![]() |
#3481 | |||
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Dużo zdrówka dla wszystkich chorych
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak już nawet do Ciebie się nie odzywa to już w ogóle daje to do myślenia ![]() ![]() Co do kolegi to jestem w szoku - no ale niedzieciaty dzieciatego nigdy nie zrozumie - kiedyś będzie się wstydził tego co teraz powiedział ![]() Ja kupiłam jakiś najczęściej kupowany na allegro za ok. 7 dych i daje radę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Myjemy już zwykłą ![]() Cytat:
![]() Co do rehabilitacji to jak ja usłyszałam że nie jest źle ale fajnie byłoby popracować to olałam rehabilitacje i od tamtej pory dużo spokojniejsza jestem ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
i znów Ja
tez sie marwie o virginie cos to do niej niepodobne brawa za 10 ząbka za pozycje do czworakowania za rehabilitacje my mamy paste elmex i szczoteczke z dziurka kupki sa luzne i wiecej - jak zabkujemy inhalator mam philips family pokaze wam pare fotek moich dziewczyn
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2015-01-05 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Edziu- rewelacyjne te Twoje córeczki! Takie dwa promyczki. Tygrysku- cieszę się, że Kinga robi postępy! Jaką podejmiecie decyzję w związku z rehabilitacją? Będziecie kontynuować? U nas bardzo często zdarzają się luźniejsze kupki podczas ząbkowania. Ag- my mamy inhalator Microlife. Lucynka- ja do tej pory stosowałam jeszcze szczoteczkę zakładaną na palec, ale teraz widząc odpowiedzi dziewczyn myślę, że kupię już taką zwykłą. Pastę mam Ziajki o smaku guma balonowa. Tequiba- raz jeszcze zdrówka dla Kacperka! Antybiotyk działa? Lepiej się już czuje? Frogutka- brawo dla Hani za podnoszenie tyłka ![]()
#3484 |
Zadomowienie
|
Edzia ale masz fajne dziewczyny
![]() Kurcze, wypożyczyłam inhalator póki co i nie wiem co z tego będzie bo Gabryś wrzeszczy jak opętany. Nie boi się hałasu ani maski, tylko po prostu nie pozwala na żadne manipulacje przy nosie/buzi. Jest taka sama akcja jak przy czyszczeniu nosa, które wykonuję albo podczas karmienia (jak ma butlę w buzi to jest cicho) albo na siłę przytrzymując wszystkie jego kończyny i głowę ![]() ![]() Dzisiaj urodził się Gabrysiowy kuzyn - 4 kg wagi, poród 12 godz a szwagierka która w ogóle nie bała się porodu przed stwierdziła że to był pierwszy i ostatni raz ![]()
#3485 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Mam happy hours, dzieciuchy śpią ![]() Zacznę od spóźnionych życzeń dla Naszego Pierwszego Roczniaka - Marco ![]() I zdrowia życzę wszystkim chorującym Cytat:
Co do batatów, polecam to:http://www.jadlonomia.com/2014/04/pi...em-tahini.html pycha ![]() Cytat:
Sam z siebie zrezygnował, czy go zmotywowałaś ![]() Cytat:
![]() Co do jedzenia... U nas też BLW (łyżeczką udało nam się tylko jajko ![]() I pocieszę Cię, że u nas ilośc mlecznych posiłków się nie zmniejszyła jeszcze... Robię większe przerwy między karmieniami, ale do odstawiania się jeszcze chwilka. Co mnie nie martwi specjalnie, bo widzę, że próbuje chętnie. I pamiętam, jak było z Antkiem, też zaczął się naprawdę najadać po skończonym 10mcu, i wtedy zaczęliśmy ograniczać pierś. (a teraz zajada pięknie, jest wielkim smakoszem ) Co do pobudek częstych... łączę się w bólu... Cytat:
Ja myślę, że możesz zupki miksować, a kawałki dawać do rączki, żeby się uczyła gryźć. W końcu zupy kremy sa bardzo dobre ![]() Cytat:
![]() 12kg... Wow ![]() Mój Antoś ostatnio u lekarza, na kontroli 2,5latka ważył 12,2kg ![]() Cytat:
Brawa za podciąganie na kolankach i gratki zębowe. Będziesz juz to miała z głowy ![]() A co do naszej wycieczki... Było pięknie, cieszę się, że pojechaliśmy. A dwójkę da się ogarnąć, gorzej by było z 3 ![]() ![]() Cytat:
Co do bucików, może paputki takie skórzane? Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Edzia, super masz dziewczyny! |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | ||
Raczkowanie
|
Hej! Dziecko mi śpi( jeszcze...
![]() Cytat:
Co do Virginii- to martwiące to, liczę, ze nas podczytuje, ale nie ma czasu pisać albo może się pogniewała- wszystko oby tylko jej maluszek był zdrowy i żeby jej stan nie był powodem jej nieobecności na forum. Kurczę- gratuluję półmetka w ząbkowaniu. U nas nadal nic..... ![]() Cytat:
![]() Co do jedzenia to już nie wiem- nawet owocka chce tylko trochę. Ale też trzymam się tego, że taka jej uroda. A mandarynkę dawałam po kawałeczku z cząstki bez skórki, ale chyba się odważę dać cały kawałek, tak jak wy. Ja zęby tylko tą nakładką i sola fizj. tzn. dziąsła. A i zapomniałam... czy wasze dzieci spędzają czas gdy w tym samym pomieszczeniu gra telewizor? Chodzi mi, nie o to czy oglądają bajki, choć moja czasem zawiesza wzrok, tylko czy są w tym telewizyjnym "gwarze"? Ktos dał przepis na kurczaka z pomidorami i czosnkiem. A czosnek to już można dawać? Edzia- śliczne panienki. ja sie coś ostatnio opuściłam w robieniu zdjęć, ale i tak ta moja mysza sekundy nie usiedzi, więc wszystko pewnie byłoby poruszone. A i pochwalę się- Emilka już powoli próbuje stawać, w końcu mówi coś więcej- ga-ga-ga, da-da-da i podobne. A i bije brawo i przybija piątkę, ale robić papa nie chce. teraz uczę ją, żeby pokazywała jaka jest duża. ![]() Oki zmykam, pozdrawiam!!! ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Poszpiegowalam troche teraz na forum, i Virginia była ostatni raz na forum 23 grudnia. Mam nadzieje, że sie na mnie nie pogniewa ![]()
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
super siostry
![]() widzę, ze macie krzesełka Tega. macie też ten stolik na którym można Lego układać? pasują małe klocki czy tylko Duplo? sam z siebie. chyba przez bolące dziąsła. jak mu wtykałam to wyjmował z krzywą miną i wyrzucał daleko. miałam go zawsze na wszelki wypadek pod ręką, aż po 2 tygodniach całkiem schowałam, nie upomina się. ![]() jadę jutro z Ewą na badanie krwi. już widze tę scenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
margo - zazdroszczę odsmoczkowania, bo u nas smoczuś jest najlepszym przyjacielem
![]()
#3489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dawałam ten przepis. W zasadzie to nie wiem, czy można już czosnek, ale stwierdziłam, że zaryzykuję, bo my bardzo często używamy do różnych dań. No i wszystko było ok. Za to dzisiaj było ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z jajkiem nie mamy problemów, młody zjada jajecznicę z dwóch jajek na śniadanie i nic mu nie dolega. W sumie to chyba bardziej białko jest alergizujące niż żółtko. Ale ja bym spróbowała na Twoim miejscu jeszcze w placku/omlecie/muffinie/naleśniku. To jednak inaczej przetworzone i być może w takiej postaci będzie tolerował. Czosnek daję już od dawna, cebulę też. W ogóle teraz to je już wszystko - bez smażonego, bez soli, cukru i innych produktów "zakazanych", no i raczej produkty sezonowe, ale czasem robię wyjątki.
![]() |
#3491 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Dziękuję że pytasz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciężko się świadomie drugi raz zdecydować ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
też miałam plan, że Hanka tv to może po skończonym roku, ale plany planami, a życie życiem
![]() mam wrażenie, że Hanka za żółtkiem nie przepada-zupki z żółtkiem jakoś gorzej zjada, albo zbieżność ![]() Szczoteczkę też mamy na palec i pastę Ziajki, Hanka najpierw zjada pastę ![]() ![]() Edzia masz śliczne córy ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie jakoś dziwnie, wczoraj miałam prawie 38 stopni i wytelepało mnie, dziś w dzień ok, a teraz znów gorączka ![]() ![]() ![]()
#3493 |
Zakorzenienie
|
Jezeli Virginia logowala sie w grudniu to mogla chociaz zlozyc zyczenia, albo napisac cokolwiek, na pewno wie, ze sie martwimy!! A moze po prostu sie odciela i nie chce nas znac...
