Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 09:31   #3541
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Czytałam o Kamilce na fb - trzymam za nia i synka ogromne kciuki
Dziewczynki,jak wody odchodza to chyba juz urodzi? Na pewno wszystko dobrze sie skonczy i z synek bedzie zdrowiutki
Niekoniecznie Kiedyś czytałam na wrześniówkach, była taka jedna dziewczyna która leżała w szpitalu z cieknącymi wodami dość długo. Nie pamiętam ile ale to zależy od wyników, później jeszcze jakoś te wody uzupełniali
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:32   #3542
niteczka83
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja dziś też miałam ciężką noc także dołączam się do dolegliwości III trymestru W pewnym momencie jak się przekręciłam to myślałam że Maleństwem w środku płuco sobie "zabiłam". Oddechu mi zabrakło a bolało (od razu oczy jak 5 zł). Opowiadałam o tym mężowi a on: "Kochanie musisz uważać, a jak Mały ma teraz dużego siniaka"

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
laski ja wiem ze stalking itp, tylko nie wiadomo od kogo to, myslelismy ze to od tego dawnego gnebiciela, ale po przemysleniu, stwierdzilismy ze to nie on, chociaz mozemy sie mylic, ale jego juz podobno w miescie nie ma, wrocil niby do siebie
nie wiem moze TŻ popyta sie na policji co moga z tym zrobic, czy cos moga, nie wiem, ciarki mnie przechodza
Ja bym zgłosiła to na policję. Przyjąć muszą. Jak będą kolejne to też. Wiem że nie wiadomo kto ale jednak warto.
Mojego tatę kiedyś jeden gostek straszył (taki co z więzienia wychodził) w liście że musi coś tam przyznać (kwestie urzędowe) bo jak nie to on wie że tata ma rodzinę itd. że on zabił człowieka bla, bla... Wyglądało to strasznie. Ja byłam przerażona. Ale pierwsze co zrobił to po poradzie policji zgłosił to prokuraturze. Pomyślałam sobie że gostek może nawet nie był groźny, chciał zastraszyć ale miał przechlapane bo jakby tylko komukolwiek z Nas się coś stało to był pierwszy podejrzany. Z tym że znaliśmy jego dane.

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się po upraniu 8 pralek samych ubranek jeszcze zostały mi dwie pralki ubranek ale zaczęło lać jak diabli .....
Nie odzywałam się bo ledwo funkcjonuję tak mnie koszmarnie boli spojenie łonowe (mam nadzieję że to jest spojenie łonowe a nie wychodzący maluch ) Chodzę okrakiem, siadam jak kaleka nawet w nocy jęczę z bólu przy przekręcaniu się na drugi bok. Czy którąś z Was to AŻ tak boli?
Dziewczyny z Warszawy dzięki za wszystkie namiary i do zobaczenia w piątek .... okrakiem bo okrakiem ale się dotoczę
Ile pralek
Biedactwo z tym spojeniem
A z tym okrakiem to dobre ja za to będę toczyć się jak kuleczka

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Już po usg : waży 2260g :P i ma długie włosy - w usg widac )))
gratuluję usg A ja się cały czas zastanawiam jakie włoski będzie miał nasz synek, czy będzie łysolek jak sie urodzi, czy będzie miał włoski po mnie. I kolor może być ciemne (brunet), blondyn albo rudy.

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
hhe czytam wrześniówki i jedna pisze, że właśnie jej wody odchodzą i sobie do szpitala jedzie i nic ją nie boli jeszcze hehe ta to oaza spokoju chyba na lajcie se pisze o odchodzących wodach :P:P
tp ma na pojutrze
Na sr mówią Nam że najważniejszy jest spokój. Ja jestem panikara więc o spokoju nie będzie mowy. Ale właśnie ostatnio powtarzaliśmy że jak odejdą w nocy wody to mamy nie budzić męża/partnera niech sobie chłopak pośpi bo ciężkie godziny przed nim tylko mamy sobie włożyć ten podkład i spokojnie coś porobić i najeść się za wszystkie czasy bez paniki. W szpitalu jak odchodzą wody i nie ma skurczy to działają dopiero po 6 godz od odejścia. Wyjątek: zielone wody - wtedy szybko do szpitala.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
spora dzidzia
co do prasownaia to w pralce zmniejszylam obroty do 600, zebym nie musiala wszystkiego prasowac
i teraz jak sie suszy to widze ze moze 1/5 jest do prasowania
a reszte poskladam i do szafy hihi
To ja też zmniejszę do 600, mam ustawione na 800 i poprostu zawsze widać pogniecienie.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a u nas znow zwrot w druga strone...mala zaczel juz pic 20 ml 12 razy dziennie,od 3 dni przybiera na wadze,od soboty sie kangurujemy godzinke dziennie,coraz wiecej mala reaguje na bodżce a wczoraj nam powiedzieli ze jej sie woda zbiera w glowce,jakie beda tego nastepstwa nie wiedzą...musza obserwowac,nie mam juz sił,nie wiem jak mam zachowac spokoj przy synkach i zyć dalej...zyje z minuty na minute i dostaje prawie zawalu na sygnal kazdego telefonu PROSZE MODLCIE SIE ZA NASZA CORECZKE!!!!!!!!!!
Muminku trzymamy kciuki i modlimy się za Laurkę. Nie wiem czy to Cię pocieszy ale synek mojej koleżanki "urodzony" w 26 tyg też miał problemy z zbieraniem się wody w główce. Ale rozeszło się. Jest teraz zdrowiutki Zobaczysz będzie dobrze z Laurką - modlimy się o to

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Proszę trzymać kciuki - dziś mamy też przegląd samochodu

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
witam no i wskoczyła mi trójka z przodu zaczynam dzisiaj 30 tydzień 9 kg do przodu, więc nie jest źle, chyba nie dobije tym razem do 20
witaj w klubie, mnie też męczy bezsenność, w pierszej ciąży też to przerabiałam w III trymestrze takie uroki ciąży
30 tygodnia

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
dla dziewczyn ktore nie maja fb wiadomosc od KAMILKAK90 :
Dziewczyny pisze ze szpitala, nie mam jak na wizaz wejsc, w nocy zaczely mi wody odchodzic, takze trzymajcie kciuki za mojego synka. Chca go trzymac w brzuchu jak najdluzeej ale nie wiadomo ile wytrzyma, moze byc kilka godzin a moze dni. Dostaje kroplowki antybiotyk i zastrzyki na plucka. Zalamana jestem. Trzymajcie sie
pobolewa mnie brzuch i momentami twardnieje ale skurczy porodowych nie mam, boje sie jak cholera, dlugo goo w brzuchu nie utrzymaja. a wody z krwia mi leca.
napisze po udg moze bede wiedziala co planuja ze mna, boje sie cesarki, normalnie zalamka. pocieszam sie ze wedlug om to 34tc
Dobrze, że to 34tc. Trzymam kciuki baaardzo mocno każdy dzień jest ważny, będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Czytałam o Kamilce na fb - trzymam za nia i synka ogromne kciuki
Dziewczynki,jak wody odchodza to chyba juz urodzi? Na pewno wszystko dobrze sie skonczy i z synek bedzie zdrowiutki
Jak jest wcześniejszy poród to starają się mimo odchodzenia wód jak najdłużej trzymać maleństwa w brzuszkach. Właśnie podają te wszystkie zastrzyki. Nie wiem ile ale wiem od tej koleżanki co "rodziła" w 26tc że starają się jak najdłużej trzymać - że można jak "odejdą" wody. Nie wiem tylko ile dni tak można.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:32   #3543
kaaamila1
Zakorzenienie

Mojego męża siostra pracuje w Pepco i mówiła, że już coś odłożyła dla naszego malucha.. Póki co same neutralne barwy, ale mam nadzieję, ze jutro dowiem się jaka płeć

Niteczka- nasza położna z SR mówiła to samo o wodach płodowych Bez paniki, na luzaku

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-13 o 09:34
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:32   #3544
fasolka124578
Rozeznanie

Dziewczynki i powiem Wam, że w tym Pepco było sporo różnych, tylko u mnie akurat już były wykupione. Ale chcę podjechać tam sobie jeszcze raz, może uzupełnili zapasy
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:33   #3545
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
od kilku dni boli mnie - strzyka - przechodzi prądem - nie wiem jak to nazwać - tak w górnej części lewego pośladka - myślałam, że to rwa kulszowa, ale mnie uświadomili, że to za nisko na rwę
mam mi powiedział, że możliwe, że macica mi naciska na centralny układ nerwowy dzwoniłam do mojego ginka, kazał mi iść do neurologa. Chcę chociaż raz iść do lekarza na nfz, ale boję się, że mi powiedzą w rejestracji, że termin to oni mają za pół roku, a ja z tym bólem nie wytrzymam, bo nie mogę się w nocy normalnie przewrócić na lewy bok, czasami jak się odwracam na stojąco w lewą stronę to też mnie boli, ciężko mi się " z kucków" podnieść, wsiadanie do samochodu graniczy z cudem.... więc jest to raczej uciążliwe....

miała któraś z Was taką przygodę?
Aga to wcale nie jest za nisko jak na rwę Ból przy rwie może promieniować aż do stopy
Stary 2012-09-13, 09:34   #3546
judkama
Zakorzenienie

Kamili na fb, oby wszytsko bylo w porzadku
w ktorym tc jest wg OM?

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:34   #3547
aerien83
Zadomowienie

fasolka super zakupy dawno w Pepco nie byłam teraz mi przypomniałaś

kaaamila1 o jutro masz usg oby się wstydniś nie wstydził
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:35   #3548
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Mojego męża siostra pracuje w Pepco i mówiła, że już coś odłożyła dla naszego malucha.. Póki co same neutralne barwy, ale mam nadzieję, ze jutro dowiem się jaka płeć

Niteczka- nasza położna z SR mówiła to samo o wodach płodowych Bez paniki, na luzaku
Czyli u Ciebie też maluszek się chowa Ja na połówkowym myślałam, że się dowiem, ale umiejętnie się chował maluszek.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:36   #3549
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
witam, wczoraj już nie miałam siły do was zajrzeć, cały dzień praktycznie poza domem... najpierw zus... 5 minut wywiadu i po wszystkim, ale ze stresu brzuch mnie zaczął boleć... później pojeździliśmy pooglądaliśmy wózki, a na koniec załatwialiśmy sprawy bankowe, i zrobiliśmy duże zakupy bo w lodówce światło było... i tak się wykończyliśmy, że padliśmy... tylko nie dobrze, że mi brzuch zaczął tak twardnieć ; / dobrze że w piątek wizyta!
Mi też wczoraj strasznie twardniał brzuch ale przypuszczam że to przez gina Tak mnie wymacał i wytarmosił moją macicę że szok
Stary 2012-09-13, 09:36   #3550
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

kaaamila1 o jutro masz usg oby się wstydniś nie wstydził
No jak jutro się nie pokaże ( a tak myślę) to 24.09 mam USG III trymestru

Fasolka- na każdym usg, albo odwróci się pupą, albo wsadzi stopę w kroczę, skrzyżuje nóżki itp..

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-13 o 09:38
Stary 2012-09-13, 09:37   #3551
judkama
Zakorzenienie

a doczytalam ze to 34 tc czyli w szpitalu licza 33 tc skonczony, moga ja trzymac nawet ze 2 tygodnie, tylko ta krew z wodami...
bo jesli wody jakies jeszcze zostana, to beda obserwowac CRP, czy nie ma zakazenia i jak najdluzej, bo kazdy dzien dla maluszka na wage zlota jest
masakra

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-09-13, 09:37   #3552
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
witam no i wskoczyła mi trójka z przodu zaczynam dzisiaj 30 tydzień 9 kg do przodu, więc nie jest źle, chyba nie dobije tym razem do 20
witaj w klubie, mnie też męczy bezsenność, w pierszej ciąży też to przerabiałam w III trymestrze takie uroki ciąży
Gratuluję 30 tygodnia I kilogramów zazdroszczę
I współczuję bezsenności Ja (odpukać) jeszcze nie mam z tym problemu
Stary 2012-09-13, 09:41   #3553
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Niekoniecznie Kiedyś czytałam na wrześniówkach, była taka jedna dziewczyna która leżała w szpitalu z cieknącymi wodami dość długo. Nie pamiętam ile ale to zależy od wyników, później jeszcze jakoś te wody uzupełniali
wlasnie czytalam o uzupelnieniu wod plodowych, jakims tak plynem, tylko podobno to sie nie sprawdza do konca bo dziecko za bardzo nie chce rosnac;/

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Mi też wczoraj strasznie twardniał brzuch ale przypuszczam że to przez gina Tak mnie wymacał i wytarmosił moją macicę że szok
o kurde;] az sie poplulam;]]]
Stary 2012-09-13, 09:42   #3554
weronika23
Zakorzenienie

czesc kochane nie nadrobie wczorajszego dnia za diabla
ale dzis bede juz z wami caly dzien spedzialam na strychu zrobilam 2 prania ciuszkow na 56 zostay jeszcze 2 i 4 prania na 62 wiec stwredzam ze mam tego duzo wszytsko niebieskie kremowe zolte czerowone
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:44   #3555
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Fasolka- na każdym usg, albo odwróci się pupą, albo wsadzi stopę w kroczę, skrzyżuje nóżki itp..
Ech, przechlapane. Nasz rozkładał nogi jak na zawołanie - zero wstydu. Ostatnio jak jest większy to tak nóżki razem trzyma ale wystają mu "jajeczka".
Aczkolwiek od 3 wizyt nie możemy zobaczyć na 3d twarzy bo albo przytula się do pępowiny albo do macicy - tak jakby chciał się schować. Lekarz nawet próbował go poruszyć ale ten nasz synek to taki James Bond. I jeszcze udaje że się nie rusza.
Ostatnio to powiedziałam lekarzowi że trudno, nie ma co na siłę - zobaczymy go jak wyjdzie na nasz świat. Najważniejsze że prawidłowo się rozwija
Kaaamila - trzymam kciuki za jutro (aby już okazała/okazał płeć).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 09:46   #3556
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Evvelina a to jest jakieś dodatkowe badanie czy tak sie nazywa usg w III trymestrze? Bedzie dobrze
hehehe zaległe z 2 trymestru, trzeci jeszcze nie rozpoczęty, a kazali czekać tak długo, aby serce było lepiej rozwinięte.

ajjjj ale zimno... byłam z jorusiem na spacerze, a że najwygodniej w klapeczkach to stópki zimne, achhhh szkoda że nie ma męża, więc nie ma kto ogrzać, ale takie rześkie powietrze, chyba wezmę kocyk i na balkoniku na leżaczku z książeczką się rozłożę

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:46   #3557
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Ech, przechlapane. Nasz rozkładał nogi jak na zawołanie - zero wstydu. Ostatnio jak jest większy to tak nóżki razem trzyma ale wystają mu "jajeczka".
Aczkolwiek od 3 wizyt nie możemy zobaczyć na 3d twarzy bo albo przytula się do pępowiny albo do macicy - tak jakby chciał się schować. Lekarz nawet próbował go poruszyć ale ten nasz synek to taki James Bond. I jeszcze udaje że się nie rusza.
Ostatnio to powiedziałam lekarzowi że trudno, nie ma co na siłę - zobaczę go jak wyjdzie na nasz świat. Najważniejsze że prawidłowo się rozwija
Kaaamila - trzymam kciuki za jutro (aby już okazała/okazał płeć).
Oby Bo trochę mdło to moje dziecko będzie wyglądać jak się urodzi, bo same brązy i kremy mam dla niego

Miałam 3 razy usg z 3d i tylko raz pokazało buźkę , ale w 13 t.c..tak więc aktualnie nie wiem jak wygląda..Wstydzioch na maksa z tego mojego malucha

Stary 2012-09-13, 09:48   #3558
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Dzień doberek

Zaraz Was nadrobię chociaz jedną czy dwie strony

Biedny mój mąż dziś się przeze mnie nie wyspał bo tak się kręciłam, że aż sama byłam na siebie zła.A to mi gorąco było ,a to mnie kręgosłup bolał a to biodra....Już mam serdecznie dosyć

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:50   #3559
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Hej laski
a ja wczoraj ewidentnie przesadziłam z tym praniem i prasowaniem, bo cały dzień brzuch mnie bolał i tylko nospa szła w ruch dziś poza ugotowaniem zupki nie planuję nic robić. Po południu jedziemy na kawę do teściów.
za to ze przesadzilas nalezy Ci sie lanie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
witam, wczoraj już nie miałam siły do was zajrzeć, cały dzień praktycznie poza domem... najpierw zus... 5 minut wywiadu i po wszystkim, ale ze stresu brzuch mnie zaczął boleć... później pojeździliśmy pooglądaliśmy wózki, a na koniec załatwialiśmy sprawy bankowe, i zrobiliśmy duże zakupy bo w lodówce światło było... i tak się wykończyliśmy, że padliśmy... tylko nie dobrze, że mi brzuch zaczął tak twardnieć ; / dobrze że w piątek wizyta!!
i o co Ci epytali w ZUS?, wiesz kiedy i jakie podejma decyzje?

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia
sliczne

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Ogólnie wczoraj dzwonił do mnie lekarz u którego przeżyłam największą traumę w życiu, to u niego na badaniu genetycznym dowiedziałam się, że NT=7mm, że mam szanse na zdrowe dziecko, jak 50letnia dziewczyna...
Dzwonił i pytał się jak wyszła amniopunkcja i badanie połówkowe, teraz mam trochę stracha przed tą anatomią płodu, oby nasze maleństwo było zdrowe...
trzeba myslec pozytywnie kochana

Immortal jak sie synek czuje?

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-09-13, 09:51   #3560
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

o kurde;] az sie poplulam;]]]
A bo Ty już brudne myśli masz Tarmoszenie macicy w celach medycznych było oczywiście
Stary 2012-09-13, 09:51   #3561
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Byłam w Pepco przedwczoraj i nie było takich zestawów wrr

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:52   #3562
weronika23
Zakorzenienie

dolaczam do nie przespanej nocy masakra ja nie moge ostatnio spac wiecre sie i wwierce my spacer i zakupy na razie zaliczone teraz znoooow prasowanie nas czeka
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:53   #3563
jo_manh
Rozeznanie

Witam dziewczyny,

wczoraj się nie odzywałam, bo ja dojechałam do pracy to mi się tak słabo zrobiło, że się pokładałam...wygonili mnie z pracy do domu i tak sobie przeleżałam cały dzień i dziś boli mnie tylko głowa...no i troszkę w nocy mnie brzuch bolał i nie mogłam spać. Ale teraz jest już lepiej.

Trzymam kciuki za wizyty
Gratuluje nowych tygodni
I jeszcze mocniejsze kciuki za kamilkaka i muminka

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
muminku jestes z Wami myślami i trzymam kciuki zeby wszystko było ok

ja mam laktator z TT reczny.
Ja tez mam laktator z TT, ciekawe jak się będzie spisywał...

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 09:54   #3564
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Kamilka, trzymam mocno kciuki. Niech synuś wytrzyma jeszcze
Evelinka, za Wasze badania też
i za małą Laurkę

Fasolka, śliczne te ciuszki

ja dzisiaj super przespałam noc ale przy wstawaniu standardowo mnie ból pod żołądkiem złapał. Już sama nie wiem co to
Stary 2012-09-13, 09:56   #3565
kaaamila1
Zakorzenienie

Łącze się z Wami w bólu jeżeli chodzi o ciężkie noce..budzę się miliony razy i kręcę z jednej strony na drugą..

Aaaaaaaaaaa miałam Wam napisać, że mam już koszule do szpitala ! Mama mi kupiła ! Jak jutro dostanę L4 to jak tylko przyjdę do domku to zrobię Wam fotki !

Stary 2012-09-13, 09:57   #3566
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:

ja jutro tez mam wizyte wiec sie razem bedzie stresowaly;p
Cytat:
A bo Ty już brudne myśli masz Tarmoszenie macicy w celach medycznych było oczywiście
no moj M tez mowi ze tarmosi w celach medycznych i teraz z brzuszkiem chodze
Stary 2012-09-13, 10:00   #3567
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Przyjmą

o ile to ten sam ból pleców co mój, to właśnie przechodzi, obstawiałam rwę kulszową, złamane żebro, nerki... ból koszmarny, ale już trochę odchodzi.

Więc mój ginek jak do mnie dzwonił to obstawia że dziecko kopnęło mnie i miałam stan zapalny.

Ogólnie wczoraj dzwonił do mnie lekarz u którego przeżyłam największą traumę w życiu, to u niego na badaniu genetycznym dowiedziałam się, że NT=7mm, że mam szanse na zdrowe dziecko, jak 50letnia dziewczyna...
Dzwonił i pytał się jak wyszła amniopunkcja i badanie połówkowe, teraz mam trochę stracha przed tą anatomią płodu, oby nasze maleństwo było zdrowe...
wszystko bedzie dobrze,lekarz tym telefonem tylko Cie nakrecil i przypomnial te trudne chwile,ale juz teraz takich nie bedzie, zobaczysz sliczne zdrowiutkie malenstwo na usg

Cytat:
Wrzucam zdjęcia
sliczne
Cytat:
o to moze ja jeszcze troche potrzymaja zanim urodzi
Cytat:

Na luzaku? Juz to widze
Nasza kazala sobie chusteczke wlozyc,albo recznik papierowy,byle nie podpaske,bo oni jakis odczynnik na to wyleja i beda wiedziec,ze to wody, oczywiscie w przypadku gdy sie lekko saczy i nie wiadomo czy to juz wody. podobno na podpasce im ten odczynnik nie dziala.
Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
czesc kochane nie nadrobie wczorajszego dnia za diabla
ale dzis bede juz z wami caly dzien spedzialam na strychu zrobilam 2 prania ciuszkow na 56 zostay jeszcze 2 i 4 prania na 62 wiec stwredzam ze mam tego duzo wszytsko niebieskie kremowe zolte czerowone
wow, to bardzo duzo masz ciuszkow, tylko sie nie przemeczaj z tym praniem. Znajac Ciebie to zanim to napisze,to juz z 4 pralke wlaczasz ty nasza mroweczko
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:03   #3568
advena85
Zadomowienie

A ja jestem zła Nie mam czym pojechać na SR ani odebrać nowy dowód Dość mam tej zabitej gwoździami wiochy, gdzie nawet kurka bus żaden nie jeździ

Dziś za to dla odmiany spałam dość dobrze i tylko 2 pobudki na siusiu

Edytowane przez advena85
Czas edycji: 2012-09-13 o 10:04
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:04   #3569
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Oby Bo trochę mdło to moje dziecko będzie wyglądać jak się urodzi, bo same brązy i kremy mam dla niego
Miałam 3 razy usg z 3d i tylko raz pokazało buźkę , ale w 13 t.c..tak więc aktualnie nie wiem jak wygląda..Wstydzioch na maksa z tego mojego malucha
Ja już nie wiem czy lepszy totalny brak wstydu czy jednak taki wstydzioszek. Jak mój mówił wszystkim z dumą że nasz to się rozkłada, widać płeć, to ja oczywiście facepalm "Nie wiem po kim on to ma ale na pewno nie po mnie"
A tak na serio to trzymam kciuki - już musi się pokazać - tyle czekacie

Cytat:
Hej laski
a ja wczoraj ewidentnie przesadziłam z tym praniem i prasowaniem, bo cały dzień brzuch mnie bolał i tylko nospa szła w ruch dziś poza ugotowaniem zupki nie planuję nic robić. Po południu jedziemy na kawę do teściów
za to przesadzenie dziś ma być pełen luz

Cytat:
Wrzucam zdjęcia

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny,
wczoraj się nie odzywałam, bo ja dojechałam do pracy to mi się tak słabo zrobiło, że się pokładałam...wygonili mnie z pracy do domu i tak sobie przeleżałam cały dzień i dziś boli mnie tylko głowa...no i troszkę w nocy mnie brzuch bolał i nie mogłam spać. Ale teraz jest już lepiej.
Uważaj na siebie

Cytat:
ja jutro tez mam wizyte wiec sie razem bedzie stresowaly;p
no moj M tez mowi ze tarmosi w celach medycznych i teraz z brzuszkiem chodze
za jutrzejszą wizytę a co do drugiej części - "w celach medycznych" dobre

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-09-13 o 10:05
Stary 2012-09-13, 10:05   #3570
kaaamila1
Zakorzenienie

Jutro kilka nas jest na wizyty ja mam na 9:30 tak wiec pewnie będę pierwsza

Dzisiaj kto ma wizyty ? Ausente ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości