![]() |
#3541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca jako au-pair
![]()
#3542 |
Zakorzenienie
|
Drozja, szkoda... A udało Ci się porozmawiać z rodzicami tak normalnie? Nie przez smsy?
Stella, jak tam rozmowa? |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Raczkowanie
|
Juz juz i ja jestem. Z tego wszystkiego az musialam sie spotkac z przyjaciolka, zeby wszystko jej opowiedziec.
Co do rozmowy, no bylo super ![]() Tylko mam maly problem z dojazdem. Ja myslalam o autobusie - troche wiadomo dluga podroz ale calkiem tanio to wychodzi i dojezdzam prawie na miejsce. Moja hostka doradzala mi samolot, ale samolotem to musialabym leciec do Mediolanu i z Mediolanu pociagiem do Szwajcarii jedna godzine. Boze nawet jak teraz to pisze to az mnie dreszcze przechodza. Nie wiem jak bym sobie poradzila tam w tym Mediolanie, przeciez ja po włosku nic nie powiem.... Kurcze, jakies mnie watpliwosci teraz nachodza. Z jednej strony jestem taka szczesliwa ale z drugiej boje sie jak cholera.... A wyjezdzam juz 25 albo 26 czerwca ![]()
#3544 |
Zakorzenienie
|
Stella, to masz teraz niemały orzech do zgryzienia...
Musisz się poważnie zastanowić, a najwyżej ostatecznie pojedziesz autobusem. Powiedz hostce, że boisz się, jak sobie poradzisz w tym Mediolanie. I jeszcze dorzuć, że bardzo lubisz jazdy autobusem i że to nie będzie dla Ciebie takie uciążliwe. To może wtedy przestanie wciskać Ci samolot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Raczkowanie
|
Chyba tak zrobie, mowiac prawde to lubie jezdzic autobusami
![]() ![]() To wszystko tak szybko sie dzieje... no szalenstwo ![]() ![]()
#3546 |
Raczkowanie
|
stella samolot pewnie wyjdzie Cię sporo drożej. Jeszcze pociąg do tego... Ja sobie trochę tego nie wyobrażam, sama w obcym kraju z walizą... Nie dość, że lot męczy (przynajmniej mnie, ja zawsze jak wysiadam z samolot mam ochotę położyć się spać
![]() ![]() Jedna rodzina, do której prawie pojechałam, wypaliła mi w jednym mailu, że jednak będę musiała sama do nich dotrzeć z lotniska, bo nie mają czasu mnie odebrać... Od razu im podziękowałam ![]() A i wreszcie zarezerwowałam bilet. 23 czerwca lecę do Londynu, jestem przerażona, jakoś tak szybko wyszło i teraz będę latała po mieście jak głupia załatwiajac wszystko przed odlotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3548 |
Raczkowanie
|
TheBlowersDaughter, ta moja hostka powiedziala mi, ze samolotem szybciej i wygodniej, chyba martwila sie o mnie, tak z zyczliwosci. Ale wybór zostawila mi i jednak decyduje sie na autobus.
#3549 | |
Zakorzenienie
|
!!!????
![]() Cytat:
jak ja sobie poradzilam samolot, pozniej musiałam SAMA dotrzec z lotniska na dworzec co mi zajeło prawie 2 h a pozniej czekałam kolejne 2 na pociag i jechałam nim prawie 12....to Ty tez sobie poradzisz. Wlosi mowia po angielsku- dogadasz sie. lol ja mialam problem z francuzami. ale wybór nalezy do Ciebie- ja gdybym miala wybierac, pewnie jeszcze raz wybrałabtym to. strach jest i nerwy ale pozniej satysfakcja niesamowita. bo co to za przygoda jak autobus mnie dowozi z miejsca na miejsce? ![]()
![]() |
#3550 |
Zadomowienie
|
Moja mama udawała że tematu nie było. Najpierw myślałam, że to dlatego że mama nie chciała rozmawiać jak byłam z ciocią albo kuzynką, albo jeszcze się z tata zastanawiają, ale tak przy trzeciej rozmowie się wkurzyłam. Spytałam, czy dostała mojego smsa. Powiedziała, że tak, ale że nie ma mowy, że nie mam 18 lat. Generalnie to żadnego powodu nie podała. Powiedziałam tylko, że to mi się przyda teraz bardziej, niż za rok, ale żadnej reakcji. Wiecej argumentów mi się podawać nie chciało, bo widziałam że to nie ma sensu. Z resztą i tak wszystko napisałam w moim smsie którego ona i tak chciała zignorować. Zero rozmowy. To wyglądało tak jak za pierwszym razem jak się zapytałam.
No i napisąłam już hostce, że przepraszam, ale nie dam rady, i że mam nadzieje, że w przyszłym roku się skontaktujemy. Nie odpisała mi. dzisiaj tylko odczytałam jej maile sprzed kilku dni, w których znalazła mi jakieś tanie loty do Madrtu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Raczkowanie
|
Stella to swietnie,jedz i sie nawet nie zastanawiaj
![]() ![]() ![]() ![]() Ja bym sie chyba jednak zdecydowala na autobus- nie bedziesz sie musiala stresowac,dojedziesz spokojnie,zwlaszcza jesli pierwszy raz bedziesz taka podroz odbywac, mysle,ze stresow zwiazanych z nowa syt. starczy ![]() ![]() Drozja szkoda..przykro bo mysle,ze bardzo ci zalezalo. A ja mam problem z malym,jestem dzis po rozmowie z jego mama ktora powiedziala mi,ze nasze drogi (moje i jego) sie coraz bardziej rozchodza,ze widzi,ze i ja sie blokuje i on.I, ze kluczem do niego jest ciagla zabawa zeby on mial we mnie kolezanke i mi ufal a nie tylko kogos kto go pilnuje i w ogole..wiecie co ona ma racje,ale od poczatku musialam byc restrykcyjna bo by mi na glowe wlazl!i troche sobie dalam spokoj z zabawianiem go..poza tym mecza mnie inne problemy i ciagle jestem zamyslona,nie potrafie sie temu oddac do konca..no przedyskutowalam z nia sprawe od A do Z..dzis mi kazala go znowu zostawic przed tv bo zmeczony:-/ wiec ogladalismy wspolnie film a zeby mu zrobic niespodzianke zrobilam mu nalesniki z bananami (tak jak kinia robila swoje pancakes ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drozja, mam nadzieje, ze bedziesz tu z nami mimo wszystko i za rok jednak spełnisz marzenia!!! ![]() Cytat:
dzieciak nie jest łatwy i widac jakos nie pała przyjaźnią. Trzeba bo jakos podejsc. Nowinko, na Twoim miejscu pewnie cholernie przykro by mi było i pewnie chciałabym juz wracac do domu...ale widze ze uparta jestes i chcesz walczyc- podoba mi sie! ![]() Szukaj sposobu na niego, on jest zamkniety ale napewno musi cos na niego byc, cos co lubi...albo...sprobuj zeby to on sie Toba zainteresował...jakos. Pozwól zeby zobaczył, ze robisz cos interesującego i aby mogł popytac Cie o to, albo nie wiem...zwierz mu sie przypadkiem z czegos, wiesz jakas błachostka, a ktora stanie sie sensacją dla niego...jakas wspolna tajemnica albo cos. cokolwiek, co Was moze połączyc... no nie wiem, ciezko cos doradzic, ale wierze, ze Ci sie uda z nim zaprzyjaźnic ![]()
![]() |
#3554 |
Wtajemniczenie
|
Drozja, szczerze, to myslalam, ze rodzice sie zlamia i pozwola Ci jechac... Pozostaje czekac do osiemnastki. W razie czego masz mocny argument, zeby Cie poslali na korki z hiszpanskiego, jesli bedziesz miala problemy.
Berlin jest cudowny, zakochalam sie w tym miescie, piekne, piekne, piekne! Bylam zalamana, ze musze tu wracac, ale w sumie, to juz polmetek mojego pobytu. Czerwiec szybko zleci, bo duzo bedziemy jezdzic ( Hamburg i Szwajcaria ), wiec sie nie martwie. ![]() A wczoraj w Niemczech byla taka mega burza... Cos okropnego. A, no i dziewczyny, chlopak mnie wsciekl... Juz coraz mniej chce mi sie z nim byc. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
Drozja przykro mi...
![]() A mnie od wczoraj kaszel zabija a do tego jeszcze katar mam. Zeby bylo weselej wczoraj mi wogole net nie dzialal (tzn chyba tego kogos od kogo 'kradne' neta nie bylo ![]() ![]() cu.Kinia ja nie wierze w takie cos jak 'staram sie ciebie pokochac' sorry... ;/ ja bym sobie go odpuscila, na pewno znajdziesz kogos godniejszego ciebie ![]()
#3556 |
Raczkowanie
|
Roux666 podziwiam Cię, ja jednak mam strasznie małe doświadczenie, jeśli chodzi o zagranice w ogóle. Najdalej to byłam na Czechach i to też zawsze samochodem z rodzicami. Gdyby chociaż ten przelot był w porównywalnej cenie do autobusu ( w obie strony busem tylko 610 zł ) ale tanie loty są wtedy tanie, gdy się je rezerwuje z wyprzedzeniem, a nie tydzien przed.
Zreszta, dojazd to teraz najmniejszy problem ![]() Nowinka no własnie przegladałam sobie w internecie strony Lugano i okolic i tam musi byc pieknie. Góry i jezioro ![]() A Hostke swoja musze pochwalic, bo jest naprawdę super. Pisze codziennie, odpowiada na wszystkie pytania i mam wrazenie, ze naprawde jej zalezy. Oby jeszcze dzieciaczki były fajne Pozdrawiam wszystkie au-perki ! ![]()
#3557 |
Zakorzenienie
|
stella, a w jakim wieku masz dzieci?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zadomowienie
|
fuck a ja chcilam sobie dzis bulke w piekarniku odgrzac i sie oparzlylam
![]() ![]() a tak w ogole to wczoraj wieczorem napisalam do tego mojego informatyka ![]() ![]() i podal mi swoj nr icq wiec mam nadzieje ze go dzis dorwe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Raczkowanie
|
Drozja,strasznie mi przykro.Uważam,ze powinnaś tak czy siak po rozmowie porozmawiać z rodzicami,bo oni w ogóle Cię nie szanują i traktują jak małe dziecko.Chociaż dzieciom też należy uzasadniać swoje decyzje.Nie rozumiem,jak można kogoś w ogóle olać i powiedzieć mu"nie,bo nie",ja nawet bym tak koleżance nie powiedziała,a co dopiero najbliższej mi osobie.Powinnaś z nimi porozmawiać,bo to ogólnie jest chore,nie sam fakt,że się nie zgadzają(bo to już ich opinia i mają do tego pełne prawo),a sposób w jaki to robią.
Cytat:
Ale chyba nie rozumiem,o co chodzi z tymi próbami zakochania?W sensie,że on próbuje się w Tobie zakochać?
![]() |
#3560 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on z takimi haslami to sobie moze do kumpli... odezwał sie cos dzis? Przeprosił choc?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() aaa Adka, dodaj w podpisie u siebie adres na Twoją picasse bo gubię...! aaa no i ...zycze mrr..emocjonującej rozmowy z informatykiem.. ![]() a ja sie znowu wkurzam na swojego TZ. jezu jaki on dziwny jest. Ja Wam dziewczyny mowie....rozgryzc afrykancuza to nielada zagadka, miałam 4 lata roznych psychologii, oczytałam sie o tej jego kulturze i za cholere nie wiem co z nim nie tak. chyba dochodze do wniosku ze rozumiem, dlaczego jego była zona sie z nim rozwiodła. ![]() Był super szczesliwy we czwartek jak dzwoniłam do niego, obiecywał, że tu przyjedzie, prosił, abym sie rozglądnęła za miejscem w którym mogłby się zatrzymac... ja chodze po hotelach, pytam, sprawdzam, hosci moi ze znajomym gadają, który mieszkania wynajmuje i byłoby cos dla niego dosc tanio. pisze mu maila rano ze wszystkim- pisze smsa, zeby sprawdził maila i dał mi znac co postanowił bo tylko 2 tyg zostały (on koncem czerwca chciał przyjechac bo wtedy ma czas) a ja potrzebuje czas zeby mu ewentualnie cos zabookowac. a on nic. no NIC. napisałam w mailu wyraźnie zeby zadzwonił do mnie. ![]() a pozniej bedzie...ze nigdzie nie ma miejsc, bo sie zaraz początkiem lipca sezon zacznie i bedzie spał w parku na ławce chyba. Boooozeee dlaczego ja zawsze musze trafiac na trudnych facetów!!!!!!!!??????? sorryy dziewczynyyy
![]() |
#3561 |
Konto usunięte
|
jestem po egzaminie
![]() dzis tak trudno nie bylo ^^) gorzej bedzie jutro na praktycznym ![]() Drozja szkoda ![]() Kinia rzucilabym go bo jak by byl madry by tak sie do ciebie nie donosil i by wogole nie wspominal o "probach" zakochania sie. co to wogole jesat;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Raczkowanie
|
mychamycha mam dwóch chłopców, Jednen ma pół roku, ale moja hostka nie pracuje i to ona zwykle bedzie sie nim opiekowac, a drugi ma 2.5 i podobno juz troche rozumie po angielsku.
#3563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jesli chodzi o tz,moze nie odczytal maila?mysle,ze w przeciwnym wypadku by sie odezwal.. Ja musialam wczoraj napisac do 'swojego'smsa ze go potrzebuje zeby sie laskawie na gg zjawil:| mialas racje, duzo obiecywania malo robienia..ale zaczyna wymiekac i powoli sie otwiera,ze mu mnie brakuje albo mysli o mnie:P humor mi to poprawia.Ale mysle,ze on nie robi tego specjalnie.. wszystko to dlatego,ze on jest zamkniety i opanowany..nie mozna go nawet z rownowagi wyprowadzic:-/ Kinia, mi jedyne co na mysl przyszlo to to,ze twoj facet jest niedojrzaly, na prawde nie meczy cie taka sytuacja?bycie z kims kto nie jest w ogole pewny swoich uczuc?Mnie to meczy a nawet nie jestem z tym kims..oficjalnie:P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 |
Konto usunięte
|
stella ja bede miec dziewczynke 2 letnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana....jutro takze bedzie dobrze...!! ![]() Cytat:
![]() 7 mcy i 3 latka ( z tym ze ta strsza mowi po polsku i ang i troszke po francusku..) Dziewczyny na domiar zlego- moj poprzedni post- okazalo sie ze mam popsuty obiektyw w aparacie...:|
![]() |
#3566 |
Raczkowanie
|
ajaj,roux,to niedobrze!a da sie naprawic,czy nowy potrzebny?
#3567 |
Konto usunięte
|
zu juz tylko masz 22 dni
![]() jak patrze jak te dni uciekaja to ci zazdroszcze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze pozbyc sie tego i ewentualnie kupic nowy, ale ten byl taki wypasiony, fajny. mam jeszcze jeden, podstawowy... eh no trudno.
![]() |
#3569 |
Wtajemniczenie
|
Wiec powiem Wam tak: on jest w stu procentach pewien, ze chce ze mna byc i wyraznie mi mowi, ze sie nie chce rozstawac, a ze sie dotychczas nie zakochal, bo mial blokade, bo nie mogl uwierzyc, ze ma taka ladna dziewczyne, bla bla bla.
Cholera, on jest kochany, tylko gdyby nie ta afera z niemowieniem 'kocham Cie', to by naprawde bylo ekstra. No ale mi brakuje tego i nie jestem z tych, ktore moga czekac rok, zeby to tylko uslyszec... To samo mu powiedzialam, ze takie teksty, to do kolegow, a nie do mnie... I ze gentleman umie momentmi zamknac dziub i nic nie mowic, zamiast mowic dziewczynie takie cos... Dobra, ja mu raz powiedzialam, ze pie***** glupoty, ale co, jakbym mu dala z plaskacza, to by mi oddal? Skoro teraz ' chcial pokazac, jakie to mile ' ? No i ze on cos do mnie czuje ( przynajmniej z miesiac temu tak bylo ), ale ze nie wie, czemu sie nie zakochal ( biedactwo ... ). No i ja mu wczoraj, ze zeby sie nie zdziwil, jesli znajde szczescie u kogos innego, na co mam prawo. No to kolejna afera. ![]() No i stwierdzil, ze chce mi dac milosc, ale nasze klotnie i moje chamstwo mu w tym nie pomaga ( dobra, czasami sie zapedzam, ale nigdy nie okazalam mu braku szacunku ). A na domiar zlego India nie chciala mnie sluchac, wleciala hostom do pokoju i darla sie, jak mieli wazna rozmowe, az mi bylo glupio. To powiedzialam, ze nie bede sie z nia bawila i olalam ja, jak cos mowila. Ale co jak co sie poryczalam. ![]() Jutro jade do piatku do tej babci malych, po poludniu w piatek jade SAMA z malymi pociagiem do Hambura, tam hosci nas odbieraja, siedzimy do niedzieli, a we wtorek jedziemy do Szwajcarii... Wiecie, chyba nie dla mnie taki tryb zycia. Oni na podroz wzieli kurczaka, ktorego jedlismy na obiad, wiezlismy go caly dzien do Berlina, tam wyladowal w lodowce i na powrot tez go mielismy. Nie odwazylam sie sprobowac. A, warzywa i owoce sie zepsuly i musialam je spuscic w kiblu... U mnie w domu tylko zupe sie wrzuca do kibla, jak sie nie zje, az myslalam, ze zle uslyszalam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Konto usunięte
|
ja tam nic nei wywalam bo mam pieski
![]() ale ja nie moglabym byc z facetem ktory "probuje sie zakochac" to dziwne, mowi jakby mial 13 lat;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.