PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko .... - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-15, 08:55   #3541
atinas
Zadomowienie

Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać zdjęcia ,sklerotyczka.
Śliczny ten wózek, ja chyba też będę taki kupować

A ja zalegam nadal w łóżku, myślałam że mi troszkę przeszło ale jak sie wzięłam za robotę to znowu mnie dopadło
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 09:18   #3542
bajka1807
Zakorzenienie

sensuel moj sasiad tez ma tego espiro tylko w wersji lite. bardzo fajny wozeczek i bardzo leciutki. tez o nim mysle chociaz ja caly czas choruje na quinny buzz hehe ale jakos nie usmiecha mi sie bulic za niego ponad 2 tys... no ale zobaczymy co z tego bedzie.

ja wlasnie powoli zbieram sie od tesciow i jade do siebie sie ogarnac i brykam do szkoly. snieg zaczal padac i sie zdolowalam.... bo ja straszny zmarzluch jestem hehe. w ogole dzisiaj wizyta u gina.... tez lekki schiz.

milego deja kochane
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 10:33   #3543
eniggma
BAN stały

Cytat:
sliczny lubie taki żywy kolorek
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 11:21   #3544
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Zebra....jeszcze 6 tygodni przed Tobą .Ciekawe ile z nas przenosi ciąże.Bo ja mam takie wrażenie,że ja na 100%,bo jak pech to na całego
Hmm mam nadzieję, że nie przenoaszę a nawet, że w połowie stycznia się uda z racji większyc rozmiarów małego... Nie mam takiego uczucia, żebym urodziła jeszcze później niż wg. terminu jakoś tak... Ale czy to się sprawdzi zobaczymy

Wózeczek śliczny
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Synku przywitaj się. To zdjęcie jakiegoś 20 tyg,ale musiałam sfotografować i wkleić,bo nie mogłam zeskanować
Śliczny dzidziol i brzusio już całkiem całkiem A Ty wyglądasz pięknie i kwitnąco!!!

a tak w skrócie dla siebie nie zapomnij kapci do szpitala, klapek pod prsysznic, 3ech koszul rozpinanych do karmienia już, czegoś do porodu żeby szkoda nie było w arzie czego, że się zniszczy, ręcznik papierowy taki kuchenny, podkłady poporodowe2,3 paczki, majtki jednorazowe,płyn do higieny intymnej, deliktne mydło, wkładki laktacyjne, stanik do karmienia, szlafrok, laktator,fajne są tez ponoć podkłady do przeiwjania na prześcieradło... Tak z grubsza sobie przypominam co mam..
Dla dziecka kosmetyki, apteczka, ciuszki wg. uznania- bodziaki, pajace, kaftaniki, półśpiochy, skarpeteczki, rekawiczki niedrapki,pampersy, pieluchy tetrowe i flanelowe, smoczek, ja mam butelki mam na wszelki wypadek jakby z karmieniem coś było nie tak, pościel, prześcieradełko do łóżeczka, wypełnienie do pościeli, kocyki., rożek, akcesoria- nożyczki, szczotka, termometr do wody i do mierzenia dziecku temperatury. Tyle mi się przypomniało

mniej więcej to sama dojdziesz do tego co uwarzasz za potrzebne a co za zbędne w trakcie zakupów. Bo np. mam jeszcze mate edukacyjną ale to taki bajer a nei konieczność- odkupiłam za grosze od znajomej.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 12:30   #3545
Sensuel
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczynki za miłe komentarze wózeczka .Faktycznie jest lekki i nie zawiera wiele miejsca.Póki co to jest w piwnicy,bo mój maluch zajechałby go jeszcze przed urodzeniem brata
A to jak się sprawdzi to się dopiero okaże.
Stary 2009-12-15, 13:34   #3546
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
sensuel moj sasiad tez ma tego espiro tylko w wersji lite. bardzo fajny wozeczek i bardzo leciutki. tez o nim mysle chociaz ja caly czas choruje na quinny buzz hehe ale jakos nie usmiecha mi sie bulic za niego ponad 2 tys... no ale zobaczymy co z tego bedzie.

ja wlasnie powoli zbieram sie od tesciow i jade do siebie sie ogarnac i brykam do szkoly. snieg zaczal padac i sie zdolowalam.... bo ja straszny zmarzluch jestem hehe. w ogole dzisiaj wizyta u gina.... tez lekki schiz.

milego deja kochane
za wizytę i napisz nam koniecznie co i jak

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
sliczny lubie taki żywy kolorek
A jak Ty się czujesz? Co u Was słychac?
Stary 2009-12-15, 13:50   #3547
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

sensuel sliczny wozek ja mam podobny model tyle ze V-Travel
alexa dobrze powiedzialas gowniarzowi moze sie chociaz troche wystraszy i da spokoj twojemu dziecku a co do ojca to podejzewam ze przez niego synalek sie tak zachowuje bo skoro ojciec rasista to pewnie w domu tak beszta obcokrajowcow a gowniarz potem w szkole szaleje,a co do wozka to ladny ja szukalam u nas wozka ale tutaj te quinny sa w wiekszosci a mi sie nie podobaja no i drogie sa wiec na allegro sobie upatrzylam i mi siostra kupila w sklepie bo byl tanszy i jutro juz mi go tu przysla
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 16:20   #3548
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Jak tam dziewczynki dzień Wam minął?? Bo my próbujemy załatwić kredyt,żeby nam spłacili komornika,ale pewnie się nie uda.
Dzięki Sensuel za polecenie stronki,teraz już się mniej więcej orientuje.
Zeberka troszkę tego jest,hehe.Chyba najwyższy czas,żebym zaczęła to kupować,te konkretniejsze rzeczy,bo jak na razie to mam same ciuszki.
Ale je się najfajniej kupuje.
Dobrze,że chociaż wózka kupować nie muszę,bo moja mama stwierdziła,że wózek dla wnuka kupują dziadkowie. Ale chyba z nimi po ten wózek będę musiała jechać,bo jak mi wybiorą to szok.
A co tu tak cichutko dzisiaj???Jak się czujecie???

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Ale cichutko tu dzisiaj

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 16:41   #3549
Sensuel
Wtajemniczenie

Może dziewczyny obiadkują ze swoimi TŻtami .Ja właśnie skończyłam robić sernik.I tak się najadłam wylizywaniem,że normalnie pękam w szwach,a gdzie placki ziemniaczane mają się zmieścić
Tak się zastanawiam kiedy skręcać łóżeczko.Mamy co prawda kołyskę już skręconą,ale muszę sprawdzić czy łóżeczko po synku nadaje się dla następnego bejbika .Chyba w styczniu po świętach TŻ namówię na skręcanie.

Anusia....nie ma sprawy.Jak coś to pytaj
Stary 2009-12-15, 17:46   #3550
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Sensuel ładny wózeczek i w moim ulubionym kolorze
Ja niedawno wróciłam z pracki.

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 18:26   #3551
bajka1807
Zakorzenienie

no juz po wizycie.... moj dzidziolek ma 9.99 mm, tetno 150 boze jaka jestem szczesliwa ze zobaczylam tego mojego fasolaka karta ciazy zalozona, 7 tc, dupsko duze bo 63 kg... normalnie jestem w szoku dalej mam brac duphaston i kwas foliowy, narazie zero witamin. ale dzidzius mmmmm malo sie nie poplakalam jak zadzwonilam do TŻ to cieszyl sie jak glupi. pozniej jego tata mi powiedzial ze trzeba go do psychiatry wyslac bo jak zadzwonil powiedzial ze przyjade a pozniej caly czas gadal ze ma 1 cm szalony

moje szczęście
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2009-12-15 o 18:27

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 18:38   #3552
atinas
Zadomowienie

Cytat:
no juz po wizycie.... moj dzidziolek ma 9.99 mm, tetno 150 boze jaka jestem szczesliwa ze zobaczylam tego mojego fasolaka karta ciazy zalozona, 7 tc, dupsko duze bo 63 kg... normalnie jestem w szoku dalej mam brac duphaston i kwas foliowy, narazie zero witamin. ale dzidzius mmmmm malo sie nie poplakalam jak zadzwonilam do TŻ to cieszyl sie jak glupi. pozniej jego tata mi powiedzial ze trzeba go do psychiatry wyslac bo jak zadzwonil powiedzial ze przyjade a pozniej caly czas gadal ze ma 1 cm szalony

moje szczęście
Gratuluję
A nie mówiłyśmy, że wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

A na kiedy masz termin?
Stary 2009-12-15, 18:47   #3553
bajka1807
Zakorzenienie

termin mam na 4 sierpnia.... zobaczymy jak to bedzie bo ja w lipcu mam obrone. mam nadzieje ze sie utrzymam z brzuszkiem.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2009-12-15, 18:54   #3554
atinas
Zadomowienie

Cytat:
termin mam na 4 sierpnia.... zobaczymy jak to bedzie bo ja w lipcu mam obrone. mam nadzieje ze sie utrzymam z brzuszkiem.
Hehe z tym to nigdy nic nie wiadomo
Ja mam na 15 maja a wg usg na 8, chciałąbym samym poczatkiem lub pod koniec kwietnia urodzić żeby na sesję dojść do siebie i wczuć sie w ten rytm
Stary 2009-12-15, 19:07   #3555
bajka1807
Zakorzenienie

no wydaje mi sie to malo prawdopodobne ze dam rade no ale sie zobaczy obronic sie mozna kiedy indziej
Mel B 14/14 ✓

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 19:08   #3556
AgaMili
BAN stały

Sensuel extra wózeczek, kolor w sam raz dla chlopaka .
Bajka widzisz, nie trzeba było panikować, wszystko jest w porządku
A z tym terminem porodu to ja miałam na 20. stycznia a urodziłam 1. lutego
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 19:23   #3557
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
sensuel sliczny wozek ja mam podobny model tyle ze V-Travel
alexa dobrze powiedzialas gowniarzowi moze sie chociaz troche wystraszy i da spokoj twojemu dziecku a co do ojca to podejzewam ze przez niego synalek sie tak zachowuje bo skoro ojciec rasista to pewnie w domu tak beszta obcokrajowcow a gowniarz potem w szkole szaleje,a co do wozka to ladny ja szukalam u nas wozka ale tutaj te quinny sa w wiekszosci a mi sie nie podobaja no i drogie sa wiec na allegro sobie upatrzylam i mi siostra kupila w sklepie bo byl tanszy i jutro juz mi go tu przysla
No to masz fajnie,ze juz masz zakup wozka z glowy to fakt te wozki o ktorych mowisz sa strasznie drogie my znalezlismy wlasnie taki czerwono-czarny ale jak moj zobaczyl ,ze cena ponad 700 funtow to podziekowal
a co do ojca tego gnojka to jest straszny dzis byl w szkole bo chcial wyjasnic cala sprawe zebysmy nie szli na policje i nie zakladali sprawy ,ze to na tle rasistowskim i po 5 min rozmowy moj maz powiedzial mu prosto w twarz,ze nie ma o czym z nim rozmawiac bo z prostakami on rozmowy nie bedzie prowadzil i jak nabierze troszke powagi i rozumu to do rozmowy moga powrocic,to temu palantowi zrobilo sie tak strasznie glupio,ze chcial zaczac rozmawiac jak ze swoim ale moj wtedy podziekowal,bo moj maz dzieciakiem nie jest i nie pozwoli na siebie krzyczec i jechac po sobie jak po szmacie,na koniec mu powiedzial,ze skoro po angielsku nie chcial pan ze mna rozmawiac to ja owszem powroce do rozmowy ale tym razem po polsku i facet zrobil sie czerwony jak burak i spuscil glowe,ale wcale go nie zaluje
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 22:49   #3558
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A ja coś spać nie mogę. Siedzę sobie i wciągam tv. Jeszcze troszkę to się na męża doczekam,bo on po 2 jest w domu z trzeciej zmiany. Jutro idziemy oglądać mieszkanko po 15,zobaczymy co z tego wyjdzie,bo coś nie mamy szczęścia do wynajmu mieszkania.
Bajka widzisz wszystko jest dobrzemusi być,przecież jakby mogło byc inaczej. Tak sobie czytam te wasze terminy porodów i sobie myślę jak mi ta ciąża szybko leci. To już 25 tydzień minie,termin mam na 31 marca,a usg pokazuje na 29,ale ja to bym mogła urodzić małego 26 w moje urodzinki.
Sensuel jak Ty już masz bliziutko do powitania malucha,normalnie szok jak to leci.
Alexa a Ty nie popuszczaj temu dziwakowi!!!Niech sobie nie myśli,że można tak robić. Normalnie dorosły chłop a taki głupi,szok.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2009-12-16, 08:33   #3559
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witajcie z ranaa co tu tak puściutko????
Miłego dnia życze

Gracjanek

Fabianek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-16, 08:36   #3560
zebra666
Zakorzenienie

A ja mam wiyzte u gina ale mi się tyłka w taką pogodę ruszać nie chcę:\

Stary 2009-12-16, 09:02   #3561
Sensuel
Wtajemniczenie

Hejka

U nas biało .Ja zaraz do sklepu lecę po jakieś zakupki.Pięknie jest normalnie na dworku.
Dzisiaj na obiad zrobię chyba dewolaje z masełkiem czosnkowym i sałatkę jakąś do obiadku.

Anusia...no u mnie to 9 tygodni jeszcze,ale znając mojego pecha to dodać do tego 2 tygodnie chyba,bo czuję w kościach że przenoszą bobasa

Miłego dnia
Stary 2009-12-16, 09:38   #3562
alexa1307
BAN stały

Witajcie z rana kobietki
ja wlasnie odprowadzilam dzieciaczki do szkoly i troszke czasu dla siebie mam,mezus spi po nocce a ja chyba pojde podlogi pomyc i panele nablyszczyc,wczoraj juz posprzatalam tylko podlogi zostaly,od ponioedzialku moje pociechy maja juz ferie swiateczne w koncu bedzie mozna sie wyspac troszeczke niby maja na 9 do szkoly ale po 7 trzeba wstac bo zanim ich wyszykuje to mija jakos ten czas
tak wlasnie zerkalam na kalendarz i patrze a tu do Swiat tylko 8 dni zostalo masakra jak to szybko leci jutro ide chyba po reszte zakupkow,na salatke kupie i powynosze do garazu bo pozniej sama nie bede biegala po sklepach i tego wszystkiego dzwigala,pierogi chyba sobie zamowie w polskim sklepie bo jakos nie mam weny na robienie jakas taka ciagle spiaca jestem
dzisiaj moja siostrzyczka rano mi wyslala sms ,ze JEST W CIAZY bedzie jakos juz 8 tydzien i wyobrazcie sobie,ze jakies 2 miesiace temu miala wsadzony ten krazek anty pod skore i jakos nie pomoglo ale Oni sie ciesza bo sie starali i starali a jak juz wydawalo sie,ze jest to ta wredna @ przychodzila spozniona,raz nawet im sie udalo bo testy pokazywaly ,ze jest i beta wyszla ok a po 2 tygodniach @ przylazla,czyli sie nie utrzymala ciaza a teraz na pewno bedzie inaczej,maja sliczny prezent na swieta
ide na herbatke mietowa bo mi jakos niedobrze
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:41   #3563
Sensuel
Wtajemniczenie

Gratulacje dla siostry .No to będziesz miała komu pooddawać po Dorianku,bo ja to nie mam komu za bardzo.
Wróciłam ze sklepu,ale ślisko jest .Normalnie strach chodzić.Ale kupiłam pyszne śledziki z buraczkami i jabłkiem i normalnie zjadłabym cały słoik,ale dla TŻ zostawię i świnia nie będę
Stary 2009-12-16, 13:15   #3564
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny
wczoraj bylam u poloznej.dzidzia rozbrykana serduszka nie dala nam posluchac,.caly czas sie wiercila i uciekala
a tak to wszystko w porzadkupobadala,pomier zyla,krew pobrala...

nic mi sie nie chce dzis robic a musze bo znowu zarosnie mi wszystko brudem

ALEXA gratulacje dla siostry....hihiiii moja tez jest ale juz okolo 31 tygodniu

BAJKA gratulacje i sie nie stresuj tak

ja mam juz wozek kupiony zielony bexa

lece,pozniej wpadne

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:39   #3565
atinas
Zadomowienie

Alexa gratki dla siostry

Ja dziś trochę lepiej się czuję, chyba wygrywam tą bitwę z chorobą
Do tej pory pomagałam mamuśce w porządkach świątecznych i nawet barszczyk szczawiowy ugotowałam, ale jakoś znowu mnie zmogło i czuję się nie tak jak powinnam. Poleżę to przejdzie
Stary 2009-12-16, 14:02   #3566
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

alexa no to super ze siostra w ciazy
a ja dzisiaj zjadlam sniadanie sandwicha mniam kurcze wyczytalam ze jak dziecko jest aktywne w brzuchu to otych samych porach jest aktywne jak sie urodzi a moj to zaczyna szalec od 13 to ok 15 a potem od 22 do 3 lub 4 rano
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 14:58   #3567
eniggma
BAN stały

Cytat:
Napisane przez atinas Pokaż wiadomość
za wizytę i napisz nam koniecznie co i jak

A jak Ty się czujesz? Co u Was słychac?
czuje sie tak sobie. dzisaj miałam usg polokowe i ogolenie wszytko dobrze z dzieciakami. tylko teraz z szyjka mam klopoty i nie wiadomo ile wytzrymamy jeszcze
Stary 2009-12-16, 15:54   #3568
agnieszka09
Wtajemniczenie

ENIGMA dobrze,ze z dzidziolkami dobrze i obys wytrzylala jeszcze troooccchhhheeeee

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 16:49   #3569
eniggma
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
ENIGMA dobrze,ze z dzidziolkami dobrze i obys wytrzylala jeszcze troooccchhhheeeee
najwaznejsze że zdrowe i duże. po 400 gram
Stary 2009-12-16, 17:24   #3570
zebra666
Zakorzenienie

Alexa to widzę same dobre wieściGratuluję ciociu

A u mojego małego wszystko gra i warzy już z jakieś 2600, jest śliczny Teraz jakieś sprzątanko zaczęłam:P może jutro dokończę.

Eniggma to wspanialeDuże dzieciaczki

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-12-16 o 17:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości