![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
Ja napewno się zdecyduję albo na ochraniacz, albo na podusię, tylko muszę to jeszcze przemysleć. Ja też chętnie miałabym szkraby przy sobie w łóżku, ale z dwójką to już strach. Dobrze, że zamówiłam łóżkmx 180, pomyślałam przyszłościowo. Moj tż skręcał dziś dwie małe szafki nocne i zajęło mu to 4 godz, ale pierwszą to chyba dwa razy rozkręcał, bo coś źle skręcilt, aż strach sie bać jak zacznie z komodą, która ma 8 szuflad :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już sie nie mogę doczekać aż pokoik będzie przygotowany ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zadomowienie
|
U mnie pokoiki to narazie puste będą, wszystko lokuję w przyszłej sypialni, jak ja się przyzwyczaję po schodać latać i do wc w nocy schodzić, na dole mam wszystko pod ręką.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja zamieszkam w drugim pokoiku a Tż pewnie będzie w salonie spał żeby mógł się wyspać i normalnie funkcjonować. Teraz tak pisze a może się okazać tak że tez będzie chciał w tamtym pokoiku być z Nami. Zobaczymy jak wszystko się ułoży. Ohoo córcia się obudziła ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Dziewczyny a gdzie można znaleźć taki kalendarz , informator gdzie i kiedy ( tygodnie , miesiące) trzeba się z dzieckiem udać do lekarzy, na szczepienia itp ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zadomowienie
|
Pewnie wszystko wyjdzie w praniu, popukaj jej od wizażowej cioci :-D
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Kalendarz szczepień miałam na myśli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Jejciu ile tych szczepień jest ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
http://www.maluchy.pl/kalendarz_szczepien/ a pozatym pewnie w szpitalu dostaniemy rozpiskę, kiedy i jakie szczepienia są wymagane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Konto usunięte
|
W szpitalu powiedzą kiedy masz się zgłosić 1. raz do przychodni na kontrolę, a potem w przychodni wszystkiego się dowiesz. Z tego co pamiętam pierwszą wizytę w przychodni miałam z dziećmi jakoś jak miały nieco ponad tydzień, a pierwsze szczepienie po 6 tygodniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- coś mi się wydaje że moja Pannica lubi tańczyć do muzyki ( dzwoneczków) ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
No i jeszcze dochodzą szczepienia nieoboiązkowe tj na pneumokoki, meningokoki i rota.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Tak. Na tych warsztatach pani ordynator własnie przedstawiała jak wyglądają te choroby i do czego mogą doprowadzić. Powiedziała że lepiej szczepić niż potem leczyć bo nie zawsze można zdążyć na czas...
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
Ja mam w planach pneumokoki, chyba że maluchy urodzą się przed 36tc, to będą obowiązkowe miały, ale nie ukrywam, że wolałabym donosić i zapłacić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Dziewczyny bo ja się chyba pogubiłam :/ do szpitala bierzemy podpaski, podkłady poporodowe i maty/ folie na łóżko ?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Zadomowienie
|
I jeszcze seksiarskie pantalonki :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ekstra! Kocham obserwować dzikie zwierzęta, nawet specjalnie z mężem nad San na ryby jeździłam, żeby pooglądać: sarny, dziki, lisy, jelenie, łosie, bobry. Cytat:
Faceci to czasem nie myślą, jak to kobieta od odbierze. Pewnie akurat w tej chwili naprawdę nie mógł, a nie wpadł na to, co poczujesz, gdy to przeczytasz. Powiedz mu o tym, bo on pewnie nawet nie wie o co Ci chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cudowny! ![]() Cytat:
Chyba tak, ale jeszcze majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rota jest jak grypa. Nawet producent na szczeponce pisze ze jedno na 10 dzieci ma wymioty i biegunke po szczepieniu. Czyli objawy przed ktorymi ma chronic. Jest miliony rotawirusow a w szczepionce pare szczepow. a meningokoki u nas w polce sa typu C. A najwiecej w przyrodzie jerpt typu B i to szczepienie to tak troche.. no o dupe rozwalic :p Cytat:
Podklady seni 90 × 60 (to te folie na lozko) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj piszecie i piszecie.
Aniu, tak jak Olinka pisala faceci sie nie jie ekscytuja tak ciaza jak kobiety. Nie przejmuj sie. Ja sie nauczylam juz ze ja z czegos sie ciesze i opowiadam mojemu, a on w ogole nie rozumie o co chodzi. W pracy mu tez nie przeszkadzam. Co pieluch ja mam ok 20 tetrowych (bialych i kokorowych) i chyba z 10 flanelowych. Jeden rozek ze Smyka, i ze trzy kocyki. Ja wlasnie siedzie w poczekalni w szpitalu. Nie wiem czy czasem mi troche wod plodowych polecialo. Wyszlam spod prysznica, wytarlam sie, weszlam do pokoju i poczulam ze cos leci mi po nogach, a potem wylecialo ze mnie troche wody. Tyle co w garsci sie miesci. Zapytalam sie tylko szwagierki czy mam panikowac. Na poczatku powiedziala ze nie, ale potem ze moze lepiej do szpitala sprawdzi. No to pojechalam. Narazie mialam wstepny wywiad z polozna. Serduszko bije. Czekam teraz na lekarza. Ciekawe ile godzin bede czekac.
#3501 | |||||
Rozeznanie
|
Witam sie wczesnym bardzo wczesnym poniedziałkiem hehe mamy juz 27tc
![]() ![]() ![]() ![]() Dopadła mnie chyba infekcja całe szczęście w środę mam wizytę wiec raczej powinnam wytrzymać Was nadrobić to jakisz koszmar rozpisane z was gaduły hehe Co do kocykow to chyba mam z 5szt ale w tym jeden taki groby juz z myślą o zimie. Rożek będę mieć jeden mam nadzieje ze wystarczy przecież bedzie lato to nie zapoce dziecka no i mam jeden otulacz swoj a drugi od cioci ale nie wiem czy będę go używać ![]() Mam pytanie cZy wiecie juz jakiego mleka będziecie używać jeżeli nie będziecie mieć pokarmu masakra dzisiaj byłam w rossmanie oraz w auchanie i jest taki wybór ze noe wiadomo co wybrać bebiko, gerber,bebilon,humana, enfam,nestle,babydream, hippo ![]() Trochę sie rozpisałam ale jakoś wenę miałam ![]() ![]() zebrah- ja właśnie piekłam pierwszy raz babkę cytrynowa muszę przyznać ze ważyła pyszna cała z mężem zjedliśmy do kawy ![]() Ania230- przepiękne ![]() ![]() sliweczka85- super najważniejsze rzeczy kupione i w sumie najdroższe mi zostali do kupienia Luzeczko i wszystko co jest z nim związane materac pościel itd. Asiek121-piękne aż szkoda rozkładać ale w sumie czemu ma łapać niepotrzebnie bród,roztocza itd. Ale naprawdę bardzo mi sie podoba ja juz tez chce mieć kupione Luzeczko ![]() K_a_s_i_a_86- super taka huśtawka lepsza niż te małe co na ziemi sie dziecko buja muszę sie zastanowić i pogadać z mężem czy czasem takiej nie kupić / co do pampersow ja juz kupiłam po jednej paczce z dady i pampers zobaczymy w czym bedzie wygodniej mojej Hani to wtedy będę robić zapasy i dokupywać na rożnych promocjach zawsze podpasek i papieru toaletowego oraz husteczek higienicznych u mnie pod dostatkiem tak samo u mojej mamy maź zawsze sie śmieje ze jak bedzie pożar to nasz dole mieszkanie pierwsze spłonie hehe misia880-mam zamiar jeszcze dokupić z 10szt tetrowych bo muślinowe i bambusowe mam ale mniej a tetrowe zawsze mogę pózniej wykorzystać to sprzątania tata mój lubi nimi myć samochód a kasy nie bedzie szkoda bo są dosyć tanie ale myśle ze wszystkie bedą bardzo potrzebne / co do angażowania swojego męża mam zamiar od początku juz teraz tłacze mu na temat połogu opieki nad dzieckiem chociaż sama nie wiem jak to jest ale mu opowiadam aby oswoić ze musi mi pomagać abym nie dostała żadnej depresji poporodowej ze wszystko sie zmieni ale jakoś zadowolony jest i chce kapać i wstawać w nocy abym ja mogła sie wyspać zobaczymy jak bedzie w praktyce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Prześliczny przekochane słodziutki do schrupania całowania i kochania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3502 |
Konto usunięte
|
Justyna dobrze ze pojechałas skontrolować! Daj znać co u was!
![]() Dzień dobry! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Rozeznanie
|
Justyna czekamy na wieści. Trzyma kciuki żeby wszystko było dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Obudziłam się o 6 i ambitnie zrobiłam przegląd swoich ubrań, pochowałam te, w które na pewno się nie ubiorę przez najbliższych kilka miesięcy, popakowałam do kartonu i worków, uff... Jak mąż wróci, to będziemy kombinować, gdzie to upchać - już widzę ten jego zachwyt na twarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Justyna trzymam kciuki żeby wszystko bylo ok! Dobrze ze pojechalas.
Ja jak leżałam w 1 ciąży na patologii przed porodem, to byla babeczka której wody saczyly sie od 22tc :/ Ja zaszczepie na rota, pneumo i meningo. Widze po Zuzi, ze kilka razy mogla być chora bo w domu jakas grypa żołądkowa a ona nic. Ostatnim razem jak mialam jelitowke, to mala zwymiotowala raz i niedużo, i nie rozlozylo jej. Nie chce myśleć co by bylo, jakby wymiotowala jak ja itd, zwłaszcza z jej sklonnosciami do nie picia wody, szybko by sie pewnie na szpitalu konczylo. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Haneczka jak sie czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zadomowienie
|
Justyna kciuki zeby było wszystko w porzadku
![]() Zaczęłam 30 tydzien i dzis wizyta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Konto usunięte
|
Uwielbiam!
![]() Załącznik 6295001 Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57681666]Uwielbiam! ![]() Załącznik 6295001 Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to kciuki za wizyty
![]() Ja dzis zaczynam 7msc 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Justynka jak tam ?
Sofinka kciuki za wizytę. Ja siedzę w poczekalni do diabetologa. Zaraz się dowiem ile razy będę mierzyć cukier. Mój synek po ospie poszedł jeden dzień do żłobka i już dziś nie poszedł. Z mega lejacego kataru zrobił się całonocny kaszel i płacz. Ledwo żyję. Jeszcze mąż wziął dziś auto bo musi badania okresowe zrobić, a ja musze się tłuc komunikacją i jeszcze do pracy o znośnej porze dojechać..to se ponarzekałam Ja tez dzis 27tc matko kiedy to zleciało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.