Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-18, 07:37   #3481
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

No ja bym też pewnie na wzorki nie zwróciła uwagi (za to na obrazki tak, ale to pewnie po jakimś czasie ), ale jedną zakładałam, a drugą zdejmowałam i miałam porównanie
Stary 2016-04-18, 08:20   #3482
acidka
Zakorzenienie

Cześć
Nie lubię poniedziałków.
Zazwyczaj po weekendzie wśród ludzi zostajemy same i trudno mi się pozbierać ze wszystkim.

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Od niedawna nienawidzę spacerów, a jeszcze miesiąc, półtora temu je uwielbiałam. Wychodzę z młoda, jak już jest mega zmęczona i w momencie zasypia, spi jakies 30min do godziny i jak wstanie, to sie zaczyna marudzenie, jęczenie, płacz i wyciąganie rączek. Wczoraj niosłam ja około kilometra, dzis ponad kilometr i ręce mi odpadają. To już nie jest noworodek ważący 3,5kg, tylko kawał kobietki, która wazy gdzieś 2 razy tyle .
Też tak mieliśmy przez jakiś czas, mnie się zdarzyło ze dwa razy nieść ją na rękach, ale stwierdziła, że pierdzielę i teraz jak "chce" płakać w wózku to płacze. Ewentualnie zatrzymuję się przy jakieś ławce, wyjmuję ją na chwilę, a potem znowu do wózka. Trudno.

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Otworzyłam nową paczkę Pampków i mnie zatkało - zmienili szatę graficzną, czy co? Były gładkie, są we wzorki, zmieniły się też rysuneczki
U nas na szczęście córka toleruje wszystkie pieluchy, więc co rusz ma na tyłku coś innego i ja bym chyba nie wyłapała jakby zmienili

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-18, 14:27   #3483
Daisy 85
Wtajemniczenie

No mózg staje, nie nadrobię...

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Hello

Można jeszcze dołączyć? Pamiętam, że w 1 wątku na poczekalni napisałam nawet 1 posta, ale tak się jakoś ułożyło, że nie kontynuowałam tej przygody a na odchowalni widzę, że powolutku wątek płynie, podczytuję, więc postanowiłam się ujawnić
cześć, dawaj do nas

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
A Ty musisz już rozszerzać dietę? Bo z tego co piszesz to wydaje mi się, że Twoje dzieciątko może być jeszcze nie gotowe po prostu.
Zaraz Ci podeślę linka do świetnego bloga na temat rozszerzania diety.
Złota zasada jest taka - jak dziecko nie chce, nie zmuszamy na siłę, bo się tylko zniechęci. Nawet ja to stosuję mimo, że muszę pilnować przyrostów.

ACIDKA cześć

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

http://szpinakrobibleee.pl/rozszerza...ty-niemowlaka/
super ten link, ja rozszerzam, bo póki co mała mało przybrała-250g w miesiąc i chcę czasami ją z teściem zostawić, ale nie mam jak, bo on cyców nie posiada
dzięki za linka

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Hehe u nas też dzikie wrzaski. Czytałam, że na tym etapie juz fajnie dzidziole pojedyncze "ba".. "ma" potrafią wymówić.... taaa... mój dalej piszczy jakby ledwo z gniazda dinozaura wylazł heh...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
mojej się ostatnio łeeeee wymknęło jak znowu wciskałam jej kolejny posiłek stały
zbieg okoliczności ale śmieszny

Cytat:
Z dnia na dzień co raz mocniej zaciska usta
no to podobnie jak u mnie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No i ni cholery nie nadrobię NAwet nie mam jak czytać podczas karmienia bo mi Gabi telefon zabiera zołzowate małe.

Pozdrawiam Was dziewczyny i będę podczytywać jak znajdę czas pomiędzy następnymi wychodzącymi zębami Gabrysia ma już 2 "żemby" i ciężki czas za mną
o znalazła się córka marnotrawna
niech Ci za karę Gabi pogryzie cyce swoimi "żembami"

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Jak dziecko będzie jadło tylko mleko do 8 miesiąca, to podobno też jest ok. Może Twoja pociecha nie jest po prostu jeszcze gotowa na rozszerzanie diety - ma do tego prawo

Ja brokułów też nie lubię i korci mnie żeby mu podać to co ja lubię, czyli kalafiora ( tylko mój tż nie znosi zapachu, który się przy okazji jego gotowania unosi w domu, więc rzadko jem ). Jeszcze jutro zmeczymy marchewkę.

Też zaczynam mieć ten problem, że jak widzi, że patrzę się w telefon jak je ( a mam go za jego plecami, to jak on to widzi ??!! ) to się często rozprasza i chce się gapić w ekran.
to spoko, bo w większości schematów żywieniowych pisze, że powinno jeśc po skończonym 6 m-cu, ale stwierdzam, że ona na prawdę nie chce tych nowości, daję jej codziennie kaszkę-kilkadziesiąt mililitrów i jakiś słoiczek, ale jak nie chce to nie daję na siłę, sama dojadam

kalafior gotuję w mleku rozcieńczonym z wodą, nie traci koloru i mniej capi, tylko czasami takie kożuszki z mleka go oblepiają

no moja też maniak telefoniczny, ostatnio mi polubiała przez przypadek jak pacnęła łapą zdjęcie które mi sie nie podobało i zaprosiła do znajomych laskę, której nie znam

Cytat:
Zastanawiam się nad nauką samodzielnego picia - wiecie która opcja jest lepsza?
http://www.nuk.pl/butelka-nuk-first-...iem-z-tpe.html
http://www.nuk.pl/kubek-niekapek-nuk...cup-200ml.html
oba są fajne
może kupię któryś z nich zamiast tommee tipe, ciekawe czy łatwo z nich leci, czy trzeba pociągnąć...

Cytat:
Mój dzieć już gondole oficjalnie pożegnał. Spacerówka jest cool bo można się lampić na słupy telegraficzne.. drzewa.. 😉

no to pięknie, kolejny krok w dorosłość

Cytat:
Ja dziś poczułam, potem zajrzałam - jeszcze się nie przebił i pewnie kilka dni posiedzi schowany, ale już go widać, więc bliżej niż dalej.
Biedna Elve, znowu kolejny etap utracony bezpowrotnie
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-18, 15:45   #3484
anusia_usa
Raczkowanie

Cytat:
Ja, odkąd pamietam, chciałam miec chłopca. Jednak kiedy dowiedziałam sie, ze będę miec córeczkę ucieszyłam sie w duchu, ze będę mogła ja ładnie ubierać, czesać włosy i kupować lalki. Jak bedzie wolała chłopięce zabawki, to trudno, jakoś przeżyje . Ale pare lalek jej kupie wtedy, moze sie przekona.

Od niedawna nienawidzę spacerów, a jeszcze miesiąc, półtora temu je uwielbiałam. Wychodzę z młoda, jak już jest mega zmęczona i w momencie zasypia, spi jakies 30min do godziny i jak wstanie, to sie zaczyna marudzenie, jęczenie, płacz i wyciąganie rączek. Wczoraj niosłam ja około kilometra, dzis ponad kilometr i ręce mi odpadają. To już nie jest noworodek ważący 3,5kg, tylko kawał kobietki, która wazy gdzieś 2 razy tyle .
Lacze sie w bolu bo u nas spacery wygladaja podobnie, tyle tylko ze moja nawet jak jest mega zmaczona to nie usnie w wozku tylko krzyczy na cala ulice , oczywiscie na raczkach juz jest wszystko super i wtedy nawet spac sie nie chce. Chociaz sa tez dni ze jej spacer pasuje i mozemy chodzic nawet 3 h. A takie mialam plany przed urodzeniem ze jak tylko przyjdzie wiosna i ladna pogoda to bedziemy wychodzic na mega dlugie spacery i dzieki temu zrzuce nadprogramowe kilogramy. A wlasnie jak to u was wyglada? Mi zostal 1 kg do wagi sprzed ciazy ale jakbym zrzucila ze 4 to by bylo jeszcze lepiej
anusia_usa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-18, 15:59   #3485
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja się właśnie turla po łóżku A biurko z lapkiem stoi obok, więc spokojnie mogę i sięgnąć do niej i wizażować
to ja mam matę na ziemi i biurko obok, tyle, że jak mnie widzi to na macie nie uleży

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Wczoraj albo przedwczoraj pisałam wam o 3 ząbku.... Musze napisać sprostowanie..wyrzynaja nam się jednak dwie górne jedynki;-) czyli lada chwia będą 4 zębuchy;-)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
wow pięknie

Cytat:
A i dziś zaczęła pić-gryźć niekapek;-) ale wody trochę upija wiec jest nadzieja;-) bo Lenka bez butlowa, bez smokowa.. Cyc i cyc;-)

czyli jest nadzieja dla mojego cycowego dziecka a jaki niekapek Ty masz?

Cytat:
Za to dziś turlała się po łóżku jak czubek, mam wyro 160x200 i jest za małe
ładnie, moja to leń przy Waszych dzieciakach...

Cytat:
To ja wodę lubię... w ciąży piłam hektolitrami 😄

Moje dziecko na noc wypija juz butle z 210 ml wody...7 miarek mleka...3 miarek kaszki....OMG
żarłok a jaką wodę dajesz do picia, źródlaną czy gotowaną kranówę???

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
ale Ty od początku butlą? Ja tylko czasami Gabi dawałam MM a dzisiaj pociągła 210 ml plus 7 miarek. TO ja sie zastanawiam ile ja mleka dziennie produkuję w cyckach :P
to Ty dalej na cycusiu, czy dajesz jej raz dziennie mm???

Cytat:
Musiała wsadzić łapkę do dzioba odwrotnie, nie wewnętrzną, tylko zewnętrzną stroną i ma czerwoną krechę na zgięciu palca.
moja miała do krwi zgryzione palce... na szczęście jej już przeszło...

Cytat:
To ja jestem inna... taka fasolka fajna była mała ale teraz jak kontakt z młodym coraz lepszy jest...coraz więcej interakcji to jest o niebo lepiej...
dokładnie, takie rozumniejsze dziecko jest fajniejsze ale za brzuszkiem ciążowym też baaaaaardzo tęsknię

idę czytać dalej
Stary 2016-04-18, 16:24   #3486
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Cześć z doświadczenia z synem wiem że zęby standardowo nie są używane przy ssaniu piersi. Gdyby było inaczej to żaden ssak nie byłby karmiony dłużej niż kilka miesięcy
to ja nie chcę kolejnych zebów... chociaż o dziwo jak te dolne jej już wyrosły to ich nie czuję

Cytat:
Mnie się tęskni za tymi momentami, kiedy podkurczała nóżki i się wtulała jakby jeszcze w brzuchu była Wiadomo, teraz też jest fajnie, ale...inaczej. Cieszę się z każdego świadomego uśmiechu, przytulenia, uwielbiam to, że można już się coraz lepiej z dzidziolem dogadać ale trochę żal, że pewne rzeczy już nie wrócą. I tak będzie po każdym zakończonym etapie jej życia.
Elve, moze jednak się skusisz na drugoe dziecko skoro Ci tak tęskno

Cytat:
Nie liczyłam, zaraz to zrobimy Rano po pobudce (między 4 a 6), butli i kuponie mamy 2-3 godziny snu, potem jest trochę zabawy, kolejna butla, trochę zabawy i 1-2 godziny snu, potem zabawa, słoiczek i spacer/drzemka w domu, więc w zależności od pogody mamy 1-3 godziny snu. I potem, jakoś od 15-16 już nie śpi, chyba że jest mocno intensywnie, to padnie na regenerujące pół godziny. I tak do 21-22, po czym pada na całą noc.
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaasaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaakraaaaaaaaaaaa aaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! ja zliczyłam, że moje dziecko śpi łącznie w ciągu dnia 1-1,5h idzie spać o 20:30, wstaje o 7:00...
i do tego ostatnimi czasy cały czas jeczy, bo chce na ręce...

Cytat:
To i tak luksus, mój się śmiał, że wiatrówkę kupi
a mój mąż stwierdził, że jak dorośnie mu córa to będzie mógł z nią na dyskoteki chodzić

Cytat:
wróciła z opalonym pyziorkiem. Śmiszna taka

powstrzymuje mnie, że jednak daleko jej jeszcze do siadania raczej. Więc czekam...
mojej by się przydało trochę opalić, bo taka blada...

a w spacerówce masz przecież regulację oparcia, ja na półleżąco daję

Cytat:
Ojej jaka chata

Ja to już widzę kolejki... autka... tony klocków Lego
a ja mam przed oczami playstation poza tym śmiałam się do męża, że w końcu będę miała motywację, żeby zacząć jeździć na rowerze i nauczyć się jeździć na rolkach, łyżwach i może pływać

Cytat:
Ja, odkąd pamietam, chciałam miec chłopca. Jednak kiedy dowiedziałam sie, ze będę miec córeczkę ucieszyłam sie w duchu, ze będę mogła ja ładnie ubierać, czesać włosy

noooooo ubieranie w sukieneczki jest faaaajne gorzej z czesaniem, bo moja łysa jak kolano

a może spróbuj odwrócić kolejność jak młoda będzie po drzemce i karmieniu i wtedy ją zapakuj do spacerówki, może będzie miała lepszy nastrój na zwiedzanie... a moja jak się dzierała to na początku ją nosiłam, ale powiedziałam basta i się drze na całą wioskę nieraz

Cytat:
Otworzyłam nową paczkę Pampków i mnie zatkało - zmienili szatę graficzną, czy co? Były gładkie, są we wzorki, zmieniły się też rysuneczki
i znowu coś utraciłaś bezpowrotnie, ach te wzorki na pieluszkach, hehe

Cytat:
Nie lubię poniedziałków.
Zazwyczaj po weekendzie wśród ludzi zostajemy same i trudno mi się pozbierać ze wszystkim.
mam to samo...

Cytat:
Napisane przez anusia_usa Pokaż wiadomość
A wlasnie jak to u was wyglada? Mi zostal 1 kg do wagi sprzed ciazy ale jakbym zrzucila ze 4 to by bylo jeszcze lepiej
ja miesiąc po porodzie już miałam wagę sprzed ciąży, ale to dlatego, że dziecko strasznie mi dawało w dupę, nie jadłam, nie spałam, ogólnie masakra
Stary 2016-04-18, 16:25   #3487
diablica80
Zakorzenienie

Daisy, no na noc to butla taka konkretna 😁 jak chce niech je 😃

A wodę daje przegotowaną odfiltrowaną kranówe.

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-18, 16:35   #3488
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
to ja mam matę na ziemi i biurko obok, tyle, że jak mnie widzi to na macie nie uleży

wow pięknie

czyli jest nadzieja dla mojego cycowego dziecka a jaki niekapek Ty masz?

ładnie, moja to leń przy Waszych dzieciakach...

żarłok a jaką wodę dajesz do picia, źródlaną czy gotowaną kranówę???

to Ty dalej na cycusiu, czy dajesz jej raz dziennie mm???

dokładnie, takie rozumniejsze dziecko jest fajniejsze ale za brzuszkiem ciążowym też baaaaaardzo tęsknię

idę czytać dalej
My mamy nuk first choice juz dziubek piękny od marchewki pomaranczowy;-)

Stary 2016-04-18, 16:49   #3489
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A wlasnie jak to u was wyglada? Mi zostal 1 kg do wagi sprzed ciazy ale jakbym zrzucila ze 4 to by bylo jeszcze lepiej
U mnie ok, waga jak przed ciążą (aczkolwiek mogłabym z piątkę zrzucić ), ale brzucha nie mogę się pozbyć :/

Cytat:
U nas się dopiero zaczyna, więc pewnie jeszcze nie raz będzie krwawo :/

Cytat:
Elve, moze jednak się skusisz na drugoe dziecko skoro Ci tak tęskno
To by było samobójstwo z mojej strony. Nie ogarnę sama dwójki maluchów, nie ma szans. Nie wyrobiłabym ani psychicznie, ani fizycznie.

Cytat:
gorzej z czesaniem, bo moja łysa jak kolano
Moja ma coraz dłuższy ten swój puch, mogę już jej grzywkę na Hitlerka zrobić ale wciąż są to rzadkie i delikatne włoski. Po tatusiu
Stary 2016-04-18, 17:35   #3490
acidka
Zakorzenienie

Co do niekapków to ja już naczytałam się (np. tu) i dowiedziałam od koleżanek z innego wątku, że to zuo Najlepszey jest bidon ze słomką albo takie kubeczki doidy. Ja właśnie doidy kupiłam i czekam na przesyłkę, w końcu córka będzie mogła napić się czegoś innego niż mamine mleko. Ciekawe

Cytat:
Ja już wróciłam do wagi sprzed ciąży - w lutym, czyli 4 miesiące po porodzie i od tamtej pory stanęło A chciałabym zobaczyć 5 z przodu, więc muszę po prostu muszę stracić jeszcze jakieś 1,5kg

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Moja ma coraz dłuższy ten swój puch, mogę już jej grzywkę na Hitlerka zrobić ale wciąż są to rzadkie i delikatne włoski. Po tatusiu
Ja mojej już raz cięłam grzywkę, bo zaczynała jej na oczy nachodzić i teraz też się zbliża, ale zaczesuję na bok Póki co śmiesznie wygląda, bo takim pasem po środku głowy idzie jej dość bujna czupryna a po bokach takie smętki wiszą...
Ale spoko. Ja byłam długo w ogóle łysa, nawet na zdjęciu z 1 urodzin mam łysy łebek a teraz mam dużo włosów i mocne, więc może mojej córce też zaczną na całej główce rosnąć

mama 2015 i 2018
Stary 2016-04-18, 18:45   #3491
diablica80
Zakorzenienie

Zważyłam młodego - 7,3 kg ... i mimo kaszek, obiadków, owocków - a do tego mleka... dalej jesteśmy w okolicach 10 centyla, nawet ciut niżej...
Od 1 marca przybrał 530g

Nie żebym panikowała, w sumie nie jest źle ale myślałam, że przy takim żywieniu jakoś waga idzie lepiej w górę niż na samym mleku...

Pod koniec miesiąca mamy szczepienie...zobaczymy na czym stoimy
Stary 2016-04-18, 19:27   #3492
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
A wodę daje przegotowaną odfiltrowaną kranówe.
czyli jak wygotuję te 5 minut to chyba też jest ok

Cytat:
My mamy nuk first choice
a łatwo się z niego ciągnie??? już mam mętlik w głowie, tyle typów, ale widzę, że nuk-i nabardziej chodliwe

Cytat:
no to moja też po tatusiu-łysiutka

Cytat:
Co do niekapków to ja już naczytałam się (np. tu) i dowiedziałam od koleżanek z innego wątku, że to zuo Najlepszey jest bidon ze słomką albo takie kubeczki doidy. Ja właśnie doidy kupiłam i czekam na przesyłkę, w końcu córka będzie mogła napić się czegoś innego niż mamine mleko. Ciekawe
no to ja już nie wiem co mam kupić

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Zważyłam młodego - 7,3 kg ... i mimo kaszek, obiadków, owocków - a do tego mleka... dalej jesteśmy w okolicach 10 centyla, nawet ciut niżej...
Od 1 marca przybrał 530g

Nie żebym panikowała, w sumie nie jest źle ale myślałam, że przy takim żywieniu jakoś waga idzie lepiej w górę niż na samym mleku...

Pod koniec miesiąca mamy szczepienie...zobaczymy na czym stoimy
to moja przybrała w ciągu ostatniego miesiąca 250g... zobaczymy jak bedzie za miesiąc, wtedy zacznę sie martwić...
Stary 2016-04-18, 19:30   #3493
diablica80
Zakorzenienie

Niby takie przybieranie nie jest złe.. po 6 miesiącu zwalnia.. ale mój pałaszuje słoiczki... kaszki... mleko i jestem zdziwiona po prostu.

Stary 2016-04-18, 19:41   #3494
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Tak na moją logikę, to im dziecko bardziej aktywne, tym więcej spala
Stary 2016-04-18, 19:43   #3495
diablica80
Zakorzenienie

No mój jak pajac macha kończynami... a jak zacznie biegać to aż strach się bać 😈😃

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-18, 21:48   #3496
acidka
Zakorzenienie

Teraz zwalniają już dzieciaczki z przybieraniem, moja w ciągu miesiąca przybrała jakieś pół kilo, ale trzyma się w okolicy 25 centyla, więc póki tak jest to ja się nie martwię.
Dynia jej zasmakowała, jutro robię podejście do cukinii. Zobaczymy, co na to powie

Daisy - zdam recenzję z doidy jak dojdzie Nie chcę do niczego namawiać, bo sama debiutuję w roli mamy, piszę tylko o tym, czego się dowiedziałam.

mama 2015 i 2018

Edytowane przez acidka
Czas edycji: 2016-04-19 o 09:49
Stary 2016-04-18, 23:19   #3497
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94
Mamusie październikowe 2015 :D

Ja wczoraj młoda ważyłam i wyszło 7800, ale nie chce mi sie w to wierzyć, bo 21 marca, na szczepieniu, ważyła 6350.
Moja tez łysa, jak kolano , ale wierze, ze kiedyś bedzie miec ładne, długie włosy. Na razie wyglada troche jak moj i tzta znajomy - z tylu troche włosów jest, a z przodu nie ma nic.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez blindness_94
Czas edycji: 2016-04-18 o 23:20
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-19, 05:54   #3498
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Teraz zwalniają już dzieciaczki z przybieraniem, moja w ciągu miesiąca przybrała jakieś pół kilo, ale trzyma się w okolicy 25 centyla, więc póki tak jest to ja się nie martwię.
Dynia jej zasmakowała, jutro robię podejście do cukinii. Zobaczymy, co na to powie

Ewlina - zdam recenzję z doidy jak dojdzie Nie chcę do niczego namawiać, bo sama debiutuję w roli mamy, piszę tylko o tym, czego się dowiedziałam.
My mamy doidy, w domu pije z niego niekapek,mam na spacery

Stary 2016-04-19, 07:16   #3499
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja wczoraj chciałam zamówić doidy, bo mnie zaciekawił ten kubas...i zgłupiałam od tych kolorów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-19, 07:17   #3500
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Ja wczoraj chciałam zamówić doidy, bo mnie zaciekawił ten kubas...i zgłupiałam od tych kolorów
My mamy butelkową zieleń...przynajmniej marchewka nie brudzi;-)

Stary 2016-04-19, 07:28   #3501
diablica80
Zakorzenienie

Ta marchewka to mnie już doprowadza do szału barwieniem wszystkiego...

To może ja też za tym doidy się rozejrzę 😃

Boże jeszcze nie tak dawno mówiłam wam, że moje dziecię robi kupki od urodzenia raz na 2..3 dni....

No to teraz 2...3 na dzień.

Ja nie jestem na takie niespodzianki przygotowana 😈😈😈

Stary 2016-04-19, 07:29   #3502
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Marchewkę to jemy prosto ze słoiczka, albo pojemniczka via Doidy będzie tylko do picia jak już. Chyba fiolet z brokatem wezmę Aczkolwiek ten żółciutki jest cudny...i turkusowy...aaa
Stary 2016-04-19, 08:02   #3503
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Marchewkę to jemy prosto ze słoiczka, albo pojemniczka via Doidy będzie tylko do picia jak już. Chyba fiolet z brokatem wezmę Aczkolwiek ten żółciutki jest cudny...i turkusowy...aaa
Ale nam brudzi jak pije potem z niekapka;-)

Stary 2016-04-19, 08:11   #3504
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ale nam brudzi jak pije potem z niekapka;-)
No to wiem, ale ja o doidy piszę
Stary 2016-04-19, 08:24   #3505
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Wiem, ale myślę że jaśniejsze doidy tez by mogło być pofarboealam

Stary 2016-04-19, 08:27   #3506
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Doidy? Jak?
Stary 2016-04-19, 08:28   #3507
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Moja pije w trakcie jedzenia..i np jak Buzka e marchewkę to niekapek farbuje

Stary 2016-04-19, 08:31   #3508
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mamy dziewczynek - macie dla swoich pociech opaski pin up? Ja swojej kupiłam na razie dwie, ale kurde ten supeł od kokardki ją drażni i zostawia czerwony ślad na głowie, zastanawiam się nad czymś, co nie będzie jej tak drażniło, np. http://allegro.pl/opaska-bawelniana-...419967717.html w wersjach z mniejszym kwiatkiem - co myślicie?

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Moja pije w trakcie jedzenia..i np jak Buzka e marchewkę to niekapek farbuje
No ja rozumiem, ale niekapek ma dziubek, wchodzi do środka buziola, a kubek nie. To jak kubek ma zafarbować? Myślisz że same usta go pokolorują? Moja akurat nie pije w trakcie jedzenia, w ogóle bardzo mało pije poza mlekiem, ale trzeba się nastawić na każdą ewentualność
Stary 2016-04-19, 08:40   #3509
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:

My mamy jagodowy.
Stary 2016-04-19, 08:59   #3510
elvegirl
po drugiej stronie szafy

O, trafiły mi się podkłady do przewijania Babydream z inną niż zwykle szatą graficzną Coś mnie Rossmann ostatnio rozpieszcza - nowa szata Pampków, teraz podkłady

Blindness
, jagodowy śliczny, bosz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości