![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Hej, probowalam pisac wczesniej z telefonu ale jakos nie ogarnelam wizazu.
W srode o 15.49 urodzilam Malenstwo. We wtorek popoludniu to jednak byly skurcze, o 23 pojechalismy do szpitala na spokojnie byl 1-2 rozwarcia...kazali nam pospacerowac wzroslo do 3 (piekny nocny spacer po szpitalnym ogrodzie) potem kapiel,pilka poszly wody.... Ale szlo powoli - o 10 rano mialam 7 cm i poprosilam o pda ( wielka ulga) o 15 mialam piekne rozwarcie ale..... Mala weszla do kanalu twarza do przodu i nie przesuwala sie(ach ta duza glowka 37,5 cm jak sie okazalo) Lekarz ocenil szanse powodzenia vacuum na 50% i uptrzedzil ze on dla bezpieczenstwa dziecka wybralby cesarke... No i nie bylo dyskusji... Takze nie ma co duzo planowac bo zycie pisze swoje scenariusze Po godzince Ewa byla z nami zdrowa i cala... Poki co zostalismy szpitalu bo mam ma pekniecie pecherza i cewnik. Postanowilam nie upierac sie przy pojsciu do domu ipoczekac ten tydzien(tak mi radzono bo wielu pacjentow wraca z infekcjami) Niemiecka opieke moge tylko chwalic, warunki sa swietne(mamy z mezem pokoj dla siebie i malej wiec wlasciwie to urlopujemy) zdaje sobie sprawe ze to kwestia pieniedzy ale nastawienie personelu (zwlaszcza mlodego ktory przewaza) jest bardzo pozytywne….. No i wszyscy nas wspieraja- nawet mimo pewnych trudnosci jezykowych( moj maz mowi tylko po angielsku, z lekarzami nie ma problemu ale polozne i pielegniarki z usmiechem tlumaczyly mu wszystko glosno i powoli po ....niemiecku i tez dalo rade ---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- No i najwazniejsze - dziekuje wam wszystkim za wsparcie wtrudnych ostatnich tygodniach ![]() ![]() Po fakcie latwo napisac ze nie ma sie co za bardzo stresowac i trzeba czekac na rozwoj sytuacji a malenstwo warte jest kazdego zachodu i ofiary z bolu i zdrowia no ale tak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Wszystkie największe gaduły już urodziły a teraz cisza na wątku się zrobiła.
![]() |
#3484 |
Zadomowienie
|
Joanna gratulacje dla Was
![]()
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Mamusie muszę się pochwalić! Wczoraj cały dzień i noc dawalam małemu pierś do oporu ( niestety tylko z nakladka łapał) i jak już nie dał się dobudzic żeby ssac to mm i faktycznie jeszcze był głodny bo zjadal nawet i 60 ml. A od 7.15 złapał pierś i jadł godzine po czym bez nakladki pół godziny! I ssal cały czas bez budzenia żeby ssal i jak już przestał to próbowaliśmy mu dac mm a ten ani kropli nie chciał , wyplul butle i spi dalej :-D jesteśmy na dobrej drodze chyba!!
![]() ![]()
#3486 |
Raczkowanie
|
Trusia gratulacje, oby tak dalej. Kazda z nas marzy o kp ale z tego co widzę u 70% z Was to była prawdziwa walka. Widac jednak na Twoim przykladzie, ze warto walczyć by świętować te małe sukcesy
![]() Asia-gratulacje! Czyli to jednak byly skurcze... tak jak pisala ostatnio lioness - chyba rzeczywiście trzeba się wsluchac w swoje ciało, bo u kazdej z nas wyglada to inaczej. Ja wczoraj mialam chwilę zwątpienia - na 20 byliśmy umowieni ze znajomymi u nich, o 18.30 zaczęło mnie bolec spojenie ale do tego stopnia, ze nie bylam w stanie podnieść nogi zeby wejść do wanny! Do tego ciągnięcie w pachwinach. Po kąpieli trochę lepiej wiec poszlismy a tam masakra - jak siedzialam bylo ok ale jak wstałam do łazienki to nie moglam isc - ciagnelam noge za noga bo nie moglsm ich podnieść na cm. Do tego takie napieranie malego ze bałam się ze zaraz mu głowa wyjdzie. Dzis po nocy troche lepiej ale z chodzeniem ciezko i leze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać Mały dał sie przekonać do tego co jest lepsze :-D Cytat:
![]() |
#3488 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny . Lila ma podwyzszony poziom bilirubiny wiec nici z dzisiejszego wyjscia do domu ; ( wzieli ja od razu pod lampe i zobaczymy co dalej. ; (
#3489 |
Zadomowienie
|
czołem dziewczyny
gratuluje wszystkim świeżym mamusiom!! wczoraj był ciężki dzień...od 13 do 17 był płacz i prężenie a wogóle problemy z brzuchem...i nic nie pomagało...jak analizuję to co jem to nie ma niczego nowego co by go mogło podrażnić.... frustracja poziom 10001... udało się wkońcu uspić królewicza i wyszłam na chwile na zewnątrz...zaryczana zagilana...nie sądziłam że jak dużo dobrego może zrobić wyjście za próg... a ostatnio dostałam mmsa od Trusi ale nawet nie miałam jak go wrzucić...wybaczcie za obsuwkę:/ a oto i bobasek Trusiowy:P gratuluje wytrwałości z kp! oby tak dalej!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zadomowienie
|
Witam się w niedzielny poranek
![]() Wczoraj wieczorem wpadli do nas znajomi i nie miałam czasu żeby tu do Was zajrzeć, a tu widzę że Maczuma urodziła. Maczuma gratulacje ![]() Z tymi znajomymi to było tyle śmiechu że aż mnie brzuch bolał, aż dosłownie miałam wrażenie że Mała mnie tyka gdzieś rączką ![]() Także chyba zaraz tu sama zostanę i będę w ciąży na wieki wieków ![]() Bo już mało która w dwupaku... A ja nawet najmniejszego skurczu do tej pory nie miałam, brzuch mi się nie stawia, szyjka nie kłuje, no dosłownie nic (No poza wczorajszym wieczorem, ale to tylko przez to że cały wieczór przesiedziałam na fotelu i się śmiałam jak głupia). A do terminu 9 dni ![]()
#3491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basjenia nie podłamuj się. Wiadomo taki maluszek nie powie co mu dolega a matka musi się domyślać wszystkiego. Cytat:
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Joanna gratuluję
![]() ![]() Iwona ja też w dwupaku...
#3493 |
Zadomowienie
|
No ja z OM mam termin na 30.12 a z USG na 25.12, ale chciałabym mieć to już za sobą i na święta tulić Maleństwo
![]() ![]() ![]()
#3494 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
Trusia
![]() ![]() Basjenia oj jak ja to znam. Dziecko krzyczy, nie wiadomo już czego chce i nie wie się jak pomóc, chociaż się chce. A jak się zdenerwuje to dziecko tym bardziej się nie uspokoi, bo świetnie to wyczuwa... a takie wyjście za drzwi to naprawdę dużo pomaga ![]() A ja dziś wstaję na karmienie ( wieczorem karmiłam o 22) i patrze na zegarek a tam 5. Się wyspałam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | ||||
Zadomowienie
|
Zapomnialyscie chyba o mnie
![]() Cytat:
![]() ![]() Tez jem ostatnio sporo czekolady na pocieszenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agata sliczny ten Twoj synek ![]() Iwona, Jojla, Antosia, Suqub nie zapominajcie o mnie ja do tp mam jeszcze 3 dni. I poza lekkimi bolami kregoslupa i jak na @ nic sie nie dzieje ![]() ![]() ![]() Aaaa i zapomnialabym mam dzisiaj imprezke rodzinna takze zajrze do Was dopiero wieczorkiem ![]()
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-21 o 10:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w nocy strasznie się wierciłam. Co chwila budziłam się, brzuch miałam twardy, liczyłam że coś się rozkręca ale się grubo przeliczyłam ![]()
![]() |
#3498 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie zapominamy ![]() Cały wieczór brzuch mi się regularnie stawiał a teraz cisza... jestem zawiedziona...
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
Basjenja a z ciekawości: probowalas tej metody Karpa z owijaniem, szumieniem i kolysaniem? (Metoda 5S)
Nam nawet na SR o tym mowily wiec moze warto spróbować! Tylko wazna jest technika owijania (na necie znajdziesz) - my w SR ćwiczylismy na lalkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Raczkowanie
|
Trusiowy bobas jest cudowny zresztą wszystkie te nasze wątkowe dzieciaczki są takie piękne do schrupania
Trusia jak masz laktator to przed każdym karmieniem małego wyciągnij sobie nim brodawki przez około minute i wtedy dostaw małego mi to pomaga jak ma problem się dossac
#3501 | ||
Wtajemniczenie
|
Trusia - super że idzie wam coraz lepiej
![]() Cytat:
Rano miałam ją na kolanach, jak strzeliła kupę i zrobiła siku to przez pampersa przeleciało, cała się upaprała, nawet mi tym wszystkim ubrudziła koszulę, nawet majtki mi zmoczyło ![]() U dzieci niestety takie problemy z brzuszkiem to normalne, ale najgorsza jest ta bezradność ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cześć Dziewczyny ![]()
![]() |
#3503 |
Rozeznanie
|
Jan zasnął po obiadku, więc melduje, że u nas w miarę ok. Próbuje kp, choć to niełatwe, mimo chwytnych brodawek mały ma ciężko je złapać no i pokarmu nie za wiele na razie. Trochę mnie pobolewa brzuch i krocze, bo byłam lekko nacieta. Strasznie skoczył mi cukier po porodzie, więc przez to jestem trochę "dziwna", zmęczona i śpiąca. Wrzucam zdjęcie Jaśka, a opis to jak wrócę do domu.
Dzięki za wsparcie dziewczyny ![]()
#3504 |
Zadomowienie
|
my mamy wizytę jutro. ciekawa jestem ile klocek waży bo widzę że pucek się robi. już ma 3 podbródki
![]() za to pojawiły mu się jakieś krostki przy odbycie i zastanawiam się cóż to...czy od pieluszek odparzenie?używam dady i pampersów na zmianę... teraz mam 2paczki dady i muszę popatrzeć czy to od nich bo dopiero co skończyliśmy pampersy... a przy okazji kiedy przejść na rozmiar 2? a jak wy się czujecie?oprócz niewyspania i wiecznie obrzyganych ubrań (czy tylko ja mam taki problem?) jak sobie radzicie psychicznie?a fizycznie? mi pojawiły się rozstępy na piersiach:/to chyba od tego że puchną i "flaczeją" na zmianę...a różnica jest niesamowita! i wybaczcie ale....plamicie jeszcze?u mnie jeszcze troszkę się pojawia natomiast martwi mnie zapach....nie są to fiołki (bo też się tego nie spodziewałam) ale nie jest to neutralna woń...nie wiem czy powinnam się umawiać do gina? |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na rozmiar 2 weszliśmy dokładnie po 3 tygodniach z tym że chyba są za duże bo bokiem kupa idzie hahaha Jeśli chodzi o jedzenie to ja się szybko poddałam z KP. Mała wisiała godzinę a nawet dwie a potem i tak jadła butle jakby moje mleko było mało syte. Nic nie robiłam tylko karmiłam... Teraz jest tylko na mm i ona jest szczęśliwa i ja. Je co 3 godziny ok 100 do 130 Ml i czasem wody dostaje bo jak jest tylko na modyfikacji to trzeba dopajać żeby kupy szły łatwo. Mleko które wybrałam chyba jej służy bo ładnie się zachowuje. Problemem są a może były kolki... Niestety cudowny sab simplex nie działa wcale.. Musiałam znaleźć inny sposób. Może którejś się przyda : esputikon ( inna substancja czynna niż sab czy espumisan), masaż brzucha i rurki Windi a na koniec odpalam na tablecie dźwięk pralki... Psychicznie doszłam do siebie po 2 tygodniach dopiero i nigdy więcej nie chce być w takim stanie psychicznym jak wtedy
![]() |
#3506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też mam rozstępy na piersiach, dodatkowo zaczęły mi wypadać włosy ![]() A jak tam wasza waga? Ja się dzisiaj z ciekawości zważyłam i ważę dokładnie 8 kg więcej niż przed ciążą, czyli zeszło do tej pory 8 kg. (bo przytyłam 16) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3508 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3509 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny przed porodem- ja gdybym miała pakowac się jeszcze raz do szpitala, to w jakąs mala reklamowke zapakowalabym rzeczy do ubrania dla maluszka zaraz po porodzie, bo u mnie tz wywalal wszystko z torby, zgubil druga czapke (znalazla sie pod moim zakrwawionym tylkiem) i ogolnie polozne mialy niezly ubaw z niego, a ja nerwa
![]() Ja czuję się super ![]() ![]() Jeszcze się nie wazylam, ale moze dziś się skuszę. W koncu nie jem od tygodnia słodyczy (tylko jeden nieszczesny pączek- Inka pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Wtajemniczenie
|
Idź Ty z tym Twoim pączkiem Sasiowa !
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.