Majówki 2016 - część trzecia - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-01, 20:33   #3511
fablous
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Czeko co do kup to u nas problem rozwiązuje śliwka ale widzę ze na Hubcie nie działa. Moze spróbuj z gruszka, ponoć rozluźnia stolce.
Windii to chyba bardziej na gazy i wzdety brzuszek. Na brak kupy to prędzej czopki glicerynowe, Iwonia chyba podawała Igorasowi

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 20:35   #3512
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Mona, może to ząbki? Ja wiem, że w pewnym momencie wytłumaczeniem na wszystko są ząbki No ale u Was może się zgadzać...

Stosujecie Camilię? Kupiłam to cudo, ale jeszcze Marysi o ząbki nie podejrzewam, więc na razie czeka na gorsze dni

Czeko, brawo dla dzielnej Hubci i za wyniki!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ona nie cierpi jak jej się gmera w okolicy jamy chłonąco - trawiącej i cały dentinox czy inny specyfik jest zlizywany zanim dotrę do dziąseł zębów nie widzę ani ani

Dziś juz nawet sprawdzałam czy aby jakiegoś skoku nie przegapiłam

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-12-01 o 20:37
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 20:38   #3513
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Iwonia u mnie też od poniedziałku codziennie kurier za kurierem. Efekty black friday i dnia darmowej dostawy. Tyle dobrego ze tatulka nie ma wtedy w domu bo by mi chyba internet odciął
Ale w większości to prezenty oraz rzeczy dla Alicji. Tez się skusilam na promo w 5-10-15 i właśnie sobie przypomniałam dlaczego miałam tam już nie kupować. Ubranka śliczne ale niemal z każdym coś jest nie tak bo a to wielkie guziki na plecach albo spodnie za długie a uciskają brzuszek. Chyba połowę odesle
Jutro ma przyjść jeszcze paczka z Empiku, Zalando, H&M oraz mały prezencik na Mikołaja dla mnie ode mnie - zamówiłam sobie wino bezalkoholowe z przesyłka za free

Dzielna Hubcia! Super ze tak sprawnie poszło. Na pewno wyniki będą ok i odejdzie wam to zmartwienie o ciemiaczko. Będziecie mogły dalej w spokoju uskuteczniac gałęzing

Hehe zakupy przez internet to złooo. Tzn dla portfela.
Ja do 51015 moge sie doczepic ze rozmiarowka jest wieksza. Albo Igoras taka kruszynka. Tzn kruszynka na pewno. No i niby to kokekcja zimowa a przez jedne portki to warszawe ide mnie widac. Pozatym ok dluzej posluzą.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 20:39   #3514
dzustam
Zakorzenienie

Uwaga piszę do wszystkich, którym witki opadły.

Alicja w tym tygodniu była kilka dni nieznośna. I jak nic wiedziałam, że ta mała główka coś tam kombinuje i usprawnia, aktualizuje oprogramowanie. A jak. Dupinkę oderwała od podłoża.

Ile czasu zajmuje przejście do raczkowania? Tak pi razy drzwi.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 20:45   #3515
agassek
Zakorzenienie

Ja mam kilka ubranek z 51015 i z niektórych jestem bardzo zadowolona, a niektóre faktycznie do kitu

Uwaga, testuję mojego starego. Zawsze narzeka, że nie wie co mi kupić. Pokazałam mu jedną książkę, coś skomentowałam, pokazałam okładkę i ciekawa jestem czy zajarzy, że ma mi ją kupić na święta

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 20:45   #3516
_itakinie_
Zakorzenienie

Laseczki, szukam worka SAKO - czy któraś może coś polecić?
Stary 2016-12-01, 20:50   #3517
majlla
Raczkowanie

Mona jakbym czytała o sobie i moim dziecku . Przechodzimy to samo ledwo żyje . Co do kup może spróbuj położyć ja bez pieluchy pomasuj brzuszek pouginaj nóżki . U nas to działa jak słyszę bąki to od razu pielucha z dupki i po jakiś 10min jest kupa ;D
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-01, 20:58   #3518
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Właśnie u nas to też się tak poprzestawiało, że przez pierwsze chyba trzy miesiące życia co pieluszka to kupa, a teraz kupsztala nie ma nawet do 10 dni. Jutro spytam też lekarza czy jakoś farmakologicznie tu nie zadziałać. Pytałam co prawda już w środę ale wizytę tak zdominowało to ciemiączko, że już potem zapomniałam się upomnieć o jakieś lek -cud na te kupsztale.

Stosujecie te rurki windii (czy jak one się tam nazywają)? sprawdza się to?
daj znać co Ci powiedziała o tych kupkach, bo Maja całą wizytę wtorkową przepłakała i w tym wszystkim nie zapytałam. Kto by pomyślał, że jeszcze będziemy się modlić o kupę
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 20:59   #3519
fablous
Zakorzenienie

Mona moja pierwsza myśl to ząbki, Ala tez miała kilka ciężkich wieczorów i to zanim jeszcze cokolwiek było widać w paszczy. A jakiś czas później dziaselko pękło
Cytat:
Mona, może to ząbki? Ja wiem, że w pewnym momencie wytłumaczeniem na wszystko są ząbki No ale u Was może się zgadzać...

Stosujecie Camilię? Kupiłam to cudo, ale jeszcze Marysi o ząbki nie podejrzewam, więc na razie czeka na gorsze dni

Czeko, brawo dla dzielnej Hubci i za wyniki!

Stosujemy i bardzo ładnie wycisza Ale i uspokaja jak widać ze coś ja meczy i nie daje zasnąć spokojnie. To lek homeopatyczny wiec można bez obaw podać nawet jak się nie ma pewności czy to zęby czy nie, w składzie ma tylko naturalne substancje. Na pewno lepiej wybrać to niż ładować paracetamol

Tylko ja nie podawałam tak jak na ulotce zalecają 3x dziennie, tylko stosowalismy doraźnie, jedna ampułke przed snem kiedy coś się działo. To wystarczalo
Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość

Alicja w tym tygodniu była kilka dni nieznośna. I jak nic wiedziałam, że ta mała główka coś tam kombinuje i usprawnia, aktualizuje oprogramowanie. A jak. Dupinkę oderwała od podłoża.

Tez jestem ciekawa bo nasza Alicja również podnosi pupke do góry ale żeby się posunąć w przód to tak śmiesznie zarzuca ta dupinka, raczkowania jeszcze zupełnie nie łapie
Cytat:
Ja mam kilka ubranek z 51015 i z niektórych jestem bardzo zadowolona, a niektóre faktycznie do kitu

Uwaga, testuję mojego starego. Zawsze narzeka, że nie wie co mi kupić. Pokazałam mu jedną książkę, coś skomentowałam, pokazałam okładkę i ciekawa jestem czy zajarzy, że ma mi ją kupić na święta

Uuu, trudne wyzwanie mu rzuciłas 😀

Z 5-10-15 mamy kilka rzeczy które są naszymi ulubionymi i non stop noszonymi ubrankami ale część to zupełne niewypaly. Nie wiem o co chodzi

Stary 2016-12-01, 21:00   #3520
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj tak wszystkiego dość że chyba nigdy aż tak nie miałam.
Nina od kilku dni tak daje popalić że aż witki opadają, usypianie to udręka, do 22giej zalicza po 3-4 pobudki, w dzień maruda jak cholera, dziś wstała o 4.30. Od jakiegoś tygodnia ma trudne dni. Serio rzadko mi się tak skrzydełka uginają ale laska przelewa pęto goryczy.
to samo ... maruda i od 20 już byłam u niej 7364658 razy ...
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 21:00   #3521
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Moja ma 2 zeby ale jeszcze mnie nie ugryzla, znajoma mowia ze zabawa zacznie sie jak wyjda gorne, bo teraz tak jakby automatycznie przy jedzeniu mala przykrywa zabki jezykiem- ale ja nie wiem mowie tylko co znajoma mi powiedziala. ja mialam sloiczek z brokulem i ziemniaczkiem to nie smierdzial jakos strasznie, nawet go posmakowalam i byl w miare ok. moze to zalezy od firmy? ja milam jakis szwedzki sloiczek. Ale za to kukurydza wg mnie smierdzila ale ja sama nie umiem chyba zrobic gotowanej kukurydzy, nigdy nie robilam-nawet nie wiem jak i ile gotowac, a takiej z puszki to boje sie podac.
Mogę potwierdzić dolnych się nie czuje przy kp, za to górny mimo że jeszcze malutki, jak Pawełek się zapomni to masakra. Już dwa razy zdarzyło się, ze z bólu aż krzykłam, a Mały się rozpłakał
Cytat:
Bozesz, teraz bedzie seria wpisów sprawdzjacych na fb.

