|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
![]() Zestaw Hypnose wciąż kusi, zobaczymy jak tam będzie u mnie wyglądać sytuacja po zakupie prezentów. ![]() Na takie: http://www.butyk.pl/towar.9684.Kozak...nap_13700.html I widzę że je przecenili, dobrze że też kupiłam z rabatem, bo bym się teraz wściekała. ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Muszę iść dziś lub jutro po prezent dla TŻa na Mikołaja. Dzień po wyjeżdżam na wyjazd szkoleniowo-integracyjny, więc muszę mu osłodzić trochę to, że musi zostać sam. Mamy na wyjeździe zabiegi kosmetyczne i SPA do wyboru - wybrałam sobie m.in. peeling kawitacyjny - miałyście kiedyś? Jestem ciekawa jak to się sprawdzi.
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha, no w sumie
Nie no, na pewno odwiedzę, ale raczej jak będę mieć dzień wolny czy coś. Cytat:
A ja nie wiem co bym chciała na Mikołaja. No żesz kurka, na prawdę nie wiem! Nawet na perfumy mnie nie ciągnie. Wyleczyłam się?
|
|
#3513 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Ci jeszcze raz za smsa, dzisiaj jadę do ZT, mam nadzieję, że się uda![]() Cytat:
zdrowiej ![]() Cytat:
Choć na razie muszę to odłożyć, bo w sobotę robię sernik i kostkę krówkę jak od Sowy dla Mamy, bo ma imieniny![]() Cytat:
Za to koleżanka była na nim samym i była bardzo zadowolona.
|
|
#3514 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Oprócz tego mam jeszcze masaż relaksacyjny całego ciała z peelingiem, więc jakby jedno było niewypałem, to zawsze drugie ma szanse się udać.
|
|
|
#3515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kosmetyczka mi mówiła, że to delikatne itd i że na pewno nic się nie stanie - ja mam po prostu lekką fobię, wtedy się przestraszyłam i nie byłam w stanie jej uwierzyć, ale z łóżka nie uciekłam
|
|
#3516 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Fajne to, choć nie jakieś tam spektakularne po jednym zabiegu, ale mimo wszystko przyjemne i widać efekt Cytat:
![]() I która to szminka?Bo ja zapóźniona w tych kolekcjach strasznie;/
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2011-11-30 o 21:21 |
||||
|
|
|
#3517 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szukam i nie szukam- ostatnie pół tygodnia było tak imprezowe że nawet o butach nie pomyślałam ![]() Cytat:
i jeszcze chyba z amerykańskich kreskówek- dinozaur Denver? i nie mam pojecia jakiej produkcji Klementynka- ale to możliwe, że w przedszkolu jeszcze ogladałam.W nowej gazetce Ross jets jakiś nowy żel Tołpy- zastanawiam się nad zakupem ![]() Cytat:
Przymzierzałam się do zakupu Lorealowej dwufazy, no ale cena vs pojemność jednak robi swoje ![]() Cytat:
![]() Fajnie masz Cytat:
chociaz po powrocie z imprez to nie potrafię nawet jednego kawałka sobie przypomnieć do którego szalałam ![]() dzięki, to chyba chwilowe jakieś osłabienie, od rana się trochę poruszałam przy sprzątaniu i o wiele lepiej mi, a nie jadłam żadnych tabletek ![]() Jutro chcę wznowić podróże za pracą. ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- zrobiłam pesto pierwsyz raz w życiu, przeczytałam z 10 przepisów i nawet da się zjeść ten miks Ale następnym razem kupię świeżą doniczkę, ta chyba już za długo stała na parapecie i trochę mało ma aromatu ![]() A w ogóle to MagJa do mnie przyjeżdża na chwilkę w Mikołaja- najlepszy prezent
|
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie akurat tego micelarnego nie było, ale jak się pojawi to chętnie też go kupię ![]() Cytat:
![]() Matko i córko, taka u mnie mgła a ja się wybrałam do pracy autem jak gdyby nic, bo przy moim domu nie wyglądało to tak źle jak kawałek dalej Po kilkuset metrach miałam ochotę zawrócić, po kilometrze, gdzie była jedna wielka biała ściana myślałam, że mi serce wyskoczy. Jechałam jak z nożem na gardle. Przede mną nikogo, za mną też, tylko ja i ściana mgły w ciemności. Jeszcze po drodze widziałam stłuczkę (nie dziwię się, przy takiej pogodzie).No ale po ok. 3 km mgła już była mniejsza i dogoniłam jakiś sznurek samochodów, więc chociaż widziałam gdzie jechać.
|
|
#3519 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ta. Miałam mały stres przy kasie, bo pokazałam smsa, daję kartę, a pani mi mówi "ale to do 27". No to ja udaję głupka i mówię, że przecież w smsie było, że 6 dni, do 30 Na co pani, że to trochę potrwa, że jest problem. I jak tak stałam to sobie myślałam na co mi to było, ale na szczęście pani nie wezwała policji, żeby mnie aresztować No bo kurczę, gdyby normalnie wysyłali te zniżki, a nie z takim bałaganem, to by ludzie więcej u nich kupowali, tak mi się wydaje.Cytat:
A na co dzień niezastąpiona jest bioderma![]() Pozdrów Magję ![]() Cytat:
![]() Chciałam zrobić zdjęcie mojej błyszczyko-szmince, ale przy tej mgle w ogóle nie ma światła i to całkiem bez sensu...
|
|
#3520 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też straszna mgła, przez okna biura ledwo widać drugą stronę ulicy. Myślałam, że dzisiaj w ogóle nie wstanę z łóżka, nie lubię takiej pogody, w pracy od razu odwiedziłam ekspres do kawy. Muszę zorganizować wigilię dla mojego działu, nigdy tego nie robiłam i nie wiem jak się za to zabrać.
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Też dziś jestem nie do życia. W ogóle nad ranem mi się śniły jakieś głupoty, ledwo wstałam
Staram się myśleć o nadchodzących świętach i tych kilku dniach wolnego.Moja paczka z apteki wczoraj nie dotarła. Liczę na to, że dziś pan listonosz już mnie nie zawiedzie ![]()
|
|
#3522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wszystkie zabiegi Ci się spodobały ![]() Cytat:
tamten dostał ode mnie komplet gwiazdek na KWC, ten nie dostanie ![]() fajnie, może Mag znajdzie trochę czasu na wątek ostatnio widziałam na KWC snow, szkoda, że już do nas nie zagląda..Cytat:
![]() Cytat:
a jak z trwałością?niezłą miałaś "przygodę"
|
|
#3523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na te dni między Świętami i Nowym Rokiem, trzeba tylko wymyśleć, co by tu fajnego robić, bo na pewno nie chcę siedzieć w domu...Cytat:
Oczywiście po jakiś 2 godzinach już nie wyglądała jak na początku, nie była tak błyszcząca, ale kolor został jeszcze długo, wg mnie I nie wysuszyła mi ust, więc jestem zadowolona Podoba mi się jeszcze kolor Dragon, ale to całkiem nie dla mnie, bo bym używała jej może raz na rok, a jednak ponad 100 zł za tak okazjonalny kosmetyk to dużo za dużo...Jakby nie naliczyła zniżki, to bym u nich nie kupiła. I pewnie bym wtedy kupiła tę szminkę i tak, za zbójecką cenę, ale w D. w ramach protestu
|
|
#3524 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Nie ma w sumie czego zazdrościć - generalnie przesiedzę 2 dni w sali konferencyjnej, a zabiegi to prezent od szefa dla umilenia szkolenia.
![]() Mam nadzieję, że zabiegi będą fajne. ![]() Cytat:
A między świętami i nowym rokiem będę chyba pracować, bo się żaden wyjazd nie szykuje, a TŻ pewnie też nie będzie miał czasu, więc trudno.Dostałam dzisiaj zamówione dawno kosmetyki (baza NT, szminka i cień L'oreal).
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście dojechałam, ale oby nigdy więcej takiej mgły, masakra
![]() Cytat:
Zima powinna trwać tydzień-dwa od świąt do nowego roku i potem od razu wiosna
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrów Mag. Ona jeszcze w PL czy już może się przeniosła do TŻta, że tak się nie odzywa? ![]() Cytat:
Na razie męczę miniaturę Mineral Flowers i jest straszna. Bardzo rzadka i mam wrażenie, że nie domywa, więc jeszcze na wszelki wypadek poprawiam micelem ![]() Cytat:
![]() Dziś testowałam ją w pracy, ale inny kolor i strasznie fajna jest ![]() To oni zwracają uwagę na to jaką masz promocję na "swoim koncie"? U mnie nawet na smsa nie spojrzała Grunt, że jednak się udało.Dragon też super, ale minie jeszcze kilka lat zanim odważę się na taką czerwień ![]() A ja miałam dziś maraton po sklepach z bratem ![]() W Re promocja na wszystkie męskie swetry -40%, więc się obkupił a ja tylko biegałam między przymierzalnią a wieszakami ![]() No i muszę kupić kieckę na Sylwestra, bo się okazało, że idziemy na imprezę w stylu hawajskim W sumie fajnie, bo nie chciałam siedzieć w domu. Ale kieckę chcę klasyczną, do tego se walnę jakieś kwiaty we włosy i tyle, żadnych przebieranek a kiecka zostanie na inne okazje.Przymierzałam ostatnio świetną, czarną, klasyczną w Taranko, ale 34 wydawała mi się trochę zbyt dopasowana w biodrach a znowu 36 już była zdecydowanie za duża Chyba w sobotę zrobię jeszcze jedno podejście do tej 34, bo byłaby idealna i na pewno jeszcze nie raz bym ją założyła.
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Doszła wczoraj moja paczucha wreszcie.
Po pierwszym użyciu jestem zakochana w micelu Sensibio ![]() Od razu na noc nałożyłam też Cold Cream Avene, straszny tłuścioch, ale mnie nie zapchał na szczęście. Do tego podoba mi się bardzo jego zapach a twarz po użyciu jest taka aksamitna w dotyku Ojej, zapowiadają opady deszczu ze śniegiem na przyszły wtorek. Oby to był raczej bardziej deszcz niż śnieg, bo znów się będę bała jechać autem ![]()
|
#3528 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Estella, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! dużo zdrowia, szczęścia, radości, spełnienia marzeń i samych perełek kosmetycznych
![]() Cytat:
Cytat:
ale na święta czemu nie i w górach niech pada, bo tam się przyda ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
cieszę się, że jesteś zadowolona
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2011-12-02 o 08:08 |
|||||
|
|
|
#3529 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Jeszcze mam nadzieję przemęczyć się tydzień a potem musze gdzieś kliknąć.Byłam wczoraj w TK Maxx bo wymyśliłam, że tam mam szansę kupić fajny pasek na prezent dla TŻa i rzeczywiście się udało, ale załamał mnie ten sklep. Nie wyobrażam sobie, jak to jest możliwe, że w tak wielkim sklepie nie ma ani jednego sprzedawcy, który potrafiłby powiedzieć cokolwiek o męskich paskach. Nie mieli nawet metra, a na paskach była nieznana mi rozmiarówka. Dobrze że oko mam na tyle dobre, że trafiłam w rozmiar (dzisiaj rano jak TŻ spał, przymierzyłam do jego paska do jeansów), ale jakaś makakra - nie można liczyć na żadną pomoc. Oczywiście patrzyłam na sety lakierów i oczywiście nie było tych co kupiła kochanie, był fajny set lakierów Calvin Klein, ale niepotrzebnie wpakowali do niego lakier czarny i bezbarwny i się nie skusiłam. Za to w Auchanie kupiłam wodę brzozową, taką tradycyjną, kioskową. Jak ją wczoraj wylałam na dłonie to całe piekły od tego alkoholu, ale włosy mam dzisiaj od razu fajniejsze - mają więcej objętości i są jakby jaśniejsze, zobaczymy czy też zrobi taki szął moim włosom jak kiedyś rossmannowska.Testowałam cień L'Oreal Infaillible - ale on ma kolor i jaki jest napigmentowany! ![]() Estella ja również życzę wszystkiego najlepszego i 100 lat.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Estello ode mnie też wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń (nie tylko tych kosmetycznych)
![]() ![]() Cytat:
![]() Kuszą mnie trochę wcierki z czarnej rzepy, ale nie wiem czy bym miała cierpliwość żeby tak jak dziewczyny na fryzjerskim: trzeć surową rzepę a potem wcierać w skalp. No i podobno rzepa też piecze. Z drożdżami zastopowałam kurację ze 2 tygodnie temu, wracam do pokrzywy, bo po niej włosy o wiele szybciej mi rosły niż po drożdżach.
|
|
#3531 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To poproś Mikołaja Też o tym nie wiedziałam, ale sprawdzają. Do tej pory jak pokazywałam cudze smsy, to mi nic nie mówili... Ja nie wiem, czy kiedykolwiek się odważę na taką czerwień, choć u Christine z temtaplii mi się podoba A ta promocja w Re jest nadal czy była tylko wczoraj? Cytat:
Cytat:
Kuszę, bo warto Ale w stałej kolekcji rzeczywiście słaby wybór jest...Cytat:
Ja póki co jestem zachwycona eyelinerem w żelu od Essence, dziś go pierwszy raz użyłam, niesamowicie łatwo robi się nim kreski, super! Tylko teraz test - jak wytrzyma 10 godzin, to kupię inny kolor
|
|
#3532 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Ja pokrzywę ostatnio poddałam, ale mam zamiar wrócić do picia. Efektów niestety przez prawie 3 miesiące nie doczekałam się żadnych.Cytat:
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
ice mi raczej też by się nie chciało
U mnie pokrzywa szybko działa, ale tą jedyną wadą jest szybszy porost włosków na całym ciele.
|
#3534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz piję bratek, ale raczej co kilka dni, jak mi się przypomni, więc wątpię, żeby efekty przyszły szybko o ile w ogóle...Ja mam z essence brązowy i fajnie się nakłada, ciekawe, czy to zależy od koloru, czy po prostu każda z nas woli coś innego Ciekawie brzmi ten z Catrice, muszę o nim poczytać, a wiesz może czy jest granatowy?Cytat:
|
|
#3535 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Jak kupowałam Catrice to był tylko czarny i brązowy, ale nie wiem może wprowadzili od tego czasu nowe kolory, bo nie byłam w Naturze chyba od sierpnia.
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
kochanie te włoski jeszcze zimą zniosę, ale jak piłam latem pokrzywę to wystarczyło wieczorem nogi ogolić, a następnego dnia rano już wychodziły nowe.
Ja właśnie po włosach na nogach i brwiach widzę zawsze najpierw ten zwiększony porost Ostatnio jeszcze zaobserwowałam dziwną rzecz: więcej suchych i zniszczonych włosów mam pod spodem niż na wierzchu i najwięcej tuż przy karku. Zawsze mi się wydawało, że te będące na wierzchu właśnie są bardziej narażone na uszkodzenia i czynniki zewnętrzne a u mnie jest odwrotnie Nie wiem czy to niszczenie nie jest spowodowane chodzeniem spać w wilgotnych włosach albo może od gumek? Ale na noc związuję włosy miękką frotką i zawsze luźno. Jednak odkąd zimniejsze dni nastały podsuszam też włosy chłodnym nawiewem i wydaje mi się, że są potem lepsze niż jak chodziłam spać w wilgotnych.
|
#3537 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też tak mam z włosami - te od spodu są jaśniejsze, cieńsze i mają poszarpane końce, a te z wierzchu są bardziej rude, grube i w ogóle nie rozdwajają im się końcówki, a nie obcinałam włosów od... nie wiem, jak dawna ale na pewno nie w tym roku. No ale za to wszystkie się puszą i to mnie denerwuje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3538 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja nie wiem jak wy to robicie, bo ja zawsze mam mocniejsze i zdrowsze włosy od spodu
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że może też jak nakładam odżywki i oleje to więcej jednak na wierzch, te włoski od spodu są poszkodowane
Teraz postaram się też od spodu nakładać więcej. Zobaczymy czy to przyniesie jakiś skutek
|
#3540 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak apropos, dzisiaj muszę jechać kupić maskę do włosów, bo, uwaga uwaga, nie mam żadnej odżywki (do spłukiwania) Jakoś mi się skończyły, największą zostawiłam Mamie i nie mam zapasów! Chcę jakiegoś Waxa, macie jakiś ulubiony typ?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Po kilkuset metrach miałam ochotę zawrócić, po kilometrze, gdzie była jedna wielka biała ściana myślałam, że mi serce wyskoczy. Jechałam jak z nożem na gardle. Przede mną nikogo, za mną też, tylko ja i ściana mgły w ciemności. Jeszcze po drodze widziałam stłuczkę (nie dziwię się, przy takiej pogodzie).
Staram się myśleć o nadchodzących świętach i tych kilku dniach wolnego.
a jak z trwałością?

Grunt, że jednak się udało.

Jakoś mi się skończyły, największą zostawiłam Mamie i nie mam zapasów! Chcę jakiegoś Waxa, macie jakiś ulubiony typ?