|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
![]() Co do wagi ja mam podobnie najpierw nie tyłam prawie w ogóle a teraz skokowo ok 2 - 3 kg w miesiącu przynajmniej tyle przytyłam w tym miesiącu przez poprzednich 5 przytyłam tyle co w jednym 6 miesiącu ![]()
![]() |
#3482 |
Rozeznanie
|
ja jak narazie mam 7,5 kg do przodu i jakoś tak dziwnie tyje bo przez pierwszy miesiąc przytyłam 1,5 potem 1 schudłam potem aż 3,5 potem 3 i ostatnio 0,5 przytyłam a mały tylko 1.3 kg waży ciekawe ile będzie na plusie w dniu porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę do szkoły rodzenia, a ściślej mówiąc każdej ciężarnej w Polsce przysługują zajęcia na NFZ z położną. Polecam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam to samo, ewidentnie coś złapałam i nie mam gorączki, ale strasznie się pocę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Dlatego zastanawiałam się nad indywidualnym tokiem chociaż na okres połogu potem powinno być już trochę łatwiej.
![]() |
#3487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Sjero ja chodzę na szkołę rodzenia i jest całkiem fajnie
![]() ![]() mało przytyłyście dziewczyny ja mam termin na 10 grudnia a już jestem 12kg do przodu leciutko jak nie więcej ![]() ![]() ![]()
#3489 |
Rozeznanie
|
macie jakieś sprawdzoen sposoby na zgagę? jeja jak mnie piecze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Raczkowanie
|
ja będę chodzić właśnie z NFZtu, koleżanka chodziła i bardzo sobie chwaliła
![]() co do zgagi - u mnie czasem działa mleko, ale to przy lekkiej, ogólnie Rennie to mój przyjaciel, z którym nigdy się nie rozstaję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam zgagę od słodyczy. Więc ograniczam słodkości i piję duuuużo wody. Podobno też imbir jest dobry na zgagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
aloha kobietki!
i ja przybijam "hi five" w 30tyg ![]() Paulinkus GRATULUJE!! nie do końca się orientuje ale czy twoje zajęcia nie są w trybie zaocznym? jak ci się rzuciło może w oczy ja w styczniu też mam zamiar się pozbierać i wrócić na uczelnię ale nie myślałam o jakimś indywidualnym...liczę że uda się -ba! ja to wiem!!- zostawić tatulka na 2 soboty w miesiącu i się urwać. myślę że większy problem będzie z tym żeby usiąść i się pouczyć przy takim bobasie... Justyśka masz menu na 2 tyg?! wysyłaj bo ja zaraz oszaleje od myślenia co by tu dzisiaj.... Sjero witaj! my szkołę rodzenia zaczynamy w przyszłym tygodniu |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dlatego się nie zarzekam a planuję jak nie wyjdzie to posiedzę w domu rok. Jak wyjdzie to wrócę do pracy w połowie października i tyle ![]()
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-09-29 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
możesz bezpiecznie brać leki zgagowe typu rennie, mantie a nawet omeprazol (po konsultacji z dawką)
mój TŻ często pije sodę oczyszczoną z wodą ale to wstrętne. podobno mleko pomaga... a migdały to już na pewno bo sama je wciągam w ilościach hurtowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
daaaawno nie pisałam, podczytuję Was co jakiś czas także znając życie coś przegapiłam, z częścią jestem na bieżąco. Jakoś nie mam weny pisać ale żyjemy, wszystko jest ok. Mała rośnie razem z mym brzucholem - mam już ok. 12 kg na plusie. Linka - zaintrygowałaś mnie tym czyszczeniem pralki, wiem że nam by się przydało bo nigdy nie była czyszczona a ma z 13 lat - masakra ![]() Madziqqq - mi pomaga starta surowa marchewka, ewentualnie z mniejszym efektem ale jest trochę lepiej sok marchewkowy kubuś albo migdały. Jakieś 2 tyg temu byłam na wizycie u gina i tak rozmawialiśmy o sn, wszystko fajnie. Nawet zaczęliśmy rozmawiać o ewentualnym wywoływaniu jakby coś (będę 2 lata po cc - i lekarze są raczej niechętni do wywoływania ale on powiedział że troszkę pomoże). Potem zmierzył Małą i usłyszałam, że jednak lepiej będzie dla mnie abym tak mocno nie nastawiała się na sn bo Mała jest duża i idzie ku dużemu dziecku (podobnie jak synek). Chyba, że przystopuje. Jak będzie tak duża jak synek to nie pozwoli mi na sn, tylko cc. Trudno co ma być to będzie... A Mała w 28t5d ważyła 1470g. Dziś mam 30t5d - jak to leci, już tylko trochę ponad 9 tyg... |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co za tempo dzisiaj macie zasuwacie jak strus pedziwiatr
![]() ![]() ![]() ![]() Co do zgagi u mnie garsc migdalow a potem klade sie na 15 minut na lewym boku ![]() ![]() Waga waga waga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja Mila bedzie wychowywana przy kocie,chociaz wszyscy mi to odradzaja,owszem bede pilnowac ale licze ze moja kotka ja pokocha ![]() Nie planuje wymiany lawy na okragla ![]()
#3497 | |
Rozeznanie
|
Nie wiem Linka co w tym śmiesznego?
![]() Nie wkleiłam tego po to, żeby Ci sugerować, że spotka to Twoje dziecko, tylko chciałam zwrócić uwagę, że to jest kolejnym zagrożeniem w domu, bo ja nie pomyślałabym, że może to być takie niebezpieczne. Cytat:
Jak Ty byłaś mała, to rodzice wozili Cie na poduszce w samochodzie i żyjesz, to po co kupujesz fotelik? bez sensu gadanie. Przecież każda z nas chce ograniczyć zagrożenia dla własnego dziecka, prawda? i nie mówię o chuchaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Imbir, migdały, mleko, woda, małe porcje ![]() Paulinkus, gratulacje!!! Ja też chcę po roku oddać Janka do żłobka, niech się chłopak hartuje ![]() W ogóle przeczytałam tę polecaną przez Was książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą" i naprawdę bardzo ciekawa ![]() ![]()
Jan ![]() Edytowane przez maczuma Czas edycji: 2014-09-29 o 10:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Wtajemniczenie
|
Ooo Niteczka a juz myslalam ze przepadlas
![]()
![]() |
#3500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę, u mnie ciąża czy nie ciąża to zawsze z tą samooceną kiepsko, no ale taki mamy klimat, nie smęcę ![]() Niteczka, spora ta Twoja dziewczyneczka ![]()
![]() |
#3501 |
Zadomowienie
|
Maczuma a może nie jesteś chora tylko zmieniło ci się coś w org? w 3 trym takie nadmierne pocenie to podobno norma.ale jak coś cytryna z miodem wiadomo nie zaszkodzi!
Sasia masz trochę racji...argument z fotelikiem faktycznie jest niepodważalny. chociaż czytając ten post z "makaronikami grozy" to powiało mi lekką przesadą... równie dobrze dzieciak może sobie zrobić krzywdę przewodem od laptopa czy innym przedłużaczem... no ale każdy kij ma dwa końce. czasami wydaje mi się że taki "kij"nie każdy spojony jest zdrowym rozsądkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() U mnie noc koszmaarna... po ten mononukleozie córka dostała takiego kaszlu że szok... musiała coś złapać mimo że pilnowałam by nie miała kontaktu z chorymi... echh tak strasznie się tym denerwuje... dziś znów lekarz. Pociesza mnie ze w dzien jest w miare, ale godzine po zaśnięciu to się normalnie dusi biedulka... Co do wagi mam 7,5 kg na + w czwartek zaczynam 30 tydz... mam nadzieję że nie przytyje dużo, pilnuje się teraz najbardziej... Basjenia, w którym szpitalu zamierzasz rodzić?
![]() Laura ![]() Edytowane przez sofia_the_first Czas edycji: 2014-09-29 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że jeżeli będę mieć jakieś uchwyty od szafek dość nisko to je odkręcę ponieważ mój chrześniak o mało co oka przez to nie stracił więc nie mam zamiaru przechodzić przez to drugi raz.
#3504 |
Wtajemniczenie
|
Maczuma jesli katar to inhalacje z rumianku,herbata z lipy z lyzeczka soku malinowego
![]() ![]() ![]()
#3505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. najbliżej 2.niedługo otwierają dodatkowe 9(!) sal 3.mają nowiutki sprzęt (wiem bo znajomy pracuje w administracji i sam się chwalił że teraz to full wypas wszędzie bo UE sponsoruje) 4.mają dobry oddział dla bobasa w razie czego plan b to Solec lub orłowskiego bo 1. małe miejskie niepopularne 2.dobra kadra 3.przyjemne odnowione oddziały ja się wczoraj wazyłam i na plusie prawie 12kg... ale jak sobie policzyłam że bobas waży 1600 przynajmniej 2x tyle ma wód i jeszcze cała reszta badziewia... nie przejmuje się tym wogóle Edytowane przez Basjenia Czas edycji: 2014-09-29 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może być też herbata z lipy i jakieś maliny czy sok malinowy. No i zawsze dobrze posiedzieć w domu, bo na przeziębienia złe są zmiany temperatury generalnie, ja niestety musiałam normalnie przyjść do pracy i dopóki nie będę mieć gorączki, to pewnie normalnie będę pracować |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
napewno nie mozesz nas opuscic poniewaz wnosisz i to bardzo duzo do tego watku sluzysz zawsze dobra rada no i sporym doswiadczeniem a to jest bezcenne ![]()
![]() |
#3510 |
Rozeznanie
|
Ja nie napisałam, żebyś likwidowała makarony
Dla mnie równie dobrze mogłaś nie czyścić swojej pralki, nie prać ubranek, nie musisz wietrzyć łóżeczka itd, bo w sumie można to podciągnąć pod "chuchanie" ![]() A tym czasem zbieram się powoli do szpitala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.