Jak dobrze że nie mam fb - jestem poza podejrzeniem

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
A ja z teściową mogę zostawić. Oczywiście na chwilę, bo szybko tęsknię za to mama mi zaproponowała, że przyjedzie do nas a ja sobie pojadę do fryzjera. O niee, po moim trupie! Poza tym mam obawy,że Mateusz mógłby ciężko znieść pobyt z obcą osobą. Niestety dla niego moi rodzice są dość obcy; widujemy się co tydzień, dwa, ale widzę po dziecku, że ich nie pamięta.

My teściów widujemy co 3 tyg, czasem miesiąc i o dziwo mam wrażenie, że i tak ich poznaje. Nie zdarzyło się aby ich się bał, wręcz się uśmiecha
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Gdybym miała za jakiś czas zostawić Tymka z tesciowa to już bym go zaczęła z nią oswajac i jeździć częściej niż raz w tygodniu... dziecku potem zafundujesz stres nie potrzebnie

W ogóle jakoś źle mi się czyta o tych tesciowych - też nimi będziecie...

Moja teściowa też czasem mnie wkurza swoimi teoriami, ale jakoś odkąd jest Mały bardziej podchodzę do tego neutralnie. Cóż każdy ma w końcu prawo do własnego zdania, a przecież one nie chcą źle i też kochają te szkraby.
Cytat:
Kurde. Jestem po rtg nadgarstka i kolejnej wizycie u ortopedy. Wykluczył przeciążenie, narośl którą na sucho diagnozował się nie potwierdziła i generalnie nie wie co to jest. Mam skierowanie na zabieg usunięcia i zdobienia histopatu guza niewiadomego pochodzenia. Za☠☠☠iście.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Tam gdzie chcemy wysłać naszą cudowną, niewinną córeczkę, m po ślubach nie ma teściowych więc my mamy problem z głowy
wierzę, że będzie dobrze 😊
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-01, 21:02   #3522
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny

Martunia, a myślisz, że taka nieudolna matka jak ja będzie umiała to Ali zaaplikować i przy okazji jej wszystkich jelit nie podziurawię tym cudem? dzisiaj kombinowałam jej wciskać jabłko, wcześniej jakieś śliwki, ale kupy ani widu ani słychu ... hmmm w sumie to słychać jak coś tam w gaciach jej się pruje , ale bez spektakularnych efektów
Poradzisz sobie na pewno. Ja w tamtym tygodniu w któryś piękny dzień nie wiedzialam czemu to dziecko moje tak placze. Nic nie skutkowalo więc mówię może brzuszek. Myślę pomogę rurka, wymasowalam brzuszek, wsadzilam windi ale kupa i tak nie poszła. Co prawda nie meczylam go długo bo widziałam że to nie to. Jak był mniejszy to się od razu uspokajal

Sprawdziłam ciemiaczko u Tymka i na całe szczęście jeszcze jest ufff

Dobranoc

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 21:04   #3523
majlla
Raczkowanie

Wracając do kup . Szybki efekt przyniesie syrop lactulosum . Bezpiecznie dla każdego .
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 21:08   #3524
zabciajs
Zakorzenienie

O co z tum ciemniaczkiem chodzi? Sprawdzilam u nas malusieńkie, a jeszcze nie tak dawno bylo duzo wieksze.

Wiecie co? Dziś mamy z mężem taką nasza rocznice bycia razem 8 lat, a ja...zapomniałam
Stary 2016-12-01, 21:10   #3525
daggmara
Z deszczem w butach

Hm... to mówicie, żeby nie pisać, że położyłam się z młodym i jak po 10 min zaczynał coraz bardziej miauczeć, to 3 razy go upomniałam, żeby był już cicho, bo śpimy, po czym przytulił łepek do mnie i poszedł w kimę bez dalszych protestów?

Za to ciągle cuduje z jedzeniem, pierś bleee, inne jedzenie bleee, sporo marudzenia w ciągu dnia, może jakiś nowy ząb na tapecie...?

Mona - cudny avatarek, dopiero teraz widzę w pełnej krasie.

Czeko - nie wiem, czy mi umknęło? Byłyście na badaniu?

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-01, 21:12   #3526
fablous
Zakorzenienie

Trochę ochlonelam i powiem wam, że mam jednak wyrzuty sumienia ze tak najezdzam na teściową. No naprawdę zła nie jest i wiem, że niejedna osoba dziwilaby się ze jej się czepiam. Lubić jej nie musze ale chyba jednak przesadzam tak ja krytykując. Musze się postarać odłożyć na bok niechęć i irytację jaką u mnie wywołuje. W końcu to babcia mojego dziecka i nic tego nie zmieni. Na pewno chce dla niej dobrze. Fajnie, że Ala ma dwie babcie, musze dbać o to żeby z obiema miała kontakt a swoje antypatie odłożyć na bok.

Dużo zaciskania zębów przede mną ale będę w myślach sobie powtarzać ze robie to dla Aluńki. Pewnie jeszcze nie raz będę tu narzekać na teściową ale przywolujcie mnie wtedy do pionu please ☺

Stary 2016-12-01, 21:16   #3527
agassek
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo dla Alicji!
U nas dupka w górze była na wakacjach czyli ok. 20.10 a zaczęła raczkować chyba 2 tyg. temu, powiedzmy ok. 15.11 pi razy oko 3-4 tyg.

Cytat:
Stosujemy i bardzo ładnie wycisza Ale i uspokaja jak widać ze coś ja meczy i nie daje zasnąć spokojnie. To lek homeopatyczny wiec można bez obaw podać nawet jak się nie ma pewności czy to zęby czy nie, w składzie ma tylko naturalne substancje. Na pewno lepiej wybrać to niż ładować paracetamol

Tylko ja nie podawałam tak jak na ulotce zalecają 3x dziennie, tylko stosowalismy doraźnie, jedna ampułke przed snem kiedy coś się działo. To wystarczalo

Tez jestem ciekawa bo nasza Alicja również podnosi pupke do góry ale żeby się posunąć w przód to tak śmiesznie zarzuca ta dupinka, raczkowania jeszcze zupełnie nie łapie

Uuu, trudne wyzwanie mu rzuciłas
Też mam taki plan, jakbym miała stosować jak na ulotce, to bym z torbami chyba poszła
Na razie nie jest źle, ale jak będzie marudna wieczorami i te nocki staną się bardziej upierdliwe, wtedy przetestujemy

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 21:21   #3528
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę ochlonelam i powiem wam, że mam jednak wyrzuty sumienia ze tak najezdzam na teściową. No naprawdę zła nie jest i wiem, że niejedna osoba dziwilaby się ze jej się czepiam. Lubić jej nie musze ale chyba jednak przesadzam tak ja krytykując. Musze się postarać odłożyć na bok niechęć i irytację jaką u mnie wywołuje. W końcu to babcia mojego dziecka i nic tego nie zmieni. Na pewno chce dla niej dobrze. Fajnie, że Ala ma dwie babcie, musze dbać o to żeby z obiema miała kontakt a swoje antypatie odłożyć na bok.

Dużo zaciskania zębów przede mną ale będę w myślach sobie powtarzać ze robie to dla Aluńki. Pewnie jeszcze nie raz będę tu narzekać na teściową ale przywolujcie mnie wtedy do pionu please ☺
Oki

Ja się boję, że właśnie przez niechęć w moim przypadku do mojej mamy dziecko to podłapie i tamta babcia będzie "gorsza". U mnie w domu tak było. Moja Mama zawsze najeżdżała na teściową, która z nami mieszkała i niestety wszystkim się to udzielało. A dzieci absolutnie nie powinny brać w tym udziału.

Brawa dla Huby,że była taka dzielna

My z kupkami mamy odwrotny problem do Was wszystkich. Nawet wyszły jakieś bakterie, ale lekarz kazał się tym nie martwić i dał nowy probiotyk.

Żabciu, wszystkiego dobrego z okazji Waszej małej rocznicy.

Stary 2016-12-01, 21:23   #3529
Iwonia27
Zakorzenienie

Anika miwisz ze dolnych sue nie czuje przy kp?
To znaczy ze czym mnie dzus terroryzował? Gora wyłazi a ja nie widziałam?
Nieee tylko dołem daje rade ale to nie przy ssaniu fakt. On czasem lubi sobie pociagnac za koniuszek i wtedy ️ widze.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:

Dużo zaciskania zębów przede mną ale będę w myślach sobie powtarzać ze robie to dla Aluńki. Pewnie jeszcze nie raz będę tu narzekać na teściową ale przywolujcie mnie wtedy do pionu please

Ciekawe kiedy ja dorosnę to takich wnioskow...

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
to samo ... maruda i od 20 już byłam u niej 7364658 razy ...

Ja tylko raz dzis tam byłam.
Teraz koncze nowy mani i zmykam spać.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 21:26   #3530
asiaczek
Zakorzenienie

Mateusz po skoku miał kilka dobrych dni a teraz też marudzi i znowu trochę się budzi wieczorem. Ale nic nie widzę w buzi. W ogóle nie mogę tam zajrzeć, od razu się złości. Moze jak już ten ząb wyjdzie to wtedy go zobaczę bez kombinowania

Stary 2016-12-01, 21:27   #3531
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo dla Alicji!
U nas dupka w górze była na wakacjach czyli ok. 20.10 a zaczęła raczkować chyba 2 tyg. temu, powiedzmy ok. 15.11 pi razy oko 3-4 tyg.

Też mam taki plan, jakbym miała stosować jak na ulotce, to bym z torbami chyba poszła
Na razie nie jest źle, ale jak będzie marudna wieczorami i te nocki staną się bardziej upierdliwe, wtedy przetestujemy

Dzięki Agassek
Czyli nie muszę się rozpędzać z czyszczeniem zakamarków z kurzu

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 21:35   #3532
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Oki

Ja się boję, że właśnie przez niechęć w moim przypadku do mojej mamy dziecko to podłapie i tamta babcia będzie "gorsza". U mnie w domu tak było. Moja Mama zawsze najeżdżała na teściową, która z nami mieszkała i niestety wszystkim się to udzielało. A dzieci absolutnie nie powinny brać w tym udziału.

Brawa dla Huby,że była taka dzielna

My z kupkami mamy odwrotny problem do Was wszystkich. Nawet wyszły jakieś bakterie, ale lekarz kazał się tym nie martwić i dał nowy probiotyk.

Żabciu, wszystkiego dobrego z okazji Waszej małej rocznicy.

To prawda, obiecałam sobie że choćby moje nastawienie do teściowej było jeszcze gorsze to nigdy nie dam tego odczuć Alicji ani też nigdy nie planowałam nastawiać jej przeciwko babci.
Przez mężem skutecznie ukrywam ze tak bardzo teściowa mnie drażni także mam już trochę praktyki 😉

Powiem Ci ze rzadko spotykam odwrotna sytuacje, czyli taka jak jest u Ciebie a mianowicie ze wolisz teściową jako babcie niż swoją mamę.

Zawsze mi się wydawało ze to babcia ze strony mamy jest bliższa dziecku. No bo jednak inaczej jest kiedy dziecko rodzi córka a inaczej kiedy przychodzi na świat dziecko syna, które jakby nie patrzec urodziła "obca" kobieta. Ale może się mylę? Nie mam żadnego porównania bo u nas z obu stron Alicja jest pierwszą wnuczka. A jak to jest u was?

Stary 2016-12-01, 21:36   #3533
daggmara
Z deszczem w butach

Czeko, doczytalam, nie wiem, jak mógł mi umknąć Wasz post. Brawa dla Hubci 🙋🌳

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 21:41   #3534
fablous
Zakorzenienie

Iwonia u mnie te wnioski to efekt tłumaczenia samej sobie co powinnam a czego nie. Instynkt lwicy wciąż ma się dobrze ale uznałam ze czas popracować nad sobą. Moze nadchodzące święta tak mnie nastrajaja, zwierzęta mówią ludzkim głosem to i lwica łagodnieje 😁

Stary 2016-12-01, 21:48   #3535
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze mi się wydawało ze to babcia ze strony mamy jest bliższa dziecku. No bo jednak inaczej jest kiedy dziecko rodzi córka a inaczej kiedy przychodzi na świat dziecko syna, które jakby nie patrzec urodziła "obca" kobieta. Ale może się mylę? Nie mam żadnego porównania bo u nas z obu stron Alicja jest pierwszą wnuczka. A jak to jest u was?
U mnie obie babcie są zakochane we wnuczce, ale obstawiam, że to teściowa będzie tą babcią bliższą mojemu dziecku. I to nie ze względu na to, że moi rodzice mniej za nią szaleją, ale po prostu z uwagi na to, że teściowa mieszka w tym mieście co my, a moi rodzice 300 km dalej, więc siłą rzeczy Majka będzie ich rzadziej oglądać. Do tego do czasu aż młoda pójdzie do przedszkola, to teściowa będzie się nią opiekować jak wrócę do pracy.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 21:55   #3536
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:

Aktualizacja oprogramowania mówisz? Mam nadzieję, że i Wojtul sobie tylko nowego service packa na system operacyjny wgrywa, bo już dwa razy szłam tulić. Raz już mąż się położył i wydawało się, że dzidziuch głodny, zaniosłam butlę a ten patrzy na mnie i łełe i łełe, położyłam się z nim, przytuliłam i tak mi zasnął. Musiałam jakoś go przerzucić mężowi żeby pójść ściągać a i tak słyszę, jak się tam kokosi.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

A jeszcze co do tego, że wnuki od córek są dziadkom bliższe niż wnuki od synów, jest takie powiedzonko "mama's baby, papa's maybe" Nie potwierdzę, bo ja mam same siostry a mąż jedynak i smoczyca innych wnuków niż od niego się nie doczeka
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 21:55   #3537
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, obiecałam sobie że choćby moje nastawienie do teściowej było jeszcze gorsze to nigdy nie dam tego odczuć Alicji ani też nigdy nie planowałam nastawiać jej przeciwko babci.
Przez mężem skutecznie ukrywam ze tak bardzo teściowa mnie drażni także mam już trochę praktyki 😉

Powiem Ci ze rzadko spotykam odwrotna sytuacje, czyli taka jak jest u Ciebie a mianowicie ze wolisz teściową jako babcie niż swoją mamę.

Generalnie moja mama jako babcia jest super. Prawie codziennie rozmawiamy, w sumie tylko o Mateuszu. Mama kupuje mu bez przerwy ciuszki, zabawki, teraz gotuje mi dietetyczne obiadki, bo..wnuczek musi mieć dobre mleczko (z piersi). Ale to jest typ kobiety,która wszystko wie najlepiej, krzykiem i obrażaniem się wymusza na innych konkretne zachowania. Nawet teraz na temat mojego dziecka ma dużo do powiedzenia, na wszystko czego ona nie doświadczyła reaguje tekstami "zwariowałaś" itp. Generalnie szkoda gadać.
A teściowa... Ostatnio się żaliłam tu,że mamy dość chłodne stosunki ale poprawne a chciałabym żeby były bardziej przyjacielskie. Mateusza kocha tak samo jak córkę swojej córki, moje zdanie szanuje, o wszystko się najpierw pyta, nie narzuca swojego zdania. Daleko nam do wielkiej miłości, ale raczej wynika to z mojej i jej.. Hmmm.. nieśmiałości a nie jakiś uprzedzeń.
W sumie to nawet o połogu więcej z nią rozmawiałam niż z moją mamą.

Stary 2016-12-01, 22:33   #3538
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Pamietacie jak moje dziecko kilka razy pod rzad zasnelo samo w lozeczku? To juz nieaktualne. Bardzo nieaktualne
Od kilku dni znowu tylko chusta. A i tak wrzaskun jest prima sort

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Iwonia w czym teraz kapiesz Jogurtasa?

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Nina od kilku dni tak daje popalić że aż witki opadają, usypianie to udręka, do 22giej zalicza po 3-4 pobudki, w dzień maruda jak cholera, dziś wstała o 4.30. Od jakiegoś tygodnia ma trudne dni. Serio rzadko mi się tak skrzydełka uginają ale laska przelewa pęto goryczy.
Mona to ty sie ciesz, ze przed 22 wogole cos spi!!!! Emi dopiero niedawno padla... a ja siedze w oknie, patrze jak pada snieg i lapie energie z kosmosu...

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Dzięki Dziewczyny

Martunia, a myślisz, że taka nieudolna matka jak ja będzie umiała to Ali zaaplikować i przy okazji jej wszystkich jelit nie podziurawię tym cudem? dzisiaj kombinowałam jej wciskać jabłko, wcześniej jakieś śliwki, ale kupy ani widu ani słychu ... hmmm w sumie to słychać jak coś tam w gaciach jej się pruje , ale bez spektakularnych efektów
Ale chyba nie wciskalas jej tyvh jablek tam gdzie mysle?
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 22:41   #3539
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
To chyba tylko ze mnie taka wyrodna matka, bo ja nie mam problemu, żeby Młodą zostawić czy to z moimi rodzicami czy to z teściową i wyskoczyć w tym czasie z P. na miasto. Dobrze mi robią takie wyjścia raz na jakiś czas
Też nie miałabym nic przeciwko pozostawieniu dziecka z kimś, natomiast u nas dłuższe wyjścia komplikuje kp. Wpadłam z rytmu ściągania mleka na zapas i aktualnie lecimy tylko na piersi, więc siłą rzeczy ciężko Małego z kimś zostawić na dłużej. Ostatnio mąż mnie ściągał z zakupów po 1,5 godz., bo już P. był głodny, mimo karmienia przed samym wyjściem. Od stycznia/lutego planuję zapisać się na kurs językowy, żeby podszlifować angielski i wtedy będzie zostawać z moją mamą. W zapasie mam na szczęście jakieś mm jak nie uda się ściągnąć.
Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Maja kiedyś robiła 1000 na dzień, poźniej raz na 5 dni, myslałam, że jak dietę rozszerzę to te kupy będą częściej ale nie ... Pierdzi też co chwilę. Probiotyk też nic nie daje, na chwile była poprawa.
U nas przed rozszerzaniem była jedna dziennie, czasem jedna na dwa dni. A teraz są dni, że jest 1, a są takie że 3-4 dziennie.

Cytat:
Właśnie u nas to też się tak poprzestawiało, że przez pierwsze chyba trzy miesiące życia co pieluszka to kupa, a teraz kupsztala nie ma nawet do 10 dni. Jutro spytam też lekarza czy jakoś farmakologicznie tu nie zadziałać. Pytałam co prawda już w środę ale wizytę tak zdominowało to ciemiączko, że już potem zapomniałam się upomnieć o jakieś lek -cud na te kupsztale.

Stosujecie te rurki windii (czy jak one się tam nazywają)? sprawdza się to?
Stosowałam ze dwa razy, ale przed rozszerzeniem diety, jak nie mógł i się denerwował. Teraz śliwka robi robotę. W sumie po jabłku też jest więcej kup.
Cytat:
Mona, obstawiałabym zęby. Podobno mleczaki zanim się wybijają mogą sprawiać ból nawet i miesiąc wcześniej.
Cytat:
Stosuję dentinox jak mi nie przychodzi do głowy inny pomysł
Zlizuje skubana i ciuma mi palca

Mój się denerwuje jak mu się wkłada palec do buzi. U nas maruda jest w momencie jak widać już kreskę na dziąśle i w sumie wtedy stosuję.
Cytat:

U nas już prawie 3 tyg. dupcia w górze. Od ponad 2 tak się huśta, czasem z tej pozycji udaje mu się przeskoczyć jak żabka. Z mężem dzisiaj zrobiliśmy zakład kiedy zacznie raczkować.
Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Anika miwisz ze dolnych sue nie czuje przy kp?
To znaczy ze czym mnie dzus terroryzował? Gora wyłazi a ja nie widziałam?
Nieee tylko dołem daje rade ale to nie przy ssaniu fakt. On czasem lubi sobie pociagnac za koniuszek i wtedy ️ widze.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Ciekawe kiedy ja dorosnę to takich wnioskow...

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Ja tylko raz dzis tam byłam.
Teraz koncze nowy mani i zmykam spać.
Wiesz mój dolnymi jest łagodny Serio tego górnego, który jest najmniejszy i 1 czuję bardziej niż tevdwa dolne. Chociaż dolnymi już ze dwa razy w palec mnie ugryzł

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Pamietacie jak moje dziecko kilka razy pod rzad zasnelo samo w lozeczku? To juz nieaktualne. Bardzo nieaktualne
Od kilku dni znowu tylko chusta. A i tak wrzaskun jest prima sort

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Iwonia w czym teraz kapiesz Jogurtasa?

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Mona to ty sie ciesz, ze przed 22 wogole cos spi!!!! Emi dopiero niedawno padla... a ja siedze w oknie, patrze jak pada snieg i lapie energie z kosmosu...

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Ale chyba nie wciskalas jej tyvh jablek tam gdzie mysle?
Ja tam swojemu owocę wciskam do otworu gębowego, ale wiesz co kto lubi..
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 22:44   #3540
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Brawo Hubcia
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości