|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
R
10:00 śniadanie 30g płatków fitness i 125 ml mleka 2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem 2 łyzeczki serka homogenizowanego 3 rzodkiewki, ogórek kiszony 13:00 II sniadanie batonik fitness jabłko 16:00 obiad 200g warzyw na patelnię, 10 dkg piersi kurczaka, szklanka soku pomarańczowego 20:00 kolacja 30g płatków fitness i 125 ml mleka 2 kromki pieczywa chrupkiego wasa 3 zboża pomidor 2 plastry piersi z indyka wędzonej |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
nnkt były, oliwa z oliwek i orzechy w serku
![]() co do podwieczorku, to jadłam na poczatku ale nigdy nie jadłam nic miedzy obiadem a kolacją od dziecka i po prostu mi niedobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Raczkowanie
|
Utrzymanko:
śn: miseczka truskawek + serek wiejski Nescafe Frappe (wysoka szklanka z mlekiem 0,5%) 2 śn: Mars Midnight prawie litr energetycznego napoju light ![]() ob: miseczka rozgniecionych truskawek + 330 g jogurtu bez cukru + omlet z 1 białka kol: grahamka z serem zółtym i ogórkiem konserwowym |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Raczkowanie
|
R
Dzisiaj bardzo słabo urozmaicony i w ogóle, ale nie miałam nawet kasy, a rodziców nie ma, więc jem co w lodówce. 1. serek wiejski 200g z cebulką zieloną 2. twarożek 4% 180g, jabłko 3. 200g sera chudego, 250g jogurtu truskawkowego 0% 4. tuńczyk wsw.
#3546 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Owsianka: pół szklanki płatków, szklanka mleka 2%, Jogobella bananowa, banan, trochę truskawek, Granola owocowa II śniadanie: Dwie kromki chleba z żółtym serem, szynką, pomidorem, ogórkiem kiszonym Jabłko III śniadanie: McFlurry karmel & crunch Obiad: Cztery kawałki domowej pizzy ![]() Podwieczorek: Miseczka truskawek z bitą śmietaną KBW Kawa z mlekiem Kolacja: w planach tosty francuskie z homo i nektarynką, na deser czekają orzechy w czekoladzie ![]()
#3547 |
Gość
|
Przytycie (czasem wpiszę, czasem nie - nie mam czasu)
Śn: owsianka werki (nie trzeba mówić o co chodzi) ![]() IIśn: kanapka z Fresh pointa (ciemny chleb pełnoziarnisty, jajeczko, sos majonezowy, sos czosnkowy, sałata, pomidor) - 15 cm Ob: ziemniaczki, kotlet schabowy z cebulką, sałatka z ogórka z pomidorem z sosem z oliwy z przyprawami D: porcja deseru satino - czekoladowy z bitą śmietaną (czasem grzeszę i jem słodycze) P: porcja jogurtu bałkańskiego wymieszany z: garścią otrębów owsianych, bakaliami (orzechy (mieszanka) migdały, wiórki kokosowe, rodzynki, morelki suszone) K: porcja tuńczyka w oleju z 2 kromkami chleba z masełkiem i pomidorkiem. Do ocenki |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3548 |
Zadomowienie
|
U:
1. serek wiejski + pomidor polowa grahamki z szynką i keczupem 2. grahamka cała z szynką i keczupem banan dwa jablka 3. 2 kawałki ryby pangi, całe opakowanie 400g sałatki Coleslaw grahamka cała z powyższą sałatką potem 2 talerze wiśni razem ok 1500kcal, 3 posiłki na więcej już teraz nei mam czasu..tylko chyba nie dobrze o 19 jeść tyle co ja na 3 posiłek, ale nie mam wyjścia- praca ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
Moze i ja wkleje?
![]() U : ś: musli tropikalne z mlekiem , 1/4 ananasa , brzoskwinia 2ś : wiesniak z ananasem wkrojonym O: Kalafior w ciescie piwnym ,zmieniaczki P: 2 nalesniki z dzemem wisniowym K: 2 kromki ciemnego chleba z twarogiem rozbeltanym z jogurtem i rzodkiewka ( ze nie mam łososia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zadomowienie
|
U,
w sumie apetytu na więcej brak :P I. Kromka razowca z dwoma pplasterkami wędliny,serem Chester,pastellą śróziemnomorską, , mała paczka chipsów Crunchips ,zupka Moc warzyw;ziemniaczana-420 - II.Danio Intenso kokosowy,babeczka kajmakowa,kawa Jacobs 2w1-440 III.Gulasz meksykański z GW ;kasza,soja,warzywa +surówka ,garść nerkowców-450 IV Homo naturalny z furą truskawek,40g Crunchy bananowo-czekoladowych,mały kawałek ciasta makacz- 500 |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Wtajemniczenie
|
U
Iśn. 75g platkow czekoladowych z 220 ml mleka 0,5% IIśn. kawał ciasta toffi z orzechami, duza brzoskwinia, pasek czekolady Obiad: 75g kaszy gryczanej + gulasz (mieso wieprzowe, papryka, kukurydza, groszek)-zjadlam tyle, az sie najadlam P: 2,5 paska czekolady, czekolada do picia na mleku 0,5%, kilka poziomek K: nie ma, mam wyrzuty po slodyczach (prawie 2 czekolady w ciagu 2 dni i jeszcze to ciasto i czekolada do picia), ale nie jestem glodna, gdybym byla, to bym zjadla. Moze zjem jakas marchewke albo kalarepe EDIT: przed chwila 200 ml maślanki zwyklej i kalarepa
Edytowane przez plameczka Czas edycji: 2008-07-08 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
Agolku : Dziękuje strasznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oglnie nie poznaje kolezanki bo zwykle, o ile mnie pamiec nie myli, Twoje jadlospisy byly raczej nie polecane ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 |
Zadomowienie
|
To teraz ja :P
Bardzo proszę o ocenkę i podliczenie kalorii, jeśli to możliwe ![]() ![]() U I S (7.30) -kromka chleba ze słonecznikiem -margaryna -serek president waniliowy 200g -pół dużego jabłka II S (11.00) -koktajl (składający się z : 250 ml mleka 1.5 %, 4 garści jagód, 2 garści poziomek, 4 łyżeczki soku malinowego) -płatki "zdrowy błonnik" (tak wymieszane z tym koktajlem ![]() O (13.30) -rosół z ryżem -2 gołąbki z sosem pomidorowym P (17.30) -plaster arbuzu K (20.15) -jajecznica z 3 jaj -kromka chleba orkisza -ogórek -pomidor Pewnie oberwę za mało lub brak NNKT, ale w czwartek jadę na zakupy to zaopatrzę się w jakieś orzeszki ![]()
#3557 |
Zakorzenienie
|
R
1. 3 kromki pieczywa chrupkiego: 1 ze szprotką w sosie pomidorowym, 2 z tofu i pomidorem ; garść mieszanki studenckiej ; trochę Frutiny i Bran Flakes ; czerwona herbata 2. Warzywa z patelni z pangą 3. Morela ; 3 ogórki małosolne 4. Jabłko ; ogórek małosolny Nie było II śniadanie, bo późno wstałam... ^^" |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
owieczko w takim razie połączyłas tłuszcze z węglami w śniadanku ![]() A ten serek z orzechami to taki gotowy? bo smakowe to na r niebałdzo ----------------------------------------------------------------------------- A ja dam w takim razie moj. Mialobyć R ale wyszło UUUU 1 jęczmienianka- małe jabłko, 25g platków, 100ml maslanki, 60g sera białego chudego pomidor z zielem prowansalskim kawa z mlekiem 2. wiesniak lekki, mała garstka pestek dyni, kalarepa 3 2 kromki razowca posmarowane jog. nat. 2 plasterki wędliny drob. z warzywami tabletka tranu jabłko 4 kromka jak wyżej + kilka paskow papryki jabłko 5 mała latte, małe kruche ciasteczko duuuuuuuuza 6h przerwa 6. ogromna sałatka: puszka tuńczyka wsw, puszka zielonego groszku, pomidor, troche papryki, ok.3 łyżek jog. nat. kawa z mlekiem mały banan kawa z mlekiem ok.1750kcal
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
W tych warzywach z patelni były ziemniaki
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3560 |
Zadomowienie
|
No to zmienia postac rzeczy
![]() ale ten brak kolacji i podwieczorku.... ![]()
#3561 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomożecie w weryfikacji jadłospisu dla mojego TŻ, który jest na redukcji, bo nie wiem czy jest ok, pod wzgleden kalorii i zbilansowania. Dodam ze do pracy wyjezdza o 6, 45 a wraca ok 18, dlatego je 2 sniadania, 3 posilek pośniadaniowy obiad i kolacje białkowa.
R 1 Śn. (ok.8) 1,5 duzej kromki chleba żytniego, pierwsza kromka z tunczykiem i sałata a kolejne pół z twarożkiem domowy z pietnicy+ pomidorek +szczypiorek, dwie brzoskwinie 2Śn. (ok.12) Serek z piętnicy z truskawkami+ 300 ml jogurtu naturalnego bez cukru zmiksowanego z ok. 200 gramami truskawek i 5 łyżkami otrębów 3Śn.(ok.15) Duza kromka żytniego z twarogiem chudym z pietnicy rozmieszanego z łyzeczka jogurtu bez cukru , pomidorem i szczypiorkiem, rzodtkiewka, brzoskwinia obiad(ok.18) to dopiero bedzie dlatego prosze o podanie ewentulanych porcji ryby i ryżu, gdyz nie mam pojecia . Filet z dorsza z ziołami, i cebula pieczony w piekarniku+ryż+6 rózyczek brokułow Kolacja ok. 21 Omlet z dwoch białek i jednego jajka z pomidorem i cebulka Prosze o ocene ![]() Edytowane przez nombre Czas edycji: 2008-07-09 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zadomowienie
|
a pracuje fizycznie czy "na siedząco"?
moim zdaniem sniadanie jest za małe brak nnkt a na obiad jak masz pange to jeden duzy filet moze byc- on ma ok.250g kilka ziemniaczkow bez soli. z ryżem to nie wiem ale skoro to facet to chyba cała torebka :P a warzyw mu nie żaluj
#3563 |
Zadomowienie
|
pracuje w biurze, czyli praktycznie zero ruchu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Raczkowanie
|
Redukcja
1. dwa jabłka 2. 1kg truskawek 3. pierś z kurczaka, pomidor. 4. serek wiejski 5. tuńczyk wsw.
#3565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CO do bialka... zawsze mialam na tym punkcie hopla. Wiem ze powinno sie jesc bialko w kazdym posilku ,ale nie za wszelka cene staram sie tak robic... Na mnie nie dziala cos takiego jak bialko na kolacje itd. Bedac na diecie chudlam spozywajac owocowe jogury z chlebem na noc. Wogole przeszla mi juz mania bialkowa. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
brak NNKT i węgli, opanuj się przed wstawianiem głodówkowych jadłospisów ...
#3567 |
Raczkowanie
|
Utrzymaaanie
![]() śn: 1/2 miseczki truskawek + serek wiejski 200g Nescafe Frappe z dużą szklanką mleka 0,5% 3 łyżki zupy kalafiorowej niezabielanej ob: 2 ogórki małosolne pół opakowania malin + 330g jogurtu naturalnego kol: bułka z makrelą wędzoną herbata czerwona |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Rozeznanie
|
w Principity jest 1000 kcal, to też głodówka.. ?
fakt faktem, owoce. Dziewczyny mają racje, a ja przepraszam za of. takmi się napisało ![]()
#3569 |
Zakorzenienie
|
skąd wiesz jak nie ma podanych gramatur?
#3570 |
Raczkowanie
|
Ja sobie, a waga sobie
![]() P: IŚn:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.