Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-25, 21:18   #3481
GGI
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

i jeszcze chciałam się zapytać gdzie w De te cudeńka kupujecie jakieś cud i co najlepsze jest na ujędrnienie?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Mi tylko rękoma. Wkłada palce i maca.
i co mówi Ci tylko że ok czy mówi ile cm pytam bo mi też tylko dłonią bada i mówi że dobrze a nie podaje w cm
Stary 2015-11-25, 21:19   #3482
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

GGI mnie zawsze rączkami badał przy tym tez sprawdza jak wysoko jest dno macicy jesli dobrze zrozumialam ale jak tydzien temu zauwazyl ze szyjka "cos krotka" to teraz w poniedzialek mialam badanie USG dopochwowo zeby dokladnie wyliczyc

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:20   #3483
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
i jeszcze chciałam się zapytać gdzie w De te cudeńka kupujecie jakieś cud i co najlepsze jest na ujędrnienie?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

i co mówi Ci tylko że ok czy mówi ile cm pytam bo mi też tylko dłonią bada i mówi że dobrze a nie podaje w cm
Nic konkretnego, tylko, ze wszystko w porządku.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:20   #3484
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Mi jak robi usg dopochwowe to tym urządzeniem mierzy długość. I dłońmi też sprawdza czy wszystko dobrze 😉
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:23   #3485
cloche
Zakorzenienie

akinomka gratuluje dziewczynki!
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Cloche nawet mi tu się nie podlamuj
za pozno chudziny jedne... no ale w sumie ja w pierwszej ciazy do polowy tez brzucha nie mialam... takie zycie - teraz nadrabiam.

rozstepy
mi w pierwszej ciazy nic sie nie pojawilo. jak dobrze pamietam, to wielu dziewczynom z mamusiowego watku skora pekala doslownie pare dni przed porodem dopiero... kazda skora ma jakas tam swoja granice wytrzymalosci i ... no nie ma co ukrywac, im wiekszy brzuch, tym wieksze ryzyko rozstepow.
tak wiec ja moge juz powoli sie strachac ale poki co sie trzymam...

sesja brzuszkowa
no jesli ja mam sobie jakies foty walnac jeszcze zanim bede miala ogromny beben z brzuchola, to chyba musialabym juz sie zbierac i zaczac pozowac komus przed obiektywem inaczej na fotkach bedzie tylko balon i jakies tam odstajace konczyny i glowa...

pepek
moj juz od dobrych paru tygodni wystaje. nie ze plaski czy co, tylko wystaje. tak, rowniez przez ciuchy... ostatnio kolezanka z pracy przejechala reka po moim brzuchu i az sie wystraszyla, jak poczula pepek - odskoczyla z pytaniem "co to?!"

---
dzisiaj wzielam do pracy centymetr krawiecki. zmierzylam swoj brzuch i brzuch kolegi, ktory ostatnio mnie pogonil slowami "idz bo mam wrazenie, ze zaraz nade mna pekniesz". ja mam 98cm (i przed obiadem i po), a jemu wyszlo 101cm przed obiadem i 105 po juz mi nic o pekaniu nie mowi i biedny stwierdzil, ze juz sobie czekolady na spolke nie bedziemy kupowac (mamy taki rytual we dwojke, znaczy do tej pory mielismy )
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:28   #3486
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jeszcze też nie mam rozstępów ale myślę że jescze za wcześnie tak koło 8 miesiąca zaczne pękać w szwach

ALe ogólnie nie ma na to regóły ja myślę że to też genetycznie idzie jak ktoś ma tendencję to choćby najdroższych kremów używał smarował się 3 razy dziennie nic nie da...
dokładnie też uważam że jak ma się skołonność to i tak wyjadą. ja się dumnie cieszyłam że przez moje regularne smarowanie nie mam rozstępów az tu nagle dwa tyg przed porodem opadł mi brzuch i rozstępy zrobily się z dnia na dzień i to na pół brzuch wlasnie tak na dole :/ teraz jak mi dojda to ładna kolekcję będę miała. a mojej siostrze to nawet wyszły już po porodzie jak brzuszek się zmniejszał

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Witam się

Chwilę temu wróciłam ze szpitala do domu. I znowu do łóżka i leżenie... A jeszcze w weekend czeka mnie przeprowadzka, cóż, będę tylko dyrygować co ma być jak spakowane. Czuje się już lepiej, chociaż wczoraj znowu ból brzucha się nasilił i dostałam kroplowke. Mam brać luteine, duphaston 4 no spe 3 razy dziennie. W piątek idę na wizytę do mojego lekarza bo był taki młyn w szpitalu, że nawet dzisiaj nie zdążył mi zrobić usg przed wypisem.

---Sesja---

Ja będę miała 3 sesje z brzuszkiem, bo moja koleżanka jest fotografem także powiedziała, że mi nie odpuści i będę jej reklama :p małemu tez pewnie często będzie robić małe sesyjki.

---Zachcianki---

Ja pochłaniam mandarynki kilogramami... Aż mnie siostry pilnowały w szpitalu bo niby za dużo nie można. Oprócz tego rosół... Mogę jeść go nawet kilka razy dziennie. No i powoli na słodkie mnie bierze, a do tej pory słodycze mogły kompletnie nie istnieć.

---Brzuszki---

Niesamowita jest różnorodność naszych brzuszkow... Ale wszystkie są piękne <3

Mój brzuch w ogóle nie rośnie, parę tyg temu Wrzucałam zdjęcie i nic się nie zmieniło. Waga tez nie rośnie. Szkoda... Chciałabym mieć już widoczny brzuszek, w końcu w piątek zaczynam 23 tydzień...

---wyprawka---

Trochę ruszyliśmy z zakupami, on line trochę zamówiłam rzeczy. Jest już łóżeczko, materac, pościel, dwa kocyki minky, trochę ubranek. W końcu coś się ruszyło. Reszta pewnie po nowym roku.

Leżę aktualnie u teściów, teściowa mi dogadza i nawet wstawać nie pozwala. Zawału dostanie jak się dowie, że jutro chce jechać się pakować :p
super, że jesteś już w domu. Dobrzę, że teściówka się Toba opiekuje i już lepiej nigdzie nie chodź tylko leż i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Hej ale wy szczupłe jesteście !!!!!! No ją teraz mam problem z imieniem .
a masz jakies typy?

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie gin nie dojrzał nic wystającego miedzy nóżkami tylko bułeczkę (tak powiedział) będzie dziewczynka a miałam przeczucie na chłopca, wiekszość rodziny miała zapytałam czy napewno a lekarz powiedział że na 100% to po porodzie będzie wiadomo
fajnie, córunia tatunia będzie waży 400 g. ogólnie wszystko ok, dodatkowo miałam badanie dowcipne bo łożysko mam na tylnej ścianie i sprawdzał mi szyjke maciny - 4 cm także też ok
ale sie stresowałam tym badaniem, mąż był ze mną i siedził koło moich nóg i całe badanie mnie w stope łaskotał dla rozluźnienia, ehhh tyle emocji... obdzwoniłam najblizszych i wszyscy zadowoleni i aby zdrowe było
teraz myslę nad imieniem bo dla chłopca wiecej mi sie podoba a z dziewczynka to zupełnie nie mam typu...
To póki co poprosze na różowo
gratuluje córeczki ja tak samo nie mam typów za bardzo na dziewczynkę za to na chłopca się mi dużo imion podoba.

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie takie trochę bezpośrednie
Jak lekarz Wam bada szyjkę to jakoś specjalnie czy tylko dłońmi... ? w Jaki sposób Wam ją mieży?
mi bada na każdej wizycie palcami i określa stan szyjki. później rozwarcie przy porodzie badaja tak samo z tego co kojarze to chyba nie ma innej metody
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:37   #3487
lulka19
Zakorzenienie

Mi długość szyjki mierzą i tak i tak, ale na usg wyszło ostatnio 3,85 Wydaje mi się, że palcami jest po to by sprawdzić czy jest twarda i zamknięta

też mam obwód brzucha 98
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 21:39   #3488
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Mi długość szyjki mierzą i tak i tak, ale na usg wyszło ostatnio 3,85 Wydaje mi się, że palcami jest po to by sprawdzić czy jest twarda i zamknięta

też mam obwód brzucha 98
i tak czyli palcami a 2 sposób jaki?
Stary 2015-11-25, 21:41   #3489
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
i tak czyli palcami a 2 sposób jaki?
No usg dowcipne
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:49   #3490
patryska0804
Zadomowienie

Dodaje swoj brzuch i lece Was nadrabiac
20t 3d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12308451_982389271820619_3746844860843927711_n.jpg (39,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11249552_982389315153948_953258853829284203_n.jpg (33,4 KB, 61 załadowań)

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:49   #3491
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Alverde, weleda, hanoucha są w drogeriach dm. Te dwa ostatnie też w innych sklepach, ale to już cloche musiałaby napisać jakich.
Babydream to z naszego rossmana.

Nie wiem czy można, i jak stwierdzić co jest najlepsze. Ważne, że to są bardzo dobre składowo produkty i w rozsądnych cenach w porównaniu do popularnych i polecanych w ciąży pseudoujędrniaczy.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 22:01   #3492
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
No usg dowcipne

to nie wiedziałam że jak USG sie robi to moze zmieżyć dł. szyjki ale ja zacofana jestem

dzieki za oświecenie i odpowiedzi

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Alverde, weleda, hanoucha są w drogeriach dm. Te dwa ostatnie też w innych sklepach, ale to już cloche musiałaby napisać jakich.
Babydream to z naszego rossmana.

Nie wiem czy można, i jak stwierdzić co jest najlepsze. Ważne, że to są bardzo dobre składowo produkty i w rozsądnych cenach w porównaniu do popularnych i polecanych w ciąży pseudoujędrniaczy.
aaa no to pewnie w wiekszych miastach... Ciekawa jestem ile by wyniósł koszt wysyłki.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
20t 3d
śliczny brzusio
Stary 2015-11-25, 22:04   #3493
Polinezyjka
Zakorzenienie

KALAFIOR
no bożesz Ty... pogrążam się
W przepisie było: 50 g boczku , to to mówię babce za ladą, jak mi podała już ukrojony to mało nie zemdlałam. Ale sobie myślę: nie no może to ja się pomyliłam.
UKROIŁA MI 500 gram! No i przyszłam z tym do domu, siedzę przed tym i stwierdziłam, że nie mam siły myśleć o tym i poszłam drzemać hehe.
Teraz mąż zobaczył ten kawał boczku i powiedział: no to będzie do jajecznic na długi czas

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie takie trochę bezpośrednie
Jak lekarz Wam bada szyjkę to jakoś specjalnie czy tylko dłońmi... ? w Jaki sposób Wam ją mieży?
E nie wiem, chyba tylko i wyłącznie bada paluchami, tzn wkłada mi tam takie coś, co rozszerza ale to raczej chyba po to by zobaczyć ścianki?
A mi nic nigdy nie mówi tylko: wszystko pięknie ładnie, zamknięta szyjka. Nic więcej. Domyślam się, że jakby coś się działo to by powiedziała.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
sesja brzuszkowa
no jesli ja mam sobie jakies foty walnac jeszcze zanim bede miala ogromny beben z brzuchola, to chyba musialabym juz sie zbierac i zaczac pozowac komus przed obiektywem inaczej na fotkach bedzie tylko balon i jakies tam odstajace konczyny i glowa...

pepek
moj juz od dobrych paru tygodni wystaje. nie ze plaski czy co, tylko wystaje. tak, rowniez przez ciuchy... ostatnio kolezanka z pracy przejechala reka po moim brzuchu i az sie wystraszyla, jak poczula pepek - odskoczyla z pytaniem "co to?!"

---
dzisiaj wzielam do pracy centymetr krawiecki. zmierzylam swoj brzuch i brzuch kolegi, ktory ostatnio mnie pogonil slowami "idz bo mam wrazenie, ze zaraz nade mna pekniesz". ja mam 98cm (i przed obiadem i po), a jemu wyszlo 101cm przed obiadem i 105 po juz mi nic o pekaniu nie mowi i biedny stwierdzil, ze juz sobie czekolady na spolke nie bedziemy kupowac (mamy taki rytual we dwojke, znaczy do tej pory mielismy )
Zróoob zrób sesyje taką profesjonalna Z Twoim brzusiem to boooskie zdjęcia byś miała
A dobrą umowę z kumplem macie hehehe i dobrze go załatwiłaś hehhehe

Cytat:
20t 3d
I love your belly and I love your dog!!!!!! : love:
Ach śliczną masz figurkę
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 22:13   #3494
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
t
aaa no to pewnie w wiekszych miastach... Ciekawa jestem ile by wyniósł koszt wysyłki.
Nie tylko - możesz sobie na ich stronie sprawdzić mapkę. Tyle tam tego, co u nas rossmanów. Do Pl nie wysyłają, na terenie De wysyłka chyba ok 8euro.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 22:23   #3495
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Nie tylko - możesz sobie na ich stronie sprawdzić mapkę. Tyle tam tego, co u nas rossmanów. Do Pl nie wysyłają, na terenie De wysyłka chyba ok 8euro.
no cena faktycznie fajna czytałam opis spoko tylko szkoda że nie wysyłają do PL

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

znalazłam na allegro
http://allegro.pl/alverde-olejek-do-...814110389.html

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

znalazłam na allegro
http://allegro.pl/alverde-olejek-do-...814110389.html
Stary 2015-11-25, 22:46   #3496
patryska0804
Zadomowienie

ufff nadrobilam
dziekuje za opinie brzucha

Rozstepy
narazie nie mam ale podejrzewam ze mi wyskocza... chociazby po mamie... tez miala po porodzie ale pozniej zniknely

Masci
ja smaruje sie Palmersem bo dla mnie super pachnie

szyjka
mi mierzy i palcami i usg dowcipnym... ale nigdy nie mowi ile ma...

juhu jutro jestem z Wami na biezaco robie sobie wolne

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2015-11-25, 22:51   #3497
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
ufff nadrobilam
dziekuje za opinie brzucha

Rozstepy
narazie nie mam ale podejrzewam ze mi wyskocza... chociazby po mamie... tez miala po porodzie ale pozniej zniknely

Masci
ja smaruje sie Palmersem bo dla mnie super pachnie

szyjka
mi mierzy i palcami i usg dowcipnym... ale nigdy nie mowi ile ma...

juhu jutro jestem z Wami na biezaco robie sobie wolne
No zobaczymy
może nie będziesz miała

ZUPA
skończyłam!!! Zupa krem ziemniaczana ostra w miare będzie idealna do tego chlebka ziołowego co wczoraj zrobiłam
Rany ile mi zeszło. ja to tak mam, nie umie szybko gotować Obieranie ziemniaków i marchewek i selera zabrało mi w cholerke czasu

Dobra czas prysznic i spać
21 tc córeczka
Stary 2015-11-25, 22:53   #3498
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Hej ale wy szczupłe jesteście !!!!!! No ją teraz mam problem z imieniem .
A jakieś propozycje masz?
Cytat:
melduję się po wizycie gin nie dojrzał nic wystającego miedzy nóżkami tylko bułeczkę (tak powiedział) będzie dziewczynka a miałam przeczucie na chłopca, wiekszość rodziny miała zapytałam czy napewno a lekarz powiedział że na 100% to po porodzie będzie wiadomo
fajnie, córunia tatunia będzie waży 400 g. ogólnie wszystko ok, dodatkowo miałam badanie dowcipne bo łożysko mam na tylnej ścianie i sprawdzał mi szyjke maciny - 4 cm także też ok
ale sie stresowałam tym badaniem, mąż był ze mną i siedził koło moich nóg i całe badanie mnie w stope łaskotał dla rozluźnienia, ehhh tyle emocji... obdzwoniłam najblizszych i wszyscy zadowoleni i aby zdrowe było
teraz myslę nad imieniem bo dla chłopca wiecej mi sie podoba a z dziewczynka to zupełnie nie mam typu...
To póki co poprosze na różowo
Gratuluję

Jutro do 18 nie będziemy mieć prądu. Proszę mi tu nie naprodukować za dużo, żebym nie musiała pół nocy nadrabiać

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 23:58   #3499
patryska0804
Zadomowienie

Polinazyjka oby!

Pizama
dziewczyny kupujecie do szpitala pizame czy koszule? i jaki rekaw i (w pizamie) dlugosc spodni?

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2015-11-26, 00:08   #3500
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Polinazyjka oby!

Pizama
dziewczyny kupujecie do szpitala pizame czy koszule? i jaki rekaw i (w pizamie) dlugosc spodni?
Koszule.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 06:48   #3501
akinomka03
Rozeznanie

Dziewczyny dziekuje za gratulacje :-*

Witam sie po koszmarnej nocy, strasznie boli mnie lewa noga od biodra az stope, nie moge spac na lewym boku przez co pol nocy spalam na prawym a drugie pol siedze. Plakac mi sie chce. Ja nie umiem tak spac tylko na bokach i stad ten bol, zawsze na plecach spalam i tylko troche na bokach. Od kilku nocy spie z poduszka kojcem poprawe widze w tym ze jak mam ja z tylu to nie przekrecam sie na plecy, poza tym czy z poduszka czy bez to bola mnie biodra od spania na bokach :'( a dzis to juz masakra taki bol nogi mam. Malutka chyba czuje ze ja nie spie, jestem zla bo tez kreci sie od 5. Dziewczyny a Wy spicie tez na prawym boku czy juz unikacie?
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 07:49   #3502
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Cytat:
Polinazyjka oby!

Pizama
Ja na pewno zakupię koszule. W zasadzie to nie mam w domu ani jednej piżamki, tylko i wyłącznie koszule nocne u mnie królują.
Cytat:

Witam sie po koszmarnej nocy, strasznie boli mnie lewa noga od biodra az stope, nie moge spac na lewym boku przez co pol nocy spalam na prawym a drugie pol siedze. Plakac mi sie chce. Ja nie umiem tak spac tylko na bokach i stad ten bol, zawsze na plecach spalam i tylko troche na bokach. Od kilku nocy spie z poduszka kojcem poprawe widze w tym ze jak mam ja z tylu to nie przekrecam sie na plecy, poza tym czy z poduszka czy bez to bola mnie biodra od spania na bokach :'( a dzis to juz masakra taki bol nogi mam. Malutka chyba czuje ze ja nie spie, jestem zla bo tez kreci sie od 5. Dziewczyny a Wy spicie tez na prawym boku czy juz unikacie?
Jejciu, akinomka03 współczuję koszmarnej nocy
Ja, powiem szczerze, sypiam na obu bokach, bo na lewym boku to się staram zasypiać, a czasem w nocy jak się przebudzę, albo np. już rano, to leżę na prawym boku, no ale tego nie kontroluję co robię w czasie snu . Nie używam żadnych gadżetów do spania typu rogal, czy poduszka i póki co to nic mi nie doskwiera. Oby tak zostało. A Tobie akinomka03 życzę powrotu do normalności Wiem, że taka męcząca, nieprzespana noc jest potworna
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 07:51   #3503
madzia2409
Raczkowanie

Akinomka gratulacje z córeczki. Wiem, że to.straszne ale usmiechnelam się przy Twoim poście, bo... mnie przez pół.nocy prawe kolano bolało. i już z rana chciałam się W wyzalic ze mam do dupy humor od rana. Boli mnie kolano, wieczorem mnie kłuło w pochwie, w nocy też. Zaczęłam czytać o szyjce (też sprawdza mi co wizytę tylko ręcznie) i jakoś mnie to.wszystko zdolowalo. Teraz nic nie boli. Eh. Ale humor jakiś na plakanie dzisiaj. Akinomka zasypiam na lewym boku, Ale.często.budzę się na plecach. W nocy przekrecam się też na prawy bok. także staram się na lewym, ale próbuje nie wpadać w panikę jak chce poleżeć na prawym, czy na plecach.

Polinezyjka swoim boczkiem mnie rozsmieszylas . Aj zjadłabym pieczonki eh. Ej zjadłabym pieczonki. Nie ma śniegu jeszcze, to może w sobotę uda się nam zrobić na obiad! Aj.

Patryska, koszule. Wydaje mi się, ze jest to opcja wygodniejsza. Szybsza.

Polinezyjka zupy krem z ziemniaka nie jadłam. Aj. Pewnie pyszne. U mnie dzisiaj jest rybka. Ja karp, mój Malz leszcza. A jutro bym rybke też.zjadła, tyko ze z octu. Aj.

Zaraz się zwlekam z łóżka i zabieram się za porządki. Może mi przejdą te smutki.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 08:06   #3504
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Akinomka mialam dwie noce jak Ty, dzis w koncu sie wyspalam. Przed snem leze na plecach, zasypiam na lewym boku ale w nocy tez spie na prawym. Małz ma tryb czuwania wtedy i po 30 minutach przekreca sie na lewy bok, zebym zrobila to samo. U mnie dziala. Ale jakos nie panikuje, spie jak mi wygodnie, starajac sie na lewym oczywiscie

Madzia2409 bol kolana to koszmar..:tak: wieczorem tez mi doskwieral ale po tych dwoch nocach bylam tak zmeczona ze zasnelam

Patryska koszule bo wygodniej rodzic wiec do porodu jaka tania kupie, a druga jakas lepsza. No i do domu tez koszule, jakas sexi do karmienia. Chociaz nie cierpie koszul

Musze wstac i sie ogarnac bo mocz do labo musze zaniesc...wrrr.

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 08:45   #3505
patulinka94
Zadomowienie

Patryska ja do szpitala zakupuje koszule, wygodniejsza i to na pewno potrzebna będzie więcej niż jedna

Ja już kobietki po badaniach, moja gin zleciła jakiś marker AFP ale wgl nie wiem co on oznacza i w jakim celu :P Dodatkowo zrobiłam mocznik i kreatynine bo ostatnio miałam zbyt niskie stężenie mocznika we krwi no i morfologie, aby sprawdzić czy moja hemoglobina się poprawiła.
Teraz zmykam na uczelnie na cały dzień więc nie szalejcie ze skrobaniem
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 08:59   #3506
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
No zobaczymy
może nie będziesz miała

ZUPA
skończyłam!!! Zupa krem ziemniaczana ostra w miare będzie idealna do tego chlebka ziołowego co wczoraj zrobiłam
Rany ile mi zeszło. ja to tak mam, nie umie szybko gotować Obieranie ziemniaków i marchewek i selera zabrało mi w cholerke czasu

Dobra czas prysznic i spać
Matko, jakie wymyślne potrawy gotujesz :p

Cytat:
Polinazyjka oby!

Pizama
Koszule. 1 do porodu, druga po. Gdzieś widziałam listę zakupów gdzie wymieniony był t-shirt do porodu, ale nie wiem jak lepiej w sumie..

Cytat:

Ja staram się na lewym od początku, bo wiedziałam że nie będzie mi łatwo się przyzwyczaić. W ciągu nocy i tak czasem się przekręcam na prawy

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 08:59   #3507
Polinezyjka
Zakorzenienie

Akinomka moze uratuje Cie ta poduszka cebuszka? A vo to poduszka kojec? Cos podobnego?

Madzia co to są pieczonki? Jakies regionalne? piesze słyszę nazwę hihi

Koszule

Ach ja nie cierpię koszul, kocham piżamki no ale w piżamce nie urodzę hehehe

Poranna porcja natki pietruszki z cytryna i tym razem łyżeczką miodu spadziowego zaliczona! Teraz czas się ogarnąć zjeść śniadanie i lota do robótki

Jutro usg snilo mi sie nawet usg haha ale jakies porąbane sny miałam wiec wole nie pamietac 8-)

Ja po nieprzespanej nocy musze się zdrzemnąć z rana bo po prostu nie dam rady funkcjonować:O życzę wam bycie odzyskały energie na dzis i humorek:-*
21 tc córeczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-26, 09:00   #3508
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Nadrobilam was w końcu bylam rano zawieźć mocz do labo i robiłam tez morfo. Ostatnio tak mnie ten brzuch bolał w boksch, najpierw myslalam ze to wiazadla ale wczoraj znowu po męczącej nocy przypomniało mi sie ze to identycznh bol jaki kiedys mialam przy zapaleniu pęcherza. Wiec od rana zajadalam żurawinę, piłam herbatki, wieczorem wymoczylam stopy w gorącej wodzie i do łóżka i dzis o niebo lepiej. Jeszcze z badan sie okaże czy postawiłam trafna diagnozę a dzis czeka mnie dentysta, mam nadzieje ze jeszcze moze jedna wizyta i wszystko będzie podreperowane

Dzidzia ciągle kopie, to tak mile uczucie ze jak przestaje to nie mogę sie doczekac kolejnych muśnięć
Stary 2015-11-26, 09:03   #3509
annihilate
Rozeznanie

Dzień dobry

Wizyta

To ja miałam wczoraj na 15:45, ale nie dałam rady pisać bo u teściów siedziałam :P tak więc płeć się nie zmieniła - chłopak waży już 500 g nogi ma dłuuugie, generalnie wszystkie wymiary do przodu o jakiś tydzień, a nogi o dwa tygodnie serduszko pięknie bije szyjka długa i zamknięta - badanie ręczne :P następna wizyta 28.12 i mam zrobić na nią krzywą cukrową :P

Rozstępy

W pierwszej ciąży widziałam tylko na piersiach, mam teraz takie słoneczka a po porodzie milion mi wyskoczyło na brzuchu i bokach na początku się trochę przejmowałam, a teraz już nie :P to takie moje tygrysie paski

Do szpitala

Biorę koszule miałam jedną do porodu i dwie na zmianę :P generalnie bardzo ciepło jest na tych oddziałach, a ja rodziłam w listopadzie :P nikogo nie widziałam w piżamie

Spanie

Ja śpię różnie, staram się na lewym, ale i tak obracam się tak jak mi wygodnie Tż mi robi za poduszkę ciążowa w poprzedniej ciąży pilnowałam spania tylko na lewym boku i potem tak mnie bolał, że się dotknąć nawet nie mogłam :/ teraz trochę odpuszczam, jak Małemu będzie nie wygodnie to da mi znać

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:08   #3510
velika
Winter is coming

Cytat:
najchętniej nic muszę się zacząć powoli rozglądać, bo w domu śpię albo nago, albo w porozciąganych koszulach chłopa. Chyba jakąś koszulę kupię, byle tanią, bo i tak pójdzie do śmieci. Gdybym nagle teraz wylądowała w szpitalu to nie wiem w czym bym tam łaziła nawet szlafroka nie mam takiego, który by się nadawał.

Cytat:
współczuję ja czasem śpię na prawym, zwłaszcza jak się do chłopa w nocy przytulam.
patryska piękny brzuszek!

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wizyta

To ja miałam wczoraj na 15:45, ale nie dałam rady pisać bo u teściów siedziałam :P tak więc płeć się nie zmieniła - chłopak waży już 500 g nogi ma dłuuugie, generalnie wszystkie wymiary do przodu o jakiś tydzień, a nogi o dwa tygodnie serduszko pięknie bije szyjka długa i zamknięta - badanie ręczne :P następna wizyta 28.12 i mam zrobić na nią krzywą cukrową :P
oo super, że z dzieciem wszystko ok

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2015-11-26 o 09:08
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości