|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
Pokaż wyniki sondy: czy leczyłaś kiedy panokcie i jaki dało to efekt | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
nie |
1 | 33,33% |
tak,ale zaprzestałam-nie chciało mi się |
1 | 33,33% |
wyleczyłam całkowicie. |
1 | 33,33% |
Głosujący: 3. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie paznokci- grupa wsparcia :)
Musiałam teraz spiłować na króciutko i od nowa zapuszczam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 |
Raczkowanie
|
No to zaczynamy. Koniec obgryzania, dzisiaj nie obgryzane więc dzień 1. Zobaczymy jak będzie dalej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3483 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj o dziwo w pracy nic nie złamałam,bo w sumie nie ma już co łamać... zaczynam znow od zera...ale nie poddam się
![]()
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
ja dziś rozpoczęłam moją kurację codziennie 2 razy dziennie będę wcierać odzywkę keratynową i wit.a i ręce kremem smarować, aby mieć piękne pazurki i skórki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie paznokci...bardzo proszę o radę.
Ja musze zaopiekowac sie moimi pazurkami po tipsach...
Pierwszy i ostatni raz ;P Ja używam odżywki z Rossmana Nail Care i mi pomaga ![]() A ten pomarańczowa odżywka jakos nie pprzypadła mi do gustu a specjalnych efektów tez nie zauważyłam ;/
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie paznokci...bardzo proszę o radę.
Musze poczytać tu u Was na wątku jaka odżywka bedzie najlepsza.
Ja zaczęłam brać tabletki na włosy i paznokcie i zauważyłam,że paznokcie stały się trochę twardsze. Mimo to, musze zainwestować w coś wo wcierania w pazurki
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj jestem po kolejnej aplikacji SH
![]() ![]()
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
za mną 3 dzień mojej `kuracji` ;p postanowiłam wcierać odzywkę + maść raz dziennie i kremować kremem kilka razy dziennie a jak będzie czas to 2 razy dziennie odżywką + maścią ;> jeszcze 11 dni ;p
![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Witam..
To ZNOWU ja, ale tym razem się uda, wiem, boo.. kupiłam sobie odżywkę Nail Tek II foundation! pampamrarampa! ![]() Nie oczekuję cudów, ale szkoda mi jest tych 7,5zł (kupiłam odżywę na pół z kuzynką XD) , żeby je potem zjeść! ;p Tylko hm - jak się to stosuje? ![]() Czytałam gdzieś, że nakłada się codziennie jedną warstwę (mogę dodać, że preparat kiedy wyschnie, jest jakby warstewka wosku- bez połysku, ale taka 'elastyczna', wodą nie da się jej zmyć), ale.. jak codziennie bd nakładać kolejne, to przecież ta najbardziej górna warstwa nie 'przeciśnie' się przez tamte poprzednie i nie dotrze do pazura ? yy... ![]() Jeżeli ktoś wie, jak to badziewie stosować - hhhheeeelp! ;D PS pozdrawiam forumowiczki zapuszczaki-obgryzaczki-odżywkaczki ! : *
plecaczkiem: 7250 km ![]() Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2009-02-07 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ta odżywka którą Ty kupiłaś to jest odżywka podkładowa i ją nakłada się tylko jedną warstwę na goły paznokieć a na nią dopiero NT II IT kolejne warstwy. Ale nie musi to być koniecznie NT II IT.Może byc inna odżywka albo po prostu lakier i wtedy nie trzeba koniecznie codziennie dokładać nowych warstw. Ważne zeby coś na nią nałożyć, bo się lepi. A to link do wątku o nail teku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56588 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Hm - Wiosenka84 - przeczytałam prawie cały ten wątek i nie znalazłam odpowiedzi..
Niestety nie mam NT IT, muszę się zadowolić NT foundation. Więc mam ją nakładać raz na np 4 dni, nałożyć odżywkę w formie lakieru - np. bardzo fajna podobno i skuteczna jest z Soray'i. Ale to mi się gryzie z teorią, że NT F trzeba nakładać codziennie.. No super, jestem w kropce. :/ Dobra, jakoś sobie poradzę. Ahm - no i mój NT trzyma mi się bez problemu na paznokciu, nie klei się i nie odrywa.. Sądzę, że najlepszym wyjściem będzie malować je codziennie, i co 4 dzień zmyć zmywaczem bezacetonowym.. Dzięki za pomoc. ;]]]]
![]() |
#3493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj napisać maila do nailclubu, to może oni odpowiedzą na Twoje pytania i rozwieją Twoje wątpliwpści. ![]() pozdrawiam i życze udanej walki o zdrowe pazurki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo !
![]() Mogę to nawet jeść, żeby tylko trochę pomogło.. Mam do siebie żal, że jestem prawie dorosła, a mam nawyk jak dziecko <wstyd>.. Przecież obgryzanie paznokci to taki paskudny nałóg, to tak nieestetycznie wygląda a ja nic z tym nie robię.. Szkoda, że tak późno to sobie uświadamiam. Ale mam wielką motywacje - w wakacje zaczynam naukę na flecie poprzecznym . Jaaaaki będzie wstyd, jak przyjdę do nauczyciela a tu takie.. ogryzki.. Więc koniec marudzenia, i palce z buzi WON! ![]() Uda mi się, reszcie dziewczynek też!!!!!! ![]()
![]() |
#3495 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry! Po roku wracam.. a to dlatego, że znów obgryzam
![]() Dlatego zwracam się do Was ponownie, bo wsparcie mi potrzebne zdecydowanie. Nie dam się nałogowi. Trzymajcie się! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Saszon no wlasnie,nie daj sie nałogowi!
Dasz rade, jak my wszystkie ![]()
![]() |
#3497 |
Przyczajenie
|
Ja Mogę z czystym sumieniem polecić tabletki musujące do kapieli paznokci z Zennera. Znajdziecie je na odzywki do paznokci są na ostatnim miejscu oczywiście na liście wszystkich odżywek. Kiedyś kupiłam je z ceikawości. Mówię o do kąpieli, wreszcie cos nie w lakierze i mówie takiego gażedtu nie mam wiec biore. Kiedys jak miałam robione tipsy i mi babka robiła wczesniej manicure to też moczyła mi pazurki w takich tabletkach, ale oczywiście innej firmy. Po nich pazurki są ładniejsze, wybielone mają końcówki i nawet sie wzmacniają
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3499 |
Przyczajenie
|
Chciałam się przywitać na początku, nowa jestem,. miło mi ;]
Więc tak... Ja paznokci nie obgryzam, na szczęście, ale mam nałóg trzymania ich w buzi i obgryzania skórek. Miałam też problem z grzebaniem w paznokciach. Zawsze pod ręką było coś, czym mogłam w nich pogrzebać, przez co ta różowa płytka była bardzo krótka. Przez ostatnie 3 tygodnie miałam tipsy żelowe. Wczoraj się ich pozbyłam. Paznokcie mam strasznie cieniutkie. Jak papier. Zaczęłam moczyć w oliwie i cytrynie. Cierpliwie czekam na efekty. Na szczęście po ściągnięciu żelu okazało się ze różowa płytka się wydłużyła ![]() 1. Po jakim czasie paznokcie się poprawiają po moczeniu w oliwie i cytrytnie? 2. Czy któraś z was malowała paznokcie odżywką Rimmel'a Nail Rescue? Były efekty? Z góry dziękuje za odpowiedź. I życze powodzenia w walce z obgryzaniem ;*
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 |
Zadomowienie
|
tak ja malowałam i maluję. Są efekty, zresztą w 90% to o tym gadam tu na forum, więc nie będę zachwalać znowu bo już mi się nie chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3501 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na razie wspomagam je odżywką przyśpieszającą wzrost z Adosa i odżywką witaminową z Yoko. Do tego krem kilka razy dziennie i balsam do paznokci Herba studio. Jest zdecydowanie lepiej, będzie jeszcze lepiej ![]() ![]() ![]() Nie poddawajcie się... trzymam za Was ![]()
![]() |
#3502 |
Rozeznanie
|
Przyszła pora i na mnie żeby trochę zawalczyć z pazurkami
![]() Kupiłam już odżwykę Nail Tek II IT i używam jej od środy, a dodatkowo oliwka pielęgnacyjna do skórek i paznokci Infinity (jak dla mnie fajny skład, ale mogę się nie znać) oraz Balsam Herba studio. To na skórki, bo na paznokciach jest stale Nail Tek ![]() Od wewnątrz Maxivit dla niej oraz tran. O wszelkich rezultatach będę informować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Moge sie zapisac?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, zapraszamy, witamy nowe dziewczynki (
![]() ![]() Ja nie obgryzam od y.. 5dni. Jestem z siebie dumna. Codziennie starannie maluje nową warstwę Nail Tekiem, nakładam krem do rąk i paznokci w ciągu dnia, a wieczorem 'polewam' je olejkiem rycynowym, robię masażyk skórkom i idę spać. ![]() Niestety innych odżywek nie stosuję bo cały czas NT na paznokciach.. (: ! Już nie umiem się doczekać jak będą długie i ładne.. ehh.. to byłoby piękne, no i wreszcie bym się ich nie wstydziła. No ale nie poganiajmy ich, niech sobie rosną, powoli - ale mocne, które po 2 dniach mi się nie połamią ![]() Łaaaa, teraz już uciekam, czytam Lalkę i powiem, że mnie wciągnęła. ;D Pozdrawiam ; *** ! Julia
![]() |
#3505 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3506 |
Raczkowanie
|
u mnie paznokcie na środkowych palcach jest są takie nie wiadomo jakie, takie krzywe i za nic nie moge ich doprowadzić do kształtu pozostałych:/
co robić?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj w pracy zlamalam kciuka
![]() Ale dzisiaj sobie zażelowalam pazurki, machnelam na czerwono i niech rosna... teraz beda twardsze to tak predko ich nie powinnam zlamac ![]()
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, mogę dołączyć?
![]() ![]() też zapuszczam pazurki ![]() ![]() od zawsze obgryzałam, no odkąd pamiętam i ich stan był koszmarny. ![]() ![]() ale jakooś wziełam się za siebie i od dokładnie 1 grudnia żaden nie powędrował do ząbków ![]() wklejam zdjęcia obgryzków i dzisiejszych (ta krótka płytka.. ![]() całusy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
2 miesiące nie obgryzania i takie efekty !
No pięknie, gratuluję! Desporadka - bierzemy z Ciebie przykład, świetne pazurki.. ![]() Ja nie obgryzam tydzień, ale jakoś poprawy nie widzę, prócz tego, że paznokcie niektóre w ogóle mi nie rosną, a kciuki maja już z 3mm ![]() Tydzień Nail teka, nie widzę żadnej poprawy, ale będę cierpliwa, bo tydzień to malutko przecież ! : ))) Pozdrawiam! 3mam kciuki za Was! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.