Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz.XXIII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-05, 12:19   #3541
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

kochanym moim majówkom
wszystkiego najlepszego, pięknej pogody tej na zewnątrz i tej w środku Was, aby Wasi mężowie stanęli na wyskości zadania i kochali Was do końca świata

na mnie przyjdzie pora za 2 tygodnie ale jestem z siebie dumna bo dziś dopięłam wszystko na ostatni guzik

wczoraj zapłaciliśmy za salę, zamówiliśmy barmana, dogadaliśmy ustawienie stołów i osobny dla szkrabów (dzieciaki będą mieli swoje menu, owoce, picolo itd ), dostaliśmy dodatkowe 2 pokoje gratis

dziś zamówiłam przystrój kościoła (będzie bosko kwiaty i świece), zamówiłam dla siebie bukiet, butonierki i bukiet dla świadkowej u tej mojej najukochańszej florystki o której Wam ostatnio opowiadałam, że idzie do szpitala ale obiecała, że bukiety mi zrobi

zamówiłam ciasta i tort weselny no i to wszystko na dziś

JESTEM ZWARTA I GOTOWA NA 19 MAJA
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 12:25   #3542
Kessi_86
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
była mowa o brylancikach w obrączce takiej nie da rady powiększyć chyba ze na własne ryzyko ...
Da rade to zrobić mi np. mówił znajomy jubiler po protu oni nie chcą za bardzo bawić się w takie rzeczy jak powiększanie, pomniejszanie czy coś w tym stylu i to są duże koszta

nena fryzura super się prezentuje

Paulinka czytałam że szukasz prostej fryzury na bok upiętej moja znajoma miała taką i wyglądała super, ale nie będę wstawiać tu jej zdjęć
Stary 2012-05-05, 12:45   #3543
Nattiv
Zakorzenienie

Dzwonił do Tż rzeczoznawca i we wtorek przyjedzie oglądać autko. Ciekawe jak wyceni wszystko

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 13:01   #3544
DobraDusza88
Zakorzenienie

Ja tylko na szybko, żeby powiedzieć, że pierwsza próbna za mną Bardzo podoba mi się efekt końcowy, ale na zdjęcia musicie poczekać do wieczora, bo jestem sama i nie ma mi kto fot zrobić

No i niestety przodu nie zobaczycie Ale nie chcę na wątek mej facjaty wrzucać
Stary 2012-05-05, 13:14   #3545
niusia_87
Zakorzenienie

Znalazłam takie coś:
Cytat:
Najważniejsza jest wymiana dowodu osobistego. Powinnaś to zrobić w terminie do 14 dni od daty zawarcia małżeństwa
chodzi o dni robocze?
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 13:38   #3546
malwus20
Wtajemniczenie

Weszłam tylko życzyć dzisiejszym majóweczkom pięknych ceremonii, dużo miłości, cierpliwości, wzajemnego zrozumienia Przy okazji pięknej pogody i świetnej zabawy do rana
Stary 2012-05-05, 13:48   #3547
moniq_87
Raczkowanie

Jakby chodziło o robocze, to by tak napisali... Jeszcze sprawdzałam w ustawie (art.40) jakby co i też jest, że 14 dni...Ale jak np masz podróż poślubną i przyjdziesz kilka dni później to Cię przecież nie zabiją

A stary dowód traci ważność dopiero po 3 miesiącach

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 13:59   #3548
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
A wlasnie przypomnialo mi sie. Wczoraj w nocy dostalam zalamki z powodu sukni... Nie wiem czy dobrze wybralam i czy niepowinnam zmierzyc jeszcze jednej ktora kiedys mierzylam..
I czuje sie fatalnie z ta mysla i niepewnoscia. Moze dlatego ze mam fatalne zdjecia z przymiarki gdzie suknia wyglada dziwnie i jest za duza i nie moge na siebie patrzec w niej... Ale wiem ze jak w salonie babka mnie scisnela to byly pieknie... chyba

No ale masz juz zalatwione, takze luzik. Strasznie mnie wnerwiaja z tymi świadectwami.. na prawde nie rozumiem po co im to.
dokladnie, ze niby jak bede miala 2 na swiadectwie to mnie nie dopusci do slubu?

A suknia jest piekna, Ty wygladasz w niej pieknie wiec bez marudzenia mi tu!!
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

Lejdi po prostu mu się spodobałaś i myślał że może takie czepianie to dobry sposób na podryw

Pokaż koniecznie kolczyki jak odbierzesz
Właśnie był facet od płytek... Jak mnie podliczył to wyglądałam tam
Nie wiem czy będę w stanie siedzieć w spokoju w tej kuchni wiedząc ile zapłaciliśmy, jeszcze dzwonie do TŻta a on najpierw: "ooo ja pie^%&*^%&*le".. a po chwili: nie no dobrze jest, to kupujemy ten sprzęt w przyszłym tyg
Jak o tym myślę to aż mnie mdli...Nie myślałam że tyle nas to wykosztuje a tutaj dopiero płytki położone, malować będziemy sami, dobrze że meble TŻt zrobi, to może zamkniemy się w 10 tysiach
moze wyczytal z mojej twarzy ze nie lubie ksiezy

ojjj... az tak zle z wycena? nie robil Wam wczesniej wstepnej wyceny?

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

Jedziemy z peirwszymi zaproszeniami do rodziny TŻta...
PS. Teściowa z Nami
Ps. Zwariowalam

Bozeeee.. ten kaszel mnie wykonczy

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hejo, wróciłam.
Suknia jest boska. STOP. cycki w niej jak marzenie. STOP choć nie jak Pamela Salceson STOP.
Nie zapłaciłam nic, mam tylko tortem po ślubie kochane panie poczęstować Niestety jakiekolwiek zdjęcia dopiero za tydzień.
Fryzurka zaś wyszła taka:

Trochę płasko z tyłu, wolałam tapir, ale i tak gryzłam paznokcie z nerwów, że nie zdążymy.
Lecem na weselicho. Niestety u mnie pada, więc zanim dojedziemy do Lublina, to pewnie guzik zostanie z tych loczków. Miłego weekendu

dziewczyny - krakowskie lumpki są mi nieznane, ale w niedzielę na Kazimierzu (Pl. żydowski) w godzinach porannych dziewczyny sprzedają nowe i używane ubrania, bardzo dużo perełek. Mam stamtąd fajny trenczyk i już sama nie wiem co jeszcze. Warto też przejść się tak przed zamknięciem (koło 13.00) bo wtedy laski sprzedają po obniżonych cenach. Kiedyś rano sukienka kosztowała 60 zł, potem tą samą dziewczyna mi sprzedała za 30
super ze wszystko wyszlo tak pieknie
hmmm... zapomnialam o niedzielnym kazimierzu bylam tam chyba ostatnio ponad 5 lat temu, bo dla mnie wstawanie w niedziele przed 10 jest niedorzeczne ale moze jak zaczne cierpiec na przedslubna bezsennosc to wpadne tam

Bylam dzisiaj u jednej florystki - powiedziala ze piwonii w lipcu nie ma szukam dalej zatem - takiej u ktorej beda piwonie
Zastanawiam sie tez czy sama nie zakupic piwonii na gieldzie kwiatowej i mamie zlecic zrobienie bukietow, co prawda nie dziala w tym zawodzie, ale uwielbia kwiaty i zawsze jej wszystko wychodzi Jako ze planuje mozliwie najprostszy bukiet to wydaje sie ze nie bedzie to trudne do wykonania

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:05   #3549
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Bylam dzisiaj u jednej florystki - powiedziala ze piwonii w lipcu nie ma szukam dalej zatem - takiej u ktorej beda piwonie
Zastanawiam sie tez czy sama nie zakupic piwonii na gieldzie kwiatowej i mamie zlecic zrobienie bukietow, co prawda nie dziala w tym zawodzie, ale uwielbia kwiaty i zawsze jej wszystko wychodzi Jako ze planuje mozliwie najprostszy bukiet to wydaje sie ze nie bedzie to trudne do wykonania
A "moja" florystka powiedziała, że nie ma czegoś takiego, że w danym miesiącu "nie ma" jakichś kwiatów... Wszystko kwestia sprowadzenia no i... ceny
Stary 2012-05-05, 14:07   #3550
moniq_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
dokladnie, ze niby jak bede miala 2 na swiadectwie to mnie nie dopusci do slubu?

Nasz na szczęście powiedział, że to głupota i nie trzeba... Mam nadzieję, że mu się nie odwidzi

Ja tak będę robić, znajoma z giełdy kwiatowej zrobi mi bukiet, zna się na tym, będzie taniej i stwierdziła, że teraz każde kwiaty są cały rok

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:11   #3551
kindziulindzia
Zakorzenienie

mam pytanie dość nietypowe

czy któraś z Was była by chętna na mój panieński 11 maja
19.05.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-05, 14:14   #3552
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
Jakby chodziło o robocze, to by tak napisali... Jeszcze sprawdzałam w ustawie (art.40) jakby co i też jest, że 14 dni...Ale jak np masz podróż poślubną i przyjdziesz kilka dni później to Cię przecież nie zabiją

A stary dowód traci ważność dopiero po 3 miesiącach
Na wydanie aktu małżeństwa to też jest czas plus weekend majowy

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

JA
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:18   #3553
Madziuniusia
Zakorzenienie

Audrey wydaje mi się, że za bardzo się nakręciłaś. Dlaczego ma z wami nie jechać odwiedzić rodziny? Nie wyobrażam sobie jechać do rodziny TŻ i jak jego mama będzie chciała jechać z nami powiedzieć jej że nie.

Dzisiejszym PM wszystkiego co najlepsze
Stary 2012-05-05, 14:33   #3554
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

buuuu dlaczego mieszkasz w mazowickim.. ja 12 stego mam zjazd ok

no nic.. szykuje sie na imieniny tesciowej.. modlitwy poproszę

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:36   #3555
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
A "moja" florystka powiedziała, że nie ma czegoś takiego, że w danym miesiącu "nie ma" jakichś kwiatów... Wszystko kwestia sprowadzenia no i... ceny
wiem wlasnie nie zyjemy w epoce kamienia lupanego i wydaje mi sie ze wyhodowanie kwiatow w szlarniach to nie jest wiekszy problem

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
Nasz na szczęście powiedział, że to głupota i nie trzeba... Mam nadzieję, że mu się nie odwidzi

Ja tak będę robić, znajoma z giełdy kwiatowej zrobi mi bukiet, zna się na tym, będzie taniej i stwierdziła, że teraz każde kwiaty są cały rok
Oooo... widzisz dajesz mi nadzieje

Cytat:

ja ja wybierz mnie
szkoda tylko ze tak daleko

Stary 2012-05-05, 14:40   #3556
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Wpadam prędko życzyć dzisiejszym majóweczkom wspaniałego dnia i cudownego życia z nowo nabytymi mężami

Ja szykuję się na mój wieczór panieński. Żołądek z nerwów nie daje mi spokoju od rana, ale obleciałam już próbny makijaż nr 2 i jestem zadowolona będą kolory, których się nie spodziewałam, ale o których pisała kawa - brzoskwinia i bakłażan (dla mnie to ciemny, zimny brąz). Dziś mam upał, więc testuję wytrzymałość makijażu

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:43   #3557
kindziulindzia
Zakorzenienie

z tym panieński to ja bardzo serio jeśli jest któraś chętna na balety z Warszawy lub okolic to zapraszam serdecznie
19.05.2012
Stary 2012-05-05, 15:12   #3558
carmelova
Zakorzenienie

Dzisiejszym Pannom Młodym życzę wszystkiego najlepszego, żeby ten dzień był pierwszym z niekończącej się serii niezapomnianych i najszczęśliwszych dni w życiu!

Stworzyłam plik z moimi inspiracjami. Do kogo mogę go podesłać???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg inspiration wall.jpg (60,2 KB, 168 załadowań)
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 15:21   #3559
klaudusk_a
Zakorzenienie

wpadłam na chwilę, więc życzę wam dzisiejsze Pmki dużo uśmiechów w dzisiejszym dniu, pewności siebie, cierpliwości i dobrej zabawy u boku mężów

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 15:43   #3560
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny byłam na próbnej, poszłam na 10 wyszłam o 13 jestem w szoku ale ruch był jak na Marszałkowskiej, nie wiem....mam straszne mieszane uczucia, teraz Wam pokażę jak wygląda próba druga a wieczorem wrzucę próbę pierwszą....serio sama nie wiem czego chcę....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (68,0 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (42,4 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (71,2 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (65,1 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (70,5 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (74,7 KB, 55 załadowań)
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 15:48   #3561
carmelova
Zakorzenienie

Kabriela a jak Ty się czujesz w tej fryzurce? Mi się nie podoba grzywka i to, że jest podzielona na takie pojedyncze strąki. Zaczesałabym ją jakoś na bok.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 16:26   #3562
Kabriela
Zadomowienie

Carmelova i ja mam problem z grzywką bo Ona sama mi się robi w takie strąki, zupełnie nie mam dla Niej pomysłu....zaczesanie na bok za bardzo nie wchodzi w grę ponieważ mam brzydkie czoło ( usiane gwiazdami) makabrycznie będzie wyglądać....
Mam jeszcze pytanie, czy Ona wygląda na ślubną fryzurę, czy przód jest bardzo ulizany?
Stary 2012-05-05, 16:27   #3563
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Kabriela a jak Ty się czujesz w tej fryzurce? Mi się nie podoba grzywka i to, że jest podzielona na takie pojedyncze strąki. Zaczesałabym ją jakoś na bok.
tak, ja uważam to samo inaczej wyglądałoby z grzywka na bok
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-05, 16:33   #3564
marylka80
Zadomowienie

Wlasnie przyszla nasza wydrukowana fotoksiazka:j upi:

I...jest...cudna!!!!!!!:l ove::lo ve:

Normalnie niech juz ten slub sie odbedzie zebysmy mogli te ksiazki juz naszym rodzicom wreczyc...nie moge sie doczekac:jupi :

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Carmelova i ja mam problem z grzywką bo Ona sama mi się robi w takie strąki, zupełnie nie mam dla Niej pomysłu....zaczesanie na bok za bardzo nie wchodzi w grę ponieważ mam brzydkie czoło ( usiane gwiazdami) makabrycznie będzie wyglądać....
Mam jeszcze pytanie, czy Ona wygląda na ślubną fryzurę, czy przód jest bardzo ulizany?
No ja ci powiem szczerze ze mi sie ona tez nie za bardzo widzi...chyba wlasnie przez te grzywke, jakos tak malo slubnie wyglada...i te straki tez jakos tak odejmuja jej uroku...z tylu wyglada calkiem ok, ale z przodu i z boku jakos tak nijak...i ten niby lok wypuszczony to tak ni przypiac ni przylatac...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A nie myslalas zeby pojsc w rozpuszczonych? Bo powiem szczerze ze na tym pierwszym zjeciu, przed fryzura wygladasz 100 razy lepiej niz po...

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2012-05-05 o 16:31
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 16:50   #3565
ladystar
Zakorzenienie

Dziewczyny uzywalyscie magicznych magnetycznych lakierow do paznokci? Ale czad Mam radoche Normalnie maluje, przykladam magiczne plastikowe pudeleczko i po 30 sekundach mam paznokcie w paski

Stary 2012-05-05, 16:55   #3566
Kabriela
Zadomowienie

A to moja pierwsza próbna, też coś w Niej nie tak było....podobno za bardzo powiększa mi głowę...ja już dostaję ciarek na samą myśl o fryzurach nic nie jest tak jak powinno być....
Przepraszam za jakość ale robione były telefonem....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0517.jpg (106,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0518.jpg (95,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0519.jpg (100,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0520.jpg (97,9 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-05-05, 17:04   #3567
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dzisiejszym Pannom Młodym życzę wszystkiego najlepszego, żeby ten dzień był pierwszym z niekończącej się serii niezapomnianych i najszczęśliwszych dni w życiu!

Stworzyłam plik z moimi inspiracjami. Do kogo mogę go podesłać???
JUż dodaje

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-05, 17:07   #3568
Kabriela
Zadomowienie

Marylka gratuluję książki....chyba Ci zazdroszczę, bo mnie jakoś coraz bardziej pod górkę z tym ślubem i weselem i tymi chorymi przygotowaniami...
Stary 2012-05-05, 17:16   #3569
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Marylka gratuluję książki....chyba Ci zazdroszczę, bo mnie jakoś coraz bardziej pod górkę z tym ślubem i weselem i tymi chorymi przygotowaniami...
Nie martw sie wszystko bedzie dobrze u nas tez nie zawsze wszystko udaje sie do strzalu. Piewszy makijaz to byla porazka, drugi ok, ale czy ta trzecia wlasciwa osoba zrobi go tak samo to tez nie mam gwarancji wiec nutka adrenalinki pozostanie do konca
A te wloski to robilas u tego samego fryzjera? Bo wg mnie ta pierwsza zdecydowoanie bedziej ci pasuje i wcale nie powieksza glowy, nie wiem kto ci takich glupstw nagadal...ale jakos tak troche nieprecyzyjnie zrobiona mam wrazenie...
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 17:17   #3570
klaudusk_a
Zakorzenienie

Kabriela mi bardziej się widzi ta fryzura pierwsza Twoja próbna, zaczesana na bok
tak jak dziewczyny pisały to upięcie jest jakoś mało ślubne

a ze spraw ślubnych w sobotę mama z teściową zamówiły ciasto moja mama miała ochotę wybić teściową i jej poidejście do wesela, kobieta przed swoim wyjazdem za granicę pokazała swoje prawdziwe JA

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości