Mamy styczniowe 2017 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-29, 12:23   #3481
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
A jak wrażenia po? Byłaś z TŻ? Masz jakieś przypuszczenia co do płci?
Bylam z TŻ. Wrazenia magiczne, nie moglam spokojnie oddychac i brzuch mi latal, az pani mnie upominala, zebym uspokoila brzuch, ale jak takie emocje, to co poradzic ^^ TŻ szczesliwy, ja podekscytowana i szczesliwa. Nie mamy zadnych przypuszczen, ja chciałabym dziewczynkę, TŻ chłopczyka ^^

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-29, 12:49   #3482
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Juz po skanie. Byl pierwszy, pozniej pilam kawe mocno slodka i zjadlam mega slodka babeczke i wróciłam na skan. Niestety nic to nie pomoglo, bo dzidziul niegrzeczny. Noga na noge zalozona, spal, nie chcial buzki pokazac, przekrecic tez sie nie chcial ^^ no lobuz!

Super

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Cześć. Nadrobię Was później - jesteśmy w rozjazdach, a młody ma napady zębowe...

Piszecie o diecie dla mam karmiących. Te listy najlepiej wyrzućcie. Serio. Ważna jest dobrze zbilansowana dieta, ale to nie jest tak, że tylko kurczak na parze bez przypraw. Ja się do tych nie stosowałam podczas kp, młody nie ma żadnych alergii. Jedyne co to rezygnacja z alkoholi.
Poczytajcie: http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-m...lamy-mity.html
Dieta eliminacyjna ma sens, jeśli dziecko ma objawy alergii.
W ciąży jadłam wszystko oprócz surowego mięsa typu tatar. Ale zdarzają się grzeszki typu wędlina dojrzewająca. Sery pleśniowe jem - w Pl są dostępne w większości wyprodukowane z mleka pasteryzowanego.
Sushi jadłam 2-3 razy, świeże i sprawdzone źródło. Teraz nie jem, bo mnie odrzuca.
Też właśnie słyszałam że przy kp ma się jeść wszystko i obserwować swoje dziecko, oprócz tego co wymieniłaś, ja chyba się do tego będę stosować oczywiście z umiarem i powoli ale na pewno nie odmówię sobie małego schabowego jak teraz mnie odrzuca mam nadzieję że moje dziecko będzie w miarę tolerować.
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 13:07   #3483
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Rozumiem... Na weselu sobie odbijesz

Kupiliśmy wczoraj z mężem pierwszą rzecz dla naszego dziecka, bo na razie jesteśmy dość ostrożni w tworzeniu wyprawki. Mamy rękawiczki na zimę dla Pyzy
Hihih, słodkie muszą być te mini rękawiczki!
My mamy 2 czapeczki, 4 pary skarpetek, 2 body i 2 komplety bluzeczka i spodenki. Kupujemy coś po każdej wizycie. Najchętniej już bym kompletowała, ale wszystko co widzę jest albo niebieskie albo różowe.

Cytat:
Juz po skanie. Byl pierwszy, pozniej pilam kawe mocno slodka i zjadlam mega slodka babeczke i wróciłam na skan. Niestety nic to nie pomoglo, bo dzidziul niegrzeczny. Noga na noge zalozona, spal, nie chcial buzki pokazac, przekrecic tez sie nie chcial ^^ no lobuz!

Ekstra!
Nie martw się, mój Bąbel też ostatnio nie współpracował, wywalił dupkę do góry i prawie wcale nie chciał się ruszać.

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Też właśnie słyszałam że przy kp ma się jeść wszystko i obserwować swoje dziecko, oprócz tego co wymieniłaś, ja chyba się do tego będę stosować oczywiście z umiarem i powoli ale na pewno nie odmówię sobie małego schabowego jak teraz mnie odrzuca mam nadzieję że moje dziecko będzie w miarę tolerować.
Też raczej tak będę robić, oczywiście pod warunkiem, że pozbędę się cukrzycy. Matko, właśnie sobie uświadomiłam, że ona może mi już zostać!
Nie chcę by całe moje życie już zawsze kręciło się wokół jedzenia.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 13:11   #3484
furjatka
Zadomowienie

Planujecie jakąś ciążową sesję?
Stary 2016-07-29, 13:20   #3485
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość

Też raczej tak będę robić, oczywiście pod warunkiem, że pozbędę się cukrzycy. Matko, właśnie sobie uświadomiłam, że ona może mi już zostać!
Nie chcę by całe moje życie już zawsze kręciło się wokół jedzenia.
Nie koniecznie, jak byłam w szpitalu to ta dziewczyna co leżała koło mnie w ciąży miała cukrzyce a po już miała dobre wyniki, więc jest nadzieja dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad tym jeszcze
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 13:29   #3486
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście! Już nawet wstępnie się umówiłam z fotografką na październik. Będziemy robić u mojej koleżanki https://www.facebook.com/LidiaKosciu...ografia/photos
Jakbyście przejrzały galerię, to i my tam jesteśmy.

Cytat:
Nie koniecznie, jak byłam w szpitalu to ta dziewczyna co leżała koło mnie w ciąży miała cukrzyce a po już miała dobre wyniki, więc jest nadzieja dla Ciebie

Zastanawiam się nad tym jeszcze
Oczywiście, że jest dla mnie szansa, ale może mi to zostać.

Idę robić obiad, ech.

Stary 2016-07-29, 13:42   #3487
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście! Już nawet wstępnie się umówiłam z fotografką na październik. Będziemy robić u mojej koleżanki https://www.facebook.com/LidiaKosciu...ografia/photos
Jakbyście przejrzały galerię, to i my tam jesteśmy.

Oczywiście, że jest dla mnie szansa, ale może mi to zostać.

Idę robić obiad, ech.
Ty z takim zarąbistym tatuażem?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 14:01   #3488
hope2016
Raczkowanie

Cytat:
Taaak myślę że tak w listopadzie. Uważam że to piękna pamiątka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 14:02   #3489
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć. Nadrobię Was później - jesteśmy w rozjazdach, a młody ma napady zębowe...

Piszecie o diecie dla mam karmiących. Te listy najlepiej wyrzućcie. Serio. Ważna jest dobrze zbilansowana dieta, ale to nie jest tak, że tylko kurczak na parze bez przypraw. Ja się do tych nie stosowałam podczas kp, młody nie ma żadnych alergii. Jedyne co to rezygnacja z alkoholi.
W ciąży jadłam wszystko oprócz surowego mięsa typu tatar. Ale zdarzają się grzeszki typu wędlina dojrzewająca. Sery pleśniowe jem - w Pl są dostępne w większości wyprodukowane z mleka pasteryzowanego.
Sushi jadłam 2-3 razy, świeże i sprawdzone źródło. Teraz nie jem, bo mnie odrzuca.
Amen!!

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 14:07   #3490
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Ty z takim zarąbistym tatuażem?
Ty szpiegu!

Stary 2016-07-29, 14:17   #3491
furjatka
Zadomowienie

o ja wstręciuszka przepraszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 14:27   #3492
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Witam się w 19 tc. Niestety u nas w domu nieciekawie. To jest TEN dzień = dzień marudnego dziecka :/ Na szczęście sprzedałam go do babci na działkę. Liczę, że się wyszaleje w piaskownicy i wróci moj aniołek A ja lecę ogarniać chałupę

Cytat:
Bylam z TŻ. Wrazenia magiczne, nie moglam spokojnie oddychac i brzuch mi latal, az pani mnie upominala, zebym uspokoila brzuch, ale jak takie emocje, to co poradzic ^^ TŻ szczesliwy, ja podekscytowana i szczesliwa. Nie mamy zadnych przypuszczen, ja chciałabym dziewczynkę, TŻ chłopczyka ^^

To są mega emocje Ja ostatnio się śmiałam jak taka głupia. Emocje ogromne

Cytat:
Super

Ja też nie praktykowałam specjalnej diety i jadłam wszystko. Z tym, że mój mały tolerował wszystko i nie miał żadnych objawów uczulenia. Chociaż umiar nie zaszkodzi... przy gubieniu pociążowych kilogramów

Cytat:
Nie. Chyba nie czuję się aż tak atrakcyjnie w ciąży
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 14:28   #3493
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, że byliście razem To kiedy następna wizyta?

Cytat:
Ja bym bardzo chciała, ale wiele zależy od naszych finansów
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 14:31   #3494
muffi24
Zadomowienie

A ja chodzę na sushi jedynie biorę warzywne i z pieczoną rybą, w tempurze. Nie jest to może to samo, ale mi starcza (bo musi)

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 14:52   #3495
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Agnes, a gdzie w UK mieszkasz? Ja spędziłam 3 lata w Manchesterze i zaliczyłam tam białe święta i upały latem, ale poza tym wiecznie padało.
Teraz w Polsce nie ma już śniegu na święta, a i pory roku trochę zaczęły się zacierać.
Tęsknię za Primarkiem, ostatnio nawet mi się snily zakupy w nim.

Czyli prawie nic nie można. No świetnie! W ciąży nic nie można, przy karmieniu to samo... A miało być tak pięknie.

NiEBiE mieszkam w Ladku, troche ponad 2 lata i juz sie nie moge doczekac az opuszcze ten kraj. Wczesniej mieszkalam we Francji i bylo pogodowo duzo lepiej.

obca7 dzieki wielkie, ale moze juz lepiej bylo, ze zylam w tej slodkiej niewiedzy

Cytat:

I tego sie bede poki co trzymac

donka_bez_ogonka gratulacje! uwielbiam te wszystkie zdjecia z usg

Dziewczyny, ale sie wkurzylam - pojechalam na zakupy do Primarka, na stronie bylo napisane, ze w dwoch duzych sklepach w centrum jest dzial maternity, a tu sie okazalo, ze wycofali te linie juz rok temu
na pocieszenie zjadlam cheesburgera w macu, no taka mnie straszna naszla ochota, a teraz mam wyrzuty sumienia
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 15:23   #3496
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ile Wasze dzidziule mialy cm w 14tc? Kolezanka widzac moje skany napisala, ze duze dziecko, a na jednym zdjeciu jest 10,7cm, a na drugim 12,9cm. Ale tak naprawde to nie wiem ktory pomiar jest wlasciwy:p

Stary 2016-07-29, 15:23   #3497
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
o ja wstręciuszka przepraszam
Nic nie szkodzi, sama sprowokowałam.

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
NiEBiE mieszkam w Ladku, troche ponad 2 lata i juz sie nie moge doczekac az opuszcze ten kraj. Wczesniej mieszkalam we Francji i bylo pogodowo duzo lepiej.

Dziewczyny, ale sie wkurzylam - pojechalam na zakupy do Primarka, na stronie bylo napisane, ze w dwoch duzych sklepach w centrum jest dzial maternity, a tu sie okazalo, ze wycofali te linie juz rok temu
na pocieszenie zjadlam cheesburgera w macu, no taka mnie straszna naszla ochota, a teraz mam wyrzuty sumienia
A wracacie do Polski już na stałe? Skąd taka decyzja, czy to że względu na Dzieciaczka?
Serio Primark już w ogóle nie ma linii maternity? To szkoda, ale inne sieciówki na pewno mają, np.New look.
Wyrzuty sumienia? Po co to komu! Jak jesteś zdrowa, to sobie raz na jakiś czas nie odmawiaj.

Stary 2016-07-29, 15:30   #3498
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

hej, ja się melduję z domu. Wykończona jestem po tych pełnych niepewności dniach w szpitalu. Gorączka nie reagowała na żadne leki. Dopieropo dwóch dawkach pyraliginy spadła, po syropach z ibupromem ani drgnęła.
Po dwóch dniach się wyjaśniło- zatrucie salmonellą. Od razu przebadałam siebie, ale ja nie mam.
Dzisiaj pierwszy dzień w domu i mam dość. Nie wiem co temu mojemu dziecku się stało ale dosłownie się na mnie wyżywa. Od rana piorę i czyszczę rzeczy ze szpitala chusteczkami antybakteryjnym w między czasie gotuję lekkostrawne jedzenie i już nie mam siły. A Ala od rana obwinia mnie o całe zło świata. Już jej kazałam iść do siebie skoro nie potrafi się zachować. Ledwo żyję..
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 15:57   #3499
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
hej, ja się melduję z domu. Wykończona jestem po tych pełnych niepewności dniach w szpitalu. Gorączka nie reagowała na żadne leki. Dopieropo dwóch dawkach pyraliginy spadła, po syropach z ibupromem ani drgnęła.
Po dwóch dniach się wyjaśniło- zatrucie salmonellą. Od razu przebadałam siebie, ale ja nie mam.
Dzisiaj pierwszy dzień w domu i mam dość. Nie wiem co temu mojemu dziecku się stało ale dosłownie się na mnie wyżywa. Od rana piorę i czyszczę rzeczy ze szpitala chusteczkami antybakteryjnym w między czasie gotuję lekkostrawne jedzenie i już nie mam siły. A Ala od rana obwinia mnie o całe zło świata. Już jej kazałam iść do siebie skoro nie potrafi się zachować. Ledwo żyję..
ooo.... To nasze dzieciaki mogłyby sobie przybić piątkę U nas wszystko dzisiaj na nie
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 16:22   #3500
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Nic nie szkodzi, sama sprowokowałam.

A wracacie do Polski już na stałe? Skąd taka decyzja, czy to że względu na Dzieciaczka?
Serio Primark już w ogóle nie ma linii maternity? To szkoda, ale inne sieciówki na pewno mają, np.New look.
Wyrzuty sumienia? Po co to komu! Jak jesteś zdrowa, to sobie raz na jakiś czas nie odmawiaj.

Wracamy na stale. Tesknie juz za rodzina, jestem bardzo blisko z mama i bardzo mi jej brakuje. Rodzice juz nie mlodnieja i mysle, ze ciezko by mi bylo za jakes 10-15 lat mieszkac daleko. Poza tym fajnie jak nasz maluch bedzie dorastal wsrod rodziny, no i mi na pewno bedzie latwiej miec dwie babcie na emeryturze pod reka
Fajnie bylo pomieszkac kilka lat za granica, pozwiedzac i poznc fajnych ludzi. Mieszkalismy w sumie w 3 krajach, bo moj Tz byl przenoszony przez firme, ale pora juz wracac do siebie

A Primark ponoc juz wycofal linie maternity zupelnie. Jestem mocno zawiedziona, ale wlasnie na pocieszenie zrobilam zakupy w H&M online

Edytowane przez Agnes_K
Czas edycji: 2016-07-29 o 16:23
Stary 2016-07-29, 16:34   #3501
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ile Wasze dzidziule mialy cm w 14tc? Kolezanka widzac moje skany napisala, ze duze dziecko, a na jednym zdjeciu jest 10,7cm, a na drugim 12,9cm. Ale tak naprawde to nie wiem ktory pomiar jest wlasciwy:p

A dobrze patrzysz? Wymiar dzieciątka jest pod CRL=...cm
Ja w 13t3d miałam 8,84 cm, co kalkulator wyliczył, że odpowiada 14t5d, czyli mój Bąbel jest większy o ponad tydzień.

Cytat:
Wracamy na stale. Tesknie juz za rodzina, jestem bardzo blisko z mama i bardzo mi jej brakuje. Rodzice juz nie mlodnieja i mysle, ze ciezko by mi bylo za jakes 10-15 lat mieszkac daleko. Poza tym fajnie jak nasz maluch bedzie dorastal wsrod rodziny, no i mi na pewno bedzie latwiej miec dwie babcie na emeryturze pod reka
Fajnie bylo pomieszkac kilka lat za granica, pozwiedzac i poznc fajnych ludzi. Mieszkalismy w sumie w 3 krajach, bo moj Tz byl przenoszony przez firme, ale pora juz wracac do siebie

A Primark ponoc juz wycofal linie maternity zupelnie. Jestem mocno zawiedziona, ale wlasnie na pocieszenie zrobilam zakupy w H&M online
Doskonale Cię rozumiem! Ja z takiego samego powodu zdecydowałam się wrócić po 3latach i nie żałuję tej decyzji. Brakuje mi tylko sklepów.

Stary 2016-07-29, 16:40   #3502
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
A dobrze patrzysz? Wymiar dzieciątka jest pod CRL=...cm
Ja w 13t3d miałam 8,84 cm, co kalkulator wyliczył, że odpowiada 14t5d, czyli mój Bąbel jest większy o ponad tydzień.

Doskonale Cię rozumiem! Ja z takiego samego powodu zdecydowałam się wrócić po 3latach i nie żałuję tej decyzji. Brakuje mi tylko sklepów.
Nie mam tej kartki z wynikami, bo pani pielegniarka ja wziela przy pobieraniu krwi. Jedyne co, to mam dwa zdjecia z usg

Stary 2016-07-29, 16:50   #3503
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam tej kartki z wynikami, bo pani pielegniarka ja wziela przy pobieraniu krwi. Jedyne co, to mam dwa zdjecia z usg

Na usg powinno to być napisane. tam na górze i po bokach są te wymiary, przypatrz się.

Stary 2016-07-29, 17:03   #3504
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Nic ambitnego tak nie widze, a skroty uzywane przy badaniach usg mialam na tamtej kartce. Na zdjeciu mam same bzdety.
I jak z nich czytam to mam 10,7 i 12,9cm -_-

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Edytowane przez donka_bez_ogonka
Czas edycji: 2016-07-29 o 17:01
donka_bez_ogonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 17:03   #3505
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Nic ambitnego tak nie widze, a skroty uzywane przy badaniach usg mialam na tamtej kartce. Na zdjeciu mam same bzdety.

Moim zdaniem to nie jest wymiar dzieciątka, ale mogę się mylić.

Stary 2016-07-29, 17:05   #3506
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:

Nie wydaje mi sie, zeby to byla wielkosc dziecka. Ja mialam ostatnie usg w 12t1 dz, wg usg dzidziak mial 12t4 d. Spytalam o wielkosc i powiedzieli, ze wielkosc jest 6,2 cm.
Popatrzylam teraz na moje zdjecie z usg i w tym samym miejscu gdzie sa Twoje pomiary ja mam 9,3 cm wiec u mnie to nie jest wielkosc dziecka. Poza tym dostalam juz wyniki testu z krwi i tam jest wielkosc dziecka i to jest 6,2 cm tak jak mi powiedzieli na usg. Takze dowiesz sie dokladnie jak dostaniesz list z wynikami krwi
Stary 2016-07-29, 17:09   #3507
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wydaje mi sie, zeby to byla wielkosc dziecka. Ja mialam ostatnie usg w 12t1 dz, wg usg dzidziak mial 12t4 d. Spytalam o wielkosc i powiedzieli, ze wielkosc jest 6,2 cm.
Popatrzylam teraz na moje zdjecie z usg i w tym samym miejscu gdzie sa Twoje pomiary ja mam 9,3 cm wiec u mnie to nie jest wielkosc dziecka. Poza tym dostalam juz wyniki testu z krwi i tam jest wielkosc dziecka i to jest 6,2 cm tak jak mi powiedzieli na usg. Takze dowiesz sie dokladnie jak dostaniesz list z wynikami krwi
Ufff dziekuje, ze u siebie sprawdzilas ten wymiar w tym miejscu. Kamien z serca

Stary 2016-07-29, 17:12   #3508
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Raczej wielkość całego zakresu zdjęcia, takie wymiary przy takim etapie ciąży to tylko jeśli Twój TŻ to Hagrid

Sesji ciążowej nie planuję, za duża jestem i bez tego, ale noworodkową sesję jak najbardziej
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 18:20   #3509
aTough
Przyczajenie

Hej Po dłuższej nieobecności wracam do Was. Od końca czerwca zaczęłam pracować na wakacje i jestem wykończona Niby tylko 7 godzin dziennie ale praca w fast foodzie o którym często tu piszecie bardzo męczy A że staram się jeszcze mieć wakacje to nie miałam czasu się udzielać, ale wszystko mam przeczytane!
Pisałyście o usg genetycznym i to ja tu jestem ostatnia.. Najpierw byłam na nie i wspólnie z tż zdecydowaliśmy że nie robimy, ale moja ginekolog zmieniła moje nastawienie i w poniedziałek mam zadzwonić sie umówić mimo że jestem już w 15 tygodniu.. Niektórych badań krwi jeszcze zrobionych nie mam, bo w dniu w którym miałam wizytę akurat pierwszy i póki co ostatni raz wymiotowałam więc wszystko na przekór a teraz jeszcze praca i nie wiem jak to pogodzę
Patrzę na Wasze brzuszki i podziwiam ja póki co schudłam 5 kg i brzuszka nie widać.. jedynie wieczorem
Ale najważniejsze że z moją dzidzią wszystko jest okej <3
Nic jeszcze nie kupowałam bo chce najpierw płeć poznać, ale mój tż kupił body z napisem "mama tata i ja", tylko szkoda że na mniej więcej 3-4 miesięcznego dzidziusia ale "skąd miałem wiedzieć że będzie za duże" i teściowa kupiła różowe buciki.. więc już postanowione, musi być dziewczynka

Edytowane przez aTough
Czas edycji: 2016-07-29 o 18:25
aTough jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 18:22   #3510
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jak wcześniej któraś z dziewczyn pisała to nie jest wielkość Twojego dziecka Jest na pewno nieco mniejsze

kiciulec Ala na pewno mocno przeżyła pobyt w szpitalu, no i niestety musi się na kimś wyładować... Nie gniewaj się na nią

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63588226]Raczej wielkość całego zakresu zdjęcia, takie wymiary przy takim etapie ciąży to tylko jeśli Twój TŻ to Hagrid [/QUOTE]
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości