Styczniowe mamusie 2015, cz. I - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-30, 11:40   #3481
Martusia1499
Rozeznanie

Wink Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Jak czytam co piszesz o swojej małej, to u nas jest całkiem podobnie. Nie wiem właśnie, czy jest sens, ale boje się pogorszenia i boję się cokolwiek nowego wprowadzić :/

Byliśmy u jednego, za dwa tyg mamy wizytę o kolejnego, który jest niby znany i polecany, zobaczymy co powie.

Co stosujecie na suchą skórę i ciemieniuchę? My na ciemieniuchę krem z oilan, do kąpieli cethapil, do smarowania emolium i masc cholesterolowa, na buźkę robiona maść z lanoliną i to pomaga, bo skóra jest gładka. Od czasu do czasu gdzieś wyskoczą krostki, szczególnie na dekolcie.

Nam pediatra i ta jedna alergolog powiedziały, że mała ma azs.
To może mają rację i niepotrzebnie jesteś na diecie bo ona w przypadku azs nie pomoże.. Jedząc tak ubogo w twoim mleku pewnie nie ma zbyt dużo wartościowych składników odżywczych bo przy małym dziecku ciężko skomponować posiłek tak by dostarczyć organizmowi odpowiednie witaminy.

Teraz mamy serię kosmetyków atoperal, emulsja do ciała, emulsja do kąpieli i pianka do mycia, ok 2 razy w tyg kapie w krochmalu, balsamuje córkę kilka razy dziennie i poprawa jest widoczna i odczuwalna z ciemieniucha różnie walczę, teraz jest etap z linomagiem przed kąpielą a po mam wcierac elocom czy jakoś tak (przez 5 dni)
Stary 2015-04-30, 11:50   #3482
heffitka84
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Ewka wkoncu sie doczekałas juz wszystko wypakowane ?

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Heffitka Ty to juz tesciowa spakuj
Ona juz spakowana :-P

Cytat:
Napisane przez aczka5 Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze zrozumiałam, że Wy pierzecie dzieci rzeczy w swoich plynach do prania? I nie mają uczulenia? Ja się bujam w jakiś dzieciowych może czas na zmiane
Ja na razie w dzieciowych ale to dlatego ze za duzo mam i musze skonczyc ;-) ale kilka razy pralam razem z naszymi w zwyklym proszku to nic nie bylo
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 11:59   #3483
Brawurka_29
Zakorzenienie

My nie mamy ciemieniuchy , ale za to na nozkach sucha skore.bylismy u gp dala nam krem z Aveeno i dupa nic nie pomaga :/ we wtorek pójdziemy i powiemy zeby nam dala cos innego

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 12:07   #3484
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
u nas pojawila sie wysypka, bylam u dwoch dermatologow i ponoc u dzieci do 6 miesiaca zycia nie diagnozuje sie azs bo rownie dobrze to moze byc lzs. rece mi juz opadaja, co lekarz to teoria.
Z dwojga złego, chyba wolałabym, żeby to było łzs, a nie azs :/ a u mnie i pediatra i alergolog od razu po obejrzeniu małej powiedziały azs. Już nie wiem co myśleć i co robić. Jeszcze będę u innego alergologa i chyba powinnam też odwiedzić dermatologa, tylko ciężko znaleźć dobrego.

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
To może mają rację i niepotrzebnie jesteś na diecie bo ona w przypadku azs nie pomoże.. Jedząc tak ubogo w twoim mleku pewnie nie ma zbyt dużo wartościowych składników odżywczych bo przy małym dziecku ciężko skomponować posiłek tak by dostarczyć organizmowi odpowiednie witaminy.

Teraz mamy serię kosmetyków atoperal, emulsja do ciała, emulsja do kąpieli i pianka do mycia, ok 2 razy w tyg kapie w krochmalu, balsamuje córkę kilka razy dziennie i poprawa jest widoczna i odczuwalna z ciemieniucha różnie walczę, teraz jest etap z linomagiem przed kąpielą a po mam wcierac elocom czy jakoś tak (przez 5 dni)
No właśnie azs, często powiązane jest z alergią i czasem dieta jednak ma wpływ. Jestem skołowana tym wszystkim.

Też smaruję kilka razy i jest skóra o wiele gładsza i bardziej miękka.
Elocom to silny lek, ja bym się bała stosować u takiego maluszka. U nas jak na razie po tym oilanie na ciemieniuchę są efekty. Zobaczymy jak długo się utrzymają.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 13:18   #3485
BabaZWysp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Baba a tak z ciekawości co w akcie urodzenia ma Ania?
Urodzona 25 grudnia, duże miasto na L, gdzie się na króla na parkingu można natknąć

Aczka, tak piorę w tym samym proszku dla dzieci ubrania i Anki i nasze.
Tylko przy synku się najpierw bawiłam w orzechy piorące ale on był alergik i tylko to mu nie szkodziło. Wyrósł jak miał jakieś 1,5 roku i wtedy zaczęłam prać wszystkie jego ciuchy razem z naszymi. Mi też łagodny płyn nie zaszkodzi z tymi moimi ekscesami dermatologiczno-alergicznymi.
BabaZWysp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 17:15   #3486
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Z dwojga złego, chyba wolałabym, żeby to było łzs, a nie azs :/ a u mnie i pediatra i alergolog od razu po obejrzeniu małej powiedziały azs. Już nie wiem co myśleć i co robić. Jeszcze będę u innego alergologa i chyba powinnam też odwiedzić dermatologa, tylko ciężko znaleźć dobrego.

No właśnie azs, często powiązane jest z alergią i czasem dieta jednak ma wpływ. Jestem skołowana tym wszystkim.

Też smaruję kilka razy i jest skóra o wiele gładsza i bardziej miękka.
Elocom to silny lek, ja bym się bała stosować u takiego maluszka. U nas jak na razie po tym oilanie na ciemieniuchę są efekty. Zobaczymy jak długo się utrzymają.
Wiem właśnie ze silny ale skoro lekarz przepisał to używam, mam nadzieje ze dobrze robie
Stary 2015-04-30, 20:30   #3487
dusiolka
Zakorzenienie

Jaka cisza ,no nie wierze :p

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Dziecko dało mi dzis do wiwatu przez 2h. Po kapieli nie wiedziała co chce a jak próbowałam odłożyć do łozeczka by zasnęła to tak krzyczała jakby ja wrzątkiem oblewali,az sie zaniosła i zaczela kaszleć bidula moja.. Szybko przytuliłam i cisza. Potem usnęła na kolanach ale przy próbie odłożenia do łozeczka otworzyła oczy i zacEla sie cieszyć
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-30, 20:40   #3488
BabaZWysp
Rozeznanie

Chyba mamy skok rozwojowy - Smok Mlekopij nie odsysa mi się od cycka, córa je co 2 godziny a praktycznie mogłabym ją nie odstawiać wogóle. Do tego ma alarm zbliżeniowy i nie mogę odejść od niej nawet na krok.
BabaZWysp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 20:54   #3489
aczka5
Zakorzenienie

Wszystkie laski majówkują:p

Ja też dzisiaj podejrzanie często małego podkarmiałam. coś w powietrzu dzisiaj było
aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 21:43   #3490
naamarelle
Zakorzenienie

Moja zaś mało apetyczna dziś.. wstała o 8, potem dopiero o 12 udało mi się jej 80 ml mleka dać i dopiero o 18.30 znowu zjadła.. padła przed 21, obudziłam o 21.30 na jedzenie i śpi
Ale jak gryzła zabawkę i nadgryzła plastik zamiast gumy albo pluszowej części to płakała okropnie więc chyba zębiska bo czasem ciumka plastikowe części i nie płacze..
naamarelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 23:46   #3491
czarnadamaxd
Rozeznanie

Ewka diagnozy jeszcze nie ma. Napewno ma jakis zespol, bo przy tylu wadach co on ma to mowi sie juz o zespole. Najwazniejsze sa objawy sama nazwa choroby jest malo istotna. Nazwanie jej zajmie miesiace, lata a byc moze nigdy nie odkryja na jaki zespol choruje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-01, 08:12   #3492
dusiolka
Zakorzenienie

Co za noc..siedzę i dochodzę do siebie. Pobudka srednio co 30min/1h. Nawet zdarzyło sie ze w czasie 30min wstałam dwa razy. Ledwo funkcjonuje. Dzis tz miał na późniejsza h do pracy do wyszedł z nia wczesnym rankiem na spacer a ja pospalam ciągiem godzinę z hakiem.

Namarelle Twoja córa ma taka sile ze plastik nadgryzla?:p szacun ,ja mysle Zd swoimi bym noe potrafiła plastiku nadgryźć;d
Stary 2015-05-01, 08:14   #3493
ewka1368
Zakorzenienie

dusiolka Twoja córka oszalała
Stary 2015-05-01, 08:27   #3494
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
dusiolka Twoja córka oszalała

Ewka te jestem tego Zdania. Maz niby mowi ze nad ranem gilki słyszał ze moze przez nie,sama juz nie wiem bo ja w połowie nocy przy takim wstawaniu nic juz nie słyszałam.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Ale siedzę i patrE sobie na moja córę lobuziare i nie mam jej tego za złe ja tez chyba oszalałam
Stary 2015-05-01, 08:45   #3495
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Ewka te jestem tego Zdania. Maz niby mowi ze nad ranem gilki słyszał ze moze przez nie,sama juz nie wiem bo ja w połowie nocy przy takim wstawaniu nic juz nie słyszałam.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Ale siedzę i patrE sobie na moja córę lobuziare i nie mam jej tego za złe ja tez chyba oszalałam
dwie szalone kobiety
to fakt dziecku sie wszystko wybaczy
Stary 2015-05-01, 08:59   #3496
dusiolka
Zakorzenienie

Ewka no jest taka słodka ze nie ma bata zebym była zła :d kochana moja. Mam nadzieje ze przyjdzie czas kiedy stwierdzi ze jednak oszczędzi matkę bo moze na cos sie przydać jeszcze ;d

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

W ramach stanięcia na nogi owsianka z wiórkami kokosowymi malinami,borówkami i połówka banana plus kawka słaba
Stary 2015-05-01, 09:54   #3497
biedro87
Zadomowienie

Moja Piekna coraz gorzej spi w nocy. Wczesniej zasypiala o 21 i budzila sie pierwszy raz 3-4. Teraz zasypia tez o 21, a pierwsze jedzonko jest 23-1 😞 pozniej co godzine,dwie piers. Spimy razem po tym pierwszym jedzeniu, a ona praktycznie sie nie wybudza tylko szuka cyca, wiec wyspana jestem w miare.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 10:06   #3498
dusiolka
Zakorzenienie

A nie zmieniacie swoim pociechom pieluchy w nocy ? Ja to dzis z 3razy zmieniłam
Stary 2015-05-01, 10:19   #3499
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie zmieniam

kupilam w biedro i pisze "przespana noc 12h" wiec sobie wzielam do serca

a w sumie jak czasem przesypia noc to bez sensu abym ja budzila

dusiolka Twoj tz dzis pracuje? przeciez dzis swieto pracy!

Edytowane przez ewka1368
Czas edycji: 2015-05-01 o 10:21
ewka1368 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-01, 10:20   #3500
naamarelle
Zakorzenienie

Cytat:
Co za noc..siedzę i dochodzę do siebie. Pobudka srednio co 30min/1h. Nawet zdarzyło sie ze w czasie 30min wstałam dwa razy. Ledwo funkcjonuje. Dzis tz miał na późniejsza h do pracy do wyszedł z nia wczesnym rankiem na spacer a ja pospalam ciągiem godzinę z hakiem.

Namarelle Twoja córa ma taka sile ze plastik nadgryzla?:p szacun ,ja mysle Zd swoimi bym noe potrafiła plastiku nadgryźć;d
Dusiolku nie nadgryzła.. tylko chodziło mi o to, że przygryzła mocniej (w pluszaki się wbija nieraz jak wampir) a jak ma podrażnione dziąsła to pewnie zabolało

Ja zmieniam jak córa wstaje, tzn wczoraj wstała o 3 w nocy na jedzenie to zmieniłam, a jak zaśnie o tej 22 i wstanie o 7 to nie wybudzam na zmianę, zresztą czasami nie ma tak posikanej pieluszki jakbym myślała, że będzie miała w ciągu dnia przez godzinę potrafi więcej wycisnąć czasem

U nas powtórka z rozrywki, mała zjadła o 7 rano i dieta.. do tej pory już dwie porcje mleka w zlewie.. nic nie zjadła, dobrze że chociaż wody trochę wypiła..

No i podałam małej marchew pierwszą! nie chciała jeść mleka więc stwierdziłam, że dam jej tą marchew dziś, nie będę czekać do niedzieli.
Jestem pod wrażeniem, bo przygotowałam się na krztuszenie/dławienie a tu pięknie wcinała, z 5 łyżeczek odmierzonych zjadła może ze 2-3.
Na początku mina zadowolona, później był grymas ale jadła, zobaczymy jak jej pójdzie jutro... jeśli nic jej nie będzie dziś to znowu ze 2-3 łyżki spróbuje dać..

I powiem wam co zaobserwowałam już po zajęciach na basenie... zawsze przed nurkowaniem czy przed 'płynięciem' dzieci sadzamy na brzegu i dopiero po głośnym odliczeniu 'raz-dwa-trzy' dzieci się zanurza lub płynie z nimi.. i wczoraj tak z ciekawości powiedziałam 'raz-dwa-trzy' w wanience i na hasło 'trzy' zamyka córa usta powtórzyłam kilkakrotnie i dziś na sucho jak leżała na łóżku.. reakcja ta sama
Stary 2015-05-01, 10:28   #3501
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naamarelle Pokaż wiadomość
Dusiolku nie nadgryzła.. tylko chodziło mi o to, że przygryzła mocniej (w pluszaki się wbija nieraz jak wampir) a jak ma podrażnione dziąsła to pewnie zabolało

Ja zmieniam jak córa wstaje, tzn wczoraj wstała o 3 w nocy na jedzenie to zmieniłam, a jak zaśnie o tej 22 i wstanie o 7 to nie wybudzam na zmianę, zresztą czasami nie ma tak posikanej pieluszki jakbym myślała, że będzie miała w ciągu dnia przez godzinę potrafi więcej wycisnąć czasem

U nas powtórka z rozrywki, mała zjadła o 7 rano i dieta.. do tej pory już dwie porcje mleka w zlewie.. nic nie zjadła, dobrze że chociaż wody trochę wypiła..

No i podałam małej marchew pierwszą! nie chciała jeść mleka więc stwierdziłam, że dam jej tą marchew dziś, nie będę czekać do niedzieli.
Jestem pod wrażeniem, bo przygotowałam się na krztuszenie/dławienie a tu pięknie wcinała, z 5 łyżeczek odmierzonych zjadła może ze 2-3.
Na początku mina zadowolona, później był grymas ale jadła, zobaczymy jak jej pójdzie jutro... jeśli nic jej nie będzie dziś to znowu ze 2-3 łyżki spróbuje dać..

I powiem wam co zaobserwowałam już po zajęciach na basenie... zawsze przed nurkowaniem czy przed 'płynięciem' dzieci sadzamy na brzegu i dopiero po głośnym odliczeniu 'raz-dwa-trzy' dzieci się zanurza lub płynie z nimi.. i wczoraj tak z ciekawości powiedziałam 'raz-dwa-trzy' w wanience i na hasło 'trzy' zamyka córa usta powtórzyłam kilkakrotnie i dziś na sucho jak leżała na łóżku.. reakcja ta sama
nie wiem czemu ale mnie to rozsmieszylo
wyobrazilam sobie corke

moze nie naduzywaj tego slowa bo pozniej na basenie corka na "trzy" nie bedzie zamykac buzki bo stwierdzi ze to "zabawa"

super ze marchewka poszla gładko
u mnie tez nie bylo krztuszenia
wczoraj podalam kaszke
Stary 2015-05-01, 10:37   #3502
naamarelle
Zakorzenienie

Będę się bawić z małą i ona zamiast na 'trzy' np. biec to będzie stała i zamykała usta

ewka1368, po ilu dniach od marchewy dałaś kaszkę?
Mnie wczoraj przyła z ebambino malinowa na śniadanie i bananowa na kolację
Stary 2015-05-01, 10:47   #3503
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
ja nie zmieniam

kupilam w biedro i pisze "przespana noc 12h" wiec sobie wzielam do serca

a w sumie jak czasem przesypia noc to bez sensu abym ja budzila

dusiolka Twoj tz dzis pracuje? przeciez dzis swieto pracy!

No nie wszystkie zawody świętują :d
Ja zmieniam bo ma naprawdę tak zasikane ze zabić moznaby było ,sikanie nocne ma chyba po mnie lol :d

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Kurcze ja nie jestem jakos przekonana teraz do kaszek..zeby tak wcześnie dac. Hm. No i nie podobaja mi sie aromaty dodawane do nich,wolałabym juz podnieść owoce albo zblendowac i do kaszki.
No ja zmieniam pieluchę jak karmie ja czyli cZesto;d jak bedzie mi przestpialam bez żadnego stękania cała noc to przeciez specjalnie sie budzić nie bede jesli córa sie nie bedzie

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

W dodatku gdzieś wyczytałam ze jak sie szybko wprowadza jedzonko to zwiększa to szanse na jakies alergie pokarmowe Hm.. Trudne decyzje czy teraz czy od 5mies..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-01, 10:51   #3504
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naamarelle Pokaż wiadomość
Będę się bawić z małą i ona zamiast na 'trzy' np. biec to będzie stała i zamykała usta

ewka1368, po ilu dniach od marchewy dałaś kaszkę?
Mnie wczoraj przyła z ebambino malinowa na śniadanie i bananowa na kolację
a nawet nie wiem czyba 4 dni
ale jakos specjalnie nie "odliczałam" zeby minelo tyle czy tyle tylko wczoraj poprostu mnie naszlo aby dac

mam bez cukrowa
a co jest w skladzie to nie wiem bo wszystko po niemiecku pisze
ale bez owocow i wlasnie zamierzam jak dusiolka dodawac "swoje" owoce

a ja slyszalam ze miedzy 4 a 8 miesiacem jest okienko immunologiczne i aby jak najwiecej smakow podawac dziecku to pozniej uczulen mniej bedzie
Stary 2015-05-01, 11:08   #3505
naamarelle
Zakorzenienie

Za wczesne lub za późne rozszerzanie diety. Zbyt wczesne rozpoczęcie podawania dziecku nowych dań może spowodować nietolerancję pokarmową (błona śluzowa przewodu pokarmowego jest jeszcze niedojrzała). Z kolei zbyt długie podawanie dziecku jedynie mleka powoduje niedobory energii i składników mineralnych, przede wszystkim żelaza i cynku. – U dzieci, które są zbyt długo karmione samym mlekiem, jest też większe ryzyko rozwinięcia się alergii pokarmowej. Jeśli bowiem w okresie tzw. okna immunologicznego (czyli okresu, kiedy układ odpornościowy jest bardziej tolerancyjny), dziecko nie dostanie nowych produktów, to potem może się na nie łatwiej uczulić – dodaje prof. Piotr Socha.

u nas w niedzielę 4 miesiące i jesteśmy mm więc myślę, że będzie ok z wprowadzaniem.. ja myślałam kaszkę podać tak dopiero za dwa/trzy tyg..abo przed samym 5 miesiącem.. najpierw bym chciała dać ziemniaka-marchew i jabłko..
Też będę wrzucała owoce do kaszki

Edytowane przez naamarelle
Czas edycji: 2015-05-01 o 11:09
Stary 2015-05-01, 11:11   #3506
LindaC
Wtajemniczenie

Hej

Mój Jaś je w nocy 3 razy i zawsze przed zmieniam pieluche, ogólnie zmieniam często i staram się nie dopuszczać żeby była ciężka od soków bo żal by mi było dziecka ze ma w kroku coś mokrego i ciężkiego. Od początku idzie nam na dobę około 8 do 10 pieluszek.

Wczoraj mieliśmy szczepienie, jak tylko go rozegrała zaczął się wrzask, jak podeszła lekarka zbadać to już prawdziwy ryk, a po ulu i to juz armagedon. Ale w domu już ok. Tyle że temp. Cała noc obniżona jak na niego bo 36,4 a zazwyczaj jego temp. To 36.9 lub 37.

No i dostaliśmy receptę na jakoś mega dawkę Wit. D bo Jaś ma nadal miękka potylice. Przeciwkrzywiczo.

Udanych majowek dziewczyny i smacznych grili

Dusiolka jak się może mała wyszaleć za młodu to później będzie spokojna hehe ;-)
Stary 2015-05-01, 11:17   #3507
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Co za noc..siedzę i dochodzę do siebie. Pobudka srednio co 30min/1h. Nawet zdarzyło sie ze w czasie 30min wstałam dwa razy. Ledwo funkcjonuje. Dzis tz miał na późniejsza h do pracy do wyszedł z nia wczesnym rankiem na spacer a ja pospalam ciągiem godzinę )
Znam twój ból, tzn pamiętam
Cytat:
Ja zależy, zmieniam co 22.00 jak ja karmię i ostatecznie przewijam juz cna noc, dzis zmieniłam dopiero przed 6 rano ale zakupiłam chlonniejsze pieluszki, takie specjalne na noc.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 11:22   #3508
dusiolka
Zakorzenienie

Linda a moze po prostu termometr złe zmierzył? Przeciez jest jakis dopuszczalny błąd pomiarowy
Stary 2015-05-01, 11:41   #3509
LindaC
Wtajemniczenie

Lightbulb Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I

Dusiolka właśnie nie bo nawet sprawdziłam takim tradycyjnym, odważylam się włożyć do doupki i to samo, ale dziś od rana juz normalnie 36.9. W nocy to nawet oprócz tej temp. Niższej Jaś cały był taki chłodniejszy, tzn. Polika i rączki.

A dziś wokół miejsca wkłucia Babel jak po ukąszenia komara. Co sądzicie drzew czyny..... Altacet zastosować czy zostawić to samo sobie?
Stary 2015-05-01, 11:50   #3510
dusiolka
Zakorzenienie

Linda u nas tez taki był i robiłam okłady z sody,ale mozesz altacetem dla dzieci tez. U nas natomiast zostało pod miejscem wkłucia taka wyczuwalna gulka;/ nie wiem co z tym.. Próbowałam masować troszkę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości