Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-26, 19:53   #3511
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
to jak ty się z mamą umawiałaś??

dziewczyny, ile macie kompletów pościeli dla dziecka do łóżeczka??
ja mam 3 kpl poscieli, 3 przescieradla i takie ceratki po przescieradlo, tez chyba 3 szt

Cytat:
efekt jest taki : SAMA SOBIE KUPIŁAM ŁÓŻECZKO Z MATERACEM GPK, dzisiaj zamówiłam, bo odkryłam, że ZUS mi kasę przysłał, tylko nie wiem za jaki okres, bo wszystko miałam w terminie już wypłacone, a teraz jakoś tak dziwnie..........muszę jutro tam zadzwonić
gratuluje zakupu :P a lepiej nie dzwoń bo będą kazali oddać :P

Chantalle
- dziewczynki jak laleczki

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 19:56   #3512
kma1982
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Chantalle i Achaia śliczne córeczki
Muron jestem ciekawa co z Tobą Mam nadzieję, że dobrze, trzymaj się i powodzenia

Ja wczoraj strasznie się objadłam i miałam ogromne mdłości...
Mama stwierdziła, że brzuch mi się obniżył mam nadzieję, że jej się wydawało tylko...ja jestem jakoś dziwnie spokojna, ale mam przeczucie, że urodzę już niedługo
Stary 2010-12-26, 19:58   #3513
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
chantalle - śliczności!!!!!!! one się wydają malutkie jak dłoń! Ja bym się bała takie maleństwo złapać

muron - jak się czujesz psychicznie?

Jelly37 - ja mam dwa prześcieradła. Jedno z "podgumieniem". Taki bajer, a można je prać nawet w 90stop.

Nam nikt nie obiecywał żadnych zakupów dla małego. Pożyczyliśmy jedynie od teściów pieniążki na wyprawkę, a w styczniu z becikowego i z ubezpieczenia oddamy. Nie chieliśmy na ostatnią chwile kupować, a wszystkie oszczędności wydaliśmy na krótko przed urodzeniem małego: samochód, pralka, lodówka, aparat..
pupiato

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 20:01   #3514
kaskup
Rozeznanie

nam tez nikt raczej nic nie obiecywał, ale o dziwo w świeta milo zaskoczyła nas moja mama, która dała nam kocyk, pieluszki tetrowe i franeli, recznik i jakies tam pierdołki, nawet mój brat kupił pampki i takie tam..

moja mama sie zapowiedziała ze niby bedzie przychodzic mi pomagac jak sie mała urodzi ale jak bedzie w praktyce to nie wiem.. moja siostra tez dzis stwierdziła ze nie odpusci zadnego dnia, ale powiem Wam ze jak sobie teraz o tym pomysle to jakos mi to na razie nie na reke zeby mi ktos codziennie przesiadywał..
ja wole spokoj, bede musiała sie sama we wszystko wdrążyc i jakos sobie obowiązki poukładac i z moimi dwiema pannami poradzic, ale nie chciałabym nikogo urazic..
no ale moze to tylko takie ich teraz zapewnienia..

co do koloru ubranek to ja nigdy Amelki nie ubierałam w sam różowy, zawsze miała różnorakie kolorki w szafkach, ale ona od zawsze chciała miec wszystko różowe.. i lubi ten kolor, nie wiem przez co tak, przez bajki reklamy ??
a w garderobie malej moze 2-3 rzeczy rózowe, reszta niebieska, zielona, zołta, biała..
poza tym u mnie mial byc chłopak wiec wystrzegałam sie różowego.. i teraz Liwka bedzie chodzic tez w szarych i brazoweych chlopiecych bluzach.. no moze skusze sie na jakas bardziej cukierkowa aplikacje

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj strasznie się objadłam i miałam ogromne mdłości...
Mama stwierdziła, że brzuch mi się obniżył mam nadzieję, że jej się wydawało tylko...ja jestem jakoś dziwnie spokojna, ale mam przeczucie, że urodzę już niedługo
no co Ty nie strasz ja mam 1 dzien młodsza ciąże ale jeszcze nie chce rodzic..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 20:05   #3515
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
pupiato
bardzo, bardzo łądnie się wyraziłaś

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 20:10   #3516
marleen32
Rozeznanie

Chantalle sliczne dziewczynki, i rodzice
Achaia Twoja coreczka tez sliczna jest
Kaskup ja tam mojemu mowie, ze przenosze , zawsze to lepiej jak zacznie mnie w terminie pytac, czy to juz, ale ja tak czuje, ze przenosze ja, ewentualnie przyjdzie w terminie, lub 2-3 dni przed (to by super bylo ).

Nam nikt nic nie obiecywal, nikt tez dziecku nic nie przynosi, no bo w sumie z jakiej racji, nasze dziecko, nasza odpowiedzialnosc, oczywiscie jak cos dostaniemy, to fajnie, ale ja oczekiwan nie mam, wiem jakie sa czasy, jak kazdy ma ciezko, tesciowa chciala dolozyc sie do wozka, wiec kupilismy wozek wczesniej, zeby jej nie naciagac, bo ona jednak nie tylko nas ma, ma troje dzieci i 6 wnukow, a czy swieta, czy urodziny, na kazdego wydaje sporo jednak, sama skromnie zyje, glupio wiec by mi bylo co kolwiek brac, tam bardziej, ze na dwojke starszych dzieci, zawsze sie do wyprawki dorzucila, najstarszej w sumie kupila wszystko od spioszkow po kocyk, bo wtedy uparla sie, zeby przed porodem nie kupowac, wiec my kupilismy wozek, lozeczko, fotelik, a ona ubranka i kocyki wlasnie, mlodszej dala tez na ubranka, a teraz po prostu nie chce, widze ze jej ciezko jest, na tez nie latwo, bo leczenie TZ sporo kosztuje, ale to nasze dziecko, nasz problem musimy wiec dac rade sami .

Ja, torby jeszcze nie pakuje, dopiero sie zastanawiam, czy kupowac jakas ekstra do szpitala, czy moze wziac plecak, chyba w plecak jednak sie spakuje, ale jak wczesniej pisalam, termin na 7 luty, spakuje wiec sie w polowie stycznia, chyba ze 6 stycznia lekarka na wizycie powie, ze powinnam wczesniej, ale raczej nie.
Ja, lubie roz u dziewczynek, ale nie mdly, tylko taki bardziej pastelowy, sa rozne sliczne odcienie rozu, nie mniej moja ma ubranka w roznym kolorze, i rozowego poki co, nie za duzo , bo nie kazdemu dziecku pasuje.
Jak sie urodzi, to poszaleje, i kupie ubranka, bo bede widziala, co do buziaczka bedzie pasowalo .
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 20:11   #3517
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
ja mam 3 kpl poscieli, 3 przescieradla i takie ceratki po przescieradlo, tez chyba 3 szt

gratuluje zakupu :P a lepiej nie dzwoń bo będą kazali oddać :P

Chantalle
- dziewczynki jak laleczki
no mówię, że szok, bo ostatnio kobita mi powiedziała, że kasę wypłacają, po zakończeniu L4, a moje trwa teraz do 5 stycznia, więc jak to wytłumaczyć?? Wolę zadzwonić i się spytać..........
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 20:14   #3518
ligotka
Rozeznanie

Jak to po zakonczeniu? Czyzby cos sie zmienilo. Mnie ZUS placi od wrzesnia jakos, i zawsze dostaje do 30 dni od dostarczenia im l4 (czyli zazwyczaj kolo 25 dni po wystawieniu przez lekarza )
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 20:19   #3519
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Jak to po zakonczeniu? Czyzby cos sie zmienilo. Mnie ZUS placi od wrzesnia jakos, i zawsze dostaje do 30 dni od dostarczenia im l4 (czyli zazwyczaj kolo 25 dni po wystawieniu przez lekarza )
chodzi mi o to, że jedno L4 mam wypisane na 21 dni, inne na 26 dni i kasę dostaję kilka dni po zakończeniu danego L4, a ponieważ teraz wpłacają mi na konto to nie wiem za jaki okres............a wcześniej dostawałam z paskiem, stąd moje zdziwienie, bo wszystko się zgadzało i myślałam, że następną kasę dostanę po 5 stycznia, a tu w Wigilię dostałam...........:confu sed: i nei wiem jak to ugryźć. Oczywiście cieszę się.........tylko pozostaje to ale dlaczego taki dziwny termin skoro jestem w trakcie L4
Stary 2010-12-26, 20:40   #3520
ligotka
Rozeznanie

lilijko a kiedy było wystawione to pierwsze l4? I od kiedy przekroczylas te 33 dni? Bo u mnie było tak 5 pazdziernika lekarz wypisal mi l4 na 14 dni (za 4 dni jeszcze przeslal mi pracodawca, za 10 juz zus) Zus wypłacił mi pieniazki jakos 30 pazdziernika, ma na to 30 dni od dostarczenia mu l4, czyli do 5 listopada (zazwyczaj sa jakies 5 dni wczesniej) teraz czekam na pieniazki za l4 wystawione 8 grudnia znow na 14 dni ( bo ja tak zawsze mam) i pewnie przyjda kolo 3 - 5 stycznia.
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 20:45   #3521
mila24
Raczkowanie

Chantalle nie moge sie napatrzyc na Twoje coreczki

dzisiaj tak popatrzylam na liste rozpakowanych mam, i chyba nie sprawdza nam sie teoria ze dziewczynki dluzej siedza w brzuszkach
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 20:55   #3522
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość
Chantalle nie moge sie napatrzyc na Twoje coreczki

dzisiaj tak popatrzylam na liste rozpakowanych mam, i chyba nie sprawdza nam sie teoria ze dziewczynki dluzej siedza w brzuszkach
teoria dotyczyła, że to chłopcom niespieszno wychodzić z brzuszków, a dziewczynkom się spieszy

ligotko pierwsze L4 miałam wystawione 12 lipca, w połowie sierpnia skończyłam te 33 dni i od tamtego czasu wypłaca mi kasę ZUS. Problem polegał na tym, że księgowa moje L4 przetrzymywała za długo i czasem trafiało do ZUS-u po ponad miesiącu (jak już dawno się skończyło), a ja na tym traciłam, bo nie dość, że kasy nie dostawałam, to na dodatek jak już dostałam to mniej, bo oni potrącali za tą zwłokę. Teraz sama sobie zanoszę najpierw do pracodawcy po pieczątkę, a potem do ZUS-u i tak mi się wszystko z terminami wyregulowało.
Sytuacja teraz wygląda tak: wszystko mam wypłacone prawidłowo. Teraz mam L4 od 7.12.2010 do 5.12.2011 (30 dni). Więc skąd ta kasa?? Za jaki termin?? Przecież ZUS nie wypłaca mi za połowę tego L4, no chyba, że ja coś przegapiłam i stąd mam zamiar się tego tylko dowiedzieć, żeby potem nie zgłupieć do reszty.
Nie ma co gdybać. Jutro się dowiem i napiszę co i jak.
Stary 2010-12-26, 21:02   #3523
olbka
Zadomowienie

Chantalle, normalnie możesz kręcić jakiś film o krasnoludkach są bosskie!!!

Wiecie co, przestraszyłyście mnie trochę z tą pościelą, ja mam 1 kpl i 2 prześcieradła... Przecież na początku maluch i tak śpi w beciku, prawda? Podusia niepotrzebna, a kołderka za duża... Stwierdziłam, że jeszcze zdążę kupić pościel, ale może się mylę...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 21:14   #3524
mika_am
Raczkowanie

chantelle gratulacje- dziewczynki śliczne, choć takie malutkie
aicha, Marika- przesłodkie panny
oj obżarstwo swiateczne mi nie służy brzuch napięty jakbym miała zaraz pęknąć!
święta spędzone gościnnie u sióstr, ale udane! teraz mam na 2 dni siostrzeńca i siostrzenice... a raczej mój małżonek, bo to jemu nie daja spokoju!
Przeziębienie męczyło mnie przez 2 dni, wczoraj wypiłam imbirówke zdziałała cuda. jeśli ktoś będzie chciał sprzedam przepis a teraz ide przegonić spać tą brygade
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 21:14   #3525
achaia
Raczkowanie

Pati dziękuje ciociom za komplementy

Cytat:
achaia super I masz to śliczne łóżeczko z Ikei

Ja zamawiam sterylizator. Wygotowałam butelki- woda tak zakamieniona, ze koszmar. Butle białe.
My pijemy z dystrybutora źródlaną, jest zmywara, więc nawet nie zdawałam sobie sprawy, że to taki syf
Muron chyle czoła, łóżeczko z Ikei oczywiście

Trzymam kciuki żeby wszystko poszło jak po maśle i za Kalinke.

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość

Słuchajcie dziewczyny,a czy Wy jesteście za tym,żeby kolory ubranek były dostosowane do płci dziecka?
Bo moja teściowa tak uwaza,i niedawno dostałam od niej masę różowych(aż mi się niedobrze robi od nadmiaru tego koloru )ciuszków.
U mnie zdecydowanie róż stanowi mniejszość raczej neutralne kolory, biały beż zieleń itp

Cytat:
robie liste zakupów aptecznych. Jaką sół fizjologiczną do przemywania oczek kupić? taką litrową butlę czy pojedyncze opakowania? i gdzieś ostatnio czytałam, że waciki nie nadają się do przemywania maleńkich oczu, bo mogą się im dostać kawałki waty, że lepiej gaziki.. co mam kupić?
Ja mam sól w ampułkach i jałowe gaziki 5x5 i u nas się sprawdza takie rozwiązanie do oczek

Cytat:
to jak ty się z mamą umawiałaś??

dziewczyny, ile macie kompletów pościeli dla dziecka do łóżeczka??
2 komplety i 3 prześcieradła ale u mnie mała na razie śpi w koszyku, później pewnie dokupię jeszcze jeden komplet

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
moje krasnoludki:
na obu Matylda:

obie w trzeciej dobie życia:

nie moge sie napatrzec na nie, w nocy spac nie moge bo sie przejmuje, a w dzien to mi glowa opada z niewyspania i tak w kolko,hehe

I pomyslec, ze pare dni temu mowilam, że najlepszym prezentem miał być nowy telewizor dla mnie

dokladniejsze dane dziewczynek, Matylda 1790 i 42 cm, Malwina 1770 i 42 cm.

Kurcze,napisalam sie tutaj i przez przypadek strone zamknelam i wszystko mi wcielo, jutro od nowa naskrobie cosik.

Dziewczyny nie płaczą tylko kwękają albo ciumkają jak szczeniaczki,heheh.

Dzis z mezem rozawialismy, ze takie cuda stworzylismy, a sami do pieknosci nie nalezymy
milego wieczorku, troszke was ponadrabiam, dobrze ze duzo nie pisalyscie przez swieta
Śliczne dziewuszki Jeszcze raz GRATULACJE dla Waszej czwóreczki
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

Edytowane przez achaia
Czas edycji: 2010-12-26 o 21:22
achaia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 21:23   #3526
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Chantalle, normalnie możesz kręcić jakiś film o krasnoludkach są bosskie!!!

Wiecie co, przestraszyłyście mnie trochę z tą pościelą, ja mam 1 kpl i 2 prześcieradła... Przecież na początku maluch i tak śpi w beciku, prawda? Podusia niepotrzebna, a kołderka za duża... Stwierdziłam, że jeszcze zdążę kupić pościel, ale może się mylę...

wystarczy, na początku to tylko prześcieradło jest potrzebne. Ja mam 3. Mam 2 kpl. pościeli ale to dlatego że na 1 mi się trafiła okazja.

Ja mam bardzo dużo różowych ciuszków a to dlatego, że duzo kupowałam na ciuchach i akurat najfajniejsze, niezniszczone były właśnie w kolorze różowym. No to było głupio nie brać fajnego ciucha bo różowy.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 21:51   #3527
mysiopez
Zadomowienie

własnie przepakowałam torbę.. do reklamówki włozyłam koszulę ręcznik i szlafrok i kapcie. -> reszta jest w dużej torbie, którą przyniesie mi mój mąż.. i ja nie bede musiała dzwigać..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 21:59   #3528
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Chantalle, Achaia śliczne macie córeczki

Muron i nie stresuj sie dasz rade

Jelly37 przyłaczam sie do dziewczyn i powiem ze masz madra zaradna córke, tylko Ci zazdroscic

jesli chodzi o posciel to mam 3 komplety, i teraz dokupilam tylko niebieskie przescieradelko, bo posciele po moim synku wiec wszystkie sa niebieskie lub żółte...

ale jesli chodzi o ubranka to nie powiem pare rozowych mam, ale przewaga niebieskich- bo to moj ulubiony kolor, ale jakies inne tez sie znajda

dziś wlasnie przywiozlam od mamy cala sterte ciuszkow po synku, bo oni maja duzy dom, wiec bylo gdzie trzymac, i kochana mamusia poprała i poprasowala mi ubranka, wiec je juz ladnie poukladalam w szafkach... mam tego od groma... no ale maluszki szybko sie brudza i czasem trzeba 10 razy dziennie wszystko zmieniac

i znalazlam stary swoj rozek, dla dziecka juz sie nie nadaje, ale moj synio zapakowal do rozka misia i siada na tym foteliku FP i mowi : bujam misia, pac ce
Stary 2010-12-27, 07:26   #3529
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
ja mam wizytę i GBS we wtorek. Ciekawe, czy z mojej szyjki w ogóle coś jeszcze zostało... niby mam mieć tylko badanie, ale ginka powiedziała, że podejrzy na usg co tam się dzieje... więc może dowiem się, czy Kaśka podrosła trochę po ilości jedzenia, jaką ostatnio pochłania jej mama, powinna przytyć ze 2 kilo normalnie
Ja też mam wizytę i GBS we wtorek - także razem się dowiemy, co z naszymi maleństwami.

Chantalle, Achaia
- , ale Wam zazdroszczę!! Już się nie mogę doczekać, jak mojemu Maluszkowi będę fotki cykała!

Witam Was po Świętach! Dziś idę na usg zobaczyć, jak się sprawuje Maluszek - mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Miłego dnia, trzymajcie się wszystkie cieplutko!!

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Wiecie co, przestraszyłyście mnie trochę z tą pościelą, ja mam 1 kpl i 2 prześcieradła... Przecież na początku maluch i tak śpi w beciku, prawda? Podusia niepotrzebna, a kołderka za duża... Stwierdziłam, że jeszcze zdążę
kupić pościel, ale może się mylę...
Ja mam identycznie. Ja co prawda w rożku nie będę kładła Małego, ale w śpiworkach...bo na początku nie bardzo można pościelą przykrywać, bynajmniej moje koleżanki wszystkie radziły mi, że nie ma co od razu pełno kompletów kupować. Ja mam w domu jeden wypasiony komplet pościeli, wiem też, że teściowa nam kupiła drugi, ale ona nas odwiedzi pod koniec lutego, więc wtedy go dostanę...zresztą to nie jest taki problem według mnie - zawsze w styczniu mogę podejść do sklepu i dokupić w razie potrzeby.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 07:29   #3530
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Witam się poniedziałkowo

Ale mnie mdli............bleee Próbuję właśnie zjeść jakieś śniadanie, ale idzie mi to bardzo opornie

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, USG

Agape oto link do aukcji tego allegrowicza http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...370699537.html
Udanych zakupów
Stary 2010-12-27, 07:41   #3531
muron
Zakorzenienie

laski jakaś masakra sopać nie mogłam. Nic się nie zaczyna bo leciutki ból małpowy nad ranem i tyle. Wczoraj nie miałam jak pisać. Na 11 jadę do szpitala bo będzie po obchodzie, wypisach etc, a wiem, że mają prikaz przymować tylko nagłe przypadki do 24 na stary oddział, a potem na nowy. Wolę na nowy, ale stres oczekiwania też na nowo;-)
Ja trochę egositka, na razie pociecha w zobaczeniu dziecka dla mnie nikła. Moje uczucia macierzyńskie śladowe Na azie to się boję i denerwuję co i jak, bo sam noworodek jest dla mnie jakoś odległy, jakbym w maju rodzić miała;-)

Myślałam, ,ze będzie to jakoś inaczej wszystko wyglądać. Jestem skołowana, drażliwa, poza tym ja się wszystkiego wstydzę;-) i stwarzam sobie kolejne dziesiątki problemów;-)
Poza tym jak mi pokażą córkę na operacyjną, po wyjęciu, tak w nogach, to i tak jej zobaczę, bo bez bryli to ja plamy widzę;-)

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

moja mama znalazł nową tetrę z metra z moich czasów w szafie. Poszyła pieluszki. Powiem Wam, że nie ma porównania do tej obecnej. Choć kupiłam niby te grube. Ta stara mięciutka, milutka, 3 razy grubsza

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Proszę bardzo
W sumie poduszka nie jest konieczna,ja ją kupiłam,ale to był zbędny wydatek.
Aha,i ja na początku przykrywałam synka polarowym kocykiem zamiast kołderki-ale to zależy od ciebie

Muron,nieważne czy jutro czy we wtorek,i tak będę trzymała kciuki
Już niedługo zobaczysz córeczkę
i od temperatury w domu

Stary 2010-12-27, 07:43   #3532
Jelly37
BAN stały

Cytat:
laski jakaś masakra sopać nie mogłam. Nic się nie zaczyna bo leciutki ból małpowy nad ranem i tyle. Wczoraj nie miałam jak pisać. Na 11 jadę do szpitala bo będzie po obchodzie, wypisach etc, a wiem, że mają prikaz przymować tylko nagłe przypadki do 24 na stary oddział, a potem na nowy. Wolę na nowy, ale stres oczekiwania też na nowo;-)
Ja trochę egositka, na razie pociecha w zobaczeniu dziecka dla mnie nikła. Moje uczucia macierzyńskie śladowe Na azie to się boję i denerwuję co i jak, bo sam noworodek jest dla mnie jakoś odległy, jakbym w maju rodzić miała;-)

Myślałam, ,ze będzie to jakoś inaczej wszystko wyglądać. Jestem skołowana, drażliwa, poza tym ja się wszystkiego wstydzę;-) i stwarzam sobie kolejne dziesiątki problemów;-)
Poza tym jak mi pokażą córkę na operacyjną, po wyjęciu, tak w nogach, to i tak jej zobaczę, bo bez bryli to ja plamy widzę;-)

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

moja mama znalazł nową tetrę z metra z moich czasów w szafie. Poszyła pieluszki. Powiem Wam, że nie ma porównania do tej obecnej. Choć kupiłam niby te grube. Ta stara mięciutka, milutka, 3 razy grubsza

Muron,to zruzumiałe,że się denerwujesz.
Nowa sytuacja itp.
Co do uczuć macierzyńskich-nie mów,że są śladowe,bo na pewno tak nie jest.
Po prostu wszystko wina stresu.
Zobaczysz,wszystko będzie dobrze

Co do pieluszek-ja pamiętam te sprzed 19 lat-bez porównania do tych dzisiejszych.
Dużo grubsze,milsze w dotyku(tak,jak piszesz) i były bardziej wytrzymałe.
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 07:43   #3533
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
mysiopez nam położna mówiła, że gaziki i to jałowe. Niejałowe tylko do mycia tyłeczka. Nasączać solą fizjologiczną. Ona polecała kupić w jednorazowych,plastikowyc h fiolkach,że niby wygodniej, bardziej antybakteryjnie itp. ale myślę że to nie ma znaczenia czy duża butla czy nie-co się bardziej opłaca
ja uważam za przesadę te gaziki jałowe. Uważam, że jak się kuoi paczkę niejałowych i otworzy w domu-nic złego się nie stanie.
Gaziki do pupy??

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 07:45   #3534
Jelly37
BAN stały

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

i od temperatury w domu[/QUOTE]

Dokładnie tak
Jak jest bardzo ciepło,to po co kołderka,wystarczy kocyk.
Zresztą,najlepiej na początku ograniczać pościel do minimum-czyli na materacyk podkład ceratowy,na to prześcieradło,pod główkę pieluszka(ja tak robiłam,można też niczego nie dawać) i kocyk do przykrycia
Stary 2010-12-27, 07:45   #3535
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:

i od temperatury w domu
dasz radę, a macierzyństwo przyjdzie z czasem.......to bardzo indywidualna sprawa, a my nie możemy się doczekać kiedy nam obwieścisz, że maleństwo już po drugiej stronie brzuszka bo każda z taką cichą nadzieją wchodzi na forum
Stary 2010-12-27, 07:47   #3536
muron
Zakorzenienie

Są są, ja mam wrażenie , ze bardziej w ciązy jestem z rozsądku;-) Nie no chciałam, ale nigdy nie było to moim- muszę bo inaczej umrę z żalu. Może za długo czekałam?Choć zawsze mówiłam jedno i dopiero koło 30;-) Ja z tych co będą potrzebować więcej czasu. Poza tym ja należe do małow wylewnych osób i raczej zamkniętych. A w stos. do dziecka wszyscy okazują górę emocji, a mnie się wydaje, że tak nie umiem;-)

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
dasz radę, a macierzyństwo przyjdzie z czasem.......to bardzo indywidualna sprawa, a my nie możemy się doczekać kiedy nam obwieścisz, że maleństwo już po drugiej stronie brzuszka bo każda z taką cichą nadzieją wchodzi na forum
wiem wiem;-)

Obwieszczę pewne z opóźnieniem tej doby gdzie się zdycha z cewnikami i wenflonami;-)

Kupiłam taki sterylizator parowy+podgrzewacz+got. na parze, moja woda nie pozwala na gotowanie w garze, a tu kilkadziesiąt ml więc można lać z butelki:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1383215472

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-12-27 o 07:50
Stary 2010-12-27, 07:52   #3537
s_a_j
Rozeznanie

Cześć dziewuszki,
wstałam z rana, żeby ogarnąc trochę siebie, ciasta powykładać, sok zrobić, znajomi na południe maja być,

noc spokojna, polecam Wam polski film "Jak żyć" jak macie możliwość ściągnięcia i obejrzenia z facetem, zwłaszcza dla tych panów, którzy jeszcze się nie ogarnęli, że na świat przyjdzie wkrótce dziecko

Cytat:
Słuchajcie dziewczyny,a czy Wy jesteście za tym,żeby kolory ubranek były dostosowane do płci dziecka?
Bo moja teściowa tak uwaza,i niedawno dostałam od niej masę różowych(aż mi się niedobrze robi od nadmiaru tego koloru )ciuszków.
Ja nie mam nic przeciwko różowemu kolorowi, bardzo go lubię, i fiolet tez uwielbiam. Jakbym miała córę to na pewno miałaby mnóstwo różowych i białych puchatych, misiowych ubranek, co nie znaczy, że nie miałaby tez innych kolorków, bez przesady. A że mam chłopca to ma wszystkie kolory świata, najwięcej chyba brązu, bieli, pomarańczy, też lubię te kolory

Cytat:

robie liste zakupów aptecznych. Jaką sół fizjologiczną do przemywania oczek kupić? taką litrową butlę czy pojedyncze opakowania? i gdzieś ostatnio czytałam, że waciki nie nadają się do przemywania maleńkich oczu, bo mogą się im dostać kawałki waty, że lepiej gaziki.. co mam kupić?
Ja kupiłam sól w ampułkach, chyba praktyczniej, do oczu oczywiście gaziki, wszelkie waciki zostawić mogą włókna, a te waciki specjalne dla dzieci, takie większe, też mam, ale do przemywania dupala wodą.

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
moje krasnoludki:
na obu Matylda:

obie w trzeciej dobie życia:

Chantalle głupio tak nie o dzieciach a o Tobie, ale jesteś bardzo, bardzo ładna, no prześliczna kobieta. Aż mężowi pokazałam Twoje zdjęcie

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 07:56   #3538
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Są są, ja mam wrażenie , ze bardziej w ciązy jestem z rozsądku;-) Nie no chciałam, ale nigdy nie było to moim- muszę bo inaczej umrę z żalu. Może za długo czekałam?Choć zawsze mówiłam jedno i dopiero koło 30;-) Ja z tych co będą potrzebować więcej czasu. Poza tym ja należe do małow wylewnych osób i raczej zamkniętych. A w stos. do dziecka wszyscy okazują górę emocji, a mnie się wydaje, że tak nie umiem;-)

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

wiem wiem;-)

Obwieszczę pewne z opóźnieniem tej doby gdzie się zdycha z cewnikami i wenflonami;-)

Kupiłam taki sterylizator parowy+podgrzewacz+got. na parze, moja woda nie pozwala na gotowanie w garze, a tu kilkadziesiąt ml więc można lać z butelki:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1383215472
fajny , a jakie masz butelki?? z jakiej firmy??
a na wiadomości spokojnie będziemy czekać

Dodzwoniłam się do ZUS-u i wszystko jasne . Tak jak myślałam. Zostało mi wypłacone za część L4 -czyli do 31.12, bo to tak wypłacają raz w roku, a resztę, czyli za 5 dni wypłacą mi 7.01.2011. Uffffffff, czuję ulgę w tej kwestii
Stary 2010-12-27, 08:00   #3539
Jelly37
BAN stały

Mamusie,musze się Wam czymś pochwalić,choć nadal jestem w szoku: zostanę nie tylko mamą,ale i babcią!
Moja córka jest w 3 miesiącu ciąży,o czym wcześniej mi nie powiedziała.
Dlatego też postanowiła się wyprowadzić.
Boże,to dla mnie takie ogromne zaskoczenie...
Powiedziała mi o tym dosłownie przed kilkoma minutami
Stary 2010-12-27, 08:04   #3540
muron
Zakorzenienie

mam w końcu Aventy po wszystkich zawirowaniach ;-)

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Mamusie,musze się Wam czymś pochwalić,choć nadal jestem w szoku: zostanę nie tylko mamą,ale i babcią!
Moja córka jest w 3 miesiącu ciąży,o czym wcześniej mi nie powiedziała.
Dlatego też postanowiła się wyprowadzić.
Boże,to dla mnie takie ogromne zaskoczenie...
Powiedziała mi o tym dosłownie przed kilkoma minutami
no to masz wieści Już wiesz czemu tak zaplanowała z wyprowadzką;-)

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
fajny , a jakie masz butelki?? z jakiej firmy??
a na wiadomości spokojnie będziemy czekać

Dodzwoniłam się do ZUS-u i wszystko jasne . Tak jak myślałam. Zostało mi wypłacone za część L4 -czyli do 31.12, bo to tak wypłacają raz w roku, a resztę, czyli za 5 dni wypłacą mi 7.01.2011. Uffffffff, czuję ulgę w tej kwestii
jak się cieszę,że mnie płaci pracodawca, dopiero oni się rozliczają z ZUS

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości