Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 17:11   #3541
Vicana
Przyczajenie

Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

dorinka30 - niestety, jestem świadoma ich wyglądu. nie miałabym żadnych oporów przed wypraniem ich, gdyby nie to, ze nie widziałam jeszcze żeby ktoś pisał o praniu stingerów. :< no ale chyba w ostateczności będę zmuszona to zrobić.
i tak, one były szare
Vicana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 18:51   #3542
Emylii
Raczkowanie

Czy bak35 na allegro sprzedaje orginały?
Emylii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:06   #3543
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez Emylii Pokaż wiadomość
Czy bak35 na allegro sprzedaje orginały?
tak

Edytowane przez czarownica3006
Czas edycji: 2010-10-08 o 20:07
czarownica3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 22:06   #3544
_Roksi
Zadomowienie

Czy wiecie cos o butach Bearpaw? Widziałam dziś w TK Maxie i wydają się lepsze jakościowe od Emu Bronte, bo mają duuużo lepsze futerko w środku...
_Roksi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 22:13   #3545
kidlerkomania
Raczkowanie

nic o nich nie słyszałam, ale nie wydają się być lepsze
kidlerkomania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 08:25   #3546
gazelaa
Zadomowienie

[QUOTE=canile;22541962]akurat nie kupowałam ich ani w internecie ani w sklepie, tylko powiedzmy "po znajomości" z zagranicy, ale mam 100% pewność co do ich oryginalności
co do rozmiaru to wzięłam dwa rozmiary mniejsze, teraz są takie na styk, ale emu trochę za bardzo mi się rozchodziły a były rozmiar mniejsze...

Czyli jak normalnie mam 26,5 to mam wziac 24,5 cos wydaje mi sie ze moga byc za male chyba wezme 25cm. A ta pozatym wole na stronie kupic bo jak bylam w skiepie UGG to ce na niskich mnie przeraziela 180 funtow;/ a nie wydae mi sie ze na taich stronkach maja tyle podrob wiec etraz wystarczy tylko zamowic
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 08:36   #3547
canile
Wtajemniczenie

[QUOTE=gazelaa;22568478]
Cytat:
Napisane przez canile Pokaż wiadomość
akurat nie kupowałam ich ani w internecie ani w sklepie, tylko powiedzmy "po znajomości" z zagranicy, ale mam 100% pewność co do ich oryginalności
co do rozmiaru to wzięłam dwa rozmiary mniejsze, teraz są takie na styk, ale emu trochę za bardzo mi się rozchodziły a były rozmiar mniejsze...

Czyli jak normalnie mam 26,5 to mam wziac 24,5 cos wydaje mi sie ze moga byc za male chyba wezme 25cm. A ta pozatym wole na stronie kupic bo jak bylam w skiepie UGG to ce na niskich mnie przeraziela 180 funtow;/ a nie wydae mi sie ze na taich stronkach maja tyle podrob wiec etraz wystarczy tylko zamowic
ja myślę, że to zależy od stopy. z tego co pamiętam to na wątku niektóre dziewczyny pisały, że brały rozmiar mniejsze, a inne, że dwa rozmiary mniejsze. ja miałam okazję przymierzyć przed zakupem rozmiar mniejsze i na tej podstawie stwierdziłam, że biorę dwa rozmiary mniejsze. najlepiej kupować je z ewentualną możliwością wymiany/zwrotu.
albo przymierzyć w sklepie stacjonarnym i wtedy już na 100% nie problemu z wyborem rozmiaru

canile jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 09:16   #3548
Manehajera
Zakorzenienie

dziewczyny , wiecie coś może o Emu Wool Australia? Czy to jakaś nowa technologia czy jak? Właśnie u sprzedającego bak35 szukałam jakihś Emu i te wpadły mi w oko. Co myślicie?

http://allegro.pl/emu-wool-australia...5.html#gallery
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 09:20   #3549
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez Manehajera Pokaż wiadomość
dziewczyny , wiecie coś może o Emu Wool Australia? Czy to jakaś nowa technologia czy jak? Właśnie u sprzedającego bak35 szukałam jakihś Emu i te wpadły mi w oko. Co myślicie?

http://allegro.pl/emu-wool-australia...5.html#gallery
po prostu nowa kolekcja z 2010, ja też mam emu wool

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 09:23   #3550
kidlerkomania
Raczkowanie

EMU wool są jak EMU bronte
Stary 2010-10-09, 10:04   #3551
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
po prostu nowa kolekcja z 2010, ja też mam emu wool
Cytat:
Napisane przez kidlerkomania Pokaż wiadomość
EMU wool są jak EMU bronte

dzięki dziewczyny mam nadzieję, że ten sprzedający ma oryginały...

nie wiem jaki rozmiar wziąźć - 3 lata temu kupiłam bronte hi rozm 40 i były ok ale się rozbiły. Brać 39? Boję się tylko, ze zanim się ubiją będą za ciasne... mam stopę 25,5cm
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 10:13   #3552
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manehajera Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny mam nadzieję, że ten sprzedający ma oryginały...

nie wiem jaki rozmiar wziąźć - 3 lata temu kupiłam bronte hi rozm 40 i były ok ale się rozbiły. Brać 39? Boję się tylko, ze zanim się ubiją będą za ciasne... mam stopę 25,5cm
Nie będą za ciasne Ja noszę 39 i jak mierzyłam 39 to były mi za duże lekko, a mam stopę 25 cm więc myślę że będą na Ciebie w sam raz

P.S. Dziewczyny wyprałam swoje Emu w pralce normalnie z kocem i są jak nowe Suszę je wypchane gazetami i wyglądają jak ze sklepu. Jestem bardzo zadowolona z efektu. Zamsz zrobił się minimalnie szorstki, ale może jest to do wyczesania jakąś szczotką ja jednak nie będę już nic z nimi kombinować.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Vicana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mam do Was ogromną prośbę. Dzisiaj wygarnęłam z szafy moje Emu Stringer szare kupione rok temu. Niestety, przyznaję się bez bicia, chodziłam w nich jak był śnieg, plucha itp itd, gdyż jak wiecie ostatnia zimna nie była zbyt przyjemna, a to były jedyne buty w których nie marzły mi nogi. Jednak mój problem polega na tym, że jeden z butów (prawy, chociaż lewy też, tylko w mniejszym stopniu), ma ogrnomne, czarne zabrudzenie, któe próbowałam domyć różnymi preparatami (nie tymi specjalnymi do Emu), ale neistety za każdym razem brud tylko rozcierał się na bucie czego efekty możecie zobaczyć na zdjęciach. Wygląda to strasznie niestety, nie mogęchodzić w butach które są w takim stanie, dlatego mam do Was prośbę - mogłybyście mi poradzić coś, czym mogłoby to zejść? :< Bo próbowałam już naprzeróżniejszych rzeczy, włącznie z szorowaniem twardą szczotką, ale jak wcześniej wspomniałam - brud albo się rozmazywał, albo pozostawał bez zmian. No i w "granicach" mycia zostawały smugi, których niestety nie widać na zdjęciah (prezepraszam za jakość), więc chyba musiałabym zamoczyć całe buty. Ewentualnie czy któaś z Was miała do czynienia z praniem stringerów? Jak to przetrwały?
Byłabym Wam bardzo wdzięczna, bo szkoda mi żeby buty, które jak dla mnie są drogie były tylko na jeden sezon. :<
Wybacz .. ale są straszne Do pralki z nimi ale już! I tak nie masz nic do stracenia a możesz zyskać

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2010-10-09 o 10:14
alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 13:44   #3553
maracuy
Raczkowanie

Ten koc specjalnie wrzuciłaś, czy akurat też był do prania ?
a jak robicie z wirowaniem ? Bo intensywnie myśle nad wrzuceniem Emutków do pralki. Nie dość że mają zacieki od soli, to jeszcze mają brudne plamy
maracuy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 14:31   #3554
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Roksi Pokaż wiadomość
Czy wiecie cos o butach Bearpaw? Widziałam dziś w TK Maxie i wydają się lepsze jakościowe od Emu Bronte, bo mają duuużo lepsze futerko w środku...
Tez sie nad nimi zastanawialam, tylko kolory sa takie beznadziejne, a czarnych w moim rozmiarze nie bylo... no i sa waskie, a ja mam hmm dosc szerokie lydki
ja bym kupila, wygladaja na solidne, gumowa podeszwa, grube, cieple...
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 15:42   #3555
kidlerkomania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Tez sie nad nimi zastanawialam, tylko kolory sa takie beznadziejne, a czarnych w moim rozmiarze nie bylo... no i sa waskie, a ja mam hmm dosc szerokie lydki
ja bym kupila, wygladaja na solidne, gumowa podeszwa, grube, cieple...
ciekawe tylko czy nieprzemakają
Stary 2010-10-09, 16:04   #3556
Olcia
Zakorzenienie

Ale emu tez beda przeciekac na chlapie/deszczu, jesli nie beda zaimpregnowane, nie wierze, ze nie
a na sniegu to szczerze watpie, sa naprawde grube i solidne.
Stary 2010-10-09, 16:23   #3557
soulie
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi podać jaka jest wysokość Bronte High i Low (i stingerów jeśli różnią się wysokością od bronte)?
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 17:12   #3558
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maracuy Pokaż wiadomość
Ten koc specjalnie wrzuciłaś, czy akurat też był do prania ?
a jak robicie z wirowaniem ? Bo intensywnie myśle nad wrzuceniem Emutków do pralki. Nie dość że mają zacieki od soli, to jeszcze mają brudne plamy
Akurat koc miałam do prania Wrzucaj i nie zastanawiaj się, ja swoje próbowałam sama domyć to tylko pogarszałam sprawę, wszystko się odeprało

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 17:24   #3559
kidlerkomania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Ale emu tez beda przeciekac na chlapie/deszczu, jesli nie beda zaimpregnowane, nie wierze, ze nie
a na sniegu to szczerze watpie, sa naprawde grube i solidne.
Właśnie chodziło mi raczej o przemakanie na śniegu, poza tym pięta może się odksztłacać, chyba że są usztywnione
Stary 2010-10-09, 19:41   #3560
vespertine_
Zadomowienie

Ja dziś kupiłam sobie buty Bearpow w Tk maxie. Wydaje mi sie ze sa dosc solidnie wykonane i że przetrwaja jakos ta zimę
ja kupilam je glownie ze wzgledu na cene: chcialam miec buty w stylu emu które nie rozleca sie po kilku wyjsciach a nie beda kosztowaly 500 zlotych. Ja zapłacilam 200

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 19:55   #3561
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Właśnie chodziło mi raczej o przemakanie na śniegu, poza tym pięta może się odksztłacać, chyba że są usztywnione
Oryginalne Emu są z zamszu, zamsz (prawdziwy)= skóra (odwrócona), skóra = nieprzemakanie. Oczywiście nie polecam stać w wodzie albo mokrym śniegu za długo ale naprawdę ciężko byłoby spowodować, żeby buty przemokły. Przemakać mogą jedynie te materiałowe łączenia podeszwy z butem. Impregnacja oczywiście wskazana
I jeszcze - oryginalne Emu są usztywniane na piętach więc nie ma mowy o odkształcaniu

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Pokaż wiadomość
Ja dziś kupiłam sobie buty Bearpow w Tk maxie. Wydaje mi sie ze sa dosc solidnie wykonane i że przetrwaja jakos ta zimę
ja kupilam je glownie ze wzgledu na cene: chcialam miec buty w stylu emu które nie rozleca sie po kilku wyjsciach a nie beda kosztowaly 500 zlotych. Ja zapłacilam 200
za 250 na allegro możesz kupić juz oryginalne Emu ze starszych kolekcji
Stary 2010-10-09, 20:09   #3562
lukrecja222
Zakorzenienie

a mozesz napisać w ilu stopniach pralas? Na ile obrotow? Z jakims proszkiem, plynem?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 20:15   #3563
kidlerkomania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
Oryginalne Emu są z zamszu, zamsz (prawdziwy)= skóra (odwrócona), skóra = nieprzemakanie. Oczywiście nie polecam stać w wodzie albo mokrym śniegu za długo ale naprawdę ciężko byłoby spowodować, żeby buty przemokły. Przemakać mogą jedynie te materiałowe łączenia podeszwy z butem. Impregnacja oczywiście wskazana
I jeszcze - oryginalne Emu są usztywniane na piętach więc nie ma mowy o odkształcaniu

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Nie pisałam tu o EMU tylko o tych bearpow czy jak im tam
Stary 2010-10-09, 20:45   #3564
joaa12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość

Jak dla mnie to bez różnicy. Jeżeli to nie są Emu Stingery to po co wydawać więcej na Emu,które i tak mają skórę zewnętrzną zamszową.
Druga sprawa - miałam w ręce Berpaw Eva i szczerze to sa o niebo lepsze w wykonaniu niż Emu bronte, mięciutka wełna w kolorze skóry. Gdzieś nawet wrzucałam metki ze środka.

Edytowane przez joaa12
Czas edycji: 2010-10-09 o 20:47
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 22:17   #3565
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Sa usztywniane, tak jak pisalam, wygladaja na solidne
A przemakanie na sniegu... Ja kupilam pseudo emu za 50zl w zeszlym roku i mialam suche i cieple nogi, co w moim przypadku wielkie osiagniecie.
Stary 2010-10-10, 08:46   #3566
kidlerkomania
Raczkowanie

pewnie trzeba dobrze trafić, no cóż w moim przypadku pewnie trafiłabym na jakieś, które rozlecą się po dwóch dniach
Stary 2010-10-10, 09:18   #3567
vespertine_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joaa12 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to bez różnicy. Jeżeli to nie są Emu Stingery to po co wydawać więcej na Emu,które i tak mają skórę zewnętrzną zamszową.
Druga sprawa - miałam w ręce Berpaw Eva i szczerze to sa o niebo lepsze w wykonaniu niż Emu bronte, mięciutka wełna w kolorze skóry. Gdzieś nawet wrzucałam metki ze środka.
Szukałam na allegro ale fajne emu moglabym kupic za 400 a nie stac mnie na to, wiec kupilam bearpow. Nie twierdze ze moje buty sa lepsze albo cos w tym rodzaju, bo gdybym mogla wybierac wybralabym emu.

Po zimie napisze jak sie sprawowały

będzie sam koń

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 11:28   #3568
lolciq
Rozeznanie

a czy ktoś kupował Emu na amazon.com ? Przyznaję że nie umiem angielskiego w tym stopniu żeby się połapać co i jak... jak to jest z przesyłką? czy któraś wie ile kosztuje? ceny sa nieporównywalne z tymi na allegro, a tym bardziej że ja potrzebuje rozm. 36 więc cena znacznie niższa

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

http://allegro.pl/kozaki-ugg-rozm-36...260328254.html

myślicie że te są oryginalne??
lolciq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 11:50   #3569
vespertine_
Zadomowienie

^
cieżko powiedziec bo zdjecia strasznie niewyrazne. Popros sprzedawce o jakies dokladniejsze, jak nie ma nic do ukrycia to Ci wysle ; D

będzie sam koń
Stary 2010-10-10, 12:41   #3570
buahhot
Marcelover ♥♥♥

z amazon.com nie kupowałam, chociaż chciałam stamtąd zamówić, ale nie wiem jak jest z cłem, więc zamówiłam w Polsce poza tym teraz na amazonie emu maja normalna cenę, w wakacje kosztowały 30$ za bronte hi ale wysyłka też dosyć droga bo 30$ do europy

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości