Mamy marzec 2016. Część II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-19, 18:23   #3481
_emma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dzisiaj w nocy wrócilismy z Włoch, więc nie nadrobię ostatniego tygodnia. może chociaż po łebkach się postaram
Nie wydarzyło się nic złego po drodze same pozytywy!! Wszystkie dzieci zdrowe, co niektóre się już ujawniły(u mnie córcia), niektóre z nas trochę przeziębione ale to nas nie ominie niestety.. a co u Ciebie??
Stary 2015-09-19, 18:24   #3482
lala_la
Rozeznanie

Gratulacje, wiem jakie to szczęście jak sie zobaczy zdrową dzidzie
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 18:30   #3483
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pyza88 Pokaż wiadomość
czeeeesc dziewczyny!
jestem taka szczesliwa! w srode mielismy usg i moj maluszek ma juz 6 cm i jest zdrowy jak rybka, wszystko parametry w normie straszny z niego/niej wiercipięta, bo jak szalony fika koziołki we wszystkie strony i ciągle robi sówkę, trzymając rączki blisko buzi, tak jakby sie wstydził/-a, że go podglądujemy

nie dowiedzielismy się czy to chłopiec czy dziewczynka, bo nie można było się dokładnie dopatrzeć i lekarz nie chciał nas wprowadzić w błąd, ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku

załączam Wam zdjęcie mojego kurczaczka wielkanocnego (12t3d), bo tp mamy przesuniety na 28.03.2015, czyli na drugi dzień świąt
Gratuluję! Śliczny Kurczaczek wielkanocny
ibis7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 18:48   #3484
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Czy dzisiaj któraś dziewczyna tez planuje samotny wieczór w domu przed komputerem albo tv?
Ja pewnie niedługo podlacze sie pod kompa i troche posiedzę bo mąż dzisiaj niestety nie wroci na noc do domu :-(

Cytat:
czeeeesc dziewczyny!
jestem taka szczesliwa! w srode mielismy usg i moj maluszek ma juz 6 cm i jest zdrowy jak rybka, wszystko parametry w normie straszny z niego/niej wiercipięta, bo jak szalony fika koziołki we wszystkie strony i ciągle robi sówkę, trzymając rączki blisko buzi, tak jakby sie wstydził/-a, że go podglądujemy

nie dowiedzielismy się czy to chłopiec czy dziewczynka, bo nie można było się dokładnie dopatrzeć i lekarz nie chciał nas wprowadzić w błąd, ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku

załączam Wam zdjęcie mojego kurczaczka wielkanocnego (12t3d), bo tp mamy przesuniety na 28.03.2015, czyli na drugi dzień świąt
gratulacje ;-* ja mam niby termin z om na 16 ale maluszek wolno rośnie, jest rozbieżność i z usg wychodzi na 26 więc jeszcze różnie może być ;-)

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 18:48   #3485
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nie wydarzyło się nic złego po drodze same pozytywy!! Wszystkie dzieci zdrowe, co niektóre się już ujawniły(u mnie córcia), niektóre z nas trochę przeziębione ale to nas nie ominie niestety.. a co u Ciebie??
ciesze się, że wszystko u Was dobrze emma gratuluję dziewczynki.
ja trochę lepiej się już czuję. wyjazd dobrze nam zrobił. opaliłam się, popływałam i jestem z powrotem
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 19:05   #3486
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
ciesze się, że wszystko u Was dobrze emma gratuluję dziewczynki.
ja trochę lepiej się już czuję. wyjazd dobrze nam zrobił. opaliłam się, popływałam i jestem z powrotem
Dziękuję!
Cieszę się, że wakacje udane
Stary 2015-09-19, 19:10   #3487
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
a ja siedze i sie chyba zakochuje w dziewczecych ubrankach spojrzcie na to stópulki
Ale cudo! Jak okaze sie coreczka, to na pewno takie nabede - chociazby do zdjecia.

Cytat:
czeeeesc dziewczyny!

Sliczny Maluszek, super ze z dzidzia wszytsko ok

Ja wlasnie wstalam, caly dzien przespany, ale przynajmniej czuje sie juz lepiej. Mysle ze przemeczenie po prostu mnie dopadlo. U mnie dzisiaj atmosfera jak podczas mistrzostw swiata pilki noznej, ale wlasnie sa mistrzostwa amerki jakiejs gry, tzw e-sport, no i moj Tz zafascynowany oglada, a emocje temu towarzyszace az zaskakuja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-19, 19:39   #3488
darolka
Rozeznanie

Ja właśnie na kolację pochłonęłam dorsza pieczonego z grila...mmm pycha...:-D rybka taka z morza prosto :-P męża szef był na rybach i zawsze nam takie rarytasy przywozi mimo że do morza mamy ze 350 km : B-)

A mój artysta siedzi na kompie i łupie w jakąŝ grę :-\

Edytowane przez darolka
Czas edycji: 2015-09-19 o 19:40
darolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 19:44   #3489
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję pięknej, zdrowej dzidzi!

Cytat:
dzisiaj w nocy wrócilismy z Włoch, więc nie nadrobię ostatniego tygodnia. może chociaż po łebkach się postaram
Witamy z powrotem
Stary 2015-09-19, 19:55   #3490
_emma
Zakorzenienie

Mój chłop kończy kolację po ciężkiej pracy na budowie
Stary 2015-09-19, 19:59   #3491
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
A jaki rozmiar taki sam jak przed ciążą zamawiasz, czy większy. Ja nosze 38 a czasem 40 jestem wysoka a mega potrzebuje spodni byłam dzis pomimo migreny i bólu brzucha w dwóch galeriach i pomimo informacji na stronie int. galerii że jest dział ciążowy to nie było. Płakać mi chce bo dzień skopany i nie mam w czym chodzić.
Mam taki sam jak nosiłam przed ciąża. Ale teraz zamówiłam rozmiar większe.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-19, 20:05   #3492
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej dziewczyny Gratuluje udanych wizyt U mnie dzień dzisiejszy w 100% lepszy od wczorajszego Rozmawiałam z TŻ i już jest ok Napiszę Wam że chcieliśmy wynająć chociaż kawalerkę, ale tylko przy jego zarobkach i tak byłoby ciężko Myślę, w sumie ja to wiem, bo dużo razy myśleliśmy o tym, że jak będzie trochę więcej gotówki to na pewno się wyprowadzimy od teściów. Chociaż i tak wiem, że tam kiedyś wrócimy bo dom jest przepisany na mojego TŻ Dziękuję dziewczyny za miłe słowa, postaram się trzymać nerwy na wodzy, bo ja z tych bardziej nerwowych.. chyba po chrzestnej Co do teściówki to mnie lubi TŻ w pracy więc wieczór samotny, chociaż nie do końca bo z Wami tutaj Pozdrawiam i do jutra
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 20:51   #3493
karolciakarola
Raczkowanie

wykalaczka udalo Ci się załapać na to usg?,jak ja zobaczyłam ilość chętnych to odpuscilam nie lubię takich tlumow.
karolciakarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 21:02   #3494
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Tak trzymać Kiwi

Ja odpływam powoli, do jutra
Stary 2015-09-19, 21:38   #3495
Bonku
Wtajemniczenie

w Pepco sa fajne ubranka dla dzieciaczków i bardzo tanie
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 21:43   #3496
caro_83
Raczkowanie

Mój dzisiaj sprzedał swoje ukochane auto - właśnie zapija smutki. Był z nim emocjonalnie związany, przez 3,5 roku włożył w niego bardzo dużo swojej pracy i czasu. nawet mi się łezka zakręciła w oku ten samochód to był kawałek naszej historii. jeździliśmy na zloty marki, poznaliśmy wiele ciekawych osób, wakacje, imprezy ....stwierdził, że bagażnik za mały i na pewno się nie pomieścimy we trójkę
Stary 2015-09-19, 21:55   #3497
Bonku
Wtajemniczenie

albo to kebab albo czuje ruchy dziecka
Stary 2015-09-19, 22:17   #3498
nina1406
Wtajemniczenie

Bonku to pozazdrościć jeżeli to jednak ruchy dziecięcia

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 22:18   #3499
misia880
Zakorzenienie

Kebab

My wrocilismy z tego roczku i czuje sie jakbym 8h na kopalni pracowala kregoslup mnie boli, jestem mega zmeczona, leb mnie nawala.. masakra

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-19, 22:47   #3500
Bonku
Wtajemniczenie

My jutro idziemy na urodziny chrześniaka męża, jak sobie pomysle o siedzeniu przy stole (jutro ma u nas caly dzien padac) + gora jedzenia to juz mi sie nie chce wolałabym caaaly pochmurny dzien przeleżeć z mężem w łóżku i oglądać filmy

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

To jednak chyba kebab za wcześnie chyba jak na ruchy w pierwszej ciąży, ja je sobie wmawiam jak cokolwiek w brzuchu poczuje
Stary 2015-09-20, 06:24   #3501
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
w Pepco sa fajne ubranka dla dzieciaczków i bardzo tanie
Nie wiem jak dla najmłodszych jakościowo ale miałam kilka rzeczy z tego przedziału do 2 lat i niestety jakość bardzo kiepska. Dresy po praniu nie nadawały się do chodzenia. Jedynie koszulka jako tako wyglądała przez dłuższy czas. Choć 2 podkoszulki po praniu skurczyły się.

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Mój dzisiaj sprzedał swoje ukochane auto - właśnie zapija smutki. Był z nim emocjonalnie związany, przez 3,5 roku włożył w niego bardzo dużo swojej pracy i czasu. nawet mi się łezka zakręciła w oku ten samochód to był kawałek naszej historii. jeździliśmy na zloty marki, poznaliśmy wiele ciekawych osób, wakacje, imprezy ....stwierdził, że bagażnik za mały i na pewno się nie pomieścimy we trójkę
Też mnie to chyba czeka, Tż od jakiegoś czasu już mnie namawia na sprzedaż mojego 3 drzwiowego samochodu ale mi strasznie szkoda. Choć wiem, że do porodu będę musiała wymienić na coś większego bo z 2 fotelikami było by ciężko.

Miłej niedzieli, my już po sniadaniu Tż zaserwował naleśniki
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 06:25   #3502
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzień dobry, obudził mnie dziś zatkany nos i musiałam wstać.

Dziewczyny po cc wasz też tak boli i ciągnie gdy np. kichniecie? Zaczynam się tego obawiać, czasami właśnie gdy kicham lub kaszlnę to czujętą bliznę jak z tydzień po porodzie. W dodatku coraz częściej mam ataki rwy kulszowej, wczoraj miałam trzy razy gdy kładłam się do łóżka i normalnie wyłam z bólu Zaczynam się martwić jak to będzie dalej, zwłaszcza że raczej na odpoczynek nie mam szans w najbliższym czasie. W październiku czeka nas przeprowadzka plus mały biegający wszędzie szkrab, nie wiem jak ja sobie poradzę...

U nas dzisiaj też deszczowo się zapowiada, mam nadzieję że chłopacy jeszcze pośpią i dadzą nacieszyć mi się odrobiną luzu.

Miłego dnia życzę
Stary 2015-09-20, 07:02   #3503
_polly_
Zakorzenienie

Dzień dobry. Dzisiaj mi się śniło, że urodziłam syna. Może to dlatego, że wczoraj wszyscy znajomi mi mówili, że pewnie będzie córka.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 07:11   #3504
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry, obudził mnie dziś zatkany nos i musiałam wstać.

Dziewczyny po cc wasz też tak boli i ciągnie gdy np. kichniecie? Zaczynam się tego obawiać, czasami właśnie gdy kicham lub kaszlnę to czujętą bliznę jak z tydzień po porodzie. W dodatku coraz częściej mam ataki rwy kulszowej, wczoraj miałam trzy razy gdy kładłam się do łóżka i normalnie wyłam z bólu Zaczynam się martwić jak to będzie dalej, zwłaszcza że raczej na odpoczynek nie mam szans w najbliższym czasie. W październiku czeka nas przeprowadzka plus mały biegający wszędzie szkrab, nie wiem jak ja sobie poradzę...

U nas dzisiaj też deszczowo się zapowiada, mam nadzieję że chłopacy jeszcze pośpią i dadzą nacieszyć mi się odrobiną luzu.

Miłego dnia życzę
Ja jestem ponad 3,5 roku po drugiej cesarce i też mnie okropnie rwie przy kaszlnieciu, kichnieciu czy gwałtownym wstaniu.
Nie przypominam sobie takiego bólu na początku drugiej ciąży. Ale nie sądzę żeby działo się coś niepokojącego z blizną na macicy.
Tą ciążę ogólnie kiepsko znoszę. Od trzech tygodni czuję napinanie macicy jak przy skurczach, a to dopiero początek drugiego trymestru...
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 07:18   #3505
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Miłej niedzieli, my już po sniadaniu Tż zaserwował naleśniki

No ładnie, ja jeszcze nawet nie wstalam
Stary 2015-09-20, 07:20   #3506
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dziewczyny wiecie co z Olgietką? Pisałam jakiś czas temu do Gwiazdki jeszcze o przyjęcie do klubu i ona przekazała moją wiadomość do Olgietki ale ja dalej nie mam żadnej odpowiedzi, trochę mi przykro bo czuję się olana, jeżeli mnie nie chcecie w klubie to wystarczy powiedzieć przecież wszystko rozumiem, nie każda może sobie życzyć mojej obecności ale takie ani be ani me ani pocałuj mnie w d to trochę nie bardzo fajne
Stary 2015-09-20, 07:31   #3507
magda16262
Zadomowienie

Nie wchodziłam od czwartku do klubu nie da sie tam operowac na tel i jest to dla mnie utrudnienie korzystam jak jestem w pracy w domu nie zawsze mam czas.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 07:42   #3508
Bonku
Wtajemniczenie

Olgietka pisala ze zapowiada ze znika na jakiś czas bp ma znajomych do niedzieli takze spokojnie Anteria na pewno zostaniesz przyjeta a co do rwy to jak najszybciej do lekarza zeby sie gorzej nie rozwinelo
Stary 2015-09-20, 07:49   #3509
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Olgietka pisala ze zapowiada ze znika na jakiś czas bp ma znajomych do niedzieli takze spokojnie Anteria na pewno zostaniesz przyjeta a co do rwy to jak najszybciej do lekarza zeby sie gorzej nie rozwinelo

Ok w takim razie poczekam cierpliwie. A rwa, no cóż dokuczała mi przez całą poprzednią ciążę i nikt mi specjalnie nie pomógł, więc i teraz nie liczę że tak będzie
Stary 2015-09-20, 07:53   #3510
Szczeperka
Wtajemniczenie

Uwaga chwalę się! Wczoraj poczułam Ignacego i to akurat w momencie jak mąż mnie przytulił i zetknęliśmy się brzuchami

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości