Majówki 2016 - część trzecia - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-01, 23:01   #3541
_itakinie_
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Ja tam swojemu owocę wciskam do otworu gębowego, ale wiesz co kto lubi..

Ja tam swojemu OWCĘ wciskam do otworu gębowego, ale wiesz co kto lubi..

Chyba pora spac.
Dobrej nocy
Stary 2016-12-02, 01:21   #3542
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Ale śniegiem napitoliło, pięknie to wygląda!
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 02:49   #3543
martunia_199
Zakorzenienie

Dopiero się karmilismy ))))
U nas lało cały dzień i chyba dalej pada... brrr

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Trochę ochlonelam i powiem wam, że mam jednak wyrzuty sumienia ze tak najezdzam na teściową. No naprawdę zła nie jest i wiem, że niejedna osoba dziwilaby się ze jej się czepiam. Lubić jej nie musze ale chyba jednak przesadzam tak ja krytykując. Musze się postarać odłożyć na bok niechęć i irytację jaką u mnie wywołuje. W końcu to babcia mojego dziecka i nic tego nie zmieni. Na pewno chce dla niej dobrze. Fajnie, że Ala ma dwie babcie, musze dbać o to żeby z obiema miała kontakt a swoje antypatie odłożyć na bok.

Dużo zaciskania zębów przede mną ale będę w myślach sobie powtarzać ze robie to dla Aluńki. Pewnie jeszcze nie raz będę tu narzekać na teściową ale przywolujcie mnie wtedy do pionu please ☺
Masz to jak w banku. Przywołam Cie do porządku w razie czego

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 05:03   #3544
Monanka83
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny, mam nadzieję że jeśli to ząbki to niedługo wyjdą bo jest wesoło wczoraj odkryła magię Sophie, więc może faktycznie to to, bo memla ją namiętnie

Dagg, dziękuję to moja córka robi robotę na zdjęciu

Dzień dobry!

Mam dziś chytry plan kładzenia się z Niną na każdą jej drzemkę. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale potrzebuję chyba odpocząć więcej niż mi się wydawało

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-12-02 o 05:39
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 05:55   #3545
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny, mam nadzieję że jeśli to ząbki to niedługo wyjdą bo jest wesoło wczoraj odkryła magię Sophie, więc może faktycznie to to, bo memla ją namiętnie

Dagg, dziękuję to moja córka robi robotę na zdjęciu

Dzień dobry!

Mam dziś chytry plan kładzenia się z Niną na każdą jej drzemkę. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale potrzebuję chyba odpocząć więcej niż mi się wydawało
Pewnie, odpoczywaj sobie. Nawet parę minut może okazać się zbawienne

Piękna zima,sypie cały czas w nocy nie było prądu. Ledwo dziecko znalazłam w tych ciemnościach

Stary 2016-12-02, 06:33   #3546
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Olaboga co za noc. Czz ja znowu mam noworodusia w domu?
Czyzby u nas tez jakas aktualizacja systemu?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 06:44   #3547
konsternacja
Zakorzenienie

Dzien dobry
U mnie "na calej polaci snieeeeg: beda sanki.

Roses- ja tez wczoraj w nocy patrzylam jak pada snieg.

Moja mala zjadla wczoraj 400 ml mleka i 125g obiadku. Nie mam do niej sily ona NIE CHCE JESC:/ co zrobic?. Od 2 tyg zapisuje ile ona zjada i 600 ml mleka to jest max. Sloiczek 125g daje jej na dwa posilki bo na raz nie wciagnie. Znowu bardzo sie martwie.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Leekarka sie wystraszyla, ze tak malo je, moje mleko odciagniete na oko juz nie jest takie tresciwe jak kiedys. Lekarka kazala zrobic morfologie i dawac Sinlac na kolacje... jejku. Ten sinlac to 30% cukier ale przelkne to bo chce, zeby ona jadla..
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 07:47   #3548
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Ale śniegiem napitoliło, pięknie to wygląda!
Nooooo pieknie jest. Idziemy zaraz na spacer

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Olaboga co za noc. Czz ja znowu mam noworodusia w domu?
Czyzby u nas tez jakas aktualizacja systemu?

To chyba jakis haker szaleje...

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Moja mala zjadla wczoraj 400 ml mleka i 125g obiadku. Nie mam do niej sily ona NIE CHCE JESC:/ co zrobic?. Od 2 tyg zapisuje ile ona zjada i 600 ml mleka to jest max. Sloiczek 125g daje jej na dwa posilki bo na raz nie wciagnie. Znowu bardzo sie martwie.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Leekarka sie wystraszyla, ze tak malo je, moje mleko odciagniete na oko juz nie jest takie tresciwe jak kiedys. Lekarka kazala zrobic morfologie i dawac Sinlac na kolacje... jejku. Ten sinlac to 30% cukier ale przelkne to bo chce, zeby ona jadla..
Tak mi sie przypomnialo...ze znajomej syn odmawial jedzenia i u niego okazalo sie ze ma milion alergii pokarmowych. Obecnie ma 3 lata, z jedzeniem problemow nie ma, ale alergii ma mnostwo.

Ide pakowac torby. Hej przygodo
Co do tesciowych - Fab, podzielam twoje zdanie ze czas zlagodniec, ba ja nawet lubie swoja tesciowa, ale czasem odwali cos, ze nie da sie nie skomentowac... Nie mam problemu z dawaniem jej mlodej na rece czy cos, ale czasami wkurza mnie co gada/robi i tyle
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 07:50   #3549
Iwonia27
Zakorzenienie

Dzien doberek.
Aaaale biaaałooo i jeszcze w tym momencie sypie gruuuby i gesty. Magia.
Ale dziekuje Bogu ze w ta magie nie musze dojezdzac do pracy
Co to ja mialam... Nie pamietam. Noc u nas ok. Teraz wrocil tati i sie dorwał Jogurta
Rose kapie w wodzie a raz na pare razy w krochmalu bo na szyjce wciaz krostki i drapie ta szyje.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 07:52   #3550
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dzien dobry

U nas podobnie... Robione badania moczu, kału, USG brzuszka,morfologia. Generalnie wyniki nie najgorsze i faktycznie skłaniamy się ku alergii. Gdy odstawiłam kolejne produkty, apetyt się poprawił, ale w sumie na kilka dni,więc już sama nie wiem. Teraz mamy jakiś syrop przeciwhistaminowy i podobno apetyt ma wrócić. Może u Was jest podobnie? Chyba i Wy macie jakieś zmiany na skórze jeśli dobrze pamiętam?

Stary 2016-12-02, 07:54   #3551
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Konsternacja a dlaczego Sinlac? Zeby pobudzic apetyt cukrem? Czy akurat nestle sponsoruje ta lekarke?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 08:01   #3552
pluszowy_kot
Zakorzenienie

konsternacja , nie ma czegoś takiego jak mniej lub bardziej treściwe mleko. Na tym etapie to najbardziej odżywczy posiłek dla dzieci. Zamiast patrzeć ile je sprawdzaj ile przybiera. Jak się mieści w normie to jest ok, tuczenie dziecka cukrem nic nie da, zwłaszcza że eliminuje tylko objaw, nie ewentualny problem. Nie zastępujesz przypadkiem posiłku z mleka czymś stałym? Może odrzuca mleko na rzecz słoiczka? Z tego co mówisz to je dość dużo stałego, przynajmniej tak mi się zdaje, bo mój ledwo dziobie. Czytałam chyba u hafiji żeby coś stałego dać po mleku, inaczej dziecko ma później pełny brzuch i mleka nie chce.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Już nie wspominam, że Twoje mleko jest "niemierzalne" - normalnie nie miałabyś miarki w cycku i musiałabyś zaufać że zjadła tyle, żeby się najeść. Lekarze bez sensu kobiece mleko przeliczają na ilość mm, a tak się nie da.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 08:22   #3553
martunia_199
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam śniegu!!! U nas wieje przeokropnie i pada deszcz

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-12-02, 08:23   #3554
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

A propos jedzenia, polecam ksiazke "moje dziecko nie chce jesc" napisana przez lekarza. Powinna ja przeczytac kazda mama, babcia tez

Stary 2016-12-02, 08:31   #3555
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Kocie, jak zwykle trafilas w sedno.
Stary 2016-12-02, 08:41   #3556
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
konsternacja , nie ma czegoś takiego jak mniej lub bardziej treściwe mleko. Na tym etapie to najbardziej odżywczy posiłek dla dzieci. Zamiast patrzeć ile je sprawdzaj ile przybiera. Jak się mieści w normie to jest ok, tuczenie dziecka cukrem nic nie da, zwłaszcza że eliminuje tylko objaw, nie ewentualny problem. Nie zastępujesz przypadkiem posiłku z mleka czymś stałym? Może odrzuca mleko na rzecz słoiczka? Z tego co mówisz to je dość dużo stałego, przynajmniej tak mi się zdaje, bo mój ledwo dziobie. Czytałam chyba u hafiji żeby coś stałego dać po mleku, inaczej dziecko ma później pełny brzuch i mleka nie chce.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Już nie wspominam, że Twoje mleko jest "niemierzalne" - normalnie nie miałabyś miarki w cycku i musiałabyś zaufać że zjadła tyle, żeby się najeść. Lekarze bez sensu kobiece mleko przeliczają na ilość mm, a tak się nie da.

Czy juz kiedys wspominałam ze jestes moim laktacyjnym guru?

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
A propos jedzenia, polecam ksiazke "moje dziecko nie chce jesc" napisana przez lekarza. Powinna ja przeczytac kazda mama, babcia tez

Skoro babcia tez to chyba sie skusze
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 08:44   #3557
Monanka83
Zakorzenienie

Dziadek sprezentowal wnuczce dwa piloty do tv. Szał macicy.
Stary 2016-12-02, 09:03   #3558
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dziadek sprezentowal wnuczce dwa piloty do tv. Szał macicy.
Najlepszy prezent

Cytat:
Też ją mam na liście

Wczoraj ładnie udało mi się uśpić Marysię przed 20 i chciałam napisać, że u nas kluczem do sukcesu okazał się brak drzemki popołudniowej (ostatnimi czasy lubi pospać nawet 2 godziny, oczywiście tylko z nami...) ta, tylko okazało się, że moje dziecko o 24 się obudziło i nie chciało dalej spać, przez godzinę się bujałyśmy ale, ale, noc chyba bez żadnej pobudki już nawet nie pamiętam, ale raczej 1-7 przespała jednym ciągiem i nie wiem czy za oknem śnieg, bo my wciąż w łóżku ale czas wstawać!

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 09:28   #3559
ola0605
Zadomowienie

Ja musiałam wziąć Maje do łóżka bo w łóżeczku budziła się co minutę. Zasnęła ale od 2 do 3 nie umiała zasnąć tylko miauczała. Dziś patrzę do buźki a tam dziąsło pęknięte ale przy dolnej dwójce ... ale tam nawet ani trochę nie wyglada na wychodzącego zęba. Przy jedynce jest tylko biała kropeczka ale to już od miesiąca dziwne te małe buziolki

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

U nas wczoraj było ładnie i biało a dziś deszcz i wiatr ☔️
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 09:34   #3560
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Kurcze czy to mozliwe ze Zo pamieta ze sie zadlawila?
Zrobilismy kilka dni przerwy i dzis podalam jej brokula, cukinie i buraczka. Nic nawet nie wziela do buzi, do raczki na chwile i to nie chetnie

Stary 2016-12-02, 09:42   #3561
no_doubt
Wtajemniczenie

Czeko brawa za pobieranie krwi i zazdro, że tak bezdzwiekowo się obeszło...u nas był armageddon.... teraz kciuki za wyniki
Współczuję Wam grymaszenia dzieciaczków przed snem. Miśka pod tym względem jest cudna (odpukać). Od 3 mż zasypia sama w łóżeczku. Nie powiem, zdarzają się dni i noce ciężkie, ale ogólnie nie jest źle dzisiaj zasnęła przed 18.i wstała o 5:20, także ten tego... :-D

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 09:50   #3562
asiaczek
Zakorzenienie

Dziewczyny, polecacie jakiś krem/serum na pierwsze zmarszczki na całą twarz i oczy? Wiek przed 30tką, ale zmarszczki już są dość głębokie.

Stary 2016-12-02, 09:57   #3563
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam śniegu!!! U nas wieje przeokropnie i pada deszcz

Ja też zazdroszcze. U mnie to samo :/
Taki halny, ze odpuścimy dzis spacer, bo przy tym zacina deszczem z kazdej strony.
Wywietrzyłam jedynie dom.

Fab, dobrze napisane. Ja juz kiedys pisalam, ze to mega szczescie miec dwie babcie. Ja moją uwazam za najblizsza mi osobę na świecie (oczywiscie nie licze meza i Gabi). I zawsze bede powtarzać,ze cudownie mieć babcie.
Stary 2016-12-02, 09:58   #3564
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecacie jakiś krem/serum na pierwsze zmarszczki na całą twarz i oczy? Wiek przed 30tką, ale zmarszczki już są dość głębokie.

A jaka masz skore i jaki budzet? Pijesz duzo wody?
Stary 2016-12-02, 10:03   #3565
urshoola
Zadomowienie

Gratki za badania i za pobrania i za wszystko takie nasze dzidziorki są super
Asiaczek ja Ci mogę polecić z LIERAC"a Magnifisence lub Luminesence to drugie dodatkowo rozświetla są boskie obydwa no ale nie tanie.Ale serio warto.Czasem w hebe mają fajne promocje.
Coś nam popsuło nasze majówki.U nas EMI chciała o 5wymusic zabawę ale nie dałam się.Mam nowy sposób od wczoraj.Nosidlo plus piłka do bujania.I wieczorem przy 600bujnieciu już jej głowa opadła i ręce aż chrapala.Dzis rano złamała się przy 800z hakiem...
WIEM poryty pomysł z tym liczeniem ale kurna działa

Ps. Fab trzeba zbastowac z tymi tesciowymi ja też jak mi mąż proponuje żeby babcia przyszła po południu do małej a ja odpocznę to pierwsze co wypale Nie nie chce Tu Twojej mamy.Ale już się gryzę w język bo wiem że jak ona odczuje moja niechęć a potem będziemy zdani na jej pomoc jak wrócę do pracy to może mi powiedzieć...teraz to się ugryz gdzieś...
MIMO że nie wiem skąd to moje uprzedzenie....bo mi nie zrobiła nic złego a to jakieś prezenty małej przynosi a to dla mnie jakieś różne rzeczy wymyśli.Walnie czasem głupia rada na temat wystroju jak podczas remontu.Wtraci swoje 3grosze ale myślę że krzywdy Emilce by nie zrobiła.Zawsze pyta co może jej dać i czy może. No ale jakaś taka niechęć we mnie siedzi.Czas leci i ten dzień kiedy ona z nią zostanie do opieki jest niestety coraz bliżej ...więc trzeba trochę luzu w dupce mieć

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 10:08   #3566
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja też zazdroszcze. U mnie to samo :/
Taki halny, ze odpuścimy dzis spacer, bo przy tym zacina deszczem z kazdej strony.
Wywietrzyłam jedynie dom.

Fab, dobrze napisane. Ja juz kiedys pisalam, ze to mega szczescie miec dwie babcie. Ja moją uwazam za najblizsza mi osobę na świecie (oczywiscie nie licze meza i Gabi). I zawsze bede powtarzać,ze cudownie mieć babcie.
My bez spaceru i wczoraj i dziś póki co...
Cytat:
Oooo też by mi się jakiś krem dobry przydał

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-12-02, 10:08   #3567
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Gratki za badania i za pobrania i za wszystko takie nasze dzidziorki są super
Asiaczek ja Ci mogę polecić z LIERAC"a Magnifisence lub Luminesence to drugie dodatkowo rozświetla są boskie obydwa no ale nie tanie.Ale serio warto.Czasem w hebe mają fajne promocje.
Coś nam popsuło nasze majówki.U nas EMI chciała o 5wymusic zabawę ale nie dałam się.Mam nowy sposób od wczoraj.Nosidlo plus piłka do bujania.I wieczorem przy 600bujnieciu już jej głowa opadła i ręce aż chrapala.Dzis rano złamała się przy 800z hakiem...
WIEM poryty pomysł z tym liczeniem ale kurna działa

Ps. Fab trzeba zbastowac z tymi tesciowymi ja też jak mi mąż proponuje żeby babcia przyszła po południu do małej a ja odpocznę to pierwsze co wypale Nie nie chce Tu Twojej mamy.Ale już się gryzę w język bo wiem że jak ona odczuje moja niechęć a potem będziemy zdani na jej pomoc jak wrócę do pracy to może mi powiedzieć...teraz to się ugryz gdzieś...
MIMO że nie wiem skąd to moje uprzedzenie....bo mi nie zrobiła nic złego a to jakieś prezenty małej przynosi a to dla mnie jakieś różne rzeczy wymyśli.Walnie czasem głupia rada na temat wystroju jak podczas remontu.Wtraci swoje 3grosze ale myślę że krzywdy Emilce by nie zrobiła.Zawsze pyta co może jej dać i czy może. No ale jakaś taka niechęć we mnie siedzi.Czas leci i ten dzień kiedy ona z nią zostanie do opieki jest niestety coraz bliżej ...więc trzeba trochę luzu w dupce mieć

Ja na pilce w chuscie skacze, ale jesźcze nie liczylam musze zaczac zawsze to jakas rozrywka

Ja mam wrazenie, ze tesciowa gdyby zostala z Mala zrobilaby rozne rzeczy po swojemu. Ten dzien predko nie nadejdzie, wiec postaram sie zaciskac zeby i potakiwac bo moje tlumaczenia ida na nic. Raz na miesiac wytrzymam
Stary 2016-12-02, 10:10   #3568
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
My bez spaceru i wczoraj i dziś póki co...

Oooo też by mi się jakiś krem dobry przydał

My też wczoraj nie bylysmy, bo bardzo padało.
Marze o mroziku i śniegu.
Stary 2016-12-02, 10:14   #3569
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
My też wczoraj nie bylysmy, bo bardzo padało.
Marze o mroziku i śniegu.
I słońcu ))) oooo u nas wlasnie słońce wyszło...

Z nowinek technologicznych - Tymon zaczął pelzac do przodu na kombatanta ale tylko jak cel jest konkretny czyt. Pilot/tekefon/tablet

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-12-02, 10:16   #3570
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się pić dużo wody ale z reguły odkąd mam dziecko to jakoś zapominam o tym. Skórę zawsze miałam łojotokową, odkąd pamiętam męczę się z podskórnymi krostami.
To ma być dla mnie prezent, myślę, że do 150 zł ta osoba jest w stanie wydać

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości