|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Benetta, tez tak mam ze spie na plecach- mi jest tak najwygodniej. Tylko brzuch mi sie wtedy splaszcza i jednak przekrecam sie na bok lub polbok zeby dziec mial wiecej miejsca. O tej zyle jakos nie mysle bo nie jest mi ani duszno i w ogole dobrze mi sie oddycha. Tak jak zalecaja-lezec na lewym boku (zeby tej zyly nie gniesc) w ogole mi niewygodnie bo wtedy dziecia chyba cos gniecie bo wali o lozko. Ehhh nie dogodzisz...
Co do cc to moja kuzynka (2lata temu) rodzila sn ale miala za male rozwarcie i po kilku godz. jej meczarni zdecydowali o cc. I pamietam, ze po tej cesarce jak juz dziec byl urodzony to musiala lezec na plasko i miala zakaz ruszania glowa przez 8godz. Ale nie wiem dlaczego tak i czy zawsze tak jest ![]()
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Chyba nadal tak jest po cc
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Jak leże na boku lewym czy prawym to czuje jak w pachwinie grzebie i cały brzuch skopany jest. Na plecach mniej ale wtedy mnie krzyż boli ![]()
#3484 | ||||
Zadomowienie
|
Hejo
Ale nie do życia jestem ![]() ![]() Poprasowałam ostatnie ciuszki i tetry ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa dzięki za linka do bigastyl !! ![]() ![]() ![]() Zbieram się za mycie podłóg... tak za godzinke... może ![]()
![]() |
#3485 |
Rozeznanie
|
Ja narazie bez karuzeli jestem bo możliwe, że ktoś przyniesie chociaż bym wolała żeby się pytali co przynieść albo żeby przynosili pampki.. mojej siostrze to prawie każdy przyniósł dres i miała chyba z 4 dresy w tym samym rozmiarze..
yyyyy wtf?? http://allegro.pl/podgrzewacz-do-chu...651905624.html
#3486 |
Raczkowanie
|
Ja też jak leżę na lewym to mały wali o łóżko strasznie.. coś w tym jest (:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
co do leżenia po CC, to zależy to od znieczulenia
wiem, że jest takie znieczulenie podpajęczynówkowe "Znieczulenie podpajęczynówkowe wykorzystywane jest przy porodzie, przy cesarskich cięciach lub innych zabiegach wykonywanych w obrębie miednicy małej czy dolnej części jamy brzusznej. To znieczulenie jest wtedy podawane, ponieważ jest dużo szybsze niż znieczulenie zewnątrzoponowe. Tak jak każdy zabieg czy czynność medyczna, tak i znieczulenie rdzeniowe związane jest z możliwością wystąpienia pewnych powikłań. Niestety nie ma takiej czynności medycznej czy zabiegu medycznego, które byłyby pozbawione ryzyka pojawienia się skutków ubocznych czy powikłań. Tak więc i po wykonaniu znieczulenia podpajęczynówkowego jest taka możliwość. Najczęstsze powikłanie po znieczuleniu podpajęczynówkowym to tzw. zespół popunkcyjny. Jego istotą jest pojawienie się silnego bólu głowy po znieczuleniu. Występują także mdłości. Ból głowy jest tępy, obustronny w okolicach potylicy lub czoła. Do innych objawów mu towarzyszących zalicza się, oprócz nudności, szum w uszach lub niedosłuch, sztywność karku czy światłowstręt. Takie objawy pojawiają się w pozycji stojącej lub siedzącej. Ustępują, gdy pacjent się położy. Aby zapobiec ich pojawieniu się, należy więc przyjąć pozycję leżącą przez 24 godziny po znieczuleniu. Czasami jednak mogą się one pojawić niestety nawet po 5 dniach od zabiegu. Przyczyny zespołu popunkcyjnego nie są do końca znane. Podejrzewa się jednak, iż jest on wynikiem uszkodzenia opony twardej, wskutek czego następuje wyciek płynu mózgowo-rdzeniowego i obniżenie ciśnienia śródczaszkowego" Położna z SR mówiła, że teraz w szpitalach każą się podnieść kilka godzin po cc, więc może stosują jakieś inne.....nie wiem ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja skończyłam 36 tc i już nic mam nie brać oprócz swoich witaminek. Cytat:
Cytat:
![]() Natarłam się ziemniaków na szare kluski i teraz muszę odpocząć ![]()
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-10-03 o 13:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Dobra zbieram się po córkę,chyba wejde do sklepu po chipsy
![]()
#3491 |
Zadomowienie
|
Lola - ja karuzelki nie kupuje na razie.
Liczę że ktoś przyniesie jako prezent ![]()
#3492 |
Wtajemniczenie
|
słoneczko czyli teraz już wszystko się może zdarzyć
![]() ja juz w domku i wracam do proszków do prania.... patrzyłam dziś trochę, miałam kupić, ale potem się źle poczułam i wróciłam z niczym ![]() ![]() ale ale wyszło na to, że jelp jest zaje*iście drogi.... albo ja jakoś źle patrzyłam, już sama nie wiem... ale wychodzi dwa razy drożej niż lovela na przykład.... a rzucił mi się w oczy płyn do prania Bobini w rossmannie. Wy już obeznane to poproszę o info czy skład jest do zaakceptowania? ![]() i w rossie widziałam pampersy 1 za 17,99 to chyba też nieźle, bo wychodzipo 40 parę groszy za sztukę to też wezmę jutro, bo przecież nie mam jeszcze ani jednej paczki ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Kasia ja to bym zaczęła rozmawiać z nimi no bo sorry, ostatnio informacja, że wyniku nie będzie, a teraz nagle jest ![]()
#3493 |
Zadomowienie
|
Ela ja się narazie nigdzie nie wybieram, a napewno jeszcze przez 2 tyg.
Ja mam dzidziusia proszek, a właśnie wczoraj patrzyłam w ross na ten płyn bobbini i myślałam żeby później spróbować, ale w skład się nie zagłębiałam. Lovelę widziałam w jakiejś gazetce tesco, że miała być promocja.
#3494 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jaki jest optymalny czas (po ilu godzinach) jak nie ma rozwarcia a są skurcze...robi się cc...żeby nie doszło do niedotlenienia dzidzi... ? jaki jest optymalny czas po szybkim odejściu wód płodowych, aby znaleźć się w szpitalu... żeby nie zagrozić dziecku...? wiadomo, że jak najszybciej, ale czy jak chlusną wody..to mam gnać do szpitala 2 minuty od siebie, czy przez godzinę nic się nie powinno dziać... i mogę dojechać do spzitala w którym będę czuła się bezpieczniej..? jak kobieta ze skurczami przyjedzie...wtedy przebiją...wody chlusną...to i tak kobieta rodzi jeszcze ileś godzin...prawda? mnie szturcha ciągle..nie ważne czy siedzę...czy leże... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
Kasia ja bym się kłóciła w tym laboratorium, bo dlaczego masz płacić drugi raz tyle kasy jak tam jakiś bałagan mają!!
#3496 |
Rozeznanie
|
ja absolutnie drugi raz bym nie płaciła za badania... ..albo zapłaciłabym za te badania...co teraz są...ale ponieważ za tamte nie ma wyniku badań - a zapłaciłaś za to by mieć wyniki..to bym zwrotu żądała.. czyli na jedno wychodzi...
wczoraj na październikowym forum -wysyp był ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o tej Loveli to mowiłyście, że uczula najczęsciej, dobrze kojarzę? Cytat:
co do pytania, ja nie wiem, ale też jestem ciekawa
![]() |
#3498 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mówię tu o kobietach które mają "ojej boję się co to będzie", tylko faktycznie są babki, które na myśl o porodzie mdleją, wymiotują, mają inne objawy somatyczne, popadają w depresję itd. objawy tokofobii mogą trwać już przed ciążą, a największe nasilenie osiągają w trzecim trymestrze. Cytat:
ekstra! widzę, że też masz kołyskę ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja karuzelibpoki co nie mam. Po szpitalu zaloze leginsy i tunike/sukienke jakas.
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog ![]() You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-10-03 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie zmieniam zbytnio garderoby wiec w czym wejde do szpitala , to podobnie wyjde ![]() ![]() Cytat:
![]() nie będziemy macic dzieciaczkowi nad glowke w pierwszym miesiącu. Cytat:
![]() Cytat:
a lovela wciąż tansza w biedrze jest, także jeśli się na nia zdecydujesz, to tam warto szukac ( ok 11.99zl, taniej niż w tesco ) a bobini mimo, ze składowo średnio się prezentuje, to podobno mamy go polecają. sprawdz może blog srokao... bo ja już nie pamiętam...
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Wtajemniczenie
|
dzięki martha, poszuakm
![]() Jasiek wrzucił mój telefon pod lóżko i nie jestem w stanie go wyciągnąć.... ![]()
#3502 |
Zadomowienie
|
ela dzidziuś chyba najlepszy bo tani i tak nie uczula ( podobno) Ja akurat obkupiłam się już wcześniej w lovelę i mam nadzieję że małej nie wysypie po tym proszku...
![]()
#3503 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale ślicznie poukładane i w ogóle przygotowane wszystko ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z Malwiśką się uparłam na "misiopszczółki" fiszerszajsa. Jezu jaki to był szajs, a kosztowała ze 200zł. projektor - jak mówisz. można sobie potłuc. melodyjki fajne, kręciła się, ok. ALE. klapka baterii była tak umiejscowiona, że trzeba było całą karuzelę rozebrać na kawałki, żeby suę do nich dostać. a baterie ogromne, R14, 4 sztuki, starczały na tydzień, przy czym po 5 dniach już się zacinała bo baterie nie dawały rady jeśłi się właczyło melodyjki i kręcenie na raz. o tym że silnik w ogóle nie był na tych bateriach w stanie uciągnąć jednocześnie kręcenia, melodyjek i projektora - to już nie wspominam ![]() ![]() ![]() obecnie uważam że karuzela ma się kręcić i ew. grać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do jelpa i cen proszków - porównywałaś liczbę prań? bo inaczej nie ma co porównywać. cena cenie nierówna, bo każdego proszku się inaczej sypie ilościowo. przykład - wszystkie ceny biorę z auchandirect, żeby były na względnie tym samym poziomie: biały jeleń, 1,9kg, 15 prań - 21,35zł. 1,42zł za 1 pranie. lovela 3,6kg, 22 prania - 41,54zł. 1,88 za 1 pranie. jelp, 2,24kg, 28 prań - 41.48zł. 1,48 za 1 pranie. jelp jest bardziej skoncentrowany, mniej się go sypie. dla przykłądu - dziś w tej za☠☠☠czej promocji w auchan kupiłam 8kg jelpa za 70zł. (1 za 69,99 + 1 za 1grosz). tych 8kg jest przewidzianych na 100prań; więc w tej promocji wychodzi 0,70zł za pranie ![]() ![]() ofkors w każdym sklepie ceny są inne i może wyjść, że w gemini choćby biały jeleń wychodzi dużo drożej od jelpa, a lovela najtaniej. oraz jeden producent tę liczbę prań przelicza po najniższej (czyli zaleca np. 100g proszku na pranie w miekkiej wodzie lekko zabrudzonych rzeczy, ale juz na twardą wodę 180g; przy czym w tej "miseczce z praniem" na opakowaniu liczy najekonomiczniej, czyli po 100g na pranie więc wychodzi więcej prań; a inny producent w tej miseczce wpisze wartość uśrednioną. ale zazwyczaj wszyscy podają te "najwydajniejsze" opcje ![]() Cytat:
mówi się że granica bezpieczeństwa od rozpoczęcia akcji porodowej do ostatecznej decyzji o CC to 24h. w praktyce zależy od tego, kiedy uznają Ci że zaczął się poród. jak odeszły najpierw wody to luz, ale jeśli zaczynają liczyć od regularnej akcji skurczowej to bywa to bardzo różnie :/ od naturalnego odejścia wód masz około 2h na spokojne dojechanie do szpitala, chyba że akcja skurczowa postępuje abrdzo szybko, wtedy trzeba jechać szybciej, albo wody były zielone - wtedy jechac od razu, albo wypadła pępowina - wtedy trzeba się położyć na podłodze z miednicą w górze i wzywać karetkę. to bardzo ważne, ale pewnie w szkołach rpdzenia o tym mówili ![]() a jeśli nei wypadła pępowina, wody są czyste, to spokojnie można wziąć prysznic, zjeść kanapkę, dopakować torbę i zbierać się do podróży ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Wtajemniczenie
|
sillesianna dzięki za rady
![]()
#3507 | |
Zakorzenienie
|
wg sroki ranking dziecięcych proszków do prania:
Cytat:
roszku bobini nie ma i składu nie mogę znaleźć w necie więc nawet nie za bardzo mam jak powiedziec cokolwiek na podstawie tego o czym sroka o składnikach pisała,.... :/ http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
No właśnie jelp niby droższy ale skoncentrowany ,ja mam 4 kg a pisze ze wychodzi jak 8 kg,wiec się oplaca
![]() IDE w końcu umyć podłogi...
#3509 |
Wtajemniczenie
|
co byście wybrały
mowa o 3 latkach ![]() Immunoglukan czy Ecomer Junior kapsułki do żucia chciałam linki wkleić na doz pl ale mi ocenzurowało
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-10-03 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wezmę body z długim rękawem, na to śpiochy, skarpetki i sweterek, kombinezon i czapa. Antośkę ( ur. 1 czerwca) ubrali w szpitalu tak: body dł. rękaw, śpiochy, skarpetki, bawełniana czapeczka i na to taki gruby sweterek/bluzę z kapturem, cienkim kocykiem kazali przykryć. Nam też kazali na dworze w drodze do auta zarzucić pieluchę tetrową tak, żeby buzia była zasłonięta... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.