|
|
#3481 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
A ja dziś idę zanieść cv do Biura Rachunkowego na staż..jak tylko będą pieniądze a babeczce się spodobam i mi sie miejsce spodoba to chyba wolę to niż US, w którym dopiero miałąm zamiar załatwiać...jak myślicie gdzie lepiej? A co do pensji to może i macie rację...będę mówić więcej... Chociaż nie jestem wcale przekonana, że wyjdę na tym lepiej..Jutro się przekonam, bo pewnie się bedą o to pytać na rozmowie kwalifikacyjnej...ehhPozdrówki...Ale dziś pięknie
|
|
|
#3482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moim marzeniem jest praca w domu Ale to marzenia, choć coraz częściej myślę o własnej działalności. Mąż kochany mnie namawia, ale co miałabym robić, tego nie wiem no i czy z moim roztrzepaniem dałabym radę Strach
|
|
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez planuje pracowac w domu - choc lubiam chodzic do pracy, do biura, do ludzi, poranna kawka, plotki itd. to jednak luzniejsze jest pracowanie we wlasnym tempie, tylko na siebie i dla siebie. Ehhh, tylko co robic????????? |
|
|
|
|
|
#3484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() szansę na pracę w domu daje sklep internetowy różnego rodzaju ale na to trzeba mieć pomysł. Coś tam mi chodzi po głowie, ale nie mam na tyle odwagi, aby ładować się w to sama. Jakiś wspólnik, ktoś z rodziny.. hm trzeba to przemyśleć na poważnie
|
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podaję 1500 netto, kiedyś 1200 netto i wydaje mi się że 1500 to jakoś dużo, bo mam małe doświadczenie.
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
Ariena Twój cel w odchudzaniu mnie przeraził 15 kg ponad mniej ?
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
No tak...najmniej miałam 54 i nadal nie miałam szczupłych nóg. 50 kg to i tak maks przy moim wzroście, zobaczę jak będę wyglądać. Od zeszłego wtorku schudłam 3,5 i mam 63 kg.
Z tym że 2 kg to pewnie woda, a 1,5 kg tłuszcz z brzucha bo mi się płaski zrobił. ![]() Patrzcie jaka oferta pracy: "Wymagania Masz: - doświadczenie w… sprzedaży telefonicznej lub bezpośredniej ? - podstawową wiedzę o Internecie ? Czekamy na Ciebie! U nas współtworzysz to, co sprzedajesz! Obowiązki Osobom, które dla niepoznaki zatrudnimy na stanowiskach Account Executive powierzymy: Oczarowywanie klientów przez telefon, pełne uczucia prezentowanie nowych produktów portalu, czułą opiekę nad pozyskanymi klientami i partnerami, regularne i wyczerpujące publikowanie na stronach portalu oraz dopieszczanie właściwej treści i formy ofert aż do uzyskania pełnej satysfakcji klientów. Oferujemy Na dobry początek zaproponujemy: - Pracę na pełny etat, w godzinach 8:00–16:00 albo 9:00–17:00, na podstawie umowy o pracę, - Przejrzysty system wynagrodzenia: część podstawowa + przejrzysty system prowizyjny + premie + wypady na kręgle z prezesem, - Możliwość wdrażania własnych pomysłów w tworzeniu nowych produktów portalu internetowego, - Pracę w zespole specjalistów, - Jasno określoną i niezmienną ścieżkę kariery, - Udział w szkoleniach, podnoszących poziom kompetencji handlowych"
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-05-12 o 14:32 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Arieno, a co do Twojego odchudzania - skoro przy 54kg wciaz nie mialas szczuplych nog, to pewnie ich nigdy miec nie bedziesz, pewnie masz taka budowe, nie ma sie czego wstydzic. Grunt to na twarzy wygladac mlodo, a reszte nadrobic dobrze dobranym strojem
|
||
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
50 kg będzie
Przy moim wzroście to i tak dużo.
|
|
#3490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszyłabym się, gdyby to był choćby Bill Gates. To byłby szał, a nie jakiś tam prezesik. Co za ludzie spoko, założę się, że i tak niemało chętnych się znajdzie
|
|
|
|
|
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
No to trzymajcie za mnie jutro kciuki
i podam 1500 netto niech wam będzie A byłam dziś w tym biurze rachunkowym i już 150 innych dziewczyn przyniosło CV, więc szanse duuuużżooo zmalały.. A co do biznesu też nad tym myślałam. Już nawet zaczęłam coś w tym kierunku robić, ale jednak samozaparcia brak i odwagi. ![]() Kręgle z prezesem?? toć to sama przyjemność...Koleżanka opowiadała, że jak pracowała jako asystentka prezesa to musiała mu banany myć
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
banany myć?
moja znajoma codziennie rano myje szefowi pomidorki (serio).Agulkaa trzymam mocno kciuki i wierz w siebie! A co do działalności to ja też o tym myślałam, a że pracy szukam jakiś czas to sobie wolne dni nieco zapełniłam i znalazłam ciekawe i przyjemne zajęcie. A nawet dochody przynosi. Niewielkie, aczkolwiek dla bezrobotnego to zawsze coś.
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
na golfa
super
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
heh no zalezy co kto lubi ;-) Ostatecznie sie jej oswiadczyl, nie przyjela, dalej tam pracuje, ale szuka czegos innego...
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te kręgle to przegięcie |
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JEsli oficjalnie jest powiedziane, ze takie rozrywki wchodza w gre, to niefajnie, natomiast w kazdej prawie pracy trzeba poswiecac swoj czas wolny dla dobra sprawy Ja w poprzedniej firmie mialam sporo kolacyjek firmowych, jakichs wyjazdow, spotkan weekendowych, takze wlasciwie caly prywatny czas musialam temu poswiecic... Cos za cos )))))))))))))
|
|
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym w sklepie zarobki są na ogół nieadekwatne to pracy niestety. Ale teraz się wszystko zmienia i z tego co widziałam, to za pracę biurową płacą mniej nawet, co jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe.Dziwi mnie, że pracodawcy nie widzą problemu w zarobkach i dziwią sie,że jest duża fluktuacja. Jeśli dadzą zarobić 1200 zł, to wiadomo, ze po pewnym czasie pracownik zacznie szukać czegoś lepszego. Ja nie wiem czy umiałabym poświęcić swój wolny czas na rozrywkę dla dobra pracy. Bardzo cenię swoje życie osobiste, które jest dla mnie na 1 miejscu i wolalabym chyba mniej zarabiać, a miec jasno określone obowiązki i czas pracy
|
|
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi pensjami dla sprzedawcow to jest roznie - z jednej strony 1200 netto to malo, z drugiej jednak strony nie wkladasz zadnego wysilku intelektualnego, nie wymyslasz nic, jestes tylko trybikiem w tej calej machinie, chodzisz, ukladasz, sprzedajesz, usmiechasz sie, a wszystko to robisz za 1200 zl. nie tak zle. Z drugiej strony to strasznie malo, bo niewazne co robisz, ale spedzasz nad tym srednio 8h dziennie, wiec 1/3 swojego zycia, a to zbyt niska cena jak na takie poswiecenie. W ogole kwestia zarobkow w Polsce jest smieszna, szkoda gadac.... Sa takie dysproporcje, ze sie w glowie nie miesci. Przykladem moze byc firma, do ktorej jednak nie zdecydowalam sie pojsc mimo bardzo dobrych pieniedzy - oferowali mi 1,5 raza wiecej, niz moja ex2 firma, z identycznej branzy i identycznego sektora - czyli bezposrednia konkurencja, stanowisko identyczne!!!! Jak moga byc takie roznice??????? To jest bardzo niesprawiedliwe. Tez bardzo cenie sobie czas prywatny i chyba bylam jedna z nielicznych osob w mojej ex firmie, ktora nie chciala go spedzac z ludzmi z pracy, na tych wszystkich kolacyjkach i imprezach. Robilam to dosc niechetnie, aczkolwiek zawsze bylo milo i przyjemnie i nie zalowalam, ze sie tam znalazlam. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym tam nie narzekała na imprezy firmowe, jeżeli tylko byliby fajni ludzie. Zależy też jaka impreza. U mojego TŻ w firmie jeżdżą sobie na paintball (mogą brać osoby towarzyszące), szkolenia często zakrapiane w górach, wyjazdy generalnie w góry z osobami towarzyszącymi. Właśnie szykuje się taki wyjazd w góry, jadę też, wszystkie koszty pobytu i wyżywienia, rozrywki pokrywa firma więc super.
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesli przynajmniej 2 razy w tyg. masz wyjscie biznesowe wieczorem, kolo 20 i nie wypada nie przyjsc, bo mimo, ze nie rozmawia sie o interesach, to jednak takie meetingi wplywaja znacznie na relacje, to pewnie tez bys sie wkurzala na swoje TZ, ze ciagle gdzies chodzi... Albo, jesli w kazdy weekend jest albo imprezka, albo jakas integracja 3dniowa w górach... Albo, jesli raz na 3 miesiace sa organizowane wyjazdy zagraniczne, tygodniowe, tak wiesz, for fun... Ja bym sie wkurzala Moj TZ na szczescie jest bardzo wyrozumialy i wrecz wysylal mnie na te wszystkie wyjazdy, zebym nie byla dzikusem i integrowala sie z ludzmi, a poza tym korzystala ze wszelkich dobrodziejstw i luksusow tej firmy No i wykorzystalam hehe
|
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam dziś 7 CV na oferty pracy, i tak ch... z tego będzie pewnie.
![]() Trochę na biurowego, na laboranta, na asystenta projektanta (było ogłoszenie na ich www że szukają absolwentów oś). Nie wiem, jakoś tak wysyłam i na miejscu pracodawcy bym zaprosiła siebie na rozmowę, bo nawet firmy związane z oś (jakieś projektowe, gospodarki odpadami, czy inne usługi) i wymagania w porządku, dopasowane do mnie. Jednak wiem że jak dają takie ogłoszenia publicznie to mają milion CV i wiem że wysyłam jak w kosmos. ![]() Właśnie policzyłam sobie firmy, które znalazłam z branży oś bądź pokrewne. Taka zbieranina z Gliwic i okolic. Wyszło koło 80 :| Masakra, do tylu to nawet nie chodziłam w zeszłym roku, a są to nowe firmy, których wcześniej nie znalazłam. Nic tylko siedzieć i wysyłać. A jak będę szukać w innych miastach niż Gliwice to jeszcze więcej się znajdzie... Nawet jak na tyle 10% z tego chociaż przeczyta to już będzie dobrze.
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-05-13 o 16:48 |
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DZIAŁAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!Dziwojki, pomozcie mi. Znowu dzwonili z tej firmy, w ktorej mialam pracowac, czy jednak nie zmienilam zdania... No i znowu zaczynam sie wahac. Powiedzialam, ze dam odpowiedziec po weekendzie, ostateczna. I co ja mam powiedziec? Zwykle jestem bardzo zdecydowana w zyciu i niby podjelam decyzje, oglosilam ją, a teraz, po tym telefonie, znowu sie zastanawiam... Kasa mi oczy przyslania troche. To naprawde duza kasa, ktora teraz by mi sie taaaaak przydała !!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny już drugi raz spotkała mnie przykra sytuacja w pracy że np. wszyscy wokół wiedzą że dostaniesz wypowiedzenie ale nikt nic Tobie nie powie. Dla mnie takie gadanie za plecami jest okropne. Sama się nad tym zastanawiałam i starałabym się jakoś dać znać tej osobie żeby mogła się przygotować bo obłuda i dwulicowość jest dla mnie okropna.
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-05-13 o 20:02 |
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się wtrącić.. Przeczytałam cały wątek i np. nie poszłam spać dopóki nie wyjaśniło się, czy któraś pracę dostała czy nie ![]() Pumas - brać. Sama kilka postów temu zastanawiałaś się, co żeś zrobiła Bierz, może się odnajdziesz? Mówisz, że kasa super. Przecież z pracy można zawsze zrezygnować, a dostać ją jest już troszkę trudniej. A w firmie, gdzie o Ciebie zabiegają powinno się lepiej pracować. Jesteś od razu na wyższej pozycji. Pewnie po okresie próbnym, jak będziesz miała, ponownie będziesz mogła podbić stawkę. A oni zapewne się zgodzą. Widać, że im na Tobie zależy. Spróbuj więc Najwyżej się zwolnisz Po miesiącu. Wysyłaj dalej CV i tyle a kaska za 1mc wpłynie. Niemała, jak mówisz
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprawil mi sie troche humor tym ponownym telefonem ![]() PS. I co, juz wiesz, kto dostal prace, kto z niej zrezygnowal, a kto wciaz szuka swego miejsca na ziemi? Przyznam szczerze, ze ciezko sie polapac
|
|
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jestem na bieżąco ![]() Możesz tego w Cv przecież nie wpisywać, jakby co. Bierz, bierz. Serio. A na wątek weszłam mimo,że pracę mam. Pracuję w agencji reklamowej jako koordynator ds. reklamy, ale planuję się przeprowadzić (kwestia kilku mcy) i szukam pracy w tym innym mieście.. Z kolei jakoś w marcu miałam propozycję od innej agencji reklamowej (ktoś chyba był w niej na rozmowie, nie pamiętam kto). Też miałam się zastanowić czy chcę, czy warunki mi odpowiadają. Kiedy zaczęłam kręcić nosem nagle się okazało, że wcześniej mogę mieć auto, że mogę mieć większą pensję.. Ale zrezygnowałam. I w sumie szkoda, bo agencja działa też na rynku, który jest jednym z tych, gdzie może mnie za kilka mcy wyrzuci. Więc pracę już bym miała ![]() No i mam nadzieję, że pracę dostanę b.szybko bo ja bym mogła się wyprowadzić choćby jutro
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mialam to w planach mimo, ze mieszkam w duzym miescie, ale zawsze jakos zmiana srodowiska dobrze wplywa na czlowieka, a i nowe mozliwosci sie pojawiaja Jednak na razie przynajmniej zapominam o tym i zaczynam, a raczej kontynuuje budowe czegos tutaj na miejscu. Agencja reklamowa, brzmi fajnie
|
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas tak jak pisała koleżanka-brać!!! Nie ma się co zastanawiać, możesz dalej szukać, a może Ci się spodoba, możesz zrezygnować w każdej chwili, same plusy i nie widzę tu minusów.
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

Chociaż nie jestem wcale przekonana, że wyjdę na tym lepiej..Jutro się przekonam, bo pewnie się bedą o to pytać na rozmowie kwalifikacyjnej...ehh

no i czy z moim roztrzepaniem dałabym radę
Strach