![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Budyń pozdrawia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Mój najpiękniejszy koleus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
Skąd ty Cyferko wiesz, że ja od dwoch dni siedzę w koleusie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Śniadanko i kawka, w otoczeniu wspaniałych Cyferki koleusów. W tv koncert Czesława Niemena. Za oknami wrześniowe lato. Jest pięknie. Tak Babeczki, jest pięknie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Witajcie ![]() ------------- Lenifko coś w tym jest ![]() Telepatia? czy cuś ![]() Czasami na Zagrodzie i tu piszemy o tym samym nie wiedząc o tym ![]() Akurat koleusy to moje najpiękniejsze tarasikowe kwiaty. |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
Adusia jest pięknie, zgadzam się.
Nie ma już takiego upału, lekki wietrzyk. |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Telepatia. Jest coś w tym! My z Cyfereczką też na podobnych falach nadajemy. Miłe uczucie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
Bardzo często mi się to zdarza z Emmi. Że w tym samym czasie o tym samym piszemy. Koleus jest ziołem leczniczym, Niestety mimo, że przerabiam go po raz któryś już, nie mogę powiedzieć, że wszystko o nim wiem. W każdym razie nie użyłam na sobie. Tylko tak teoretycznie rozkminiam. W krajach azjatyckich jest uzywany jako zioło. Może kiedyś dojdzie do swojej kolejki w eksperymentach na babuli
![]() Koleusa pierwszy raz widziałam jako dziecko. Moja ciocia miała duzy kwietnik na którym uprawiała różności. Miała rekę do kwiatków ale uprawiała je tylko dla ich urokliwości. Koleusy tez miała. Mnie tez się podobają, ale myslę tez o ich funkcjach i działaniu. No cioci już nie ma. Wiem że miała miejsce w lasku (prywatnym) z którego brała ziemię. Wiem gdzie ten lasek, tylko trzeba się wybrać. Bo myslę, że to ta ziemia miała na wpływ, że co by nie było w doniczce to rosło niezwykle urodne. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-09-05 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
Lenifko, moje też są dorodne, wszystkie roślinki tarasowe.
Podlewam je systematycznie deszczówką, myślę, że ma to ogromne znaczenie czym się podlewa. Mi wystarczy na nie napatrzeć się i już mam lepsze samopoczucie, odpoczywam wśród nich. ---------- Adusia dopiero doczytałam. Tak, to prawda. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-09-05 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
Też miałam coś podobnego w skali mikro. 2m2 balkonu na którym bylo wszystko co tylko naszłam. Leżaczek i ten teges, relaks że wszystkie wojaże po świecie mają się do tego nijak. Potem mnie zaczelo miotać po świecie, w przenośni, bo tylko często z dala od domu. Przeciwności losu. Nie zrobiłam w każdym razie tego co chciałam i co zamierzałam. Teraz balkon już po remoncie. Wiosną można by wrócić do kwiatków na nim. Ale dopiero bedę od maja w domu o ile znów się coś nie pokręci z okolicznościami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
4 pory roku i ja piąta
|
miłego piątku
![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Bardzo im dobrze na tarasiku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
Emmi
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- ![]() Jak się macie? Ciężko się wstawało. Poranny chłodek, rześko, fajnie. Szykuję placki na naleśniki ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-09-06 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zakorzenienie
|
Zapraszam na śniadanie
![]() Naleśniki z serem i naleśniki ze szpinakiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
Uczę się dopiero
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
Mogę Cyferko powiedziec tak - Naprowadziłaś mnie na to co zrobić dziś na obiadek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
Hej Lenifko
![]() Cieszę się, że byłam pomocna ![]() Z serem je Emek, ze szpinakiem dla syna. Przyjechał wczoraj, zamieszkuje w Kotełkowie. Melek i Dzidek szczęśliwi. Już bardzo tęsknią za pańciami, są tu od kwietnia. Wczoraj synowa poinformowała mnie, że zostaną do połowy października ![]() Jak będzie w miarę ciepło, to nie mam nic przeciwko temu. ---------------- Ada gdzieżeś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Piątuno. Kawą, naleśnikami i słońcem mocno nas zachęcający. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cyferuś, a tak kręcę się po chacie. MM-ek do miasta wyruszył, to ja trochę domowo działam. ===== Uczennicą jesteś świetną i wszystko dobrze robisz. Brawo! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Hejka ![]() Samo wysłanie zdjęcia jest banalnie proste ![]() Ale uchwycenie czegoś, tak nie bardzo potrafię. Ale się uczę ![]() ![]() ------ Kolejny cieplutki wrześniowy dzień. W radiu słyszałam, że będą skrócone lekcje w niektórych szkołach. Lekcja 30 min. Jak jest u Twojej Mani? |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Pora zasiąść z kaweczką i złapać nieco odechu oraz siły na dalsze domowe działanie.
Mój ulubiony kubek. Bardzo mi się w nim wygodnie pije. A że jest naprawdę ogromniasty, to popijanie trwa dlugo. Dwie kuchenne szafki pełne rozmaitych kubków, kubeczkow, kubasów. Jednak one bezczynnie ostatnio stoją. Kawa najbardziej smakuje mi wlaśnie w tym. ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-09-06 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Eee... Cyferko, co Ty mówisz... przecież potrafisz ładnie zdjęcia pstrykać... brawo...!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
Adusia śliczny kubeczek
![]() Nie jest ciężki? ---------- Biegałam kasę rozmienić Uffff jak gorąco. ------------- Na szczęście nie muszę obiadu gotować. Mam już smażoną rybę. ------- Aduśka dziękuję za pochwałę, będę jeszcze bardziej się starać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
Łatka odsypia nockę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
o pomyśle skróceniu lekcji słyszałam. To chyba gdzieś na południu Polski. Jeśli dzieci mają się męczyć, to oczywiście jestem za. Od Mani na ten temat nic jeszcze nie wiem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Łateczko, śliczności nasze...!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam jeden sposób na przechowywanie pomidorów w upały.
Jak stały misce na blecie kuchennym, było im za gorąco, pękały i zaraz meszka się pojawiała. Do tej pory myślałam, że nie można przechowywać pomidorów w lodówce, bo traciły smaki zapach. Otóż można ![]() Tylko, że na drzwiczkach lodówki, bo tam temperatura nie jest tak niska jak na dole lodówki, albo na najwyższej półce. Od dwóch dni testuję i przyznam, że nie tracą na wartości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
kubek jest taki w sam raz. Sam w sobie nie jest zbyt ciężki. Z zawartością (0,5 l) już trochę faktycznie waży. Ale ja przecież nigdzie z nim nie spaceruję. Siedzę, popijam, w necie jednocześnie buszuję albo na tv patrzę. A nasza córcia podzieliła mój zachwyt, kupiła sobie taki sam i też stał się jej ulubionym. |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Pierwszy z tej serii kubeczków jest własnością Mani. Kilka lat temu dostała go od św Mikołaja. Bo wtedy kupiłam jej trochę takich rozpuszczalnych gum do żucia i zastanawiałam się w co je mam zapakować...?? Będąc w PEPCO zobaczyłam ten właśnie kubeczek. Niezbyt duży (1/4 litra) i całkiem zgrabny. Kupiłam, gumy wsypałam do niego, jakoś świątecznie udekorowałam i fajnie to wyglądało. Podczas śniadania w Boże Narodzenie Maniuta zażyczyła sobie kaweczkę w tym kubeczku. No i tak już zostało - kubeczek jest u nas i wnuśka kawę pija tylko w nim. Wiosną tego roku zobaczyłam w PEPCO podobny kubeczek, tylko dużo większy. Natychmiast kupiłam, i jak wiecie, kawusię w nim pijam. Okazało się, że i córce ten mój kubek w oko wpadł. Kupiła sobie taki sam, ma go w Łodzi, no i też uwielbia w nim kawkować
Na foto oba kubki, Mani i mój, tak dla porównania. |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Adusia fajnie
![]() ![]() --------------- Uciekam od kompa. Może jeszcze przed końcem pracy wpadnę. Na razie pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
dobry pomysł z tymi pomidorami. Wykorzystam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
4 pory roku i ja piąta
|
Pomimo, że wiem, że pomidorów nie powinno trzymać się w lodówce to trzymam od lat. Przywykłam.
Weeekend!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.