|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
i jeszcze chciałam się zapytać gdzie w De te cudeńka kupujecie jakieś cud i co najlepsze jest na ujędrnienie?
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- i co mówi Ci tylko że ok czy mówi ile cm pytam bo mi też tylko dłonią bada i mówi że dobrze a nie podaje w cm
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
GGI mnie zawsze rączkami badał
przy tym tez sprawdza jak wysoko jest dno macicy jesli dobrze zrozumialam ale jak tydzien temu zauwazyl ze szyjka "cos krotka" to teraz w poniedzialek mialam badanie USG dopochwowo zeby dokladnie wyliczyc
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
akinomka gratuluje dziewczynki!
za pozno rozstepy mi w pierwszej ciazy nic sie nie pojawilo. jak dobrze pamietam, to wielu dziewczynom z mamusiowego watku skora pekala doslownie pare dni przed porodem dopiero... kazda skora ma jakas tam swoja granice wytrzymalosci i ... no nie ma co ukrywac, im wiekszy brzuch, tym wieksze ryzyko rozstepow. tak wiec ja moge juz powoli sie strachac sesja brzuszkowa no jesli ja mam sobie jakies foty walnac jeszcze zanim bede miala ogromny beben z brzuchola, to chyba musialabym juz sie zbierac i zaczac pozowac komus przed obiektywem pepek moj juz od dobrych paru tygodni wystaje. nie ze plaski czy co, tylko wystaje. tak, rowniez przez ciuchy... ostatnio kolezanka z pracy przejechala reka po moim brzuchu i az sie wystraszyla, jak poczula pepek - odskoczyla z pytaniem "co to?!" --- dzisiaj wzielam do pracy centymetr krawiecki. zmierzylam swoj brzuch i brzuch kolegi, ktory ostatnio mnie pogonil slowami "idz bo mam wrazenie, ze zaraz nade mna pekniesz". ja mam 98cm (i przed obiadem i po), a jemu wyszlo 101cm przed obiadem i 105 po juz mi nic o pekaniu nie mowi i biedny stwierdzil, ze juz sobie czekolady na spolke nie bedziemy kupowac (mamy taki rytual we dwojke, znaczy do tej pory mielismy )
|
#3486 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tak samo nie mam typów za bardzo na dziewczynkę za to na chłopca się mi dużo imion podoba. mi bada na każdej wizycie palcami i określa stan szyjki. później rozwarcie przy porodzie badaja tak samo z tego co kojarze to chyba nie ma innej metody |
||||
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Mi długość szyjki mierzą i tak i tak, ale na usg wyszło ostatnio 3,85
Wydaje mi się, że palcami jest po to by sprawdzić czy jest twarda i zamknięta ![]() też mam obwód brzucha 98 |
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
i tak czyli palcami a 2 sposób jaki?
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Dodaje swoj brzuch i lece Was nadrabiac
![]() 20t 3d
|
#3491 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Babydream to z naszego rossmana. Nie wiem czy można, i jak stwierdzić co jest najlepsze. Ważne, że to są bardzo dobre składowo produkty i w rozsądnych cenach w porównaniu do popularnych i polecanych w ciąży pseudoujędrniaczy. |
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
to nie wiedziałam że jak USG sie robi to moze zmieżyć dł. szyjki ale ja zacofana jestem dzieki za oświecenie i odpowiedzi ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- śliczny brzusio
|
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
KALAFIOR
no bożesz Ty... pogrążam się ![]() W przepisie było: 50 g boczku , to to mówię babce za ladą, jak mi podała już ukrojony to mało nie zemdlałam. Ale sobie myślę: nie no może to ja się pomyliłam. UKROIŁA MI 500 gram! No i przyszłam z tym do domu, siedzę przed tym i stwierdziłam, że nie mam siły myśleć o tym i poszłam drzemać hehe. Teraz mąż zobaczył ten kawał boczku i powiedział: no to będzie do jajecznic na długi czas ![]() Cytat:
A mi nic nigdy nie mówi tylko: wszystko pięknie ładnie, zamknięta szyjka. Nic więcej. Domyślam się, że jakby coś się działo to by powiedziała. Cytat:
A dobrą umowę z kumplem macie hehehe i dobrze go załatwiłaś hehhehe ![]() I love your belly and I love your dog!!!!!! Ach
|
|
|
#3494 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- znalazłam na allegro http://allegro.pl/alverde-olejek-do-...814110389.html ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- znalazłam na allegro http://allegro.pl/alverde-olejek-do-...814110389.html
|
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
ufff nadrobilam
![]() dziekuje za opinie brzucha Rozstepy narazie nie mam ale podejrzewam ze mi wyskocza... chociazby po mamie... tez miala po porodzie ale pozniej zniknely Masci ja smaruje sie Palmersem bo dla mnie super pachnie ![]() szyjka mi mierzy i palcami i usg dowcipnym... ale nigdy nie mowi ile ma... juhu jutro jestem z Wami na biezaco robie sobie wolne
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może nie będziesz miała ![]() ZUPA skończyłam!!! Zupa krem ziemniaczana ostra w miare będzie idealna do tego chlebka ziołowego co wczoraj zrobiłam ![]() Rany ile mi zeszło. ja to tak mam, nie umie szybko gotować Dobra czas prysznic i spać
|
|
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jutro do 18 nie będziemy mieć prądu. Proszę mi tu nie naprodukować za dużo, żebym nie musiała pół nocy nadrabiać
|
||
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Polinazyjka oby!
![]() Pizama dziewczyny kupujecie do szpitala pizame czy koszule? i jaki rekaw i (w pizamie) dlugosc spodni?
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziekuje za gratulacje :-*
Witam sie po koszmarnej nocy, strasznie boli mnie lewa noga od biodra az stope, nie moge spac na lewym boku przez co pol nocy spalam na prawym a drugie pol siedze. Plakac mi sie chce. Ja nie umiem tak spac tylko na bokach i stad ten bol, zawsze na plecach spalam i tylko troche na bokach. Od kilku nocy spie z poduszka kojcem poprawe widze w tym ze jak mam ja z tylu to nie przekrecam sie na plecy, poza tym czy z poduszka czy bez to bola mnie biodra od spania na bokach :'( a dzis to juz masakra taki bol nogi mam. Malutka chyba czuje ze ja nie spie, jestem zla bo tez kreci sie od 5. Dziewczyny a Wy spicie tez na prawym boku czy juz unikacie?
|
#3502 | ||
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
Cytat:
Ja, powiem szczerze, sypiam na obu bokach, bo na lewym boku to się staram zasypiać, a czasem w nocy jak się przebudzę, albo np. już rano, to leżę na prawym boku, no ale tego nie kontroluję co robię w czasie snu . Nie używam żadnych gadżetów do spania typu rogal, czy poduszka i póki co to nic mi nie doskwiera. Oby tak zostało. A Tobie akinomka03 życzę powrotu do normalności |
||
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
Akinomka gratulacje
z córeczki. Wiem, że to.straszne ale usmiechnelam się przy Twoim poście, bo... mnie przez pół.nocy prawe kolano bolało. i już z rana chciałam się W wyzalic ze mam do dupy humor od rana. Boli mnie kolano, wieczorem mnie kłuło w pochwie, w nocy też. Zaczęłam czytać o szyjce (też sprawdza mi co wizytę tylko ręcznie) i jakoś mnie to.wszystko zdolowalo. Teraz nic nie boli. Eh. Ale humor jakiś na plakanie dzisiaj. Akinomka zasypiam na lewym boku, Ale.często.budzę się na plecach. W nocy przekrecam się też na prawy bok. także staram się na lewym, ale próbuje nie wpadać w panikę jak chce poleżeć na prawym, czy na plecach. Polinezyjka swoim boczkiem mnie rozsmieszylas . Aj zjadłabym pieczonki eh. Ej zjadłabym pieczonki. Nie ma śniegu jeszcze, to może w sobotę uda się nam zrobić na obiad! Aj. Patryska, koszule. Wydaje mi się, ze jest to opcja wygodniejsza. Szybsza. Polinezyjka zupy krem z ziemniaka nie jadłam. Aj. Pewnie pyszne. U mnie dzisiaj jest rybka. Ja karp, mój Malz leszcza. A jutro bym rybke też.zjadła, tyko ze z octu. Aj. Zaraz się zwlekam z łóżka i zabieram się za porządki. Może mi przejdą te smutki.
|
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
Akinomka mialam dwie noce jak Ty, dzis w koncu sie wyspalam. Przed snem leze na plecach, zasypiam na lewym boku ale w nocy tez spie na prawym. Małz ma tryb czuwania wtedy i po 30 minutach przekreca sie na lewy bok, zebym zrobila to samo. U mnie dziala. Ale jakos nie panikuje, spie jak mi wygodnie, starajac sie na lewym oczywiscie
![]() Madzia2409 bol kolana to koszmar..:tak: wieczorem tez mi doskwieral ale po tych dwoch nocach bylam tak zmeczona ze zasnelam Patryska koszule bo wygodniej rodzic ![]() wiec do porodu jaka tania kupie, a druga jakas lepsza. No i do domu tez koszule, jakas sexi do karmienia. Chociaz nie cierpie koszul![]() Musze wstac i sie ogarnac bo mocz do labo musze zaniesc...wrrr.
|
#3505 |
|
Zadomowienie
|
Patryska ja do szpitala zakupuje koszule, wygodniejsza i to na pewno potrzebna będzie więcej niż jedna
![]() Ja już kobietki po badaniach, moja gin zleciła jakiś marker AFP ale wgl nie wiem co on oznacza i w jakim celu :P Dodatkowo zrobiłam mocznik i kreatynine bo ostatnio miałam zbyt niskie stężenie mocznika we krwi no i morfologie, aby sprawdzić czy moja hemoglobina się poprawiła. ![]() Teraz zmykam na uczelnie na cały dzień więc nie szalejcie ze skrobaniem |
|
|
|
#3506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Akinomka moze uratuje Cie ta poduszka cebuszka? A vo to poduszka kojec? Cos podobnego?
Madzia co to są pieczonki? Jakies regionalne? piesze słyszę nazwę hihiKoszule Ach ja nie cierpię koszul, kocham piżamki no ale w piżamce nie urodzę hehehePoranna porcja natki pietruszki z cytryna i tym razem łyżeczką miodu spadziowego zaliczona! Teraz czas się ogarnąć zjeść śniadanie i lota do robótki ![]() Jutro usg snilo mi sie nawet usg haha ale jakies porąbane sny miałam wiec wole nie pamietac 8-)Ja po nieprzespanej nocy musze się zdrzemnąć z rana bo po prostu nie dam rady funkcjonować:O życzę wam bycie odzyskały energie na dzis i humorek:-*
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobilam was w końcu
bylam rano zawieźć mocz do labo i robiłam tez morfo. Ostatnio tak mnie ten brzuch bolał w boksch, najpierw myslalam ze to wiazadla ale wczoraj znowu po męczącej nocy przypomniało mi sie ze to identycznh bol jaki kiedys mialam przy zapaleniu pęcherza. Wiec od rana zajadalam żurawinę, piłam herbatki, wieczorem wymoczylam stopy w gorącej wodzie i do łóżka i dzis o niebo lepiej. Jeszcze z badan sie okaże czy postawiłam trafna diagnozę a dzis czeka mnie dentysta, mam nadzieje ze jeszcze moze jedna wizyta i wszystko będzie podreperowane Dzidzia ciągle kopie, to tak mile uczucie ze jak przestaje to nie mogę sie doczekac kolejnych muśnięć
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wizyta To ja miałam wczoraj na 15:45, ale nie dałam rady pisać bo u teściów siedziałam :P tak więc płeć się nie zmieniła - chłopak waży już 500 g serduszko pięknie bije szyjka długa i zamknięta - badanie ręczne :P następna wizyta 28.12 i mam zrobić na nią krzywą cukrową :PRozstępy W pierwszej ciąży widziałam tylko na piersiach, mam teraz takie słoneczka a po porodzie milion mi wyskoczyło na brzuchu i bokach na początku się trochę przejmowałam, a teraz już nie :P to takie moje tygrysie paski ![]() Do szpitala Biorę koszule miałam jedną do porodu i dwie na zmianę :P generalnie bardzo ciepło jest na tych oddziałach, a ja rodziłam w listopadzie :P nikogo nie widziałam w piżamie ![]() Spanie Ja śpię różnie, staram się na lewym, ale i tak obracam się tak jak mi wygodnie Tż mi robi za poduszkę ciążowa w poprzedniej ciąży pilnowałam spania tylko na lewym boku i potem tak mnie bolał, że się dotknąć nawet nie mogłam :/ teraz trochę odpuszczam, jak Małemu będzie nie wygodnie to da mi znać
|
#3510 | |||
|
Winter is coming
|
Cytat:
nawet szlafroka nie mam takiego, który by się nadawał.Cytat:
patryska piękny brzuszek! ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-11-26 o 09:08 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

przy tym tez sprawdza jak wysoko jest dno macicy jesli dobrze zrozumialam
ale jak tydzien temu zauwazyl ze szyjka "cos krotka" to teraz w poniedzialek mialam badanie USG dopochwowo zeby dokladnie wyliczyc
juz mi nic o pekaniu nie mowi i biedny stwierdzil, ze juz sobie czekolady na spolke nie bedziemy kupowac (mamy taki rytual we dwojke, znaczy do tej pory mielismy 

nawet szlafroka nie mam takiego, który by się nadawał.