|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Ja dziś miałam pare godzinek z olejem łopianowym na skalpie, olejem z awokado+ BD różowy na długości i oczywiście maść na końcówki, później paska z mleczkiem pszczelim, gliceryną i rycyną na ok 2h iiiii... nigdy nie miałam tak błyszczących i gładkich (samych z siebie) włosów
![]() ![]() Szkoda tylko że na wieczór ![]() ![]()
![]() |
#3512 |
Zadomowienie
|
No mimo wszystko muszę powiedzieć, że NIGDY WCZEŚNIEJ włosy mi się nie błyszczały dzisiaj po dodaniu kilku kropel gliceryny do odżywki.
Takie to małe, a cieszy.
#3513 |
Raczkowanie
|
Hmmm czy któraś z Was ma może pomysł na to, dlaczego przy myciu szamponem (dziś dwukrotnym) wypada mi dosłownie kilka włosów (o niebo lepiej w porównaniu z czasem, kiedy stosowałam szampony Alterry...), natomiast jak przychodzi do spłukania odżywki, wypada mi cały czas garść...Od kilku myć stosuję nową odżywkę (po zmianie z Alterry granatowej, która tworzyła mi dywan podczas spłukiwania
![]() BTW, kupiłam fajny 'tonik' do włosów, ale z bardzo mylną nazwą - 'tonik' składa się z samych olejków (rozmaryn, jojoba, różany, sandałowy) i jak nałożyłam po myciu (tak jak wcierki) to miałam od nowa naolejowane :P Tonik kojarzy mi się bardziej z wcierką! Pytania: 1. Jak działa u Was olej łopianowy na wypadanie włosów? Zastanawiam się, czy nie zahaczyć o zielarski i nie kupić. 2. Czy któraś z Was miała problemy z odżywką Garniera z karite? Sorry, że cały czas o wypadaniu, ale doprowadza mnie to do łez przy każdym myciu i w ciągu dnia... Powiem tylko, że po olejku Alterry pomarańczowym włosy są mięciutkie, już czuję, mimo, że schną ![]()
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może sytuacja po produktach Alterry musi sie unormować. Ja też tak miałam, że produkty Alterry szampon i odżywka na mnie dobrze nie wpłynęły i po ich odstawieniu odrazu sytuacja do normy nie wróciła, trochę to trwało, a od tygodnia widzę już powrót do normy, może więc potrzeba czasu ![]()
Edytowane przez aasiaa1109 Czas edycji: 2012-04-03 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
✌
|
Dziewczyny co lepiej kupić? Olej musztardowy Dabur czy kokosowy Dabur (z henną, cytryną, rozmarynem)?
#3516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Zadomowienie
|
ja się na sesie nie znam, ale widzę jakiś ładny kolorek włosów w avatarze
![]() Ja jak byłam mała to mi włosy w pewnym momencie strasznie leciały - mama mi kupiła szampon pokrzywa i skrzyp (bodajże) Radicala, taki w mniejszym opakowaniu. I po czasie przestały lecieć. Teraz nie wiem jak by się sprawdził, ale kiiiiiilka lat temu podziałał ![]()
#3518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Sesa z tego co się orientuje nie zawiera nic co by mogło jakoś negatywnie wpływać na kolor ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Konto usunięte
|
Użyłam Alterry pomarańczowej po raz pierwszy dziś, pięknie pachnie jak jakiś syrop pomarańczowy i fajnie się rozprowadza
![]() Ciekawe co będzie po zmyciu, choć czuję, że chyba będzie mi służył |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Wtajemniczenie
|
Po oliwie z oliwek włosy mi się jeszcze bardziej kręcą
![]() ![]() ![]()
#3523 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam prośbe, poszukuje jakiejś dobrej odzywki do włosów po zmyciu olejów, próbowałam sławną Glorie i jakoś szału nie było, tak samo jak z Waxem. Możecie mi coś polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zadomowienie
|
Bingo spa -masło shea i algi.
Na mnie działa bardzo dobrze. Ostatnio co prawda zauważyłam, że trochę obciąża - ale to jednak maska, ona ma prawo. Dziewczyny polecają jeszcze Wax Kamille, coś takiego.
#3525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze myślę czy nie odstawić tej alterry, chociaż bardzo lubie szampon i maskę z granatem.. tylko to wypadanie włosów... dzisiaj rano potrójna ilość wyszła ![]() zresztą codziennie dużo ich wypada przy myciu, później w pracy czy w samochodzie widzę w koło pełno włosów ![]() i to niezależnie od oleju, jantaru, a szamponu alterry już ponad 2 mies używam przy każdym myciu na jaki szampon zmieniłaś że Ci się poprawiło? łącze się z Tobą w bólu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33309868]Też pozwolę sobie na off dot. kolegenu.
Niezmiernie dziwi mnie używanie go w kosmetykach do włosów. Białko to strukturze kolagenu raczej niebardzo ma możliwość działać na włosy. Już lepiej zastosować keratynę. Co do skóry, to nie może się ona przyzwyczaić, bo sama produkuje kolagen i w dużym stopniu się z niego składa. W ogóle kolageny stanowią większość białek strukturalnych ogranizmu, więc czarno widzę przyzwyczajanie się do własnego budulca. A najbardziej dziwi mnie łykanie kolagenu. Podczas trawienia i tak rozłoży się na aminokwasy. Jeśli ktoś ma problem z wynikający z niedoboru tego białka, to połykanie go na pewno nie pomoże.[/QUOTE] Nie no, ja niczego nie podważam, może nie tyle mam na myśli "przyzwyczajanie" się, co stosowanie go w tych całych kremach mnie przeraża, bo na każdej osobie jaką znam, stosującą takie kremy (poniżej 40 lat) zmarszczki po zaprzestaniu pogłębiają się jeszcze bardziej. dlatego TŻ nauczył mnie, żeby go nie stosować i będzie ze mną wspólnie walczył ze zmarszczkami, kiedy się pojawią ![]() Bądź co bądź, bez zbędnego mądrzenia się (bo nie mam czym, hahaha) dla mnie kolagen w innej postaci niż wytworzony sam z siebie na buźce brzmi jak zło totalne :c Ale wypowiedź koleżanki mnie przekonała, że jednak na włosy to nie bardzo :P Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Konto usunięte
|
dziewczyny a używa któraś z Was Bhiringaraj Witaminowo-ziołowy Olej do Włosów Jiva ? bo tak sobie przeglądam wątek z olejowaniem w pigułce i zaciekawił mnie opis.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;33325571]dziewczyny a używa któraś z Was Bhiringaraj Witaminowo-ziołowy Olej do Włosów Jiva ? bo tak sobie przeglądam wątek z olejowaniem w pigułce i zaciekawił mnie opis.[/QUOTE]
niestety nie, a chciałabym wypróbować... ![]()
#3530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak na razie mogę powiedzieć tylko tyle, że faktycznie mniej ich wypada.
![]() |
#3532 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jaki szampon nie ma w składzie alkoholu SLSów silikonów ![]() zmywa oleje i nie kołtuni włosów? maskę i tak zawsze nakładam po myciu, ale niektóre szampony mimo maski robią mi siano na głowie ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- a może to u mnie od aloesu, skoro skóra na twarzy reaguje na niego zaczerwienieniem?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 |
Rozeznanie
|
Na mnie żadne suplementy nie działają, jeśli chodzi o powstrzymanie wypadania. A brałam chyba wszystko. Natomiast włosy leciały mi masakrycznie po urodzeniu dziecka, przez 6 lat. Miałam do pasa, wszystko wyszło, teraz mam takie do brody. Na mnie podziałały dwa szampony (nigdy nie stosowałam odżywek, ani masek, bo po nich to dopiero miałam sajgon). Używałam przez rok na zmianę Radical do farbowanych (mimo, że moje włosy w życiu nie widziały farby) oraz Pharmaceris brązowy do wypadających. Skończyła się butla jednego, brałam drugi i tak w kółko. Mniej więcej po 2 miesiącach stosowania poprawa była kolosalna.
Od czasu jak używam olei, czyli od lutego jest jeszcze lepiej. Przy myciu kilkadziesiąt, w ciągu dnia na bluzce 3-4. Nie czeszę mokrych, używam suszarki, włosy czeszę tylko raz rano. ![]() ![]()
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. ![]() I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3536 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj testowałam olej z orzechów laskowych i muszę powiedzieć, że włoski były świetne, wygładzone, mięsiste, błyszczące i mega mięciutkie
![]() Jednak szybko stały się obciążone ![]() ![]()
#3537 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
To i ja z pytaniami
![]() Jeden: czy trzymacie CP w lodówce? Dwa: polecicie mi coś z proteinami? Proteiny do dla mnie magia i to z rodzaju tej czarnej ![]() ![]()
#3539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33309868]Też pozwolę sobie na off dot. kolegenu. Niezmiernie dziwi mnie używanie go w kosmetykach do włosów. Białko to strukturze kolagenu raczej niebardzo ma możliwość działać na włosy. Już lepiej zastosować keratynę. Co do skóry, to nie może się ona przyzwyczaić, bo sama produkuje kolagen i w dużym stopniu się z niego składa. W ogóle kolageny stanowią większość białek strukturalnych ogranizmu, więc czarno widzę przyzwyczajanie się do własnego budulca. A najbardziej dziwi mnie łykanie kolagenu. Podczas trawienia i tak rozłoży się na aminokwasy. Jeśli ktoś ma problem z wynikający z niedoboru tego białka, to połykanie go na pewno nie pomoże.[/QUOTE] Ajj a skąd masz tą wiedzę? w żadnym wypadku nie chce jej podważyć, tylko troche mnie zasmuciłaś co do kolagenu a włosów :P A co do skóry, to nie moze być przypadkiem tak że organizm przyzwyczaja się po prostu do dostawania jej w formie 'zewnętrznej' rozleniwia się i przestaje produkować swą własną? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Konto usunięte
|
Wieczorek z Amlą i niechcący nadmiarem Vatiki kokosowej.
A jutro khadi(aż ty niedobry! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.