|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: GREEN CLUB - Pogaduchy przy zielonej herbacie :)
Cytat:
![]() Fakt, zapomniałam. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6096013]o ja tez lubie zielona herbatke ![]() To witamy. ![]() Cytat:
-ze dwa-trzy rodzaje czarnej+czarna z kawałkami suszonych owoców, -biała, -zielona-brzoskwiniowa, z opuncją (ale w tej chwili nie mam), zwykłą zieloną, -pu-erh cytrynową, -rooibos waniliową i karmelową, -rumianek, -miętę, -pokrzywę, -dziurawiec, -skrzyp, -świetlik, -lipę, -szałwię, ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz pije mietowa herbate. I chyba musze sobie meilise kupic ![]() i pare smakowych zielonych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
Zmijko lepiej nie pytaj ile mam herbat, bo sama ostatnio trochę się przeraziłam jak zdałam sobie sprawę ile ich mam
![]() ![]() Moja Madame Butterfly nie ma w sobie wiśni, ale brzoskwinię. Natomiast ja czuję w niej ewidentnie ananas ![]() ![]() Muszę się rozejrzeć za jakąś herbatką co ma w sobie wiśnie (na razie mi się przypomina wiśnie z rumem, ale nie wiem czy mam na nią ochotę ![]() Obiecałam opisy moich ostatnich zdoby herbatowych. Madame Butterfly opisałam wyżej. Pu erh gruszka - faktycznie czuć gruszkę i to dość nieźle, choć zdarzało się, że czułam coś jeszcze, choć już nie pamiętam co ![]() Zielona - china bancha nie jest aromatyzowana. Opis: nazwa herbaty oznacza "późny zbiór", a produkowana jest z twardych liści wraz ze szypułkami i łodyżkami. Jest to niższy stopień Senchy, po zebraniu najmłodszych i najdelikatniejszych listków każdego zbioru, potrzebnych do produkcji Senchy, zrywa się większe, twardsze, grubiej żyłkowane liście kilkakrotnie w ciągu lata. Grubsze liście mają mniej kofeiny, teiny, dają słabszy napar. Herbata ma jednak świeży i ożywczy aromat oraz posiada dużo cennego wapnia i żelaza. Skusiłam się na nią ze względu na zawartość wapnia i trochę mniej na owe żelazo ![]() Zielona - japan sencha też zwyczajna zielona herbata, bez żadnych atrakcji aromatycznych. Opis: herbata gruboliściasta dająca klarowny, żółto - seledynowy napar o typowo japońskim, delikatnym smaku i zapachu, bogata w witaminę C. Tu poszło o wit. C. Wiadomo, każdy naturalny ochraniach organizmu się przydaje ![]() Tetley Peach&Vanilla, czarna - fajna mieszanka, mi posmakowała. Tetley mandarynkowa - ogółem może być, choć nie powaliła mnie na kolana. Zawsze jak ją zaparzam to na dzień dobry mam wrażenie, że przypomina Vibovit czy coś w stylu (apteczne w proszku witaminki, herbatki czy tam co ![]() Teekanne, zielona z opuncją - nie będę tu się rozpisywać, bo mi po prostu podeszła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3514 |
Konto usunięte
|
mam bardzo duzo herbat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te dwie ciekawe ![]() a napisz liczbe swoich herbat ![]() [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6101909]mam bardzo duzo herbat ![]() ![]() to poisz te co ciekawsze i podaj ile masz ogólnie. a ja słabo przy was wypadam, dlatego dzis kupiłam sobie dwie zielone: z jasminem i z mietą, jeszcze nie otwarłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3517 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyna jedno opakowanie tych herbat Teekanne koszyuje 6 zł i kilkadziesiąt groszy. Jest w jednym pudełku 6 rodzju herbat po 5 i są w Rossmanie dwa rózne zestawy.
Żmijko qurcze nie wiem ile mam tych herbat. Teraz Ci nie napisze. Mam sporo sypanych w słoiczkach, z których robie sobie sama mieszanki. Narazie jestem w pracy (z okazji świąt mogę sobie ,klikac na internecie). No właśnie, a skoro oŚwiętach mowa... Wszystkim Kochanym Zielonym Wizażankom samych miłych chwil w gronie rodzinnym, albo samotnie jak ktoś woli, a na co dzień zdrowia, pokoju Bożego, miłosci, radosci i zwycięstw. A jako fankom herbacianym, mnóstwo niesamowitych aromatycznych herbat .
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3518 |
Raczkowanie
|
jednak nie myliłam się co do mojej Madame Butterfly.. znalazłam w niej zarówno ananas jak i wiśnie
![]() ![]() a z okazji świąt życze Wam dziewczynki wszystkiego co najlepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3519 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A melisa nie działa, w każdym razie na mnie. ![]() ![]() Chętnie bym tej spróbowała, ciekawie brzmi. ![]() ![]() A z opuncją jest pycha, przyznaję. ![]() Dziewczynki dziękuję za zyczenia i Wam również życzę Wesołych, pogodnych, spokojnych Świąt. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
Hi hi, to tu iwdze prawdziwe maniaczki herbat
![]() moze niedłuho tak jak dziewczyny na Wiazau bedziemy wklajac zdjęcia naszych kolekcji ![]() Dziekuje za zyczenia dziewczyny ![]() Wam życze, żeby te Świeta mineły w rodzinnym, wesołym gronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3521 |
Konto usunięte
|
Dzięki Zmijko
![]() Widzę, że masz nowy zimowy avek, bardzo ładny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3522 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3523 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edit: mam taką tapetę. ![]() Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2007-12-25 o 00:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
Maniaczka herbatowa bardzo chętnie się przyłączy.
Mam zaparzacz i sypaną zieloną herbatę z migdałami,ostem i pomarańczą z Five o clock,którą bardzo polecam. Na przekupienie i przyjęcie mnie daję wam świetną stronkę (po lewej na dole tylko zielona) http://www.fiveoclock.com.pl/g_rozwi...hp?idtemat=121 oraz zasady parzenia w pigułce (format pdf trzeba mieć adobe redader) http://www.fiveoclock.com.pl/tabela.html
![]() |
#3525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łądna prawda ![]() Cytat:
![]() z ostem ![]() ![]() a na stroni później lukne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem na czym oset ma polegać,ale herbata pyszna.Ogółem w five o clock mają pyszne herbaty.Mam jeszcze czarną z cynamonem i jabłkiem.
Polecam też te sypane z rossmanna-szczególnie wiśnia i rum
![]() |
#3527 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie musisz się wkupywać, wystarczy, że rozwiążesz test, który musi każda nowa klubowiczka rozwiązać. ![]() Nie jest on łatwy ![]() ![]() Zaraz go znajdę, gdzieś tu był. ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiśni ciągle jestem ciekawa, musze w końcu się skusić na nią i jej poszukać porządnie. ![]() EDIT: MAM ![]() Cytat:
Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2007-12-25 o 15:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3528 |
Zakorzenienie
|
1.Jaki wątek jest najlepszym i najfajnieszym wątkiem na wizazu?GREEN CLUB-POGADUCHY..
![]() 2.Która z herbat jest najlepsza?zielona 3.Czy zielona herbata jest zdrowa?tak 4. Jakiego koloru są liście zielonej herbaty ?zielonego 5. Jakiego rodzaju napojem jest zielona herbata ? (herbatą? kawą? Coca Colą?)herbatą 6. Czy zieloną herbatę zalewa się wodą : a) 100 stopni b) 60-80 stopni c) dopiero co roztopionym lodem Zdałam? ![]() Doceńcie poświęcenie niezależnie od poprawności.
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za życzenia. Ja również życzę aby święta skączyły się w przyjaznej atmosferze, bez przejedzenia się i zbędnych kilogramów
![]() ![]() Witaj Pink. Niektóre herbatki wyglądają interesująco, chętnie bym niektórych posmakowała ![]() Hejasz dzięki. Jak zawitam do Rossmana to rozejrzę się zanimi ![]() Zmijko za jakiś czas faktycznie może się okazać, że będziemy wklejać swoje zdobycze - w opakowaniu, po wyjęciu z opakowania, w różnych pozycjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3530 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A za dodatkowy trud jaki włożyłaś w rozwiązanie tego testu (pomijając to, że w ogóle nie powinnaś szukać, bo powinnaś to wiedzieć ![]() Witamy w GC ![]() Cytat:
![]() Właśnie pochłaniam kolejną porcję czekolady. ![]() Nie wiem ile dzisiaj zjadłam, nie liczę nawet, ale ilości są kosmiczne. Zastanawiam się czy jest w ogóle jakieś dno. ![]() Ale od jutra koniec-ścisła dieta i kontrola. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3531 |
Zakorzenienie
|
Kurde spoznilam sie z podpowiedziami
![]() Pink bez 69 ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyna ja chyba Wam niedługo pstrykne ![]() ja popijam zielona z mieta, hhmm, znaczy zaraz zaczne pic ![]() a ja mocno nie utyje, malo dzis zjadłam ![]() brat zrobil z mojej kapusty z grzybami bigos, tak jak było więcej grzybów niz kapusty to teraz sama kiełbasa tam jest ![]() ![]() ide jesc czekolade i pic herbate ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3532 | |
Konto usunięte
|
Uuu.
![]() ![]() No i jak? ![]() Cytat:
![]() Ciekawe połączenie. ![]() Jaką jesz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
no to jednym ciagiem, tak jak Silva lubisz
![]() no, uuuuuuuuuuuuuuuuuu, ku Twojej Uciesze ![]() jak, hmmm, pachnie jak guma mietowa, i smakuje jak herbata miętowa, ale tak jakos wyrazniej ![]() dla mnie spoko polaczenie, bo ja dziwna jestem, a jem taka trojkatna czekolade, mleczna z orzechami i miodem, twarda, ale fajna ![]() edit: przypomniał mi sie moj ostatni sen: piłam zielona herbate z jasminem, a w iej własnie pływały kwiaty jasminu i takie małe cebulki, i ja je jadłam ![]() Edytowane przez Zmijka Czas edycji: 2007-12-26 o 00:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3534 | ||
Konto usunięte
|
![]() Dokładnie ![]() Już byś chciała wszystkim podpowiadać, muszą się trochę 'pomęczyć'. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A taka trójkątną bym sobie chętnie zjadła, w dodatku z miodem i orzechami. ![]() ![]() Edit: Ale sen ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3535 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
raczej nie kupie więcej, dziwne uczucie mam po niej w ustach. Ale mimo to pije kolejny kubek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wafelki sama ocen czy by pasowaly ![]() Cytat:
![]() i jeszcze zdjecie domu który widze z okna mojego pokoju. ładnie sobie udekorowali co ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3536 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak Ty uwielbiasz się droczyć. ![]() Pewnie teraz napiszesz,że nie wiesz o co mi chodzi, ale ja wiem swoje, więc teraz już nic nie napiszesz, bo nie ma co po co, chyba,ze napiszesz, żeby dalej się droczyć. ![]() A wiedziałam, bo czasem tak już pisałaś kiedyś gdzieś. ![]() ![]() Skoro specjalnie dla mnie, to aż muszę zobaczyć. ![]() Ooo, ale tam jest wafelek już?I to jest prostokątne na zdjęciu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3537 | |||
Zakorzenienie
|
Czuje sie doceniona
![]() a herbata może być ![]() Cytat:
![]() i nie wiem o co chodzi ![]() ale nakręciłaś ![]() Ty mnie juz poprostu znasz ![]() ![]() Cytat:
nie ma wafelka ![]() jakie prostokatne ![]() ![]() opkakowanie fajne, takie świateczne ![]() Cytat:
![]() tak tu ludzie dekoruja domy, a ile to im energi musi zżerać ![]() niechciałam juz bliżej podchodzic, żeby poogladac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
No i witam z rana. Chyba rzeczywiście nic nie jadłyście, bo naplotkowałyście tyle, że hej! Ja tam też się nie przejadałam. No może trochę owocami i trochę orzechów. No i oczywiście duuuużooooo herbaty.
Pink witam na GC i gratuluję zdanego testu. W sumie to tylko skopiowałaś, ale... niech Ci będzie. ![]() ![]()
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3539 |
Zakorzenienie
|
ee co skopiowałam ?
![]() przecież wkleiłam to w edytor i sama pisałam pogrubioną.
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
No dobrze, dobrze... juz dobrze... nie denerwuj sie, napij sie ... no wiesz czego masz sie napic ... herbaty oczywi\scie i to najlepiej zielonej. A tak powaznie, to witam Cie serdecznie i ciesze sie, ze do nas dolaczylas.
Dziewczyny wybaczcie brak literek narodowych, ale taki ten laptop w pracy jest, ze nie ma ich. Jak tam sjesta poobiednia?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.