![]() |
#3541 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Hejka
![]() Ja dziś byłam u fizjoterapeutki uro ginekologicznej i jestem mega zadowolona. Zbadała mi krese biała, na szczęście jest ok po poprzedniej ciąży, mięśnie brzucha rozciągnięte ale wyćwiczymy je po porodzie. Mięśnie dna miednicy ładnie pracują ale będę je wzmacniać. Do tego rozciągnęła mi pośladek który tak mnie czasem napieprzal jak wstałam po długim siedzeniu że nie szło ustać. Pokazała ćwiczenia na mięśnie dna miednicy i na odcinek lędźwiowy kręgosłupa który mi mocno dokuczał w 1.ciazy. Pokazała jak nosić starsza córkę, jak wstawać z łóżka i różne takie rzeczy. Następny raz widzimy się po 30 tygodniu i wtedy będziemy pracować już nad rozluznianiem i potem mi pokaże jak przygotować krocze. BardzO jestem zadowolona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez karla906 Czas edycji: 2021-05-19 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Raczkowanie
|
Hej. Melduje się po wizycie. W sumie mój lekarz nie bardzo chciał mi sprawdzić szyjkę, ale się uparłam i miałam usg „dogłębne” i „dobrzuszne”. I dobrze się ze upadłam, bo okazało się, ze łożysko jest dość nisko. Za dwa tygodnie mam połówki wiec zobaczymy czy się podniosło...
![]() Mogę Was prosić o dopisanie połówkowych na 31.05? Już się nie mogę doczekać, bo na tym zwykłym usg to niewiele widać i mam zdjęcie małego kosmity ![]() A i lekarz nakazał mi następnym razem przyjść z mężem wiec byłam mega pozytywnie zaskoczona. Z tego wszystkiego zaszalałam na Vinted i jak to wsYstko poodchodzi, kwestie wyprawki ubraniowej będę mieć już zamknięta. Zostają same grubasy do kupienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratuluję udanych wizyt! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Konto usunięte
|
Tez mam zamiar poszaleć jeszcze trochę zakupową na Vinted i poza
![]() U mnie łożysko tylnie, nie za nisko wiec spoko póki co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88713943]Tez mam zamiar poszaleć jeszcze trochę zakupową na Vinted i poza
![]() U mnie łożysko tylnie, nie za nisko wiec spoko póki co ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zadomowienie
|
Ja czekam aż na h&m rzuca jakieś 15 czy 20 % na dział dziecięcy i wtedy będę szaleć, listę już mam zrobioną, do ulubionych też już mam wszystko dodane także tylko na promo czekam
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88713938]Dobrze kojarzę, że jesteś ze Śląska? Jeśli tak to możesz dać namiar na nią?
Gratuluję udanych wizyt! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Fizjo Femme Katowice Bażantowo ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
Ja nadal obstawiam przy wyprawce po prenatalnym III trym
![]() ![]() ![]() A co do PAPP-a to jak widzę Szefowa Twój też zbagatelizował - i chyba zostanę przy podejściu - jeżeli na usg jest wsio ok to się nie przejmuje. W życiu bym PAPP-a nie robiła gdybym nie miała w pakiecie Medi, nie wpadłabym na to, że się robi takie badanie. 9 lat temu nikt nawet o tym nie wspomniał. No nic, zobaczymy co na połówkowym powiedzą w piatek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3551 |
Konto usunięte
|
U nas dziś wykładzina jest położona wiec pokój dla małej (bez mebli) jest gotowy.
Czekamy teraz jeszcze na meble ale póki co mam wolna podłogę i rozłożyłam się ze wszystkimi zakupami i śmieje się ze robie inwentaryzacje co mam i listę co i i ile bo kupowałam w szale do tej pory ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zakorzenienie
|
Cuddly gratuluję potwierdzonej córy
![]() My jutro wstawiamy już meble do "nowej" sypialni, różowa ściana już jest, śliczny kolorek wyszedł ![]() Zabajona myślę że polowkowe da lepszy obraz łożyska, na razie chyba nie ma się jeszcze co martwić ![]() Szefowa wyłączyłam "internety" i w głowie zbanowałam PAPP-a. Najważniejsze tak jak mówisz że genetyczne i usg są ok. A pojutrze juz polowkowe ![]() Nie pamiętam która z Was pisała o relacjach między dziaciakami (Zubi?) nasz starszak od zawsze chciał rodzeństwo i mimo że będzie między nimi prawie rowne 9 lat różnicy to - póki co - oszalal na punkcie siostrzyczki brzucha ciąży itd ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3554 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane. Pewnie nawet nie pamiętacie, że z Wami byłam.🤣 Wracam do Was,o ile pozwolicie. Informacje ogólne, bo czytałam Was w miare regularnie, więc wiem o czym była mowa
![]() - 18 tydzień - chyba dziewczynka ( dzisiaj może nam się pokaże o 10 wizyta) - początki trudne,nawet w szpitalu byłam. Teraz już spokojnie - ruchów nie czuje ( powinnam już). - jeśli chłopiec to będzie Franek, jeśli dziewczynka: ja chce - Mariannę mój mąż- Zuzannę. Chociaż, ja zawsze marzyłam o Liliannie🤣 Może powiem, że znikłam bo ciąża mnie przerosła. Nie chce Was zanudzać opowiadając o mojej sytuacji, ale jest skomplikowana. Trudno mi sie czasami czytało, jak dobrze jesteście przygotowane i jak cudowne warunki będą mieć Wasze dzieci. Generalnie z ciąży jednak sie cieszę. A przed każdą wizytą panikuje. Tak jak dzisiaj🤣 Czy to normalne? Przebywam na l4. Lekarz nie chciał dać, mimo trudnych warunków pracy( nauczyciel w przedszkolu). Jednak kiedy, prosto z pracy musiałam jechać do Sor zmienił zdanie. Obecnie nie pracuje więc. Jednak posiadam, też własną działalność. Ogarniają ją pracownicy, ale ja zaglądam od czasu do czasu z nudów🤣 Przepraszam za długi post, ale chciałam napisać coś wiecej po tak długiej przerwie. Obiecuje,już nie znikać🤞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3555 |
Raczkowanie
|
Ja w 1 ciąży zmieniłam lekarza w 5 miesiacu też niby dobry lekarz ale bez usg zawsze... Ja wyprawkę też w 3 trymestrze. Myślę, że w lipcu pierwsze zakupy..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3557 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mnie dopadł stres. Czułam czasami ruchy dziecka, a od wczoraj od ok 10 nic nie czuje
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mój lekarze powiedział mi, że na tym etapie to normalne. Że można jeszcze nie czuć. Więc spokojnie. To moja pierwsza ciąża, więc nie chce się wymądrzać, ale może poprostu zadzwoń do lekarza i zapytaj. Może sama rozmowa z specjalistą, Cię uspokoi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3559 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie to jednak druga ciąża i coś już czułam i teraz nic ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja siostra mówi- matka 4 dzieci,żebyś zjadla cos bardzo słodkiego i położyła się na lewym boku. Może się " odezwie". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się w 19 tc u mnie już konkretne ruchy aż jestem w szoku bo czuję je dopiero od niedzieli a tu brzuch cały faluje może to też zasługa tego, że to trzecia ciąża i jestem o 13 kg chudsza niż w poprzednich. Dzisiaj wybieram się do fryzjera ale coś czuję, że wezmę taxi wczoraj nie wstawałam z łóżka chyba złapałam od dzieci jakieś gówno bo apetyt zerowy i ból jelit dzisiaj dopiero dochodzę do siebie. Jednak przełożyłam szczepienie bo wolę być w 100% zdrowa przy szczepieniu. Apropo wyprawki to mam już wszystko na rozm 56 teraz biorę się powoli za 62. A na trzeci trymestr zostawiam łóżeczko, wanienkę i rzeczy higieniczne. Jest mi o wiele lepiej rozłożyć wszystko na miesiące niż na ostatnią chwilę. Mam w głowie druga ciążę gdzie szyjka skracała się szybko od 6 miesiąca dlatego wolę mieć wcześniej przyszykowane. Za to w pierwszej ciąży wylądowałam w 28 TC w szpitalu i też szybsza wyprawka typu koszule, torba bardzo się przydały także ja tam bardziej boję się nie mieć niż mieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Konto usunięte
|
Ja tez pomału robie listę do szpitala i wyprawkowa żeby mieć gotowa z czego wykreślać
![]() Dziś zaczynam prace pozniej a niedługo zbieram się na szczepienie na krztusiec. |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak podasz swój tp. to dopiszę Cię do listy. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88714799]Ja tez pomału robie listę do szpitala i wyprawkowa żeby mieć gotowa z czego wykreślać ![]() Dziś zaczynam prace pozniej a niedługo zbieram się na szczepienie na krztusiec.[/QUOTE] Tak wcześnie? Mi lekarka kazała to zrobić dopiero po 27 tc. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
U nas zalecają szczepić ogolnie w 16-32 tyg. W mojej przychodni robią to po polowkowym usg w 20tyg. Wolałam mieć to z głowy i akurat był termin to się umówiłam ![]() Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2021-05-20 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Raczkowanie
|
Ja mam dziś wizytę. I dobrze, no uderzyłam się lekko w brzuch i mnie boli
![]() Poza tym codziennie wieczorem mam takie bole w pachwinach, że jak chodzę to kuleje. Wyniki moczu mam już idealne, ale za to krwi nieciekawe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Rozeznanie
|
Ja juz tez powoli myślę o torbie do szpitala, ale to z rzeczami dla mnie. Dla dziecka to dopiero na wyjście, więc w razie czego tż ogarnie. Z wyprawką jeszcze czekam, no tylko te cztery pieluchy wielo kupiłam nie mam głowy, pójdę na l4 to będę sobie zakupami online czas umilać
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2021-05-20 o 09:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Regularne ruchy, takie które powinny być wyczuwalne już normalnie to k.25tc nawet, ja mam 21 (końcówka) i dopiero zaczynam zauważać jakiś schemat (np rano i wieczorem, po pikantnym Itd). One się pojawiają w zasadzie z dnia na dzień
![]() Dziś jest apogeum remontu. Nie mam nawet gdzie usiąść ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3570 |
Konto usunięte
|
Ja myślałam kiedyś żeby kupić jakaś specjalnie torbę ale to bez sensu spakuje się w walizkę mała na kółkach co biorę do podręcznego bagażu
![]() Już po, szybko poszło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.