|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Przyczajenie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
Oj przepraszam za błąd w pisowni i proszę bez złośliwości
![]() Encorton był w dawce wg tabeli 1). dawka 0,01g - masa 1tabl 0,225 i 2). dawka 0,02 g - masa 1 tabl 0,235. Pisząc to 1mg i 5mg miałam namyśli preparaty handlowe z fragmentu podanego na egzaminie "Leki współczesnej terapii", gdzie jest kilka wypisanych preparatów handlowych i m.in ENCORTON (Polfa-Pabianice PL) tabl. 1mg i 5mg, octan. P.S. tak wiemy |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Przyczajenie
|
strasznie tu dzisiaj cicho....emocje opadły??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Raczkowanie
|
witaj moooniaaa znalazłaś apteke na staż?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3548 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co? perspektywa zarabiania 800 zł przez 2 lata jakoś mi się nie widzą
![]() ![]() W aptece gdzie pracuję jako pomoc pan technik farmacji z 31 letnim stażem pracy zarabia 2100. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- pani technik farmaceutyczny * poprawka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zadomowienie
|
Staż z Urzędu pracy może trwać maksymalnie rok, ja szczerze nie znam żadnej stażystki która pracowałaby z UP, u nas w szkole mgr też odradzały nam takie apteki, ale wiadomo że i tak każdy się na to zgodzi gdy nie będzie miał innego wyjścia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Przyczajenie
|
Witajcie!!
Ja myślę, że egzaminu raczej nie unieważnią.... Z jednej strony bym chciała, z drugiej nie gdyż znowu przechodzic przez ten stres hmmm no zobaczymy jak to się wyjaśni... A powiedzcie mi- wiecie już jakich form do czopków powinniśmy użyć? 1 czy 2 ? U nas praktycznie każdy wybrał formy jedno gramowe, wybierając je byłam niemalże pewna na 100%, że takie właśnie powinny być dla dziecka 13to letniego, zwłaszcza, że nie znamy jego masy i skoro posługujemy się wzorami do obliczania dawki to wtedy też traktujemy taką osobę jako dziecko! Niestety teraz naszły mnie wątpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Przyczajenie
|
niech ktoś kumaty
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Raczkowanie
|
a tak wogóle jest ktoś na tym forum kto nie zdawał egzaminu,tylko jest na 1 roku albo ma chęć teraz zacząć.Bo mam dosyć dużo projektów(OK.25 z różnych postaci leków),zielnik i dobre notatki z tpl i innych przedmiotów których będę się pozbywać oczywiście w sierpniu jak już będę na 100 % pewna ,że zdam???Chociaż raczej w to nie wątpie ale lepiej poczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Przyczajenie
|
![]()
wiecie co wam powiem ? a raczej zacytuje ? " wy wszyscy jesteście po✂✂✂ani"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Czy byłby ktos zainteresowany sprzedaniem notatek z 1 roku technika farmacji? Jesli tak to dajcie znac na forum, albo gg: 36416873. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja tez mam cale pudlo testow, zeszytow. ale to dopiero jak bede wiedziala ze zdam. to wtedy sie trzeba bedzie kontaktowac albo wymienic na wymiance wizazowej
Edytowane przez agnes188 Czas edycji: 2011-07-01 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Raczkowanie
|
witam. a czy ktoś z wypowiadających się tutaj osób jest po lubelskim studium? ja również jestem zainteresowana zrobieniem technika farmaceutycznego po skonczeniu studiow, czyli za rok. chciałabym jaknajwięcej się dowiedzieć o samej nauce w studium: czy ciężko? czy materiały dostajemy gotowe do uczenia się czy samemu trzeba w bibliotekach szukać? i jak jest w Lublinie i okolicach z pracą po tym kierunku?
#3560 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Mam do was pytanie: czy czas na zrobienie stażu po szkole jest określony? Bo spotkałam się z dwiema wersjami: że nie jest określony oraz że na zrobienie stazu jest 5 lat...
Szukałam już jakichś ustaw o tym mówiących, ale nic nie znalazłam, jak wiecie na 100% to piszcie (może jakiś link do takiej ustawy ![]() Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Przyczajenie
|
czas nie jest określony,masz całe życie na odrobienie stażu
![]() nikt Ci nie odbierze uprawnień po 5 latach. przecież istnieją takie przypadki, że osoba pracuje od początku kariery w aptece szpitalnej przez powiedzmy 20 lat, a tak na prawdę nie ma odrobionego stażu w pełni bo nigdy nie pracowała w aptece ogólnodostępnej |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
nam w szkole mowili ze mamy piec lat zeby zaczac staz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Raczkowanie
|
No właśnie nam też tak mówili, a ja już po raz któryś słyszę, że czas nie jest określony ... I dalej nie wiem...
Czy ktoś wie, gdzie to jest zapisane ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3565 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.zztf.eu/Najczęściej-zadawane-pytania.php dodatkowa informacja Jako stażysta z PUP nie jest możliwa praca na "nocną zmianę" i w ogóle system zmianowy odpada. Tutaj cytat: Cytuj 6. Bezrobotny nie może odbywać stażu w niedziele i święta, w porze nocnej, w systemie pracy zmianowej ani w godzinach nadliczbowych. W praktyce bywa jednak inaczej i raczej rzadko to kontrolują... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Przyczajenie
|
U nas w szkole na początku było mówione, że staż trzeba odrobić w ciągu 5 lat, ale krótko przed zakończeniem roku nasz wychowawca sprawdził to gdzieś i aktualnie czas na zrobienie stażu jest nieokreślony, aczkolwiek może to się kiedyś zmienić
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
edit. Okres odbywania stażu lub przygotowania zawodowego przez technika farmaceutycznego, który otrzymał skierowanie starosty na podstawie art. 53 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. Nr 99, poz. 1001 i Nr 273, poz. 2703 oraz z 2005 r. Nr 64, poz. 565 i Nr 94, poz. 788), może być wliczony do okresu praktyki. Czyli jednak można z PUP. Jakby kogoś interesowało to znalazłam dwa rozporządzenia na ten temat: http://prawo.money.pl/akty-prawne/uj...2,DU,1035.html http://lex.pl/serwis/du/2005/1032.htm Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2011-06-28 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Ja mam takie pytanie. Powiedzcie mi co to jest to standaryzacja o której była tu wcześniej mowa? Ktoś mógłby mi wytłumaczyć
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- A co do stażu to też słyszałam 2 wersje. Albo mamy 5 lat, albo możemy go odbyć bezterminowo... Moje odczucie jest takie, że najlepiej zrobić jak najszybciej, bo nie sądzę, że za wiele będziemy pamiętać za 5 lat- bez bieżącej styczności z tym tematem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Raczkowanie
|
http://www.zztf.eu/Najczęściej-zadawane-pytania.php
z tego wynika, że nie ma określonego czasu na odbycie stażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Przyczajenie
|
Witam Was wszystkie bardzo serdecznie. Zastanawiam się nad pójsciem do policealnego studium farmaceutycznego i zastanawiam się z jakimi studiami to połączyc, może macie jakieś pomysły. Myślę o pracy w aptece
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.