|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Trudno, że zimno jakoś się rozgrzejemy ![]() Jesli chodzi o te prezenty to ludzie przesadzają. Dla mnie zupełnym absurdem jest wybieranie chrzestnych pod katem ich zasobności portfela. Porażka! Ja też mam chrześniaka. Jest malutki, ale nie zamierzam iść za trendami prezentowymi. Szczególnie jeśli chodzi o komunie. Ja byłabym za nie dawaniem prezentów w tym dniu. Bo większość dzieci tylko na te prezenty czeka. A co to kurna mikołajki sa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
konia
![]() ![]() a co do siostry TZ no to fajnie sie ustawila ![]() PS ja bym nie pogardzila takim kursem fotografowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Zadomowienie
|
Zazdroszcze Wam grillowania
![]() Cytat:
![]() Ja tam sie rozpieszczenia czy zepsucia dziecka nie boje. Jedna tylko rzecz mnie zastanawia, wplyw srodowiska i rowiesnikow, nie zawsze mozemy cos z tym zrobic. No chyba, ze przeniesiemy sie na wies. Mam wrazenie, ze tam dzieci sa inne ... ale moge sie mylic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
wiadomo ze wies wsi nierowna ale uwierz mi ze dzieci na wsi sa czesto gorsze niz te w miastach
|
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Wtajemniczenie
|
witam Was dziewuszki!
dzis wieczorkiem jade do rodzicow na dlugi weekend. Jedziemy po raz ostatni we 2, bo potem to bedziemy juz jezdzic we 3 ![]() co do prezentow, to zgadzam sie z Wami w zupelnosci, ale sama jestem chrzestna i moja chrzesnica miala w zeszlym roku komunie, to kupilam jej laptopa... wiem ze drogo i ze nie powinnam, ale nie chcialam, zeby czula sie gorsza od innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dzisiaj mam bojowe zadanie: spakować rzeczy na kilkudniowy urlop. Wyjeżdżamy po południu. Nie będzie mnie przez 5 dni. Będę się modlić o ładna pogodę ![]() Mam nadzieję, że nie wydarzy się u Was za dużo ![]() PROSZĘ TRZYMAĆ BRZUSZKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() moze jak wrocisz to juz Lenka bedzie na swiecie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet gdybym miała bardzo dużo kasy nie kupowałabym dziecku takich prezentów.Nie można uczyć, że wszystko przychodzi łatwo, że wystarczy powiedzieć "chcę mieć to..." . Nigdy mi niczego nie brakowało ale dostawałam to co większość np. rower na komunię. W codziennym życiu rodzice dawali mi kieszonkowe. Uczyłam się, że mogę sobie odłożyć i po jakimś czasie kupić sobie coś ładnego. Pamiętam jak kupiłam pierwszą bluzkę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Możemy uczyć dziecko, że materialne rzeczy nie są najważniejsze a on/ona i tak pójdzie do przedszkola i będzie przychodził zapłakany bo wszyscy maja komórki tylko nie on... I co? Jakie rozwiązanie jest dobre? Kupić? mimo własnych oporów... Czy nie? i patrzeć jak dziecko jest odsuwane od grupy... Masakra... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hd baw sie dobrze i wypoczywaj. Szczęśliwej podróży!! Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-06-02 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedziemy na Podlasie do naszego domku. Kilka dni na łonie natury ![]() M specjalnie kupił 3 osobową huśtawkę (taką na stelażu, z daszkiem, wiecie o co chodzi). Śmiałam się, że 3 osobowa bo ja, on i ... Szymek ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- uznaliśmy, że to już ostatni taki wyjazd ![]() Zabieram oczywiście wszystkie moje badania ![]() Kilkadziesiąt metrów od naszego domu jest zalew więc mam nadzieję, że pogoda dopisze i będę miała okazję popatrzeć na ładne widoki, może popływać łódką, pochodzić po lesie ... Będziemy mieli kilka dni tylko dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Pamiętacie album, który robiłam dla Dzidzi a właściwie dla jej koleżanki? Tak się spodobał siostrze mojego M, że poprosiła mnie o wykonanie 3 albumów ślubnych ![]() W lipcu wychodzi za mąż. Dokładnie w tym czasie gdy ja będę miała CC ![]() No to mam kolejne wyzwanie ![]() ![]() Przy okazji postanowiłam, że zrobię tez taki album dla SZYMKA, żeby nie było, że "szewc bez butów chodzi" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
Co do dzieci ze wsi i miast...
ja mam takie porównanie, bo siostra mojej córki niedawno przeniosła się ze szkoły z małego miasta (Malborka) do dużego (Gdańska). Różnica kolosalna! W Gdańsku dzieciaki z jej klasy muszą mieć wszystko markowe, ona chodzi do 6 klasy i miała raz bransoletkę, która była jako dodatek do gazety, a koleżanka do niej "Gdzie kupiłaś? Widziałam podobną w aparcie" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Inna sprawa, ze mnie nikt nie wychowywal...sama sie za siebie wzielam ![]() czyli niestety brakowalo tego najwazniejszego elementu Niestety masz racje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
Ja powiem Wam, że nie wiem czy różnica w zachowaniu dzieci wynika z ich pochodzenia (miasto/wieś),chociaż w jakims stopniu pewnie też, ale głównie właśnie od wychowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie byłam aniołkiem, dobrze sie uczyłam ale przeboje z nauczycielami miałam zawsze. Jednak na myśl by mi nie przyszło, żeby im pyskować. Moim zdanie najgorszą reformą szkolnictwa było wprowadzenie gimnazjum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hd udanego wypoczynku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze w W-wie ... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() wiolek to teraz masz stópki jak pupcia niemowlaka ![]() Dobrze, ze nie dalas za wygrana z tym kolesiem .... marta mój TŻ miał jakies załatwienia dziś w Oświecimiu i nic nie mówił wiec chyba jest ok ![]() misiulka ... ![]() ![]() ![]() hd udanego wypoczynku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miasto i te wszystkie "atrakcje" mnie czasami przerazaja... Wiem, ze wszystko zalezy od wychowania ale kazdy chyba w jakims stopniu chce uchronic wlasne dziecko przed czyms takim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zadomowienie
|
trzypak za 15zł
![]() alutka to te bodziaki z Biedronki ![]() Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-06-02 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Zadomowienie
|
... i od razu dementuje nie mam zapedow na amisha
![]() poprostu ponad wszystko cenie kontakt z natura i wszystko co sie z tym wiaze Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-06-02 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zadomowienie
|
hd ale zazdroszczę tego wyjazdu, żeby tylko pogoda sie udała.
![]() |
#3538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noo moja mala wczoraj przed snem miala czkawke, rano to samo i moj maz nie mogl uwierzyc ze ona sobie czka tyle czasu heh ![]() ![]() ja sie zaraz zbieram i jade do mamy. mąż niepocieszony, ale powiedzialam ze nie mam zamiaru siedziec tutaj sama. zabieram kota i znikam, wracam dopiero w poniedzialek. mam nadzieje ze sie wypogodzi bo tez marze o grillu ![]() hd zycze milego wypoczynku! oby pogoda dopisala ![]() a to cos dla smiechu http://www.youtube.com/watch?v=2zhT0ryaNaE masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Zadomowienie
|
A ten podgrzewacz z Aventu jest dobry tylko do butelek Aventu, czy zmieszczą się w nim różnego rodzaju butelki? Ja mam Nuka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |||||||
Rozeznanie
|
trzymam kciuki
![]() Cytat:
![]() no facet i tyle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a powiedzcie czy swoim chrzesniakom kupujecie prezenty na kazda okazje? ja mam 4 chrzesniakow i w sumie poza synkiem mojej siostry prezenty daje im tylko na urodziny.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale masz ciekawa prace, pewnie moglabys nam wiele takich historii opowiedziec ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.