|
|
#3481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
a szkoda mi kasy na nowy bo nie chodzę w szlafroku.---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bywają spoko lekarze, znam kilku. Ale akurat mnie oni nie leczą
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha to może zrób sobie cząsteczke cukru w hgb? Ja chyba dla spokojnej głowy zrobię jeszcze przed wizyta. Bo mój synek z kolei mały jest,tzn rośnie zgodnie z tygodniami ciąży ale chyba najmniejszy z waszych dzieci tu
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- I mnie smyra jak o nim pisze
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj poprasowałam ubranka, a dzisiaj chcę je jakoś sensownie poukładać.. Aha-i skręciłam przed chwilą stół z ikei, bo niedawno kurier przywiózł <taka dumna>
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak to jest z wypłatami macierzyńskiego? Koleżanka, która urodziła i nie przedłużyli jej umowy, pisała, że na wypłatę z ZUS musi czekać 3 miesiące. Jeśli matka jest zatrudniona to też musi tyle czekać? Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, TŻ w zimie będzie miał bardzo marne wypłaty w jeśli ja miałabym czekać na wypłatę 3 miechy to normalnie załamka
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa co to? No nic wizyta za 3 tyg, jak nie urodze wczesneuh to sie dowien :p Chyba czas polozyc podklad na lozko w razie w. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Kalusia ja tez bym sie chetnie dowiedziala. |
|
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
Kalusia, dużo moich koleżanek narzekało że na wypłatę macierzyńskiego czekały właśnie od 1,5 do 3 miesięcy. Dla mnie to masakra, wg zusu chyba w międzyczasie zęby w ścianę. Jeżeli firma zatrudnia więcej niż 20 osób chyba jest jak z wypłatą L4 - płaci pracodawca a potem rozlicza się z tą cudowną instytucją
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie trzeba samemu jak najszybciej zgłosić macierzyński, wtedy nie powinni wypłacać tak późno. Ale to sprawdzimy jeszcze na dniach. |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Koleżanka, której mocno pękło krocze, mówiła mi, że miała potem "płynną dietę". Coś o tym słyszałyście? Bo nie wiem, co przygotować do jedzenia...
Słyszałam tez wersję, że po porodzie i w połogu bardzo ważne, żeby się dobrze odżywić, m.in. dlatego, żeby ewentualne pęknięcia/nacięcia nie skończyły się komplikacjami (bo np. nieodżywione tkanki mogą ucierpieć.) Nie wiem, czy to prawda. |
|
|
|
#3491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli komuś się skończy umowa to wtedy składa o macierzyński do ZUS i wtedy może trochę trwać.
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, przeczytałam o pęknięciach krocza III stopnia i nietrzymaniu potem gazów i stolca...
Obosz...
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty jesteś taka fajna w swoim narzekaniu, że jak widzę Twojego posta, to wiem, że będzie śmiesznie w pozytywnym tego słowa znaczeniu
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha gratuluję dużego chłopca
. Nie martw się na zapas i odpoczywaj
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli jest jakaś pęknięciokroczofobia to ja na pewno ją mam
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
Mujer mi też się wydaje, że za bardzo się nudzisz i wynajdujesz nie wiadomo co
Ciesz się, że nie ma komplikacji, nie szukaj nic na siłę.A ja zrobiłam porządek w szafie (nareszcie), wstawiłam pranie, poprasowałam to, co już dawno temu powinno być wyprasowane i wyprałam moje szmaciane butki. A teraz moje spojenie, miednica, podbrzusze i dolna część pleców taaaak mnie bolą. Trzeci trymestr to kalectwo ![]() Dzisiaj mam zamiar zakupić chusteczki wyłapujące kolor do prania i jutro pewnie nastawię pierwsze pranie dzieciowe i będę powoli układać w szafkach i pakować torbę do szpitala. Lepiej żeby była spakowana dużo za wcześnie, niż żeby Mąż w razie potrzeby sam mi wszystkiego szukał, bo jak go znam, to i tak by mi przywiózł nie do końca to, co mu powiem
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Eee, ja tam mogę pękać i mogą nacinać, byle ładnie mi zszyli
Pamiętam jak teściowa opowiadała jak kilka lat po porodzie mojego TŻ zmieniała ginekologa i poszła prywatnie do bardzo cenionego i znanego z tego, że jest dobry, to jak zobaczył co ma między nogami to powiedział "Nie wiem jaki rzeźnik pani to zrobił, ale ja to naprawię". Mówi, że pobeczała się wtedy ze szczęścia. sylwoha a czemu juz podkład? Jaką masz szyjke? my dzis jedziemy na 17.00 do lokalu, gdzie chcemy zrobić wesele. Zobaczymy jakie ceny za talerzyk nam wywalą (chociaz ostatnio mnie TŻ tak denerwuje czasem, że się zastanawiam czy dobrze robię ale zwalam to na hormony i nastroje ciążowe bo sama nie wiem czego chcę albo chcę wszystko naraz a za pół sekundy zmieniam zdanie)---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Mowil ze krotsza ale badal palcyma :p
No nie wiem? Kolo 3 pewnie bo ost bylo 3,5 a teraz mowicze sie skrocila |
|
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle to się zastanawiam jak to jest po porodzie bo jesteśmy na l4 i w jaki sposób zgłaszamy ten macierzyński to u pracodawcy nie ? Ale to z aktem urodzenia czy jak mam nadzieje ze to może jakoś mąż ogarnąć bo nie widzę siebie po porodzie jak idę do pracodawcy z jakimś papierkiem;-)
|
|
|
|
#3501 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest drogie ja też mam problemy z oddychaniem - nie dam rady wziąć pełnego wdechu... jeszcze mi to bardzo nie przeszkadza na szczęście.. na razie.Cytat:
Cytat:
gratuluje ![]() ja na wieczór ściągam pierścionek.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super masz synka przypomnij ile ma lat? ![]() Widzę, że u Ciebie kalafior też nieźle działa ![]() Ja wczoraj pojechałam na chwilę do pracy zawieźć L4 i zostawiłam tam torebkę.. Jadąc autem już do domu przez 2 minuty miałam zawias czy w ogóle ją wzięłam ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że odpoczęłaś i nabrałaś energii Kciuki za wyniki glukozy.Cytat:
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska ja zamówiłam taki szlafrok. Tani nie jest ale mam od tego sprzedawcy juz koszule wiec nie boje sie o jakosc
zreszta chciałam cos w miare fajnego zeby ponosic tez po ciazy.http://allegro.pl/show_item.php?item=5557251463 |
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się bardziej obawiam ze mi macica peknie i pecherz moczowy niz krocze
![]() tsaaaa zacznijmy sie juz straszyc ![]() moj dziec chyba odwrocił sie główka do góry i czy któras z Was ma szyjke ponizej 3 cm a nawet 2,5? |
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska, ten kombinezon w gwiazdki nie jest przypadkiem z F&F? Bo ja mam chyba identyczny tylko ciemniejszy i w misie
|
|
#3507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no mi też chodzi o taki, zeby później też go nakladac, no w,domu nie mam żadnego, a zima czasami jak wstaje, to po rękach mi zimno w krótkim rekawku i zawsze swetra jakiegoś szukam, a tak będę miała szlafrok i do karmienia może się przydać. Tz obiecał ze mi kupi, więc może być drogi![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam ubranka z paki:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Kalusia będziesz na warsztatach? Nie zmieniłaś zdania? 😜
|
#3510 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska dokładnie te kupiłam
Teraz zobaczyłam, że ma też koszule mogłam wziąć razem za 1 przesyłką ale trudno ![]() Sweet nie lubię bez obrączki chodzić, mam nadzieję, że po porodzie szybko będzie mogła wrócić na swoje miejsce. Ostatnio nawet mąż mówi do mnie czemu nie noszę - myślał, że jak lato się skończyło to już nie mam spuchniętych palców ![]() Andriuszka zamierzam prowadzić tak długo jak dam radę - 30 listopada jadę do okulisty i jakoś nie uśmiecha mi się kogoś prosić, żeby mnie zawiózł albo żeby jechać busem Ogolnie na WGO w Poznaniu nie musisz mieć karty ![]() Sylwoha ale ma powiększoną nerkę, czy miedniczkę nerkową? ![]() My w tym tygodniu będziemy mieli zamontowaną bramę garażową, w sobotę wywozimy moje meble i w poniedziałek do ikei. I od następnego tygodnia się biorę za składanie wszystkiego, pranie, prasowanie itp. A swoje koszule też prałyście/zamierzacie prać w dzieciowym proszku? ![]() Ogolnie mój też nie należy do jakichś gigantów we wtorek się okaże Ale pewnie nie ma więcej jak 1,5 kg. A teściowa mi wyjechała wczoraj z tekstem, że ma do 4 kg dorosnąć w brzuchu bo ona rodziła wszystkich po ok. 4 kg, to mój też ma być taki duży - chyba ją pogięło...Sweet kupiłam ostatnio w Carrefourze te dalli za 6,95 zł/15 szt. jakoś tak ![]() Mi ciągle gorąco ostatnio. Wczoraj popołudnie spędziłam w krótkich spodenkach i przy otwartym oknie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

Spoko, tylko dla mnie XL, przy moim S to już masakra
Nie wezmę takiego, bo zajmie pół torby i tylko się zabiję na zakręcie, albo utopię młodego w rękawie 
a szkoda mi kasy na nowy bo nie chodzę w szlafroku.
zresztą nie mogę się powoli dopiąć w niego...kupiłam w czerwcu,jak jeździłam na kontrole do szpitala.

gratuluje 

ale trudno 

bo ona rodziła wszystkich po ok. 4 kg, to mój też ma być taki duży - chyba ją pogięło...