|
|
#3481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Cytat:
![]() tylko obwód trzeba brać ciut mniejszy, ja mam 75 pod biustem, wzięłam 70 i jest ok. Miska wg pomiarów też ok ![]() Cytat:
Zaraz zobaczę co pisze hafija i dopiszę co ja jeszcze ponad to robiłam
|
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopisałam, ale niestety bez Twojego imienia wieku i TP bo nie było Cię wczeeśniej na pierwszej stronie. |
|
|
|
|
#3484 |
|
Wtajemniczenie
|
32- dziękuję za zdjęcia
Ładny ten stanik. Czarnego nie mam, więc zamówiłam i czekam na przesyłkę. Wzięłam jeszcze jeden od tego sprzedawcy tyle, że jasny kolor. Coś mi się wydaje, że jeszcze będę karmić i karmić skoro tyle inwestuję |
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz latem chodze w normalnych stanikach
zsuwam ramiaczko i odchylam miseczke. Do kp niby mam dobrane, ale czuje ze nie sa tak dopasowane i tak nie podtrzymuja jak zwykłe.W ogole odkrylam w szufladzie super stanik do biegania strapless panache special ocassions zapomnialam o nim bo to stanik do sukienek z odkryta górą, wiec lezal gdzies na tyłach. Trzyma na mur beton strapless, kto by pomyslal ![]() Dodzwonilam sie do firmy w zwiazku z nasza hustawka i prawdopodobnie firma kurierska ja zgubiła
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie siedzę z cyckiem na wierzchu na ławce przy stadionie.
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polly, niezla jesteś ja jeszcze się nie odważyłam karmić na mieście, ale może może... kto wie? ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- ja też mam nastrój zepsuty, bo upatrzyłam sobie chustę na stronce lf i czekałam tylko aż mi doradczyni zamówi ze zniżką, ona sprawdza, cce zamówić, a tu ktoś wykupił nosz kur... a tak już się nie mogę doczekać tej kółkowej ![]() Jedno dobre, że dzisiaj rano byliśmy z Jurkiem na morfologii i tak go pani zagadała, że zamiast płakać to się do niej uśmiechał cały czas, nawet nie poczuł, że mu upuszcza krew! Cudna kobieta
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
32, Nina się domagała cyca, a byłyśmy w połowie drogi do domu.
A obok stadionu gimnazjum i liceum, akurat dzieciaki wracały, bo miały wf na stadionie. Ogólnie ludzie nie zwracali na mnie uwagi, oprócz dwóch bab z wózkami.
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki.
Stasiek coś mi się zepsuł. Jakiś dziwnie marudny. Emma to domek o powierzchni jak nasz. Choć mi brakuje jeszcze paru metrów na garderobę i spiżarnie i pom gosp. Ale ogólnie ok. Za 2 tyg to już całkiem blisko! Ale fajnie. |
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie jakby Jurek plakal gdzies kawalek od domu to tez bym nakarmila Są takie fajne kominy do karmienia. Przekladasz sobie jak szarfę przez ramię, wsuwasz dziecko i nic nie widać a do tego piersi nie przewieje na dworze
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
32, o nie wiedziałam, że są takie kominy.
muszę się im bliżej przyjrzeć. w samochodzie też karmiłam. mam już 2l zamrożonego mleka powoli mi się kończy miejsce w zamrażarce.
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja mam pół litra i już mi się wydawało, że sporo.... hehe ![]() co do kominów to zerknij na amabell.pl kupiłam taki kiedyś przyjaciółce jak urodziła, od tamtej pory go nosi, mimo, że nie karmi publicznie za często
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnie dwa dni taki urodzaj mleka. Odciągnęłam jednorazowo 170 i 160 ml.
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
no to ekstra
ja odciągam po stówce, żeby nie przesadzić z pobudzaniem. W ogóle to chyba będę robić tak jak dark, ściągać w nocy i podawać następnym wieczorem, bo coś Jurek nie chce spać dłużej niż do 3 od 20 to niby 7 godzin, ale i tak mi mało
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Igor spi od 20 do 6 rano. Czasem o 3 sie obudzi zje, przewine go i spi do 8 :p
|
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Mały mi dziś ciągle na cycku wisi Ogólnie jestem jakaś zdechla :-( Nie wiem czy to kwestia przemeczenia czy cos mnie bierze :-( Psychika tez z lekka siadla bo nie mogę znieść widoku w lustrze i zmęczenie robi swoje Mały marudny dzisiaj M też co chwilę coś ode mnie chce Ehh Obejrzalam sobie te chusty do kp B fajne Mam podobne bo lubie szale i chusty wiec cos zaimprowizuje Fajnie ze wracają do nas mamy i ujawniaja sie nowe Miłego dnia dziewczyny
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nina ostatnie dwa dni spała od 21 do 6:30 wcześniej budziła się 4-5, jadła i spała do 8-9
|
|
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
moonunit moja mała też dzis ma cyckowy dzien i cały czas wisi... Oby to tylko zmeczenie a nie jakies przeziebienie. Juz tydzien walcze z glutami w nosie i gardle a ten antybiotyk to mi chyba i tak nic nie daje...
Polly Ty to masz urodzaj mleczny ![]() W miejscu publicznym to karmiłam tylko dwa razy w przychodni i raz w samochodzie
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że temat odciągania na tapecie
![]() Nie chciałam smęcić znowu o sobie, ale bardzo zniechęciłam się do odciągania. Nie widzę w tym sensu, bo niewiele potrafię ściągnąć, a później trzeba wyparzać laktator i pojemnik na mleko. Co prawda mam zamrożone około 600 ml, ale to z samego początku, jak miałam zapał. Na wyjazd udało mi się w nocy uciągnąć 70 ml po uwzględnieniu Waszych rad- kręcić laktatorem, pochylić się itp. Powinnam mieć jakieś zapasy mleka, ale trudno jest mi się zmusić. Najgorsze jest to, że jak myślałam, że mam uregulowaną już laktację to w nocy 2 razy mnie zalało i czułam dopiero po obudzeniu. |
|
|
|
#3503 |
|
Rozeznanie
|
milenujdka- u mnie też z odciąganiem lipa.. muszę mieć cyc jak kamień żeby 100ml uciągnąć. Także u mnie jak wychodzę mała dostaje mm.
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My juz zaliczyliśmy kilka karmień w publice - ja to bardzo lubię, bo doceniam wtedy ułatwienie jakim jest gotowy pokarm w piersi. Raz karmilismy w gabinecie u pediatry, do czego nasz lekarz zachęcała, ale mały tak sie przestraszył pobudki, że tylko tak się uspokoił. W sobotę mieliśmy fantastyczny dzień - byliśmy 6 godzin na pikniku rodzinnym zorganizowanym przez firmę. Taki trochę dzień dziecka. Maluch nasz zasnął, a my sie objedliśmy jak głodujące dzieci, ale super sprawa gotowe jedzonko+ słodycze. Wysiedziałam sie na trawie i spotkałam ze znajomymi z pracy no i pochwaliłam juniorem. W ogóle zauważyłam, że po ok. półtora miesiąca, kiedy maluch mnie mocno angażował, ja byłam sama w domu w ciągu dnia i kombinowałam co w ogóle matka karmiąca może jeść i jak zdążyć z przygotowaniem czegokolwiek - że po dzis dzień został mi taki wilczy apetyt, że rzucam się na jedzenie i wtryniam wszystko w 5 sekund musze chyba wyluzować, bo głodna już nei chodzę ![]() No i zamówiliśmy wizytę fizjoterapeuty domową. Pokaże nam ćwiczenia na obnizone napięcie mięsniowe. Cieszę się, że może pokaże nam fajne sposoby na noszenia maluszka i masaż, jak się do tego zabrać. Będę miała co robić, bo pomysłów na zabawy nowych brak :P
2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. Edytowane przez dezire Czas edycji: 2016-06-06 o 14:05 |
|
|
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina Milenjudka Tez miałam kłopoty z odciaganiem Wręcz byłam przez to o krok od zapalenia bo miałam już uregulowana laktacje i musiałam kilka razy karmić z jednej piersi a z drugiej odciagalam i pomimo różnych ustawień nie sciagal wszystkiego :-( Także wróciłam do mm Mały dostaje butle raz dziennie i przynajmniej coraz lepiej z niej je i będę spokojna ze jak wyjdę to nie będzie głodny
Karolina zdrowia ![]() Milenjudka a na basenie już byłaś z małą? Dezire fajny dzień miałaś no i super ze poznacie nowe ćwiczeniaTo chyba jednak przemeczenie bo zdrzemnelam się i już mi trochę lepiej Zauważyłam ze mało pije wody i ogólnie mało płynów Opuchnieta jeszcze na dodatek jestem Obraczke założe ale po chwili ciśnie i mam problem ze zdjęciem A na wadze niby tylko 2,5 kg do wagi sprzed ciąży :-( Także od dzisiaj się pilnuje i pije dużo wody a później postaram się zmobilizować i chociaż 10-15 min na orbitreka wejść Powinnam dziś odkurzyc podłogi ale mi się nie chce i zrobię to jutro rano Dziś wieczorem sobie wyprasuje dzisiejsze pranie
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-06-06 o 15:01 |
|
|
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
Moonunit-mi kp idzie, tylko faktycznie nie potrafię obsługiwać laktatora. Jak wiem, że chcę gdzieś wyjść to muszę z dwie noce poświęcić się i odciągnąć, żeby była bezpieczna ilość mleka w domu tj.ok.100ml, bo wychodzę kiedy malutka jest po karmieniu.
Dzisiaj idziemy do pediatry zapytać czy nie ma przeciwwskazań, żeby ją osłuchał i jak będzie ok to idziemy w sobotę. W soboty nam pasuje, bo mąż ma wolne i będzie z nią do wody wskakiwać. Już nie mogę się doczekać, jak ich zobaczę. Żałuję tylko, że zajęć na basenie nie ma w okresie wakacyjnym, ale co tam ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Aha, ja też zauważyłam, że jak są upały to jestem opuchnięta. Widać to po obrączce i pierścionku. Ja odpuszczam sobie ćwiczenia, bo nadal plamienie się utrzymuje i wiem, że to niej @. Chyba taki urok cc, no nie wiem. |
|
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też kp idzie dobrze Już nic mnie nie boli Tylko czasem jak mały mocniej zaciagnie ;-) ale to juz się rzadko zdarza
Dzis pierwszy raz będę ćwiczyć Jeśli się pojawi plamienie to tez odpuszcze i zacznę jeszcze raz w lipcu A może faktycznie to kwestia upału ta moja opuchlizna? Na moim poddaszu strasznie duszno ostatnio :-(
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
Moonunit-ja u siebie zauważyłam, że jak jest gorąco to palce u rąk mi puchną i stopy mam nabrzmiałe, więc myślę, że u Ciebie temperatura otoczenia też może mieć wpływ. Bo waga swoją drogą
niestety u mnie żołądek po ciąży jest większy. Najbardziej lubię słodycze i ciasta. Najgorsze jest to, że jak w domu całe słodkie zjadłam(walczyłam z wrogiem) to od teściów o moich rodziców dostaliśmy ciasta i 4 duże milki. Będzie trzeba to zjeść ha haNajgorsze jest to, że przed ciążą słodycze dla mnie nie istniały. Teraz to już jest to nałóg, bo w sklepie to zawsze pójdę po jakiś batonik. |
|
|
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
Milenjudka Też mam chyba większy żołądek po ciąży ;-) a słodycze to zawsze była moja słabość Teraz jeszcze w lodówce pyszny tort i ciasto z urodzin M Ale obiad mialam ryż z warzywami ;-)
Muszę coś ze sobą zrobić bo się zle czuje sama ze sobą mimo ze i tak wyglądam lepiej niż żona kuzyna tz Ona jest ponad rok po ciąży a niewiele schudla a mi już niewiele brakuje do powrotu wagi A i dziewczyna jest 10 lat młodsza ode mnie więc powinno jej to pójść raz dwa ;-) Przynajmniej mi w jej wieku szlo lepiej odchudzanie Wiem brzydko pocieszac się w ten sposób ;-)
|
#3510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak jak ty miałam 2,5 tygodnia,tylko,że bez antybiotyku-lekarz stwierdził,że nie trzeba, a tym bardziej jak kp. na ból gardła tantum verde i tyle... a karmić mi przyszło niedawno pod PKiN bo Lilka tak wyła... mimo,że do mamy miałam 5 min drogi na starym mieście w Toruniu też nam się zdarzyło (w taki upał pić i dziecku się chce), u lekarza, w aucie, po drodze w macu... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

strapless panache special ocassions

nr nadania i list przewozowy jest, a w systemie nie ma. Czary mary
A obok stadionu gimnazjum i liceum, akurat dzieciaki wracały, bo miały wf na stadionie. Ogólnie ludzie nie zwracali na mnie uwagi, oprócz dwóch bab z wózkami.

Pewnie jakby Jurek plakal gdzies kawalek od domu to tez bym nakarmila