|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Cytat:
|
|
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny i chłopaki, kojarzę że wcześniej pisaliście o czymś na wypadanie włosów. Moja siostra używała kiedyś Solgar Skóra Włosy Paznokcie i bardzo sobie chwaliła, mówiła że włosy znacznie się wzmocnily, szybciej rosły i rosło dużo nowych. Zresztą... Pewnie nie bez powodu ten suplement ma tak wysoką cenę... Ja mam zamiar się tym posuplementować przez 2-3-4 miesiące, jak już skończę leczenie Aknenorminem. Wtedy już będę mieszkała w UK, ale obadałam, że tam Solgar tez jest dostępny, wiec git ;-)
|
|
|
|
#3543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Jak wiadomo w powstawaniu zmian trądzikowych główną rolę odgrywają uwarunkowane genetycznie zmiany hormonalne prowadzące do: 1. zwiększonej produkcji łoju 2. zwiększonego rogowacenia ujść aparatu mieszkowo-łojowego powodującego zaczopowanie ujść, a w następstwie 3. zwiększonego zasiedlenia rozszerzonych przewodów gruczołów łojowych przez bakterie beztlenowe - Propionibacterium acnes, 4. rozwoju nacieków zapalnych w otoczeniu gruczołów łojowych. O ile izotretinoina działa na wszystkie cztery wymienione zjawiska, to antybiotyki z grupy tetracyklin jedynie na trzecie i czwarte. Zatem wniosek co do skuteczności leczenia obiema metodami nasuwa się sam." U mnie 3 miesiąc kuracji. Nie pojawia się już nic nowego, tylko czasem jakiś malutki zamknięty zaskórnik wyjdzie w strefie T, po czym zniknie. Po zwiększeniu dawko na 40mg skóra woła o nawilżenie, a usta muszą być smarowane balsamem kilka razy dziennie. Do tego jeszcze oczy i to tyle jeśli chodzi o skutki uboczne. Zapomniałem już co to łojotok i nie chciałbym go znów przerabiać ![]() Prawdopodobnie skuszę się na ten Vitapil (a jeśli nie zadziała lub pogorszy stan skóry to na Revalid). Chciałbym zrobić coś z moimi siwakami - w tym wieku to chyba nie powinny być ![]() Korzystając z okazji - Wesołych Świąt
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wesołych Świąt również
|
|
|
|
|
#3545 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że wypada drożej niż np. Vitapil i trzeba łykać go do 2 razy dziennie, ale jeśli jest lepszy to może i faktycznie warto
|
|||
|
|
|
#3546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stwierdzilam, że w momencie skończenia kuracji Akne zacznę suplementację Solgarem i juz
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Konto usunięte
|
Czy Wam tez tak wlosy szybko rosna po Izoteku?
|
|
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;50926202]Czy Wam tez tak wlosy szybko rosna po Izoteku?[/QUOTE]
Mi zawsze szybko rosły włosy i paznokcie, więc trudno mi stwierdzić. Ale słyszałam opinie, że niektórym tak się działo, także jest to możliwe. W sumie jak dla mnie to wręcz pożądany skutek uboczny - gdybym miała wybierać czy wolę, żeby wypadały czy rosły szybciej to odpowiedź jest oczywista
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy zaobserwowalyscie zmiany nastroju? |
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyskoczyła mi potówka na ustach, nie wiem jakim cudem, skoro są mega suche. Może to było coś w podobie.
|
|
|
#3551 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam super włosy przez kurację, mocne, zdrowe, nie wypadają, wydają się grubsze przez to, że nie są jak kiedyś przyklapnięte (mam przetłuszczające z natury).
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Wasze samopoczucie? Widzicie jakies pogorszenie? |
|
|
|
|
#3554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza ospałością, brakiem koncentracji, takim "wypompowaniem" energetycznym czasami, nic się nie dzieje strasznego. A miałam problemy depresyjne parokrotnie w życiu, więc mam porównanie. |
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie potrafię powiedzieć czy włosy rosną mi szybciej. Najważniejsze, że nie wypadają i nie przetłuszczają się
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-04-05 o 02:14 |
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam super włosy teraz, fajnie się układają, nie przetłuszczają i są takie mięciutkie jak nigdy
Mam tylko nadzieję, że nie zaczną jakoś bardzo wypadać Nie wiem może jeszcze za krótko biorę Izo, ale ja praktycznie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych. Lekko wysychające usta tylko, pod koniec dnia w pracy przy kompie delikatnie czasem szczypią oczy. Ale to tyle. Żadnych innych dolegliwości. Życzyłabym sobie żeby tak było do końca![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Dziewczyny, a czy leczenie zęba ze znieczuleniem jest jakimś przeciwwskazaniem? Mam wizytę w przyszłym tyg.u stomatologa i nawet w sumie nie pomyślałam o tym...Wspominać coś stomatologowi czy to raczej nie ma wpływu? |
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się nie znam, moje usta są zmasakrowane
ale chyba wystarczy częste nawilżanie pomadką do ust ![]() Dziewczyny, czy zauważyłyście może, że rany się gorzej goją? ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Bo mi się jedna rana nie chce goić i nie wiem, czy to od tego...
|
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie... Nie wiecie czy Izotek (Aknenormin w moim przypadku) może mieć wpływ na kaszaki? Mam guzka z tyłu głowy od dziecka, raczej kaszak (ale od przedwczoraj zaczęłam sobie wkrecac jakieś akcje i jade w przyszłym tygodniu do lekarza z tym) i chyba ciut się powiększył i juz siedzę cała o*srana za przeproszeniem...
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
nie denerwuj sie. kaszak sam z siebie moze sie powiekszac. izo nie ma na to wplywu
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#3564 |
|
Raczkowanie
|
Tzn. Nigdy nie byłam z tym u lekarza i nie wiem czy to kaszak... Ale skoro mam to około 10-11 lat to raczej nic poważnego to nie jest skoro jestem "cała i zdrowa"... Mój tato tez mial z tyłu głowy kaszak wiec może genetycznie... W każdym razie dziękuję za odpowiedź, nawet nie wiecie jaka to ulga...
|
|
|
|
#3565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Raczkowanie
|
Niestety zauważyłam. Zwykłe małe ranki goją się długo. A już nie wspomnę jak długo goiła mi się i babrała rana pooperacyjna
Myśle,że gdyby nie izotek to raz dwa i byłoby po sprawie. Przy tej okazji poznałam bardzo fajną maść na rany- Solcoseryl.
|
|
|
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
lisnov o tych rankach, które gorzej się goją było już na wątku wiele razy
|
|
|
|
#3569 |
|
Raczkowanie
|
Tak samo blizny... Niby leczenie powoduje złuszczanie tradzikowych śladów, ale ja jakoś zauważyłam wyostrzenie tych blizn, fakt że to też moja wina bo nieźle mi odwaliło wtedy z tym korundem, no cóż... Ale prędzej czy później doszłoby to do normy... A podczas brania Aknenorminu za cholerę nie chce to wrócić do normy... Skóra po prostu nie chce się regenerować...
|
|
|
|
#3570 |
|
Raczkowanie
|
A jak tam z Waszą dietą w czasie świąt??
Mój cholestrol chyba skoczył do 400 Ale od jutra powrót do rzeczywistości- słodycze i ciasta zamieniam na warzywa i owoce:P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Nie wiem może jeszcze za krótko biorę Izo, ale ja praktycznie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych. Lekko wysychające usta tylko, pod koniec dnia w pracy przy kompie delikatnie czasem szczypią oczy. Ale to tyle. Żadnych innych dolegliwości. Życzyłabym sobie żeby tak było do końca