Ja sie zastanawiam gdzie jest Niezapomnijka ![]()
#3494 | |||
Zakorzenienie
|
![]() dziekuje za wszystkie zyczenia urodzinowe dla Marco ![]() Od razu sie przyznaje, ze nadrobila tylko po lebkach ![]() Przez dwa dni wymieniali mi bojler gazowy ![]() Poza tym zaczela sie znowu szkola, maz w domu, czasu nie mam ![]() Edzia super zdjecia ![]() Gratuluje wszystich postepow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No wlasnie Niezapomnijko hop hop! U nas niewiele nowosci Marco je duzo i bardzo ladnie, w poniedzialek wazyl 7540g, czyli po miesiecznym zastoju przytyl 260g W weekend ogladalm program "Baby fast food" normalnie wlos sie na glowie jezy. jeden chlopczyk 18 miesieczny ( w wieku 6 miesiecy mial zapalenie opon mozgowych i byl w stanie ciezkim, rodzice mu dopuszczali) nie chcial jesc domowego jedzenia, wiec rodzice kupowali mu jedzenie w "fish and chips" dwa razy dziennie, ktore jadl na kanapie przed telewizorem, poza tym dostawal dziennie kilka kubkow slodkich gazowanych napoi drugi chlopczyk tez 18 miesiecy jadl tak jak rodzice, czyl fast foody 5 razy w tygodniu, poza tym pil dziennie 6 puszek coli, obliczono, ze dziennie zjada 3600kcal, podobnie jak pierwszy chlopczyk trzeci 3 latka nigdy nie jadl gotowanych obiadow, bo mama nigdy nie gotowala (urodzila go jak miala 15 lat), te zjadl glownie fast foody, pizze, burgery, nugetsy smazone itp., poza tym na zakupach w sklepie powiedzial mamie "gruszka, chcialabym gruszke", na co mama odpowiedziala " przestan,nigdy w zyciu nie jadles gruszki" ![]() wszystkie jadly slodycze i chipsy problemem i tych dzieci byla anemia, nadaktywnosc, zle spanie, nadwaga rodzicom oczywiscie pomogli w tym programie, ale na co bardzo zwracano uwage, aby dziecko moglo dotykac, wachac, rozgniatac nowe jedzenie, czyli po prostu nim sie bawic, bo w ten sposob je poznaja zrobiono test na rodzicach i dano im w takich pojemniczkach kilka rodzai czegos, co mialo konsystencje polplynna i powiedziano, ze maja to zjesc, przy czym ostrzezono, ze niektore z tych rzecyz nie sa jadalne ![]() Co robili rodzice? Wachali, dotykali, smakowali na czubku palca. A przeciez dokladnie to samo robia nasze dzieci, sprawdzaja, czy to jest zjadliwe (pamietamy przeciez, ze czasami dziecko musi skosztowac cos 16 razy, aby polubilo dany smak). A my oczekujemy, ze damy im cos na talerz i one to po prostu zjedza. Skad maja wiedziec, czy to nadaje sie do jedzenia i czy im smakuje? Niektore zjedza, a inne musza probowac milion razy. Taki byl wlasnie wniosek z tego programu ![]()
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
frogutka, cieszę się, że Hania lepiej i robi takie postępy.Widać po twoim wpisie ty też już jesteś szczęśliwsza dzięki temu
![]() Mam nadzieję więc, że zdrówko lepiej dziś. Może wczoraj byłaś po prostu zmęczona? Edzia, jakie wesołe dziewczyny masz. Fajnie chyba tak dwójkę mieć... choć ja się chyba nigdy nie zdecyduje ![]() Limonka, decyzję co do rehabilitacji podejmę po wizycie u neurologa, ale obstawiam, że raczej już zrezygnujemy. Szczególnie, że młoda coraz więcej próbuje się ruszać. ag, udało się jakoś podejść z inhalatorem? co do telewizora to u nas on służy do oglądania filmów z laptopa, bo nawet anteny podłączonej nie mamy ![]() Tynka, ![]() margo jak tam pobieranie krwi? karalalalajna u synka mojej koleżanki była taka reakcja na jajko. Okazało się to być alergią. Na twoim miejscu odstawiłabym na jakiś czas i spróbowała ponownie za jakiś miesiąc. Ela, Niezamonijka ma się dobrze tylko zaczęła rozkręcać biznes i ma mało czasu. Z tego co pisała Limonka ostatnio się nawet jakoś widziały. Mariola, o fajnych rzeczach piszesz. Miło poczytać. Czasem mam wrażenie, że nasz wątek mocno oczytany jest w tych wszystkich zaleceniach. Jak podczytuje czasem z nudów inne to aż się za głowę łapię ![]() No a u nas słabo. Tzn nie jest źle, ale ja chyba osiwieje. Młodej kupki się nie poprawiają, jest ich dużo, są brzydkie, a na domiar złego doszedł do tego śluz z krwią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() czytam, ale nie chce mi się pisać ![]() u nas nic nowego. Kuba coraz częściej staje. próbuje wchodzić na matarac (nasz leży na stelażu więc jest dość niski), ale zjeżdża. nocki kiepskie. czasem puszczam go na boso, wtedy się nie ślizga jak próbuje wstawać ![]() szczoteczki nie używamy, bo zębów brak. tv chodzi sporadycznie. nie chcę żeby Kuba oglądał, zwłaszcza, że on się ładuje pod sam ekran i jeszcze próbuje na stolik wejść, żeby jak najbliżej być. jak tv włączone to nic nie istnieje ani mama, ani zabawki ![]() ![]() po jajku u nas nic nie było i właśnie miałam się pytać: jak to robicie, że dzieci siedzą wam na nocniku dłużej niż 2 sekundy? próbowałam z zabawkami, książeczkami, ale nie chce siedzieć
#3497 | |
Raczkowanie
|
Tygrysku- gratuluję Kindze nocniczka. Ja muszę w końcu jakiś kupić. Póki co z tych higienicznych zabiegów, to myjemy codziennie raczki i buźkę mydełkiem pod kranem. I tyle, chyba trochę olałam sprawę. Muszę się zabrać do roboty.
Dziś się dowiedziałam, że w żłobku będzie bal przebierańców i fotograf. Poszukuje więc teraz pilnie stroju pszczółki ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
A nasz nocnik jeszcze nieodebrany, ciekawa jestem czy młody na nim będzie chetnie siedział. Ewa jajo na nim wysiadywała, czytala książeczki itp.
Przemo opanowal technikę siadania alternatywnego. Tzn.gdyby raczkowal, a ciągle woli pelzac, to pewnie siadalby ze skosa, ale ze woli czolganie, opracował sobie swój system. Podpelza do czegos, wstaje na kolanka, osiada na pupie i przekłada nogi do przodu ![]() Na szczęście zaczął te nogi przekladac, bo juz się martwiłam. Jak chce iść dalej, to przechodzi do pozycji jak do raczkow, po czym pada na brzuch i pelza. Właśnie tego juz się nawet pelzaniem nie da nazwać, bardziej przypomina to ostatnio kicanie. Muszę to nagrac ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2015-01-07 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze faktycznie to alergia kazano wam cos odstawic np mleko krowie lub jajka? jakies badania wam zalecono? test Kerrego? trzymam kciuki za was mocno ![]() brawa za nocnik : ![]() Cytat:
![]() juz sobie wyobrazam ta droge przez meke, szczegolnie, ze u nas 3-4 kupy dziennie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dokladnie wiem o co ci chodzi, niektore dzieci tak robia ![]()
![]() |
#3500 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewno juz po wszystkim ale kciuki były zacisniete ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() możliwe ze jakies zapalenie mam nadzieje ze dzis juz nic ci nie dolega ... pogoda w kratke moze jakas ala grypa ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3501 |
Wtajemniczenie
|
my też mamy Philips Respironics Pro Soft Touch ale mi się wydaje, że ta maska dla dzieci jest zdecydowanie dla dzieci starszych a nie takich maluchów jak nasze, albo ja jej nie umem obsługiwac, młodej albo w oczy leci albo pod brodą
![]() Ela to ja już wiem gdzie pracujesz;p Podczytuje codziennie ale nie chce mi się z tel odpisywac ;p;p rozleniwilam sie przez ten długi okres wolnego, prawie się dzieckiem nie musiałam zajmowac bo tż był w domu i leń mi na garba wszedł ![]() Zdrówka dla wszystkich ![]() ![]() My jeszcze pasty do zębów nie mamy a zęby myjemy hmmm czasem ![]() i musimy wrocic do mleka Ha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać, ze Ewula byla dzielna. Nie obyło się bez płaczu, ale bardziej to bylo w stylu "mamo, boooooli mnie to" niż sceny spazmów i histerii, której się zreszta spodziewałam.
Wyniki morfologii i OB ma w normie, cos tam w moczu wyszlo do poprawki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Nie za bardzo nadrobię, bo nie wiem ile jeszcze Ola będzie jadła
![]() Wczoraj był pogrzeb mojej babci ![]() Tygrysek Chyba to Ty pytałaś czy mam głośno w pracy. Na linii na której pracowałam hałas norm nie przekraczał, ale chodziliśmy już w stoperach ![]() [Pozdrowienia dla Niezapomnijki Smarrita No ten zakład jest w Tychach i Gliwicach, ja w Tychach robie ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3504 |
Raczkowanie
|
Witam się w Nowym Roku
![]() U nas w porządku, Krzysio zaczął raczkować ![]() Ag9 my mamy inhalator Microlife 100B ![]() margo ![]() ![]() Ela współczuję ![]() ![]() Smarrita mam nadzieję, że z tym niejedzeniem, to tylko przejściowe jest Tygrysku oby alergia szybko przeszła. Brawa dla Kingi za nocnikowanie ![]() karalalalajna u nas nie było żadnej reakcji po jajku. A może spróbujesz jajka przepiórcze? Podobno są też dobre dla dzieci ![]() Tynka U nas telewizor włączamy dopiero jak Krzysio pójdzie spać. A tak to radio gra na okrągło. i tyle z mojego nadrabiania. Krzysio właśnie wstał... Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | ||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
Co do tv, my nie mamy problemu, bo nie mamy tv ![]() Ale Antkowi włączam czasem Misia uszatka na yt, i Kalina jest mocno zainteresowana - staram się ją wtedy zainteresować czymś innym, ale czasem jej pozwalam zerkać Cytat:
![]() Dzieciaki z programu masakra... Ale wnioski zacne ![]() Cytat:
No ale gratuluje nocnikowania. Co do utrzymania dzieci na nocniku... U nas (póki co) nie ma problemu, bo sama jeszcze nie zejdzie raczej - generalnie siedzę przy niej, bo niedawno spadła ![]() No i lubi chyba, cieszy się jak robi siku, i jeszcze często jest asysta w postaci Antka (który też potem koniecznie musi usiąść i wycisnąć do tego nocnika choć dwie kropelki. Jak pies ![]() Ja bym sadzała, trochę przytrzymywała (delikatnie), żeby sie dzieciaki przyzwyczajały, bo potem będą miały silniejsza wolę ![]() Cytat:
![]() Przykro mi z powodu babci |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Elu- przyjmij wyrazy współczucia z powodu śmierci babci. Tygrysku- przykro mi z powodu problemów z brzuszkiem. Oby to był chwilowy epizod! Za to za załatwianie tematów do nocnika należą się dla Kingi brawa ![]() Masz rację, niecały miesiąc temu widziałam się z Niezapomnijka i wszystko u niej i Tosia dobrze, tylko zabiegana jest bardzo. Polu- dzięki za przepis, wygląda bardzo apetycznie! Tynko- jeśli chodzi o telewizję jestem pod tym względem restrykcyjna i nie pozwalam jej oglądać w obecności Emilki. Widzi telewizor w zasadzie tylko, gdy jesteśmy gdzieś z wizytą. Trzymam kciuki za odporność Emilki! Oby od teraz była zdrowa jak koń! Mariolu- to co napisałaś jest tak ciekawe jak straszne... Smarrita- oby córeczka jednak nie była zwolenniczką diet głodówkowych. Wytłumacz, że prowadzą wyłącznie do efektu jo=jo ![]() Szkoda, że malutkiej szkodzi mleko. Oby z tego wyrosła! Elgie- brawa dla Krzysia za raczkowanie ![]() Margo- a dla Przemka za siadanie ![]() I oczywiście dla Ewy, która dzielnie zniosła pobranie krwi ![]() Alwa- przywołuję Cię do porządku! Masz się odzywać regularnie! Nasz nocnik dopiero jutro do nas dotrze, więc na razie nie wiem czy będę miała problem z utrzymaniem młodej damy na tronie. Byłam dziś w pracy porozmawiać z szefem na temat mojego powrotu urlopu macierzyńskiego. Oczywiście nie oczekiwałam, że przywitają mnie czerwonym dywanem, ale jednocześnie nie sądziłam, że wprost mi powiedzą, że nie ma tam dla mnie miejsca i że przyjmą mnie bo muszą, ale nie ma tam dla miejsca. Jest mi strasznie przykro. Gdy pracowałam i byłam potrzebna byłam chwalona, motywowana, a jak chciałam pójść na urlop to wręcz NIEZBĘDNA. A teraz gdyby mogli wyrzucili by mnie jak śmieć ![]() Z rzeczy pozytywnych to wszyscy jednogłośnie mówią, że pięknie wyglądam i macierzyństwo mi służy ![]() Aaaa... Pamiętacie jak Zawitkowski pisał, że najlepsza zabawa to nadmuchać dziecku kilka kolorowych balonów? Potwierdzam, działa. Emilka ugania się za balonami po pokoju do upadłego ![]()
#3507 |
Zadomowienie
|
Ela współczuję z powodu odejścia babci.
Tygrysku Kinga na nocniku? Pięknie ![]() Może i ja nocnik zakupię i rozpoczniemy próby ![]() elegie ![]() ![]() Limonka szef zachował się paskudnie ![]() ![]() ![]() A jak już w temacie pracy, to czy mogę iść na L4? ale tak np. pod koniec macierzyńskiego albo tuż po? Tylko przypominam, że moja firma się zlikwidowała i utrzymuje mnie ZUS ![]() U mnie już lepiej. Gorączka przechodzi, biust już coraz mniej pobolewa. Z nowości-Hanka wkłada klocki do garnuszka, ale nie górą tylko otworami ![]() ![]()
#3508 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki. U nas widać poprawę, tzn nie ma widocznej krwi. Nadal trochę śluzu. We wtorek oraz tydzień później mamy zrobić badanie na krew utajoną. Innych badań na razie nie proponowali. Podejrzenie padło na paprykę, a najprawdopodobniej konserwanty, które ją utrzymują przy życiu w sklepie
![]() Z wesołych rzeczy to moje dziecko jak zobaczy szczoteczkę do zębów to aż się trzęsie z radości ![]() alwa, moja po prostu siedzi sama z siebie, czasem próbuje się po coś wyciągnąć więc muszę być cały czas przy niej i jej podawać "zabawki" tynka, już nie mogę się zdjęć pszczółki doczekać ![]() margo, super że zaczął nogi przekładać. Kinga właśnie zaczeła siadać w tej pozycji więc też zaczynam obserwować. ![]() Edzia, jak tam z wysypką u was? Smarrita, niedobry TŻ, tak do dziecka mówić ![]() ![]() Ela, przykro mi z powodu babci ![]() elgie ![]() Limonka, no to po prostu udusić takiego szefa. Może tak jak dziewczyny radzą wrócisz na niepełen etat, żeby być chroniona i zaczniesz czegoś nowego szukać? Co do balonów to Kinga dorwała na imprezie urodzinowej kuzyna i pękała wszystkie pokolei. Nie wiem po kim ona taka odważna bo ja nie znoszę pękających balonów ![]() frogutka, dobrze, że już z tobą lepiej. No i zdolną masz bestię. Moja na razie jedynie przez górę wkłada, choć zdecydowanie preferuje wyjmowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny trochę późno ale szczęśliwego Nowego Roku życzę wszystkim
![]() Oski zmienił imię na denis rozrabiaka. Normalnie mam inne dziecko. Szaleje, ucieka wszystko rozrzuca ![]() Ja tak jak dziewczyny miałam inne zdanie na temat telewizora. Niestety życie zweryfikowało moje plany ![]() Limonko gratki za zębole. My mamy dwie jedynki na dole i górne idą, idą i wyjść nie mogą. Tygrysku dużo zdrówka dla Kini. No i gratulacje za postępy i przede wszystkim nocnik. Margo brawo za smoka!!! U nas coś czuje, że to będzie koszmar. Bo noc bez smoka to noc nieprzespana. W dzień nie musi mieć. Mariola spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia dla Marco ![]() śliczne ![]() Frogutko brawo dla Hani!! Edytowane przez mara86 Czas edycji: 2015-01-09 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie w pracy będzie to samo więc nawet się tam na razie nie wybieram ![]() przy okazji mam pytanie do Teqiby jak mam zaległy urlop za 2013 i 2014 rok to mogę go wykorzystać czy ten za 2013 jest już "za stary" i tylko ekwiwalent się należy? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tylko napiszę że Kuba nie budził się dziś w nocy (ale wcale się nie chwalę i tfu tfu żeby nie zapeszyć), raz tylko na jedzenie o 5:30 a potem spał do 8:10 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.