![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
Polski? Brytyjski?
#3482 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ty chyba nie rozumiesz tego słowa ![]() Cytat:
ale paszport polski czy brytyjski? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Polski paszport
![]() Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
Tańszych biletów na samolot raczej nie znajdziesz w tym okresie. Za hotel i tak mało placicie, my rok temu byliśmy w styczniu w Portsmouth, mała miejscowość a ibis budget za noc wyniósł £40, więc jak na Londyn cena w wakacje świetna. Co do jedzenia to jak dziewczyny pisały, wetherspoon to najtańsza opcja i wcale nie maja złego jedzenia, ja tam lubię wpaść do nich co jakiś czas coś zjeść. Na Camden też jest świetne jedzenie z różnych stron świata i za jakieś grosze, ostatnio z Adamem najedlismy się za £8 oboje.
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Monnie daty dodają ok 9rano i po 16, też często po północy są terminy. Jakieś jaja teraz z terminami do ambasady Edytowane przez Syl993 Czas edycji: 2016-03-29 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki!
Mam nadzieje ze do listopada mi się uda go wyrobić ? Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
Na bank, tylko wchodź kilka razy dziennie jak masz możliwość, bo chyba wrzucają je jak maja ochotę. No i zaopatrz się w cierpliwość jeśli będziesz jechała do ambasady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Jak zgubilam dowod (a paszport sie przeterminowal) to wyrobienie zajelo jakis miesiac. Poszlam rano do konsulatu, wzielam numerek i zalatwilam to w jakas godzine, pozniej tylko musialam odebrac, ale moga tez wyslac poczta.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2016-03-29 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zadomowienie
|
a ja musze miec paszport na wrzesien a moge dopiero szukac terminu pod koniec maja.. wczesniej malej nie zabookuje :/ ale mam nadzieje ze w posku szybciej idzie? syl?
#3490 |
Zadomowienie
|
My w posku właśnie temu robiliśmy, bo są bliższe terminy. Jednak oni wysyłają do ambasady papiery i trwa to kilka dni dłużej, jednak w ambasadzie w ogóle nie mogliśmy złapać terminu. Tymczasowy dla dziecka szybko się dostaje, chyba po 3 tygodniach Adam odbierał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a kwestii dowodu to ja nawet nie ruszam. mam taką sytuację, że wszystko jest zamrożone, mój stan między meldunkowy i zamążpójścia, w związku z tym wyrobię sobie nowy, jak już będzie po wszystkim ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny, będę tu jeszcze zaglądać i pisać jakby coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Wtajemniczenie
|
Ktoś pytał o przesyłkę z Biochemii Urody do Anglii. Kiedyś pisałam do nich w tej sprawie, bodajże to było za ok. 60zł
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58107136]Dzięki dziewczyny, będę tu jeszcze zaglądać i pisać jakby coś ![]() Gdzieś w 2 strefie moi znajomi znaleźli tanio, ale trochę zadupie mimo że blisko do centrum. Mogę podpytać |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
jeszcze tak co do tego jedzenia za 6-7 funtów.
Kurde, Londyn jest ogromną mieszanką kultur, które są właściwie poza zasięgiem przeciętnego mieszkańca Polski. na większości ulic znajdziemy tu restaurację libańską, jamajską, hinduską ( z podziałem na różne regiony Indii), ze Sri Lanki, turecką, arabską, słowem - jaką tylko sobie człowiek zamarzy. i to nie są ludzie, którzy mają książkę o danej kuchni i coś tam rzeźbią, a 'tubylcy' z tych krajów. można zasmakować kuchni właściwie z każdego zakątka świata, poruszając się po jednym mieście. w imię oszczędności (wątpliwych) chyba nie potrafiłabym sobie odmówić takiej przyjemności oraz doznania kulturowego w ramach wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Jako ze nasze ostatnie spotkanie w niedziele nie doszlo do skutku ( nie pytac
![]() Dzisiaj bylam na zapoznawczej kawie z dziewczyna (sasiadka) ktora poznalam na FB i tez jest chetna na wyjscie na night out Fajnie jakby przeynajmniej 4 osoby bylo, im wiecej tym lepiej ![]() Kahoko himo , MonnieB, enn_. Shevya, ktora z Was wyraza gotowosci na babski evening? ![]() oczywiscie przyprowadzenie kolezanki jak najbardziej wskazane mysle
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
właśnie myślałam czy sobota czy w piątek ? bo w soboty będą wielkie tłumy pewnie wiec może w piątek będzie lepiej ? pasuje wam ?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
w piatki pracuje wiec najwczesniej moge 8pm byc na miescie . w sobote mam wolne wiec nawet i o 6 mozna zaczac
Tyle ze ja nie chce isc do miejsca typu tiger tiger> Wolalabym jakies miejsce gdzie sie zarezewuje stolik, mozemy usciasc, pogadac, napic sie drinka a dopiero po 3 drinkach na parkiet isc ![]() Ja nie wychodze czesto wiec nie znam klubow. jedyny jaki mam z polecenia jest wlasnie beduin bar gdzie mozna zerezerwowac za free stolik/fotele/loze czy jak to nazwac i masz gwarancje ze masz gdzie zadek cisnac a nie stac przy bardze z drinkiem w reku / Ale ja tam sie dostosuje do reszty generalnie tylko trzeba by ogarnac temat
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
właśnie o to chodzi, ja też nie mam zamiaru iść do żadnego Tiger Tiger, to nie moje klimaty zdecydowanie
![]() Sent from my GT-I9505 using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- a myślałam tez o tej nadchodzącej sobocie może... ale to się jeszcze dowiem dzisiaj czy na 100% bo staram się coś przełożyć. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
hmmm MonnieB nie kus
![]()
![]() |
#3500 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W'ohle to zamknelam dzis projekt, zdalam klucze, zgasilam swiatlo, wino sie leje od 17tej ![]() ![]() Edytowane przez 201605051021 Czas edycji: 2016-03-30 o 20:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i też jestem za stolikiem i plotami, a nie ostrym umpa umpa i kreskami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, można dołączyć? Tylko się już pogubilam czy zgadujecie się na 9 kwietnia czy wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Skrzat leśny
|
O bogowie
![]() ![]() ![]() Co do miejsca w centrum, to np. na Greek Street na Soho jest Zebrano bar, gdzie można zarezerwować stolik, zjeść jakieś barowe żarcie a później wieczorem jest muzyka i jeśli zbiorą się ludzie, to dobry taniec ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Początkowo była mowa o 8/9 kwietnia teraz Monnie chce w ten weekend więc ja też nie wiem
![]() ![]()
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
ok to ja zrobie tabelke i zapisze sobie
![]() Kahoko pasuje piatek 1 sobota 2 piatek 8 i sobota 9 DAJCIE ZNAC I WYBIERZEMY NAJBARDZIEJ PASUJACY WSZYSTKIM DZIEN ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
pewnie ze mozesz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() z innych wieści. przystanek, przy którym mieszkam, jest mało używany i gdy wracam z pracy do domu, zwykle wysiadam sama / ew. jeszcze maks. 2 innych pasażerów. więc zwykle to ja zatrzymuję autobus i zawsze dziękuję kierowcy, że się zatrzymał dla mnie. nie, w PL tak nie robiłam - tutejszy obyczaj mi wszedł w krew ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czy w związku z tym przesiąknęłam brytyjskością na tyle, by aplikować o tutejszy paszport? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Mi pasuje ta sobota, jeśli wam pasuje to czemu nie można coś porobić ;-)
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
ok kto jeszcze?
![]()
![]() |
#3510 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kahoko, aż tak sobie wyliczać nie będziemy, lubimy z mamą smacznie zjeść, a chyba bym dostała deprechy jakbym miała pojechać do Londynu, gdzie tyle możliwości, i się stołować w Subwayu albo McDonaldzie wyłącznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.