoyretfatsul Pokaż wiadomość
Dusiolka mnie tez tak zimno! Jest to dla mnie bardzo dziwne, poniewaz na poczatku ciazy bylo mi z kolei caly czas goraco!

Miałam tak samo!

Stary 2014-06-25, 01:50   #3496
uoyretfatsul
Raczkowanie

Cytat:
Miałam tak samo!

Moze to normalne
Stary 2014-06-25, 08:46   #3497
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
dziewczyny, już te po usg genetycznym - w którym tyg je robiłyście? 11 czy 12?
ja jestem jeszcze przed...robię 12t 4d (za 2 dni )

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
ellyunia u mnie dotychczas było super, ale od niedzieli czuję się paskudnie.. w tym tygodniu lece do endokrynologa bo mam TSH 3,8... Co dziwne zrobiłam go sama od siebie, u mojej ginekolog nie było go na liście i teraz się martwię..
ja byłam w u mojego gina we wtorek po receptę i zadowolona mówię mu że juz lepiej się czuję, że najgorsze chyba minęło, a tu wczoraj słabo mi, głowa pęka i od samego rana zbierało na

Cytat:
Już jestem po USG
Gin odwrocił monitor i akurat dzieciątko ziewało i machneło dlonią, było wiadać paluszki a dosłownie za chwilę dostało czkawki, smiesznie to wygladało Mieliśmy sprawdzić kostkę nosową i maluszek znow zaslonił ręka buzię, uspokoił się ale ostatecznie pokazał...
super, spory ten twój dzidź

Cytat:
mi na początku ciąży było ciągle zimno, teraz już przeszło

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:54   #3498
fashionaddicted
Zakorzenienie

Życzę wszystkim przyszłym mamusiom miłego dnia
Stary 2014-06-25, 09:44   #3499
Eirene1987
Zakorzenienie

hejo

Cytat:
ja dzis byłam na uczelni wszystko załatwiłam w końcu
i nieoficjalnie obronę mam na 8 lipca chyba padnę...
byłam też dziś u lekarza i mam pierwsze zdjęcie naszego maleństwa widziałam serduszko jak sobie stukało i wszystko jest w jak najlepszym porządeczku tylko się okazało że jest teraz 8t2d bo do zapłodnienia doszło tydzień później niż myślał lekarz

gratulacje za początek II trymestru
będzie dobrze
super że z dzidzią ok
dziękuję

Cytat:
też dobre. masakra

Cytat:
Jestem naprawde tolerancyjna osoba, ale kurcze na te imiona po prostu brak slow! Krzywda dla dziecka, zanim osiagnie wiek uprawniajacy go do zmiany imienia, duzo przejdzie..
Wspolczuje dzieciom rodzicow z zanizonym poczuciem wartosci (nie wiem, kto inny moze pomyslec o takich imionach).
też jestem tego zdania. rozumiem wszystko ale to już przesada jest. jeszcze znalazłam potem Niunia. i tak sobie myślę. kobieta będzie miała 40lat przyjdzie do pracy na rozmowę szef zapyta jak się pani nazywa a ona: Niunia...... no chyba bym parsknęła śmiechem...

Cytat:

.
o nawet nie wiedziałam. matko to co nbędzie za parę lat??? skoro już jest usg hd
też jestem zmarzluch bardziej niż przed ciążą. wszyscy w krótkim rękawku ja w bluzie albo ciepłym swetrze. śpię w skarpetkach

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Życzę wszystkim przyszłym mamusiom miłego dnia
wzajemnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 10:35   #3500
alb
Zadomowienie

Cytat:
Nie czytam zadnych gazet i nie bede. Ale gdybyscie znaly jakis godny polecenia poradnik na czas ciazy i juz moze najlepiej o pierwszym roku zycia dziecka ´, prosze o rade
My kupowałyśmy koleżankom takie: https://polki.pl/rodzina_rodzice_artykul,10010627.html
Fajne, z przymrużeniem oka i tatusiowie też chętnie się zapoznają. Raczej dla wyluzowanych ludzi których nie oburza takie przedmiotowe przedstawienie dziecka...

Cytat:

Ja tak mam wieczorami, muszę pod kołdrę włazić bo mi zimno...
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:45   #3501
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez kiedys czytałam i był Żyraf!!! To chyba wszystko przebija.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:55   #3502
smerfetka2808
Zakorzenienie

dzien dobry

ja niedawno co wstałam aż wstyd się przyznać ale nie mogłam coś w nocy spać :bababa:

Ellyunia, bo jak się powie komus że już lepiej to przychodzą jak jakaś klątwa więc lepiej mówić że tak sobie...

miłego dnia
Stary 2014-06-25, 10:58   #3503
teja1
Zakorzenienie

Ja mam dzisiaj takie mdłości, że się boję jeść masakra, po raz pierwszy tak mocno je czuję.
Stary 2014-06-25, 11:05   #3504
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
witam się, wczoraj w pracy faszerowali mnie ogórkami kiszonymi i małosolnymi domowej roboty i ciastem, mniam mniam

Czuję się już lepiej, ale został mi suchy kaszel. Kaszlę jak jakiś gruźlik

ma.ko niby gin sugeruje, ale endo trzeba na własną rękę niestety
na samą myśl o ogórkach małosolnych mnie mdli hehe. Ale ja mam tak, że mdli mnie na myśl o jedzeniu, ale jak już jem, to jest ok chociaż mnie też wczoraj koleżanka częstowała, ale nie skorzystałam
dobrze, że juz lepiej
Aha, czyli chyba wypadałoby się wybrać heh

Cytat:
Mój tez na dowcipne nie chce tylko przez brzuch a to genetyczne podobno przez brzuch juz jest
Ja swoje badania na tarczyce zrobiłam intuicyjnie jak test pokazał 2 kreseczki to wtedy tez resztę badań zrobiłam i wyszło co wyszło i pedzilam jak najszybciej do Endo także nie wiem jak to wyglada,bo moja sytuacja trochę inna była.
Myślę, że nie ma co ich zmuszać. Zechcą to pójdą z nami

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
w czwartek do lekarza ide.. mam nadzieje ze wszystko jest ok
na pewno

Cytat:
biedactwo

Cytat:
dobrze, że zareagowałaś w czas i mu powiedziałaś

Cytat:
Już jestem po USG
super, ze wszystko dobrze
to moze na nastepnym usg się ujawni

Cytat:

jak tak można krzywdzić dzieci chyba bym tych rodziców

Cytat:
Ja cos czuje, ze bede tkwila w pracy do poczatku grudnia co najmniej!

oj, to popracujesz troche
ja też nie czytam takich gazet.
Chciałam ściągnąć "Ciężarówką przez 9 miesięcy" ale nie ma i chyba trzeba bedzie kupic

Wzięłam dziś rano witaminy i cały dzień mnie mdli

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:13   #3505
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Oooo i tak powinno być. A który to tydzień i co zobaczyłaś na USG? A czy Twój doktor daje Ci wydruk?
zaczelam 8tc. na ostatnim usg (5.06) zobaczylam taka malutka poczatkowa fasoleczke. tż stwierdzil ze patrzy na niego jutro ide do lekarza i mam nadzieje ze uslysze serduszko.. jeszcze zadnego wydruku nie dostalam bo nie bylo potrzeby

Cytat:
Nie czytam zadnych gazet i nie bede. Ale gdybyscie znaly jakis godny polecenia poradnik na czas ciazy i juz moze najlepiej o pierwszym roku zycia dziecka.
ja w Matrasie kupilam taka dwustronna ksiazke. z jednej jest caly przebieg ciazy a z drugiej dziecko do 1roku.. jest zolto-rozowa...

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
na samą myśl o ogórkach małosolnych mnie mdli hehe. Ale ja mam tak, że mdli mnie na myśl o jedzeniu, ale jak już jem, to jest ok chociaż mnie też wczoraj koleżanka częstowała, ale nie skorzystałam
dobrze, że juz lepiej
Aha, czyli chyba wypadałoby się wybrać heh

Myślę, że nie ma co ich zmuszać. Zechcą to pójdą z nami

na pewno

biedactwo

dobrze, że zareagowałaś w czas i mu powiedziałaś

super, ze wszystko dobrze
to moze na nastepnym usg się ujawni

jak tak można krzywdzić dzieci chyba bym tych rodziców

oj, to popracujesz troche
ja też nie czytam takich gazet.
Chciałam ściągnąć "Ciężarówką przez 9 miesięcy" ale nie ma i chyba trzeba bedzie kupic

Wzięłam dziś rano witaminy i cały dzień mnie mdli
ma.ko a patrzylas na chomiku za ta ksiazka??

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016

Edytowane przez olena90
Czas edycji: 2014-06-25 o 11:11
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:15   #3506
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
zaczelam 8tc. na ostatnim usg (5.06) zobaczylam taka malutka poczatkowa fasoleczke. tż stwierdzil ze patrzy na niego jutro ide do lekarza i mam nadzieje ze uslysze serduszko.. jeszcze zadnego wydruku nie dostalam bo nie bylo potrzeby

ja w Matrasie kupilam taka dwustronna ksiazke. z jednej jest caly przebieg ciazy a z drugiej dziecko do 1roku.. jest zolto-rozowa...

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

ma.ko a patrzylas na chomiku za ta ksiazka??
jest ale bez polskich znaków i kiepsko się czyta

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-06-25, 11:15   #3507
ellyunia
Wtajemniczenie

Nawiązując do USG dowcipnego mój M wcale się tym nie przejmował, sam od razu mówił że za mną idzie bo chce zobaczyć fasole

Cytat:
Ellyunia, bo jak się powie komus że już lepiej to przychodzą jak jakaś klątwa więc lepiej mówić że tak sobie...miłego dnia
chyba masz rację

Cytat:
dzien dobry
ja niedawno co wstałam aż wstyd się przyznać ale nie mogłam coś w nocy spać :bababa:
nie ma czego się wstydzić, jesteśmy w tym pięknym okresie że nikt nam nie wypomni połowy przespanego dnia

Cytat:
w sumie szkoda że lekarz nie dał Ci pamiątkowej fotki, ja mam nawet wydruk pęcherzyków (bo były dwa) tuż przed pęknięciem, później pęcherzyka ciążowego i zdjęcia fasoli jak miała 1,23cm i 2,1cm -będzie pamiątka do rodzinnego albumu

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-06-25 o 11:22
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 11:42   #3508
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Nawiązując do USG dowcipnego mój M wcale się tym nie przejmował, sam od razu mówił że za mną idzie bo chce zobaczyć fasole
chyba masz rację

nie ma czego się wstydzić, jesteśmy w tym pięknym okresie że nikt nam nie wypomni połowy przespanego dnia

w sumie szkoda że lekarz nie dał Ci pamiątkowej fotki, ja mam nawet wydruk pęcherzyków (bo były dwa) tuż przed pęknięciem, później pęcherzyka ciążowego i zdjęcia fasoli jak miała 1,23cm i 2,1cm -będzie pamiątka do rodzinnego albumu
ja się śmieję do męża że muszę nadespać bo jak dzidzia przyjdzie to nie będę mogła tyle spać a on na to że jest udowodnione naukowo że nie da się nadespać i gadaj se tu z nim
ja wczoraj pierwsze zdjęcie dostałam ale fasoleczka ma już 18 mm

wybieram się dziś do Rossmana ale aż się boję bo jak zwykle wydam tam majątek ale muszę jakiś krem na rozstępy kupić itp

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

a powiedzcie mi mamuśki na badania krwi tzw morfologię chodzicie na czczo? czy normalnie po śniadanku?jutro się wybieram i właśnie nie wiem jak to zrobić bo też siusiu mam oddać, to pierwsze czy już obojętne?
Stary 2014-06-25, 11:45   #3509
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

smerfetka ja kupiłam babydream fur mama - balsam. Fajny jest, nie pachnie mocno i ma dobre opinie. No i kosztuje chyb ze 12 zł

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-06-25, 11:53   #3510
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
smerfetka ja kupiłam babydream fur mama - balsam. Fajny jest, nie pachnie mocno i ma dobre opinie. No i kosztuje chyb ze 12 zł
ja się zastanawiam nad Lirene Będę mamą i jakąś oliwką...ale sama nie wiem skoro mówisz że babydream jest oki to zobaczę co mi będzie ładniej pachnieć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości