|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy
Planuję zacząć pić tą pokrzywę, jeszcze nie kupiłam, bo przedtem chcialabym sie dowiedziec, czy pokrzywa nie wplywa na porost wlosow na calym ciele??? Tzn czy nie zauwazylyscie ze musicie np czesciej depilowac nogi?? albo wasy wyrosly czy broda ;DDD ?
|
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, wiem że bylo już wiele wypowiedzi nt. brania tabletek razem z piciem pokrzywy ale ja sie tak zastanwiam czy Silica bedzie sie wykluczac z pokrzywa jak bede jedna tabletke brala rano, a pila pokrzywe wieczorem
![]() Może jednak lepiej zaopatrzyc sie w tran i witamine B niz brac Silice? Nie chce rezygnować z pokrzywy bo czytalam wiele wiad,. o tym ze cudo I czekam na efekty
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączyłam do klubu potajemnie 2 tygodnie temu. Teraz się ujawniam
![]() Muszę przyznać, że ja pokrzywę lubię i nie mam najmniejszych problemów z przyjmowaniem ![]() Jeśli będą widoczne rezultaty, to oczywiście się z Wami podzielę.
|
#3544 |
|
Raczkowanie
|
Przypominam sobie,jak kiedyś piłam pokrzywę.Zachęcona przez moją babcie
Piłam codziennie (bardzo tego pilnowałam) 2 szklanki naparu,przez 5 miesięcy i muszę przyznać,że moje włosy,cera i organizm były w bardzo dobrej kondycji Polecam! |
|
|
|
#3545 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Od poniedzialku rowniez zaczynam pokrzywawa kuracje, juz nie moge sie doczekac efektow ![]() pzdr Magda |
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
No to zdrówko dziewczęta!
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem! ;D Właśnie się zorientowałam, że istnieje taki świetny wątek, także nic innego mi nie pozostaje jak tylko dołączyć się do niego
Piję pokrzywę od mniej więcej 2 miesięcy, włosy naprawdę przestały mi wypadać w takich ilościach w jakich wypadały kiedyś. Ponad to moje włosy w zeszłym roku przeszły 7 zabiegów (były nieraz farbowane i 2 razy dekoloryzowane) w ciągu 4 miesięcy, były bardzo bardzo zniszczone. Musiałam je skrócić, bo wyglądały jak siano. Odkąd piję pokrzywę zdecydowanie poprawił mi się ich stan Pozdrawiam
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
a ja pilam teraz te herbatki e karnityna bio-active 10 skrzyp+ bratek i 10 pokrzywa+coś tam i tak sie zastanawiam czy jak to skoncze to moge zaczac pic pokrzywe odrazu?
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Również bym chciała zacząć pić tą pokrzywę. Ale mam pytanie: czy to się dostaje w aptece, i czy to jest taka herbata pokrzywowa, czy trzeba jakieś liście kupować??
|
|
|
|
#3550 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Można i liście i ekspresówki.
Dostaniesz ją i w aptece i w zielarskim i czasem nawet w supermarkecie [dziewczyny czasem w kauflandzie kupują]. |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
a tak według was lepsza jest ekspresówka czy liściasta może?
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
Ja pilam pokrzywe przez 4 miesiace.I wiecie co?wlosy staly sie silniejsze,prawie nie wypadaly.Ale jedynym minusem bylo to,ze na twarzy co jakis czas pojawialy mi sie krostki i ogolnie moja twarz stala sie taka jakas matowa,z wypryskami.dlatego teraz odstawilam pokrzywe.
Powiedzcie mi,co oprocz pokrzywy takze wplywa na zdrowie i wyglad wlosków?Pozdrowionka .
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jaka rożnica jest miedzy piciem pokrzywy a skrzypu?
tzn.efekty i ew.skutki uboczne ?
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze mowiac nie probowałam ale z tego co słyszałam i czytałam to skrzyp dobrze wpływa tez na paznokcie, od znajomej wiem ze po 2 latach picia skrzypu powstrzymala wypadanie wlosow i do tego stopnia je wzmocniła ze miała ich niemal dwa razy wiecej (to juz dojrzała kobieta). Ale wiem tez ze na opakowaniu skrzypu jest wyraźnie napisane że przy dłuzszym stosowaniu powoduje niedobór witaminy B1. Ale tu mówia że pokrzywa też wypłukuje wiec nie wiem. Sama sie zastanawiłam nad skrzypem ale pokrzywe kupiłam bo latwiej dostac. Skrzyp chyba tylko w aptece.
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie przerzuciłam się na skrzyp. jak dla mnie zdecydowanie lepszy w smaku. co do działania trudno stwierdzić bo piję go od kilku dni dopiero no i niestety niezbyt regularnie. a kupiłam go w jubilacie.
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a po jakim czasie zażywania zauważyłyście zmiany? W ogóle jak na Was działa pokrzywa?
|
|
|
|
#3559 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Ja zauwazylam juz po 1 paczce pokrzywy, ale moze sobie to wmowilam? Oczyszcza cere (czasem powstanie jakis nowy syfek ale na mnie wysypu az takieo nie bylo chyba ze nie pamietam) i wlosy rosna
![]() No to czas na szklaneczke pokrzywy (mimo ze jest dopiero 6;19 i pierwszy raz mi sie udalo obudzic na czas)
|
#3560 |
|
po prostu Łinli
|
dziś zakupiłam pokrzywę i zamierzam ją pić codziennie
(przedawkuję działanie moczopędne
|
#3561 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Przy jednej szklaneczce z jednej torebeczki - tak jak tutaj zazwyczaj pijemy - to nie sadzę by miało negatywny wpływ.
|
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
No kurcze, nie chcę zapeszać, ale piję pokrzywę od 2 tygodni i wydaje mi się, że włosy mi zaczęły szybciej rosnąć
Wypadać, nadal wypadają(zapewne przez prostowanie), choć może jakby mniej...![]() Co do cery to nie wiem co powiedzieć, bo nie wiem czy to akurat od pokrzywy nastąpiło malutkie pogorszenie. Zobaczymy jak będzie za kolejne 2 tygodnie ![]() Pozdrawiam wszystkie PP
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.Mam pytanie odnośnie picia pokrzywy.Nie biorę żadnych tabletek typu Vitapil,Skrzypowita ale dermatolog zapisał mi brać cynk i wit B6.Czy mogę brać te witaminki 2 razy dziennie i jednoześnie pić pokrzywe?Czy pokrzywa sprawi że te witaminy wypłukają się z organizmu?
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a znacie może jakieś takie ziółko, ktore poprawia stan cery?
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
np. bratek, pokrzywa
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was bardzo serdecznie
Od jakiegoś czasu stałam się Włosomaniaczką i mam zamiar też popijać pokrzywkę, ponieważ możliwe jest, że będzie służyć mi przy moich poważniejszych dolegliwościach jakim jest zapalenie stawów, tym bardziej chce z niej skorzystać. Mam odnośnie tego pytanie: Czy można pić pokrzywę w czasie miesiączki? Proszę pomóżcie!
|
|
|
|
#3568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi sie dzisiaj konczy okres i ucztuje z pokrzywka przy komputerze ![]() A ja mam mnostwo wyprysków przez ta pokrzywe ale pije dalej moze przestana wyskakiwac
Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-10-20 o 19:07 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji i multicytowania |
|
|
|
|
#3569 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź
Idę zaparzyć pierwszą porcję Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku wszystkim
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i potem bedziesz miała śliczna cerę? ja tez bym nie przestawała pić pokrzywy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

I czekam na efekty

i pierwszy raz mi sie udalo obudzic na czas)