przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 08:18   #3541
gagatek06
Raczkowanie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Olcik18 Pokaż wiadomość
ja ostatnio włosy myłam standardowymi szamponami z drogerii, raczej nawilżającymi i tragedii nie było, ale muszę myć głowę codziennie. Rano wstaje to nie jest źle, ale całego dnia to w życiu moje włosy nie wytrzymają( a w trakcie dnia nie mam czasu myć włosów).
Tak jak jedna wizażanka już napisała, u mnie tak samo przetłuszczanie włosów jest spowodowane także dniem cyklu menstruacyjnego.

Dziś mam zamiar kupić szampon Pharmaceris do włosów przetłuszczających się, na KWC jest kilka opinii nie najgorszych, może któraś z Was go używała ???

Co raz bardziej zastanawiam się czy nie wybrać się do dermatologa. Chociaż nie wiem czy jest sens... bo łojotoku nie mam, włosy spokojnie wytrzymują 1 dzień, noc.. dopiero po nocy ok godz. 12, 13 następnego dnia są tłuste. Czy jest sens??
Czy po prostu taka moja natura, bo cerę również mam przetłuszczającą się..
ja stosuje Pharmaceris i jestem zadowolona skóra głowy mnie nie swedzi,włoski myję co trzy dni a przed pharmaceris miałam problemy bo po umyciu na drugi dzien wstyd było wyjść z chaty!-nie było opcji zebym umyła włosy wieczorem i rano miała ładne ,dlatego wstawałam rano i myłam !dostałam go od dermatolog ja mam zielony ładnie pachnie na końcowki włosow nakładam sobie odrobinke odżywki za 5 zł -ziaja tania i dobra! a pharmaceris szampon moze nie tani ale skuteczny jak dla mnie

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez gagatek06 Pokaż wiadomość
ja stosuje Pharmaceris i jestem zadowolona skóra głowy mnie nie swedzi,włoski myję co trzy dni a przed pharmaceris miałam problemy bo po umyciu na drugi dzien wstyd było wyjść z chaty!-nie było opcji zebym umyła włosy wieczorem i rano miała ładne ,dlatego wstawałam rano i myłam !dostałam go od dermatolog ja mam zielony ładnie pachnie na końcowki włosow nakładam sobie odrobinke odżywki za 5 zł -ziaja tania i dobra! a pharmaceris szampon moze nie tani ale skuteczny jak dla mnie
ale do dermatologa warto się wybrać ja tez mam cere wiecznie świecacą!jak byłam u dermat to przepisała mi tez na buzie ale ten temat to nie tu jest poruszanya do dermat warto napewno iść!mi powiedziała ze nadmierne wydzielanie się łojotoku doprowadza do swędzenia jak w moim przypadku skóry głowy, wypadania włosów i jego brzydkiego zapachu.
gagatek06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:11   #3542
dolce&gabbana
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

ale do dermatologa warto się wybrać ja tez mam cere wiecznie świecacą!jak byłam u dermat to przepisała mi tez na buzie ale ten temat to nie tu jest poruszanya do dermat warto napewno iść!mi powiedziała ze nadmierne wydzielanie się łojotoku doprowadza do swędzenia jak w moim przypadku skóry głowy, wypadania włosów i jego brzydkiego zapachu.
Ten szampon Pharmaceris nie jest na receptę?

Mogłabyś się pochwalić co Ci przepisała i jak to zadziałało? Nie masz problemów z trądzikiem? Proszę o odp na PW lub może chociaż TU

dolce&gabbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 14:54   #3543
gagatek06
Raczkowanie

pharmaceris jest bez recepty takze spoko na buzie dostałam differin i effaclar duo ja nie mam tradziku walcze z zaskorniakami i rozszerzonymi poramizobacz na differin

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

ja zapłaciłam za pharmaceris 25 zł
Stary 2010-05-12, 15:50   #3544
dolce&gabbana
Zadomowienie

Cytat:
pharmaceris jest bez recepty takze spoko na buzie dostałam differin i effaclar duo ja nie mam tradziku walcze z zaskorniakami i rozszerzonymi poramizobacz na differin

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

ja zapłaciłam za pharmaceris 25 zł
Dzięki

dolce&gabbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:30   #3545
gagatek06
Raczkowanie

a nie ma za co
Stary 2010-05-13, 07:54   #3546
Jussstta
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Przyłączam się do was w walce z przetłuszczającymi się włosami. Przeczytałam kilka wątków (w tym ten cały !!!), kilka pomysłów wykorzystałam i chciałam podzielić się z wami moimi odczuciami.
Nadal walczę z trądzikiem chociaż mam 27 lat i włosy przetłuszczają mi się u nasady, a końce mam suche od używania sucharki. Aha, i są bardzo cienkie.
Oczywiście warto skonsultować się z dermatologiem, ale ja sama wiem z doświadczenia, że trzeba uważniej przyjrzeć się swojemu organizmowi i zastanowić się co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. U mnie problemy hormonalne (podwyższony poziom testosteronu, nadmierne owłosienie, przetłuszczająca się cera i włosy, trądzik) prawdopodobnie spowodowane są niedoczynnością tarczycy. Piszę prawdopodobnie, bo leczę się dopiero 2 m-ce, ale już widzę lekką poprawę, przynajmniej jeśli chodzi o cerę. Włosy nadal myję co 2 dni, czasami codziennie.
Trądzik leczyłam różnymi specyfikami, w tym prawie rok Izotekiem (retinoidem). W trakcie leczenia Izotekim myłam głowę co 4-5 dni, ale tylko dlatego, że włosy traciły puszystość, ale nie przetłuszczały się prawie wcale. Niestety, po zakończeniu leczenia, sytuacja wróciła do normy, a przypłaciłam to utratą sporej ilości włosów - efekt uboczny . Teraz juz wiem, że nie było warto. Kosztowało mnie to sporo zdrowia i kasy, a efekt mizerny.
W chwili obecnej myję włosy trzema szamponami na zmianę - Rzepą Joanny dla włosów przetłuszczajacych się , Czarną Rzepą Ziaji i Szamponem normalizujący z Apteczki Babuni Joanny. Stosuję metodę OMO. Odżywkę stosuję tylko od pół ucha w dół i mieszam ją z olejem rycynowym. Aha, i wcieram sok z czarnej rzepy w skalp przed myciem, żeby nie wypadały. Piję pokrzywę i skrzyp. Włosy wyglądają lepiej niż kiedyś, ale przetłuszczanie w jakimś znaczącym stopniu nie zmniejszyło się. Liczę na to, że unormowanie poziomu hormonów tarczycy mi pomoże. Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki
Jussstta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 08:14   #3547
gagatek06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jussstta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Przyłączam się do was w walce z przetłuszczającymi się włosami. Przeczytałam kilka wątków (w tym ten cały !!!), kilka pomysłów wykorzystałam i chciałam podzielić się z wami moimi odczuciami.
Nadal walczę z trądzikiem chociaż mam 27 lat i włosy przetłuszczają mi się u nasady, a końce mam suche od używania sucharki. Aha, i są bardzo cienkie.
Oczywiście warto skonsultować się z dermatologiem, ale ja sama wiem z doświadczenia, że trzeba uważniej przyjrzeć się swojemu organizmowi i zastanowić się co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. U mnie problemy hormonalne (podwyższony poziom testosteronu, nadmierne owłosienie, przetłuszczająca się cera i włosy, trądzik) prawdopodobnie spowodowane są niedoczynnością tarczycy. Piszę prawdopodobnie, bo leczę się dopiero 2 m-ce, ale już widzę lekką poprawę, przynajmniej jeśli chodzi o cerę. Włosy nadal myję co 2 dni, czasami codziennie.
Trądzik leczyłam różnymi specyfikami, w tym prawie rok Izotekiem (retinoidem). W trakcie leczenia Izotekim myłam głowę co 4-5 dni, ale tylko dlatego, że włosy traciły puszystość, ale nie przetłuszczały się prawie wcale. Niestety, po zakończeniu leczenia, sytuacja wróciła do normy, a przypłaciłam to utratą sporej ilości włosów - efekt uboczny . Teraz juz wiem, że nie było warto. Kosztowało mnie to sporo zdrowia i kasy, a efekt mizerny.
W chwili obecnej myję włosy trzema szamponami na zmianę - Rzepą Joanny dla włosów przetłuszczajacych się , Czarną Rzepą Ziaji i Szamponem normalizujący z Apteczki Babuni Joanny. Stosuję metodę OMO. Odżywkę stosuję tylko od pół ucha w dół i mieszam ją z olejem rycynowym. Aha, i wcieram sok z czarnej rzepy w skalp przed myciem, żeby nie wypadały. Piję pokrzywę i skrzyp. Włosy wyglądają lepiej niż kiedyś, ale przetłuszczanie w jakimś znaczącym stopniu nie zmniejszyło się. Liczę na to, że unormowanie poziomu hormonów tarczycy mi pomoże. Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki
Jussstta ja mam 26 lat czasem sobie myślę czy nie przechodzę dojrzewania poraz drugiJa tez uzywam odzywki ale naprawde bardzo małą ilośc na końce gdzies trochę nizej ucha najtańszej ziajamam nadzieje ze unormowanie hormonów ci pomoże i zycze powodzenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 09:12   #3548
Jussstta
Przyczajenie

Cytat:
Jussstta ja mam 26 lat czasem sobie myślę czy nie przechodzę dojrzewania poraz drugiJa tez uzywam odzywki ale naprawde bardzo małą ilośc na końce gdzies trochę nizej ucha najtańszej ziajamam nadzieje ze unormowanie hormonów ci pomoże i zycze powodzenia
Ja też Ziaji, mam akurat do kompletu Czarną Rzepę- dla mnie najważniejsze jest, żeby chroniła suche końce. A co do szamponu, to spośród trzech wcześniej przeze mnie wymienionych, największe efekty chyba widzę po normalizującym Z Apteczki Babuni, chociaż na początku stwierdziłam, że to jakiś za przeproszeniem szajs. Po kilkakrotnym użyciu zmieniłam zdanie.
Stary 2010-05-13, 13:22   #3549
gagatek06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jussstta Pokaż wiadomość
Ja też Ziaji, mam akurat do kompletu Czarną Rzepę- dla mnie najważniejsze jest, żeby chroniła suche końce. A co do szamponu, to spośród trzech wcześniej przeze mnie wymienionych, największe efekty chyba widzę po normalizującym Z Apteczki Babuni, chociaż na początku stwierdziłam, że to jakiś za przeproszeniem szajs. Po kilkakrotnym użyciu zmieniłam zdanie.
a u dermatologa byłaś?
Stary 2010-05-13, 16:49   #3550
Jussstta
Przyczajenie

Cytat:
a u dermatologa byłaś?
Na przestrzeni około 10 lat byłam u kilku dermatologów. Ostatnia pani doktor postanowiła mnie leczyc właśnie Izotekiem, zresztą za moją zgodą. Nadal biorę Diane 35, które wielu dermatologów poleca jako sposób leczenia trądziku. Chciałam po prostu przestrzec dziewczyny przed uciekaniem się do tak drastycznych metod walki z łojotokiem i trądzikiem, jakimi niewątpliwie są retinoidy. Tak jak pisałam wcześniej, u mnie po zakończeniu leczenia przetłuszczanie włosów wróciło.
Stary 2010-05-14, 09:07   #3551
G12acka
Raczkowanie

po odstawieniu diane tez Ci wroci, czasem nawet wraca ze zdwojona sila

odstawiam detergenty
G12acka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-16, 09:22   #3552
Chatul
ma zielone pojęcie

G12acka, Twój pomysł z używaniem alg jako zasypki był świetny Caly czas stosuję tę metodę i jest świetnie. Oczywiście cały czas staram się przetrzymywać włosy, no i lakieruję je. Niemniej algi spisują się świetnie!
Stary 2010-05-16, 10:07   #3553
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
G12acka, Twój pomysł z używaniem alg jako zasypki był świetny Caly czas stosuję tę metodę i jest świetnie. Oczywiście cały czas staram się przetrzymywać włosy, no i lakieruję je. Niemniej algi spisują się świetnie!
Wg Ciebie są lepsze od zasypki i czy może działają tak samo?
Stary 2010-05-16, 11:14   #3554
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd masz sproszkowane algi? z ZSK-u? nakładasz zasypkę odrazu po myciu (w sensie jak włosy wyschną) czy na drugi dzień?
Stary 2010-05-16, 11:19   #3555
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
Wg Ciebie są lepsze od zasypki i czy może działają tak samo?
Działają lepiej od zasypki. Włosy się po nich nie elektryzują i nie robią się aż takie matowe.
Za to zapach alg może niektórym nie pasować. Ja go lubię. Moja mama za to mówi, że jest paskudny :P

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A skąd masz sproszkowane algi? z ZSK-u? nakładasz zasypkę odrazu po myciu (w sensie jak włosy wyschną) czy na drugi dzień?
Sproszkowane algi mam z Targów Medycyny Naturalnej. Ale w internecie też można je kupić. W zwykłym, stacjonarnym sklepie niestety nigdy ich nie widziałam.
Stosuję algi drugiego albo trzeciego dnia. Na świeże włosy jeszcze nigdy ich nie nakładałam.
Stary 2010-05-16, 11:40   #3556
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Działają lepiej od zasypki. Włosy się po nich nie elektryzują i nie robią się aż takie matowe.
Za to zapach alg może niektórym nie pasować. Ja go lubię. Moja mama za to mówi, że jest paskudny :P

Sproszkowane algi mam z Targów Medycyny Naturalnej. Ale w internecie też można je kupić. W zwykłym, stacjonarnym sklepie niestety nigdy ich nie widziałam.
Stosuję algi drugiego albo trzeciego dnia. Na świeże włosy jeszcze nigdy ich nie nakładałam.
kurczę, skoro tak chwalisz to chyba spróbuję ale mam plan żeby się pomieszać pół na pół z glinką kaolińską wyedy zapach powinien być mniej wyczuwalny i właściwości ograniczające przetłuszczanie powinny się też zwiększyć... a teraz co ile myjesz włosy?
Stary 2010-05-16, 13:06   #3557
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

to glinką można też zasypywać skalp?
Bo ja cały czas używam Dry-flo... ale chcę to zmienić.
I tak sobię myślę, że muszę mieć mega przetłusczające się te włosy, skoro używam Dry-flo zaraz po umyciu wieczorem, a za dwa dni rano są tłuste : /

Najgorzej jest z włosami przy twarzy, bo przetłaczają się bez względu na to czy są przypudrowane, czy nie. Twarz też pudruję więc nie jest tłusta. : /

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 13:16   #3558
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
kurczę, skoro tak chwalisz to chyba spróbuję ale mam plan żeby się pomieszać pół na pół z glinką kaolińską wyedy zapach powinien być mniej wyczuwalny i właściwości ograniczające przetłuszczanie powinny się też zwiększyć...
Nie wiem czy zapach alg da się tak łatwo wyeliminować. Bardzo intensywny jest.

Cytat:
a teraz co ile myjesz włosy?
Różnie. Jestem w czasie matur teraz więc staram się zawsze porządnie wyglądać. Jak trzeba to nawet co dwa dni myję. A jak nie trzeba, bo mam przerwę miedzy maturami to rzadziej. Np. ostatni raz umyłam w środę wieczorem, a kolejny raz umyję dopiero jutro wieczorem.

Cytat:
Napisane przez illegale Pokaż wiadomość
to glinką można też zasypywać skalp?
Można, szkodliwe to nie jest. Ale u mnie np. zielona glinka nie sprawdziła się jako zasypka. Za to zmieszana z wodą i nałożona na skalp po umyciu ( a po 30 minutach-godzinie spłukana) spisuje się rewelacyjnie.

Cytat:
Najgorzej jest z włosami przy twarzy, bo przetłaczają się bez względu na to czy są przypudrowane, czy nie. Twarz też pudruję więc nie jest tłusta. : /
A lakierujesz włosy? Jak nie to możesz delikatnie spryskać lakierem te włosy przy trwarzy.
Stary 2010-05-16, 20:40   #3559
G12acka
Raczkowanie

Cytat:
super, ciesze sie, ze pomoglam

odstawiam detergenty
G12acka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 08:01   #3560
anjya
Rozeznanie

witam, jeszcze nie zdążyłam ogarnąć wątku i znaleźć jakiegoś szamponu dla siebie ..
jeszcze tydzień temu miałam włosy długości 48cm, czyli generalnie były dłuuuugie i nie miałam problemów dużych z przetłuszczaniem się, myłam głowę co dwa dni, drugiego dnia zawsze noszę włosy związane. ścięłam włosy radykalnie i najdłuższe sięgają gdzieś ramion, a najkrótsze tak do linii szczęki i wydaje mi się, że od tego momentu zaczęły się zdecydowanie bardziej przetłuszczać na drugi dzień nawet w kitku wyglądają już nieświeżo nie wiem, czy to wina że przy krótszych włosach rozczesuję je wszystkie, a gdy miałam długie to tylko właściwie od szyi, bo te u góry wyglądały idealnie .. czy to można wina, że je poprawiam ręką, bo są krótkie.. a może to też wina tego, że teraz mam matury.. generalnie jestem załamana, bo nie chcę ich myć codziennie. zaraz zabieram się za przeszukiwanie wątku, może znajdę jakiś dobry szampon na moje włosy..
przez prawie trzy lata używałam Dermeny i byłam zadowolona, włosy przestały lecieć, sporadycznie trochę ich wypada, zdecydowanie dużo ich odrosło, zawsze miałam taką koronę z malutkich włosów wokół twarzy, ale ostatnio zauważyłam, że skórę głowy mam czerwoną po umyciu i uznałam, że czas odpocząć od dermeny. poza tym używam raz w tygodniu maskę L'oreala Intense Repair, czasem olej kokosowy na końcówki.
myślałam nad nowymi szamponami L'oreala Nature, chciałam kupić szampon nawilżający Cacao, ale znalazłam także Purete Naturelle, który jest do włosów przetłuszczających się. co myślicie o nich? są w 100% naturalne, nie posiadają żadnych sztuczności ..
anjya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 08:30   #3561
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anjya Pokaż wiadomość
myślałam nad nowymi szamponami L'oreala Nature, chciałam kupić szampon nawilżający Cacao, ale znalazłam także Purete Naturelle, który jest do włosów przetłuszczających się. co myślicie o nich? są w 100% naturalne, nie posiadają żadnych sztuczności ..
to że producent tak twierdzi to wcale nie znaczy ze tak jest (a już zwłaszcza jeśli producentem jest l'oreal ), jeśli znasz to wklej skład to Ci podpowiemy
generalnie do przetłuszczających się włosów są najlepsze szampony bezsilikonowe (głównie apteczne i ziołowe)
a co do tego że szybciej przetłuszczają się krótsze włosy to też to zauważyłam, wydaje mi się ze to kwestia tego ,iż jak są krótsze to łój się rozprowadza bez problemu na całej długości i dlatego bardziej to widać...
Stary 2010-05-17, 08:37   #3562
anjya
Rozeznanie

nigdzie nie mogę znaleźć składu, więc póki co pewnie nic się nie dowiem. szampony apteczne i ziołowe .. a Rzepa Joanny szampon wzmacniający do włosów przetłuszczających się?
może za dużo wymagam, ale chciałabym znaleźć taki szampon, który naprawdę pomoże, przyzwyczaiłam się, że dermena 30zł kosztuje, więc jeśli jest coś dobrego w takiej cenie jestem gotowa tyle wydać
anjya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 19:20   #3563
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Cytat:
Nie wiem czy zapach alg da się tak łatwo wyeliminować. Bardzo intensywny jest.

Różnie. Jestem w czasie matur teraz więc staram się zawsze porządnie wyglądać. Jak trzeba to nawet co dwa dni myję. A jak nie trzeba, bo mam przerwę miedzy maturami to rzadziej. Np. ostatni raz umyłam w środę wieczorem, a kolejny raz umyję dopiero jutro wieczorem.

Można, szkodliwe to nie jest. Ale u mnie np. zielona glinka nie sprawdziła się jako zasypka. Za to zmieszana z wodą i nałożona na skalp po umyciu ( a po 30 minutach-godzinie spłukana) spisuje się rewelacyjnie.

A lakierujesz włosy? Jak nie to możesz delikatnie spryskać lakierem te włosy przy trwarzy.
Z jednej strony planowałam używać glinki na skalp, jak i innych "wysuszaczy", ale z drugiej strony planowałam też skalp nawilżać, bo nie wiem co się u mnie sprawdzi. Pewnie przesuszenie na jakiś czas pomoże, ale czy przetłuszczanie nie powróci ze zdwojoną siłą? Nie potrafię się do tego zabrać, wiec narazie tylko pudruję. Można zieloną, a białą? : >

Przed lakierem bardzo się wzbraniam.... ale postaram się jak najczęściej spinać włosy, bo wtedy ogólnie są dużo ładniejsze...i się tak nie przetłuszczają.

i dziękuję za odpowiedź ; *

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 19:23   #3564
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

dziewczyny przyłączam się do wątku
stosuje któraś z was może jakieś płukanki z ziółek żeby włosy przy skalpie mniej się przetłuszczały? słyszałam, że pokrzywa pomaga..

a jaki szampon ziołowy polecacie?

Edytowane przez kolezankaa
Czas edycji: 2010-05-17 o 19:25
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:35   #3565
Charlotte95
Wtajemniczenie

Ja uzywam barwy z czarnej rzepy i jestem zadowolona. Nie wzmaga przetłuszczania, jak niektóre szampony.
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:26   #3566
paspartu
Wtajemniczenie

Ja szampony zmieniłam co chwilę, ostatnio kupiłam rzepakowy z malwy - bardzo przyjemny
jednym z moich ulubionych jest żurawinowy z barwy - też polecam
Stary 2010-05-19, 10:52   #3567
kolezankaa
BAN stały

Cytat:
Ja szampony zmieniłam co chwilę, ostatnio kupiłam rzepakowy z malwy - bardzo przyjemny
jednym z moich ulubionych jest żurawinowy z barwy - też polecam
przedłużają Ci świeżosc włosów?
Stary 2010-05-19, 11:08   #3568
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolezankaa Pokaż wiadomość
przedłużają Ci świeżosc włosów?
Nie, mi żaden szampon nie pomaga na przedłużenie świeżości. Dla mnie szampon jest dobry wtedy, kiedy włosy są oczyszczone, a nie każdy to potrafi (np. drożdżowy z AB jest dla mnie beznadziejny)
Stary 2010-05-19, 11:15   #3569
kolezankaa
BAN stały

Cytat:
Nie, mi żaden szampon nie pomaga na przedłużenie świeżości. Dla mnie szampon jest dobry wtedy, kiedy włosy są oczyszczone, a nie każdy to potrafi (np. drożdżowy z AB jest dla mnie beznadziejny)
aa, a ja własnie szukam takiego szamponu na przedłużenie świeżości
Stary 2010-05-19, 11:25   #3570
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolezankaa Pokaż wiadomość
aa, a ja własnie szukam takiego szamponu na przedłużenie świeżości
Może ten z evy medicy z asebiolem? Poluję na niego od dłuzszego czasu, ale nigdzie go nie ma poza stroną internetową polleny evy.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości