|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Śliweczka jak tam?
|
|
|
|
#3482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży miałam okropne mdłości, ale teraz to mnie ciągle ciągło na wymioty. Ogólnie rzygałam ze dwa razy, więc tyle co nic. Ale to jak mnie naciągało to straszna męczarnia... Mam nadzieję, że to już za mną. Są różnice pomiędzy tymi dwoma ciążami i wszyscy mi mówią, że tym razem na chłopca, bo czuje się inaczej niż w pierwszej ciąży. Co za bzdura... Każda ciąża jest inna!
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Mi dentysta mowil ze do 14tyg jak można trzeba się wstrzymać ze znieczuleniem nawet tym dla ciężarnych. Zabezpieczony mam zab i będę robić w styczniu.Dwie ósemki usunęłam specjalnie przed ciąża. Bo w 1 ciąży strasznie mi daly popalić
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, agusia super ze wynik ok!
Sliweczka, czekamy na wiadomość jak tam po wizycie! Anuszka, jak sie czujesz?,😊 Mnie dzis brzuch cos boli 😐 a wizyta dopiero za tydzień w piątek... |
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Konto usunięte
|
Hej! Wybaczcie, że tak późno ale wróciłam do domu po piątej i jeszcze koleżanka na mnie czekała. Teraz jeszcze siedzimy z dziećmi nad zadaniami domowymi
![]() A tak w ogóle to wszystko OK Dzisiaj też miałam usg, dzieciątko już nie jest fasolką, widać rączki i nóżki i co najważniejsze pięknie zasuwające serduszko. 2 tygodnie temu miało 16 mm- dzisiaj 35 i dokładnie odpowiada wielkością wyliczeniom tygodni wg. OM |
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Ale rosna te Wasze maluchy
Ja w sobote jade po wozek i fotelik ;D |
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ! Swietna wiadomosc😉 duza ta Twoja dzidzia juz 😁 |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie obstawiaj z góry najgorszego. A może właśnie całą ciążę będziesz się świetnie czuła
Cytat:
Cytat:
![]() Cały czas męczy mnie kaszel i to taki konkretny. Najgorzej jest w nocy Na szczęście ból krtani już minął sliweczka cudowne wieści Ja wczoraj zaczęłam 12 tydz., ale mdłości nadal mnie strasznie męczą. Z Zuzą miałam mdłości do 14 tyg. i nagle jak ręką odjął. Liczę, że tym razem będzie podobnie
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz już wybrany model Pochwal się ![]() Dziewczyny kończę 11 tydz i nie mam praktycznie mdłości, tylko jak bardzo głodna zaczynam być to mnie mdli ![]() W poniedziałek USG więc będę wiedziala co u fasolki
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w 1 ciąży tez z dnia na dzień ustapily mdlosci 😉 liczę na to samo teraz bo strasznie się męczę..
Wrrre okroona pogoda. Wieje, leje 😐 Olinka nie rozumiem czemu sie tak negatywnie nastawiasz, mozna tylko sobie nawkrecac i zestresować sie takim podejściem. |
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszna pogoda. Takiej wybitnie nie lubię. Dziś od razu po pracy byłam odebrać nowe okulary. Załapię się jeszcze z pracy na dofinansowanie ![]() Zmokłam jak kura, potem przestalo padać. Nie wsiadałam w autobus tylko 2 km przespacerowałam, dobrze mi to zrobilo. Będę lepiej spała, nie padało to mogłam się przejść ![]() Bardzo ładny Taki z fotelikiem od razu kupujesz?
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn kupuje fotelik w tym samym sklepie
bo fotelik z recaro kupujemy z baza isofix
|
|
|
|
#3498 |
|
Ania
|
Jest znieczulenie dla kobiet w ciazy(tak mi moja dentystka powiedziała ). Ono noe ma srodka rozkurczajacego czy cos takiego
i dziala troche slabiej i krocej Natomiast osemke musze wyrwac, ale z tym mi kazala poczekac wlaasnie do drugiego trymestru ![]() Aha sliweczka gratulacje ))
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2015-11-19 o 22:12 |
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
To znieczulenie nie ma adrenaliny
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Sliweczka, super, że wszystko ok!
![]() Cytat:
![]() Ale fajny! Generalnie jeszcze nie chciałam się rozglądać za wózkami, co by nie zapeszać, ale zainspirowałaś mnie ![]() I skończyło się spanie na brzuchu... Brzuchol mi się troszkę powiększył i czuję taki ucisk jak się na nim kładę... A całe życie zasypiam leżąc na brzuchu i jak tu teraz żyć?
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2015-11-20 o 09:07 |
|
|
|
|
#3501 |
|
Ania
|
Oj rozumiem z tym spaniem na brzuchu
ja tez tak usypiam... Staram sie juz oduczac, ale to nie takie proste... W nocy i tak sie budze na... Ale lekarz pozwolil mi jeszcze okoolo miesiaca tak spac, wiec moze dam rade sie w tym czasie przestawic na bok )
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#3502 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Fajny wózek, ja jeszcze nie mam pojęcia za jakim będę się rozglądać. Najważniejsze dla mnie żeby się szybko składał, był lekki i dawał radę na bezdrożach. No i raczej będę szukała używki. *** Ale dzisiaj pogoda koszmarna Ja już jestem po kawie i nadal chce mi się spać... Mój chłop tak dzisiaj chrapał w nocy że miałam ochotę go . A jak przestał na chwilę to przyszedł do nas do łóżka Igor i nie mógł przestać kaszleć Musiałam wstawać w nocy po syrop i picie czego z całego serca nie znoszę ![]() Ale dzięki Bogu dzisiaj PIĄTECZEK |
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tymbardziej że muszę ciagle leżeć, ginekolog mi nakazal tylko na boku lezec- prawym lub lewym. Poki ten krwiak mi sie wchłonie to odlezyn dostanę ![]() Wypisuja mnie dzis do domu czekam na wypis, od wczorajszego popoludnia nie plamię. Oby tak juz zostalo
|
|
|
|
|
#3504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się nad tą długaśną poduszką do spania - czy któraś z mam już z niej korzystała? |
|
|
|
|
#3506 | |
|
Ania
|
Cytat:
jesli tak, to ja slyszalam same dobre opinie moja siostra jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy to powiedziala: od razu kup sobie rogala ))Madzius-swietnie, ze juz jest lepiej na pewno wszystko bedzie ok
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius dobre wieści, bardzo sie cieszę, będzie dobrze ! 😉
Ja miałam rogala. Jeszcze na nim nie śpię ale w 1 ciąży byl wybawieniem. Nawet tz próbował mi go podkradać
|
|
|
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Nie uwierzycie! Ja sama nie wierze, ale czuje juz dzidziusia w brzuchu Byłam juz w ciąży i dokładnie wiem jakie to uczucie i teraz mam to samo tylko w wersji kilka razy delikatniejszej! Ale az w szoku jestem że juz tak wcześnie czuje maleństwo Ale jestem szczęśliwa
|
|
|
|
#3509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poczułam ukłucie zazdrości hahahahahahahahahahah ![]() ![]() klask i: to coś jakby bąbelki? opisz trochę, to będzie moje pierwsze dzieciątko, więc nie wiem czego się spodziewać ![]() _____ wyczytałam własnie, że przy kolejnych ciążach ruchy można poczuć dużo szybciej, już od 12-14 tyg. ale czaaaaad!
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-11-20 o 10:06 |
|
|
|
|
#3510 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sliweczka Gratulacje!! ![]() Cytat:
teraz szybko zleciCytat:
![]() Cytat:
w domu zawsze bardziej komfortowo. Życzę, żeby obyło się już bez żadnych przykrych niespodzianek!Dzisiaj czuje się lepiej, mdłości chyba minęły na dobre. Pogoda paskudna wieje, szaro, buro i ponuro
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

na pewno wszystko bedzie w porzadku

Dzisiaj też miałam usg, dzieciątko już nie jest fasolką, widać rączki i nóżki i co najważniejsze pięknie zasuwające serduszko. 2 tygodnie temu miało 16 mm- dzisiaj 35 i dokładnie odpowiada wielkością wyliczeniom tygodni wg. OM 

Na szczęście ból krtani już minął

. A jak przestał na chwilę to przyszedł do nas do łóżka Igor i nie mógł przestać kaszleć 

klask i: