przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-28, 08:39   #3541
Sweet Delights
Zadomowienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

weronisiek88 a w którym tygodniu jesteś dokładnie, bo nie wiem może przegapiłam? Ja pierwszy raz byłam w 6tc, prywatnie oczywiście bo inaczej nie odważyłabym się zdjąć gaci, a tak jak wiem, że ktoś bierze kasę za pogrzebanie mi w piczce to przynajmnij zrobi to z odpowiednią czułością, bo ja wrażliwa jestem ale do rzeczy, w każdym razie w 6tc miałam badanie na fotelu, takie wiesz macanki po brzuchu, czy macica rośnie, od środka oglądanie, wziernik i te sprawy i później usg dowcipnie. Było widać pęcherzyk ciążowy i to tyle, więc kazali mi przyjść za dwa tygodnie żeby sprawdzić czy pojawi się serducho i dostałam kwas foliowy i tyle. Na następnej wizycie powtórka z tego co na pierwszej plus znpowu kwas i skierowanie na badania, krew mocz itd i wizyta za miesiąc. W 11 tc jak już miałam wszystkie wyniki to założyli mi kartę ciąży, macanki (badanie na samolocie) usg nadal dowcipnie, cisnienie, ważenie. Nie ma się co bać, nic Ci nie zrobią
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 08:41   #3542
Asiuulka89
Zakorzenienie

No wiec wlasnie dlatego ja wkleilam bo jest boska a natamtym watku ciesza z niej jak opetane

Sweet Deligths
ja mylam nim wlosy i tez juz teraz wiem dlaczego mi nie pomagal

Lista powinna byc ogolna co jest potzrebne a nie od razu firmami zalatywac kazdy ma swoja opinie niekiedy one sie starsznie roznia ale to jego swiadomy wybor i jego dziecie wiec co kgoo obchodzi co bede uzywac... ale mamuski na marcowym beda uzywac wszytskiego co pani ekspertradzi

Zebra
nie narzekaj jeszcze masz 3 miesiace do roziwazania a ja ??? umre chyba z nduow tyu bez was wy bedziecie z dzieciaczkami a ja ?? zdychac z nudow

Weronisia..
mozesz sie spodziewac ze zbada cie recznie i zrobi usg jesli jestes w ciazy bedzie ci zadawal pytania wyliczy termin pewnie jakies witaminki poleci... i tyle...
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 08:42   #3543
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha to po ciąży załatwisz on Ciw każej chwili takie wypisze, bo ma Cię w kartotece i każda wizyta jest opisana Tak, że bez stresu jak tylko się dotarło do 10 tyg to nie ma strachu

Asiuulka ech co ja poradze jak mi się takie cuda od wczoraj dzieją... i 2, 5 miesiąca zleci mam nadzieję, bo zmęczona jestem tymi krzyżami wczorajszymi jak tak teraz bolało jak będzie bolało przy porodzie??:O:O:O:O

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-28 o 08:44
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 08:49   #3544
samanthhha
Wtajemniczenie

Nie no to nie chodzi o stres tylko ja miałam takie zaświadczenie ale musiałam je oddac bo było potrzebne przy slubie - chcielismy przyspieszyc bo taka date nam rzuciła wtedy babka że ho ho...
No a ze akurat nie mielismy xero to ddalismy tamto i nie mamy

I sie zastanawialam czy Wy tez tak szybko dostalyscie

Kupiłam se magnez do picia bo w nocy budza mnie skurcze - dzis to juz w ogole masakra byla...

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
weronisiek88 a w którym tygodniu jesteś dokładnie, bo nie wiem może przegapiłam? Ja pierwszy raz byłam w 6tc, prywatnie oczywiście bo inaczej nie odważyłabym się zdjąć gaci, a tak jak wiem, że ktoś bierze kasę za pogrzebanie mi w piczce to przynajmnij zrobi to z odpowiednią czułością, bo ja wrażliwa jestem ale do rzeczy, w każdym razie w 6tc miałam badanie na fotelu, takie wiesz macanki po brzuchu, czy macica rośnie, od środka oglądanie, wziernik i te sprawy i później usg dowcipnie. Było widać pęcherzyk ciążowy i to tyle, więc kazali mi przyjść za dwa tygodnie żeby sprawdzić czy pojawi się serducho i dostałam kwas foliowy i tyle. Na następnej wizycie powtórka z tego co na pierwszej plus znpowu kwas i skierowanie na badania, krew mocz itd i wizyta za miesiąc. W 11 tc jak już miałam wszystkie wyniki to założyli mi kartę ciąży, macanki (badanie na samolocie) usg nadal dowcipnie, cisnienie, ważenie. Nie ma się co bać, nic Ci nie zrobią

No jak Sweet coś napisze to mnie się szczać chce
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 08:52   #3545
Sweet Delights
Zadomowienie

Ja mam to zaświwdczenie, wzięłam sobie od razu jak zmieniałam lekarza, żeby już później nie latac. Ale tak ogólnie to czytałam, że od nas nie mają prawa chcieć takiego zaświadczenia, bo jesteśmy już zaawansowane i co najwyżej to w naszym przypadku mogą chciec udokumentowane trzy ostatnie wizyty. Ostatnio jakoś w wyborczej drukowali te wszystkie zmiany o becikowym, nawet zostawiłam sobie to gdzieś

Asiulka nie będziesz się nudzić, przyjedziesz do osw i będziesz czekac na skurcze a my z Filipem będziemy Ci dotrzymywać towarzystwa

sami och, ach dziękuję, to dla mnie taki komplement

Edytowane przez Sweet Delights
Czas edycji: 2009-10-28 o 08:53
Stary 2009-10-28, 08:53   #3546
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Zebra666 "Od 2 dni to już pewne, rozwija sie we mnie dzidziuś"- w niedzielę, a potem dla pewności w poniedziałek rano zrobiłam test i oba są pozytywne.
Sweet Delights z moich obliczeń wynika, że mogę być w 3 lub 4 tygodniu (ostatni okres miałam 21 września, cykle mam regularne 28dni).

Dziękuję Wam za odpowiedzi, wybiorę się w takim razie na pierwszą wizytę do przychodni, może nie taki diabeł straszny...
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 08:54   #3547
Asiuulka89
Zakorzenienie

No ja zamierzam przyjchac do ostrowa na 2 tygodnie przed porodem i mam nadzieje ze Zuzanna nie bedzie sie szybciej pchala na swiat

wiec bede z wami chodzila na spcerki tzn kulala sie a wy bedziecie isc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 08:55   #3548
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Heja
Stary 2009-10-28, 09:02   #3549
Sweet Delights
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
No ja zamierzam przyjchac do ostrowa na 2 tygodnie przed porodem i mam nadzieje ze Zuzanna nie bedzie sie szybciej pchala na swiat

wiec bede z wami chodzila na spcerki tzn kulala sie a wy bedziecie isc
Szpoko Fistaszka w chustę a Ciebie w wózek bedziem pchac damy radę
Stary 2009-10-28, 09:33   #3550
Asiuulka89
Zakorzenienie

taaa ciekawe jak dasz rade upchac ponad 100 kg

normlanie kocham mojego TZeta wlasnie mi wypomnial ze nic nie robie tylko siedze na forum... poza tym ze ma codziennie obiad na stole snaidanko kolacje. no ale zabieram sie za praswoanie bo mi strasznie marudzi a tak tego nie cierpie normlanie masakara...

rzuccie jakis pomysl na obiad boompletnie nie wiem co moglabym zrobic
Stary 2009-10-28, 09:37   #3551
zebra666
Zakorzenienie

Asiuulka może to? u nas jedna mamusia to nam zapodała na forum i ponoć palce lizać

Zawijasy pieczone z pieczarkami
Składniki
Piers z indyka/kurczaka pocięta i rozbiya jak na zrazy czy kotlety
dwie duże cebule
pieczarki
ser zółty
przyprawy

Piers przygotować, pociąć, rozbić i przyprawić... (polecam samą przyprawą do kurczaka Kamisa)
Cebulkę pociąć w kosteczkę i podsmażyć...Pieczarki umyć, obrać i dusić razem z cebulką dodać przyprawy, sol i zioła (świetnie nadaje smaku do farszu przyprawa KAMIS do ziemniaków)...Jak pieczarki będą już miękknie zdjąć pokrywkę i odparowac wodę, by farsz był "suchy".
Jak farsz ostygnie dodać starty żółty ser i wymieszać...
Farsz nakładać na piersi i zawijać w rulon...zawijać w folię aluminiową ...
Piec w piekarniku ok 200 C ok 40 min

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 09:41   #3552
Sweet Delights
Zadomowienie

Asiulka to niech Tż się sam do roboty weźmie jak taki cwany, albo się zamieńcie, niech on chodzi z Zuzą w brzuchu i niech się nią zajmie a Ty do sprzątania

A na obiad mam dzisiaj żurek z jajkiem i białą kiełbaską i do tego ziemniaczki polane cebulką bo mój Tż uwielbia, inaczej się nie naje smą zupą

Edytowane przez Sweet Delights
Czas edycji: 2009-10-28 o 10:00
Stary 2009-10-28, 10:00   #3553
samanthhha
Wtajemniczenie

Ja też nie wiem co ugotować A nie chce mi się iść do sklepu... Pewnie zapiekanke zrobie i już
Ale cuś mnie głowa ćmi
Stary 2009-10-28, 10:05   #3554
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zeberko przepis wydaje sie smakowac dobrze ale ile roboty ja tak nie lubie pichcic klubie cos szybkiego i dobrego alez wyrodna zonka jestem

ale dziekuje za przepis

Sweet moj to jak jest sama zupa to marudzi mi przez caly dzien takze taka opcja u mnie nie wchodzi
Stary 2009-10-28, 10:12   #3555
Sweet Delights
Zadomowienie

U mnie jak jest zupa na obiad to musi być gotowana kolacja, więc wieczorem bedę pewnie jeszcze jakieś zapiekanki albo jajka robić no chyba, że dzisiaj po wizycie od razu Tż będzie głodem przymierał to jak znam życie wyciągnie mnie do Besta na kebeb i frycie
Stary 2009-10-28, 10:21   #3556
Asiuulka89
Zakorzenienie

ooo raaany beeeeeesttt zapiekanka z leczo i sosem czosnkowym umieram

juz wiem jaki bedzie moj pierwszy krok wostrowie jutro...

juz wiem co zrobie na obiadek Tzet stwierdzil ze chce zeberka... no a dzwonilam do mamusi mojej kochanej i to wcale nie jest takie trudne a nawet wrecz przeciwnie malo roboty... i do tego buraczki i kluski slaskie i bede je sama robic bo sie je prosto robi mniamm mniam

dobra ide dalej prasowac
Stary 2009-10-28, 10:24   #3557
zebra666
Zakorzenienie

Jak coś to to brzmi łatwotez z mamusiowego ucze się tam gotować
Kurczak w carry z kapustką
Składniki
Pierś z kurczaka
biała kapusta
sos pomidorowy primogusto
przyprawy

Pierś obgotować 10-15min w posolonej wodzie.
Potem ją pokroić i doprawić (polecam przyprawa złocista do kurczaka KNORR i carry), podsmazyć na oliwie z oliwek.
Kapuste pokroić dorobno, dac do garnka zalac troszkę wodą i gotować do miękości dodać troszke soli, pieprzu, można dac bulion w kostce lub sypki, jak będzie już mięciutka to dodać kartonik sosu pomidorowego

Stary 2009-10-28, 10:38   #3558
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja lasnie dzisiaj sobie postanowilam ze zakladam zeszyt z przepisami... i dzisiaj sobi wpisze wszytsko juz co umiem zeby jak cos zawsze bylo no nowe dzisiejsze danie i bede wpisywac kazde danie ktore zobacze u nas na forum zawsze sie to kiedys przyda a czasami mozna zapomniec glupiego skladniku...

jeden kosz wyprasowany i to wiekszy czas n ostatnio a potem ide kupic skladniki na obiadek ahhh
Stary 2009-10-28, 10:43   #3559
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja lasnie dzisiaj sobie postanowilam ze zakladam zeszyt z przepisami... i dzisiaj sobi wpisze wszytsko juz co umiem zeby jak cos zawsze bylo no nowe dzisiejsze danie i bede wpisywac kazde danie ktore zobacze u nas na forum zawsze sie to kiedys przyda a czasami mozna zapomniec glupiego skladniku...

jeden kosz wyprasowany i to wiekszy czas n ostatnio a potem ide kupic skladniki na obiadek ahhh
Ja mam taki zeszyt od wczoraj juz wszystko prawie przepisałam do niego- tj. od mamy przepisy an jej drugie dania i zupy i sosy, no i te z mamusiowego ..jak widzę jakiś nowy to go sobie kopiuje w odzielny folder i przepisuje potem do zeszytu:F:F:F Mam nawet tam Twój na Lasagnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 10:48   #3560
Sweet Delights
Zadomowienie

No dwie stare kuchary normalnie a ja tam wszystko z głowy zawsze robię, tylko ciast nie piekę bo mamy jakis kiepski piekarnik i zawsze przypala z jednej strony i wychodzi

mam ochotę na coś słodkiego...idę po parówke
Stary 2009-10-28, 10:56   #3561
zebra666
Zakorzenienie

To co już robiłam z głowy robię, ale wole miec przepis w zeszycie jakbym długo nie robiłą czegoś...i duzo mam takich co nie robiłam jeszcze ale zacznę bo niektóre brzmią tak, ze może dam rade anwet ja kiepska kucharka

Stary 2009-10-28, 11:06   #3562
samanthhha
Wtajemniczenie

Kury domowe Jak i ja

Sprzątnęłam kuchnie - tak jakby...
Sprzątnęłam salon - też tak jakby...
Zamierzam pościelić łoże me maUżeńskie i posprzątać sypialnie bo się kurzy...
Oraz posprzątać pokój mego syna Iwa - tak jakby...
A no i korytarz...
Dobrze, ze łazienka w remoncie to nie trzeba ruszać

Dziewczyny ja mam za dużą chatę Potrzebuję gosposi

Nie robię obiadu bo babcia robi kapustę to podkradnę trochę i dogotuje tylko ziemniaczkóóóffff
Stary 2009-10-28, 11:13   #3563
Sweet Delights
Zadomowienie

samanthhha ja wczoraj po południu z nudów posprzątałam w kuchni i zabroniłam Tż kolację jeść, żeby mi nie nabrudził co prawda nie posłuchał mnie i szykował jakieś tam kanapeczki ale nawet posprzątał po sobie za to ja dzisiaj jak robiłam sniadanie to najpierw cukier rozsypałam a teraz przed chwilą jak byłam po parówe to keczup na podłogę i ścianę wylałam i nawet się sufit ochlapał trochę
Stary 2009-10-28, 11:20   #3564
samanthhha
Wtajemniczenie

O masz Biedniutka

Mi Tż zepsuł ścianę w sypialni ostatnio - w trzech miejscach farba jest zrypana i widać białe ślady takie okropne. I jeszcze oszukaniec wmawiał mi z bananem na twarzy że to nie on A co może ja? Albo Iwo!

Co by tu zjeść
Stary 2009-10-28, 11:21   #3565
zebra666
Zakorzenienie

a ze mnie się śmiałyście jak ryż mnie atakował wszędzie a ja nie wiem czy posprzątam gdziekolwiek... może lekko ogarnę bo nie będę ryzykowała dzisiaj bóli krzyżowych. Nawet do babci nie jadę w tym tygodniu, po wczorajszym poodpoczywam do końca tygodnia zwłaszcza, ze na cmentarze jakieś trzaby jechąc a Tż ma daleko chrzestna pochowaną a na jej grób zależy mu jechać a ja chce z nim,b o może jego babcie się odwiedzi przy okazji i pokaże foty ze ślubu.

Stary 2009-10-28, 11:23   #3566
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ta kuchary ja z tym zeszytem zamierzam sie wybrac do ostrowa i od mamy przeisy zgarnac aona ma tam tyle pysznosci

Zebra polecam Ci jak njabradziej bys zrobila do lasagne... niebo w gebie

juz miesko przyprawione sobie lezy... bedzie lepsze jak sobie troche postoi

ipoprasowalam ogarnelam kuchnie i sie pochwale przyjdzie do mnie pani ktora mi podlogi pomyje okna i lazienki tzn zamierzam aby przyszla bo sie do niej dodzwonic nie umiem duzo nie bierze a ja za duzo rpbic nie moge przez te moje problemy takze pomoc bedzie coz za skromnosc

a ogolnie moja mam jest bombowa ytam sie co do tych zeberek najlepsze a ona ze kapusta czerwona a ja jak sie robu a ona prosto z mostu nie zrobisz tego ale mama wierzy w corunie
Stary 2009-10-28, 11:25   #3567
samanthhha
Wtajemniczenie

Ojeju zapomniałam że w niedziele Wszystkich Świętych.. Będę się przepychać z wielkim brzuchem którego ludzie nawet nie zauważają

Ja nie wyglądam jak ciężarna Na serio... I jeszcze przecież w kurtce się dopinam to już w ogóle jak wychodze to wyglądam normalnie - jakbym piwo lubiła codziennie wypic

Chce mieć ogromny brzuch i to już! Natychmiast!

przypomnijcie mi dziś przed rozmowami w toku żebym obejrzała je bo Zebra coś mówilaś ze o porodówkach czy coś ma byc. ok ok?????
Stary 2009-10-28, 11:28   #3568
zebra666
Zakorzenienie

Asiuulka no faktycznie wierzy w Ciebie okropnie a może taka Ci spasuje surówka z czerwonej?
Trzesz na tarle o grubych oczkach i doadajesz sam majonez- na większą salaterke 1 łyżkę- 2 i jest pyszna... w knajpie gdzie pracowałam się ją serwowało a ludzie pytali o nią zawsze a tam nic nie ma w sumie tylko ten majonez a jest pyszna.

Samanthhha przypomnę, bo dzisiaj mam dzień na lenia to nei zapomne hehehe, a duży to bedziesz miała już niedługo:P będziesz się turlała. u mnei w kurtce też tego nie widać, bo się w nia dopinam ale już niedługo w czym ja będę chodziła masakra.... chyba w koc owinięta i udająca, że to ponczo:F

Mój Tż przed wyjściem do roboty powiedział, że zadzwoni do Green Peace i dadzą mi zastrzyk usypiający żebym się nie stresowała w podrózy i wrzucą do oceanu umarłam

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-28 o 11:31
Stary 2009-10-28, 11:31   #3569
Sweet Delights
Zadomowienie

samanthhha a ścianach to mi nawet nie mów w sierpniu malowaliśmy pokój, żeby było na świeżo jak się Mały urodzi a mój Tż paznokciem od nogi dziurę w tynku wydziubał teraz on śpi przy ścianie bo mi już niewygodnie przeskakiwac iles razy w nocu przez niego do sikania więc ja sypiam z brzegu a on przy ścianie i jakim cudem on to zrobił to ja nie wiem perfidnie dużym paluchem wydziubał i jest dziura
Stary 2009-10-28, 11:31   #3570
samanthhha
Wtajemniczenie

Nie piszcie już o jedzeniu bo mi smaka na wszystko robicie a nie mam nic w mej spiżarce

Chce surówkę!!!
Ale jestem leń... Nawet do sklepu mi się nie chce ruszyć Zresztą pieniędzy nie mam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości