Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-26, 11:27   #3481
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Gratuluję dobrych zapisów

Do mnie właśnie dotarły zakolanowki dla małej
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:35   #3482
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Kocie, masz ty przygody z ta mamitka, prawie jak ja z tesciowa

Manu, dalas sie skusic na slynne liski. Ja sie powstrzymalam, ale sa slodkie. Z moich obserwacji z zakupow na Ali mam jeden podstawowy wniosek: nie oplaca sie brac kilku rzeczy od 1 sprzedawcy. Paczki takie ida wieki. Wiecznie w nich czegos brakuje. Trzeba sie bujac ze sporami. Paczucha o wartosci $2 dotarla do mnie w 2 tygodnie, a na wieksza za prawie $20 nadal czekam...juz bedzie miesiac

Edytowane przez RosesAreRed
Czas edycji: 2016-04-26 o 11:44
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:36   #3483
201701091517
Konto usunięte

Konsternacja, super że już w domku

Gratulacje z wizyt i dobrych zapisów ktg

Cytat:
Napisane przez aciddisco Pokaż wiadomość
też to mam, tak jakby spał i nagle sie zerwał ze snu bo zaspał do roboty :P
Ooo! To właśnie to samo mój robi! Nagle przywali tak, że ja nie ogarniam co się dzieje ;D

Manufaktura, piękne podkolanki ;D

Te wasze dziewczynki to będą wszystkie jak księżniczki.. jak nie majtusie kolorowe, to skarpeteczki, czy inne sukienki
Będą same słodziaki A później wam mężowie będą robić awantury, jak jakiś młodziak będzie podrywał pannę, bo taka ładna i wystrojona ;D
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:38   #3484
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Hej

Nigdy w zyciu Was nie nadrobie

Wczoraj po 15:00 wypisali nas do domu. Dali dokumenty do urzedu i do przychodni. Opieka FANTASTYCZNA. Milion razy lepsza niz tam, gdzie rodzilam za pierwszym razem. Dostalismy jako prezent paczuszke pampersow ale sa za duze na Malutka

Wypozyczylam ze szpitala wage i laktator dojarke bo moj za slabo ciagnal.

TERAZ MIALAM ZAWAL- WLACZYL SIE ALARM Z CZUJNIKA RUCHU, ZE MALA NIE ODDYCHA....

Dobrze,ze maz wrocil. Spadam.

Aaah jak super masz! Nie nadrabiaj, my tu wciaz narzekamy gorzej niz nasze babcie. cieszcie sie soba!!

Siedze od rana analizujac skladniki kosmetykow, do czego co uzywac, staram sie tez mentalnie przygotowac na powrot miesiaczki!! Aaa, to bedzie tragedia nie mam nic do jedzenia a taka glodna jestem, zakupy dopiero wieczorem...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
No i sie spotkalysmy w podziemiach

U mnie ok. Przeplywy dobre. Mala wg usg urosla niewiele, jakies 80g, brzuszek nadal maly ale wszystko w granicy normy. Kolejna kontrola za tydzien. Wieczorem jeszcze raz jade na Zelazna, tym razem do przychodni. Ciekawe czy uda sie zalapac na cc w tym szpitalu.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Martunia, ma poczucie humoru ta twoja appka

Konsternacja, super ze u was super. Ja jestem pod mega wrazeniem opieki na izbie w Zosce, pelna profeska. Mam nadzieje, ze uda mi sie przywitac dzidke wlasnie w tym szpitalu. A co do pampkow, szpital jest na liscie promocyjnej pampersa wiec rozdaja

Martunia, tej z pierdzaca gwiazdeczka nie pralam, bo nie chce uszkodzić.

Roses, 80g przez tydzien? To chyba malo. A jak sttuacja wyglada z Twoim porodem? Bedzie sn czy cc? Czy cos moj zelek ciazowy pomieszal? :p
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:42   #3485
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie ok. Przeplywy dobre. Mala wg usg urosla niewiele, jakies 80g, brzuszek nadal maly ale wszystko w granicy normy. Kolejna kontrola za tydzien. Wieczorem jeszcze raz jade na Zelazna, tym razem do przychodni. Ciekawe czy uda sie zalapac na cc w tym szpitalu.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Konsternacja, super ze u was super. Ja jestem pod mega wrazeniem opieki na izbie w Zosce, pelna profeska. Mam nadzieje, ze uda mi sie przywitac dzidke wlasnie w tym szpitalu. A co do pampkow, szpital jest na liscie promocyjnej pampersa wiec rozdaja

No ma ma ale może ona mnie podglądać wtedy kiedy leżę z girami do góry
Muzyczka w tej zawieszce jest mega i ten krolik u mnie jakiś taki zbylejaczony jakby go piorun trzasnal
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1461667314065.jpg (88,6 KB, 17 załadowań)

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:42   #3486
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Aaah jak super masz! Nie nadrabiaj, my tu wciaz narzekamy gorzej niz nasze babcie. cieszcie sie soba!!

Siedze od rana analizujac skladniki kosmetykow, do czego co uzywac, staram sie tez mentalnie przygotowac na powrot miesiaczki!! Aaa, to bedzie tragedia nie mam nic do jedzenia a taka glodna jestem, zakupy dopiero wieczorem...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Roses, 80g przez tydzien? To chyba malo. A jak sttuacja wyglada z Twoim porodem? Bedzie sn czy cc? Czy cos moj zelek ciazowy pomieszal? :p
Będziesz do wieczora na gładzie? Dziecko Ci spadnie na wadze

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-04-26, 11:45   #3487
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Będziesz do wieczora na gładzie? Dziecko Ci spadnie na wadze

Bede wyjadac resztki z lodowki haha, mam duzo jajek i makaron.. Bieda w domu, bieda..

Wiecie co, od wczoraj nic a nic mnie nie boli. Czuje sie jak mlody bog! Tak tylko wspominam, mozecie zazdraszczac jak cos was tam boli,ciagnie, kluje :p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-26, 11:47   #3488
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Bede wyjadac resztki z lodowki haha, mam duzo jajek i makaron.. Bieda w domu, bieda..

Wiecie co, od wczoraj nic a nic mnie nie boli. Czuje sie jak mlody bog! Tak tylko wspominam, mozecie zazdraszczac jak cos was tam boli,ciagnie, kluje :p
Aaaa no to smacznego!
Ja mam problem z wstawaniem. Jak mam wstać to czuję że młodego wciskam między nogi i boli bardzo

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-04-26, 11:48   #3489
lourose
Wtajemniczenie

Wysiedzialam się pod ktg, teraz w kolejce do lekarza. Jak ma złość dzidek postanowił sobie zasnąć na czas pomiaru. Teraz bryka.

Konsternacja, cieszcie się sobą w domku w takim razie i powodzenia
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:50   #3490
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
No mało, dlatego jestem pod obserwacja. 35t4d a waga dzidki 2280g, podejrzenie hipotrofii, ale poki co mala jest w dolnych granicach normy.
U mnie ma byc cc, bo panna siedzi miednicowo i w kucki. Pozycja Alladyna Wlasnie dzis jade sie dowiedziec, czy uda sie umowic cc w tym szpitalu, czy musze szukac innego.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
No ma ma ale może ona mnie podglądać wtedy kiedy leżę z girami do góry
Muzyczka w tej zawieszce jest mega i ten krolik u mnie jakiś taki zbylejaczony jakby go piorun trzasnal
Rzeczywiscie wyglada jak po dobrym melanzu
Stary 2016-04-26, 11:51   #3491
lourose
Wtajemniczenie

Anne ja po takim dlugim czasie nawet tęsknię za okresem :p ciąża mi się dluuuzy a pierwszy okres dostałam tydzień po tym jak skończyłam kp.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-26, 11:55   #3492
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
No mało, dlatego jestem pod obserwacja. 35t4d a waga dzidki 2280g, podejrzenie hipotrofii, ale poki co mala jest w dolnych granicach normy.
U mnie ma byc cc, bo panna siedzi miednicowo i w kucki. Pozycja Alladyna Wlasnie dzis jade sie dowiedziec, czy uda sie umowic cc w tym szpitalu, czy musze szukac innego.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Rzeczywiscie wyglada jak po dobrym melanzu

To trzymamy kciuki, zeby cc bylo tam gdzie chcesz

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Anne ja po takim dlugim czasie nawet tęsknię za okresem :p ciąża mi się dluuuzy a pierwszy okres dostałam tydzień po tym jak skończyłam kp.

O niee. Ja ostatni okres mialam w czerwcu, wiec u wg terminu z OM powinnam juz dawno urodzic :p a byly tak bolesne, ze juz teraz czuje ten bol..
Stary 2016-04-26, 12:03   #3493
201701091517
Konto usunięte

Rose, musisz stanowczo więcej jeść co by dzidkę bardziej podtuczyć.. No i odpoczywać

Cytat:

Zazdraszczam

ja wczoraj cały dzień miałam skurcze, a dzisiaj mam taki ból Graży, że wymiękam..
niech no jeszcze dziś się zrobi kumulacja skurcze + Graża, to już w ogóle będę tylko stękadło takie..

Ann, też obejrzałam GOT wczoraj! ;D Aaaa! ;D

Cytat:
W sumie to mój okres to takie pitupitu było, więc też może przyjść ;D

Trochę posprzątałam, to teraz dokończę zabawki z filcu bo miałam sporą przerwę w robieniu
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:09   #3494
Rudziack
Raczkowanie

Ja też dzisiaj ponarzekam :P wszystko mnie boli, w nocy miałam jakieś skurcze, brzuch mnie ciągnie ledwo chodzę :/ alee obleciałam rossmana kupiłam fajne paletki cieni na promo i trochę pierdółek makijażowych co mi brakowało i złapałam krem z filtrem 50 dla małej na lato z baby dream, fajny bo nadaje się też do skóry atopowej i jest w psikadle więc na lato będzie jak znalazł
Rudziack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:13   #3495
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Kocie, masz ty przygody z ta mamitka, prawie jak ja z tesciowa

Manu, dalas sie skusic na slynne liski. Ja sie powstrzymalam, ale sa slodkie. Z moich obserwacji z zakupow na Ali mam jeden podstawowy wniosek: nie oplaca sie brac kilku rzeczy od 1 sprzedawcy. Paczki takie ida wieki. Wiecznie w nich czegos brakuje. Trzeba sie bujac ze sporami. Paczucha o wartosci $2 dotarla do mnie w 2 tygodnie, a na wieksza za prawie $20 nadal czekam...juz bedzie miesiac
Ajjj ja tez sie opieralam długo

Do tego zamówiłam jeszcze ocieplacze na girki do chusty, ale wzięłam kilka sztuk od jednego i jest dokładnie tak jak mówisz czekam wieki
Stary 2016-04-26, 12:19   #3496
_itakinie_
Zakorzenienie

Ja mam zamówione tła foto i masę innych pierdół i też to jakoś nie chce dotrzeć ;/ Już tracę nadzieję, czekanie się dłuuuży

Mąż pojechał do pracy, a ja zaległam na kanapie z kawą. Jak odsapnę to zabieram się za robienie kolejnej pufki do pokoju dla młodego. Trzeba sobie jakoś czas zająć.

No i ogólnie padłam - mąż na wyjściu poprosił o przygotowanie ubrań w których pojedzie ze mną rodzić. Bo on przecież nie będzie miał wtedy głowy co na siebie założyć i lepiej, żeby już czekało to na niego gotowe. Coś się chyba chłop mi stresuje ale jest to urocze
Stary 2016-04-26, 12:21   #3497
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
A jeszcze mam takie pytanie co do odwiedzin - będziecie chciały żeby w szpitalu odwiedzał was ktoś poza mężem? Bo ja wyraźnie zaznaczyłam wszystkim, że nie ma takiej potrzeby i że nikt poza mężem nie będzie nam tam potrzebny a dodatkowi goście to tylko zamieszanie dla nas i dla pozostałych kobiet leżących w sali.
Na początku zakładałam tylko męża, natomiast niestety ma dość ciężko w pracy i może być różnie ze zdążeniem na wizyty. Zakładam więc, ze jeśli będzie potrzeba, to najwyżej będę dzwonić do mamy i ją poproszę, aby podjechała.
Dużym rodzinnym spędom na oddziale mówię stanowcze nie, zwłaszcza, że jeśli wszystko jest w porządku to po 3-5 dni się wychodzi. To nie jest jakoś specjalnie długo, aby nie móc wytrzymać.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:29   #3498
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez Rudziack Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj ponarzekam :P wszystko mnie boli, w nocy miałam jakieś skurcze, brzuch mnie ciągnie ledwo chodzę :/ alee obleciałam rossmana kupiłam fajne paletki cieni na promo i trochę pierdółek makijażowych co mi brakowało i złapałam krem z filtrem 50 dla małej na lato z baby dream, fajny bo nadaje się też do skóry atopowej i jest w psikadle więc na lato będzie jak znalazł
Kupilam raz krem z filtrem BD i nigdy wiecej (ale byl w tubce, nie psikadle). Nieprzyjemnie pachnial i kleil sie na skorze. W zeszlym roku mialam Garniera i byl super.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:31   #3499
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Ja mam zamówione tła foto i masę innych pierdół i też to jakoś nie chce dotrzeć ;/ Już tracę nadzieję, czekanie się dłuuuży

Mąż pojechał do pracy, a ja zaległam na kanapie z kawą. Jak odsapnę to zabieram się za robienie kolejnej pufki do pokoju dla młodego. Trzeba sobie jakoś czas zająć.

No i ogólnie padłam - mąż na wyjściu poprosił o przygotowanie ubrań w których pojedzie ze mną rodzić. Bo on przecież nie będzie miał wtedy głowy co na siebie założyć i lepiej, żeby już czekało to na niego gotowe. Coś się chyba chłop mi stresuje ale jest to urocze
Tez właśnie oglądam tła bardzo fajne są. Jaki rozmair wzielas? Wzorzyste czy gładkie?
Stary 2016-04-26, 12:31   #3500
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

Roses skoro przeplywy dobre to trzeba lezec lezec i odpoczywac, mozemy Ci w ramach wyjatku tego kelnera podrzucic do domu bedzie Ci donosil jedzonko do lozka tymczasowo jest wolny bo mamy jakis zastoj

Chyba ze Fab poszla pod noz bocos dlugo milczy ??? Fab tu wizaz jestes juz po magicznym cyrklu?

Cytat:
Wysiedzialam się pod ktg, teraz w kolejce do lekarza. Jak ma złość dzidek postanowił sobie zasnąć na czas pomiaru. Teraz bryka.

Konsternacja, cieszcie się sobą w domku w takim razie i powodzenia
Uparciuchy te wasze dzieciaczki ale w sumie moja wyprawialaby to samo jakby przyszlo co do czego
Cytat:

Powrot miesiaczki mowisz - hmm ja na ostatniej wizycie musze dopytac doktorka co ze mna bedzie w tych kwestiach. Pokico jak bedziemy karmic raczej okresu nie bedzie
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:38   #3501
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Tez właśnie oglądam tła bardzo fajne są. Jaki rozmair wzielas? Wzorzyste czy gładkie?
Wzięłam na próbę te najmniejsze i najtańsze - myślę, że na początek dadzą radę, najwyżej będę kreatywnie fotoszopować.

Takie wzięłam - mam nadzieję, że linki się odpalą
1) Takie
2) Takie
3) Takie - to ciemne
4) Takie

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość

Powrot miesiaczki mowisz - hmm ja na ostatniej wizycie musze dopytac doktorka co ze mna bedzie w tych kwestiach. Pokico jak bedziemy karmic raczej okresu nie bedzie
No z tym karmieniem to niekoniecznie tak jest.
Stary 2016-04-26, 12:40   #3502
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wzięłam na próbę te najmniejsze i najtańsze - myślę, że na początek dadzą radę, najwyżej będę kreatywnie fotoszopować.

1) Takie
2) Takie
3) Takie - to ciemne
4) Takie

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Boskie! Najgorzej ze dostałam dziś wypłatę chyba to wykorzystam
Stary 2016-04-26, 12:43   #3503
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Boskie! Najgorzej ze dostałam dziś wypłatę chyba to wykorzystam
Poczekaj chwilę jak przyjdą do mnie - powiem Ci czy są coś warte. Bo różne opinie słyszałam. ALe jak sprawdzałam u nas na alle, to podobne wymiary były w cenie 60zł za sztukę + przesyłka.. więc chyba grube przegięcie.

No i czekam jeszcze na coś takiego z allegro - jutro powinno być u mnie :

DYFUZOR SOFTBOX CANON 600EX 430EX 580EX PD-5 W-wa (5041268007)
Żarówka LAMPA światła stałego 65W=325W 5500K W-wa (5171518251)
S10 ZESTAW OŚWIETLENIOWY 2x ŻARÓWKA 85W Statywy (5311713485)
ZESTAW DO ZAWIESZANIA TŁA +TŁO FOTO BIAŁE 5x1,6m (5668851951)
Pilot Pentax K-5 K-7 K-m K-x K-r 645D K-50 K-500 (5689507820)
BLENDA FOTOGRAFICZNA 5w1 OKRĄGŁA 60CM + ETUI W-wa (5697606446)
L7 ZESTAW ŚWIATŁO STAŁE STATYW 230cm 65W=325W (5955944091)
Stary 2016-04-26, 12:47   #3504
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Wlasnie gotuje zupke. Krem z pieczarek i pora. Om nom nom. Bede go zjadl. Wracam do garow, bo nie umiem was czytac w tych aromatach
Stary 2016-04-26, 12:48   #3505
_itakinie_
Zakorzenienie

U nas dzisiaj sadzone było i ziemniaczki z koperkiem. Omomommm!
Stary 2016-04-26, 12:53   #3506
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

1) Takie
2) Takie
3) Takie - to ciemne
4) Takie

Przynajmniej u mnie w rodzince tak kazda miala i lekarz tez mi mowi ze karmie gora pol roku zeby pozniej wrocil okres wiec cos moze w tym jest
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 13:00   #3507
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Wasze tesciowe tez lubia zwiedzac katy?
Moja tylko w kuchennych szafkach przekładała różne rzeczy, ale to w sumie już dawno było i obecnie jak czegoś potrzebuje a nie wie, gdzie jest to pyta gdzie może szukać, albo np. gdzie ma coś odłożyć.
Nawet w sumie jak coś czasem do lodówki w trakcie odwiedzin chowa, to potem tłumaczy, co gdzie włożyła
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 13:07   #3508
pluszowy_kot
Zakorzenienie

W kwestii teściowych i kątów to moja nie zwiedza, bo nas nie odwiedza W sumie moi rodzice to samo - zdecydowanie wolą, jak my wpadamy do nich. W sumie jestem ciekawa jak będzie przy dziecku, ale też obstawiam, że my będziemy jeździć żeby kociaka razem z psem wypuszczać w ogrodzie
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 13:09   #3509
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
W kwestii teściowych i kątów to moja nie zwiedza, bo nas nie odwiedza W sumie moi rodzice to samo - zdecydowanie wolą, jak my wpadamy do nich. W sumie jestem ciekawa jak będzie przy dziecku, ale też obstawiam, że my będziemy jeździć żeby kociaka razem z psem wypuszczać w ogrodzie
U mnie tak samo. Chociaż powiem szczerze ze czasem byłoby miło żeby ktoś nas odwiedzil.
Stary 2016-04-26, 13:19   #3510
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Mia, dzieki za kelnera, zostawie go jednak na potem Kelner do obslugi orki jakos mnie nie kreci. Co innego 5min po porodzie, jak juz bede miala talie osy, jedwabny szlafrok i czerwone szpilki

Zjadlam zupke i jestem w raju <3

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
U nas dzisiaj sadzone było i ziemniaczki z koperkiem. Omomommm!
O! To juz wiem co zjem jutro

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
To sie ciesz! Masz swiety spokoj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości