|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
|
|
|
|
|
#3542 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś też miałam ciężką noc także dołączam się do dolegliwości III trymestru W pewnym momencie jak się przekręciłam to myślałam że Maleństwem w środku płuco sobie "zabiłam". Oddechu mi zabrakło a bolało (od razu oczy jak 5 zł). Opowiadałam o tym mężowi a on: "Kochanie musisz uważać, a jak Mały ma teraz dużego siniaka" Cytat:
Mojego tatę kiedyś jeden gostek straszył (taki co z więzienia wychodził) w liście że musi coś tam przyznać (kwestie urzędowe) bo jak nie to on wie że tata ma rodzinę itd. że on zabił człowieka bla, bla... Wyglądało to strasznie. Ja byłam przerażona. Ale pierwsze co zrobił to po poradzie policji zgłosił to prokuraturze. Pomyślałam sobie że gostek może nawet nie był groźny, chciał zastraszyć ale miał przechlapane bo jakby tylko komukolwiek z Nas się coś stało to był pierwszy podejrzany. Z tym że znaliśmy jego dane. Cytat:
![]() Biedactwo z tym spojeniem A z tym okrakiem to dobre ja za to będę toczyć się jak kuleczka ![]() gratuluję usg A ja się cały czas zastanawiam jakie włoski będzie miał nasz synek, czy będzie łysolek jak sie urodzi, czy będzie miał włoski po mnie. I kolor może być ciemne (brunet), blondyn albo rudy.Cytat:
bo ciężkie godziny przed nim tylko mamy sobie włożyć ten podkład i spokojnie coś porobić i najeść się za wszystkie czasy bez paniki. W szpitalu jak odchodzą wody i nie ma skurczy to działają dopiero po 6 godz od odejścia. Wyjątek: zielone wody - wtedy szybko do szpitala.Cytat:
Cytat:
Zobaczysz będzie dobrze z Laurką - modlimy się o to ![]() ![]() Cytat:
30 tygodnia ![]() Cytat:
każdy dzień jest ważny, będzie dobrze.Jak jest wcześniejszy poród to starają się mimo odchodzenia wód jak najdłużej trzymać maleństwa w brzuszkach. Właśnie podają te wszystkie zastrzyki. Nie wiem ile ale wiem od tej koleżanki co "rodziła" w 26tc że starają się jak najdłużej trzymać - że można jak "odejdą" wody. Nie wiem tylko ile dni tak można. |
|||||||
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego męża siostra pracuje w Pepco i mówiła, że już coś odłożyła dla naszego malucha..
Póki co same neutralne barwy, ale mam nadzieję, ze jutro dowiem się jaka płeć ![]() Niteczka- nasza położna z SR mówiła to samo o wodach płodowych Bez paniki, na luzaku
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-13 o 09:34 |
|
|
|
#3544 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki i powiem Wam, że w tym Pepco było sporo różnych, tylko u mnie akurat już były wykupione. Ale chcę podjechać tam sobie jeszcze raz, może uzupełnili zapasy
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
fasolka super zakupy
![]() kaaamila1 o jutro masz usg
|
|
|
|
#3548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na połówkowym myślałam, że się dowiem, ale umiejętnie się chował maluszek.
|
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mnie wymacał i wytarmosił moją macicę że szok
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
No jak jutro się nie pokaże ( a tak myślę) to 24.09 mam USG III trymestru
![]() Fasolka- na każdym usg, albo odwróci się pupą, albo wsadzi stopę w kroczę, skrzyżuje nóżki itp..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-13 o 09:38 |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
a doczytalam ze to 34 tc czyli w szpitalu licza 33 tc skonczony, moga ja trzymac nawet ze 2 tygodnie, tylko ta krew z wodami...
bo jesli wody jakies jeszcze zostana, to beda obserwowac CRP, czy nie ma zakazenia i jak najdluzej, bo kazdy dzien dla maluszka na wage zlota jest masakra |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję 30 tygodnia ![]() I współczuję bezsenności
|
|
|
|
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane nie nadrobie wczorajszego dnia za diabla
ale dzis bede juz z wami caly dzien spedzialam na strychu zrobilam 2 prania ciuszkow na 56 zostay jeszcze 2 i 4 prania na 62 wiec stwredzam ze mam tego duzo wszytsko niebieskie kremowe zolte czerowone
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aczkolwiek od 3 wizyt nie możemy zobaczyć na 3d twarzy bo albo przytula się do pępowiny albo do macicy - tak jakby chciał się schować. Lekarz nawet próbował go poruszyć ale ten nasz synek to taki James Bond. I jeszcze udaje że się nie rusza.Ostatnio to powiedziałam lekarzowi że trudno, nie ma co na siłę - zobaczymy go jak wyjdzie na nasz świat. Najważniejsze że prawidłowo się rozwija ![]() Kaaamila - trzymam kciuki za jutro (aby już okazała/okazał płeć).
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ajjjj ale zimno... byłam z jorusiem na spacerze, a że najwygodniej w klapeczkach to stópki zimne, achhhh szkoda że nie ma męża, więc nie ma kto ogrzać, ale takie rześkie powietrze, chyba wezmę kocyk i na balkoniku na leżaczku z książeczką się rozłożę
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo trochę mdło to moje dziecko będzie wyglądać jak się urodzi, bo same brązy i kremy mam dla niego ![]() Miałam 3 razy usg z 3d i tylko raz pokazało buźkę , ale w 13 t.c..tak więc aktualnie nie wiem jak wygląda..Wstydzioch na maksa z tego mojego malucha
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Zaraz Was nadrobię chociaz jedną czy dwie strony ![]() Biedny mój mąż dziś się przeze mnie nie wyspał bo tak się kręciłam, że aż sama byłam na siebie zła.A to mi gorąco było ,a to mnie kręgosłup bolał a to biodra....Już mam serdecznie dosyć Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni
|
|
|
|
#3559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
sliczne Cytat:
Immortal jak sie synek czuje? |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Pepco przedwczoraj i nie było takich zestawów wrr
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
dolaczam do nie przespanej nocy masakra ja nie moge ostatnio spac wiecre sie i wwierce my spacer i zakupy na razie zaliczone teraz znoooow prasowanie nas czeka
|
|
|
|
#3563 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny,
wczoraj się nie odzywałam, bo ja dojechałam do pracy to mi się tak słabo zrobiło, że się pokładałam...wygonili mnie z pracy do domu i tak sobie przeleżałam cały dzień i dziś boli mnie tylko głowa...no i troszkę w nocy mnie brzuch bolał i nie mogłam spać. Ale teraz jest już lepiej. Trzymam kciuki za wizyty ![]() Gratuluje nowych tygodni ![]() I jeszcze mocniejsze kciuki za kamilkaka i muminka ![]() Ja tez mam laktator z TT, ciekawe jak się będzie spisywał...
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, trzymam mocno kciuki. Niech synuś wytrzyma jeszcze
Evelinka, za Wasze badania też ![]() i za małą Laurkę ![]() Fasolka, śliczne te ciuszki ja dzisiaj super przespałam noc
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Łącze się z Wami w bólu jeżeli chodzi o ciężkie noce..budzę się miliony razy i kręcę z jednej strony na drugą..
Aaaaaaaaaaa miałam Wam napisać, że mam już koszule do szpitala ! Mama mi kupiła ! Jak jutro dostanę L4 to jak tylko przyjdę do domku to zrobię Wam fotki !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3567 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nasza kazala sobie chusteczke wlozyc,albo recznik papierowy,byle nie podpaske,bo oni jakis odczynnik na to wyleja i beda wiedziec,ze to wody, oczywiscie w przypadku gdy sie lekko saczy i nie wiadomo czy to juz wody. podobno na podpasce im ten odczynnik nie dziala. Cytat:
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
A ja jestem zła
Nie mam czym pojechać na SR ani odebrać nowy dowód Dziś za to dla odmiany spałam dość dobrze i tylko 2 pobudki na siusiu
Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-09-13 o 10:04 |
|
|
|
#3569 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy jednak taki wstydzioszek. Jak mój mówił wszystkim z dumą że nasz to się rozkłada, widać płeć, to ja oczywiście facepalm "Nie wiem po kim on to ma ale na pewno nie po mnie" ![]() A tak na serio to trzymam kciuki - już musi się pokazać - tyle czekacie ![]() Cytat:
za to przesadzenie dziś ma być pełen luz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do drugiej części - "w celach medycznych" dobre Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-09-13 o 10:05 |
||||
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro kilka nas jest na wizyty
ja mam na 9:30 tak wiec pewnie będę pierwsza ![]() Dzisiaj kto ma wizyty ? Ausente ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

jeszcze zostały mi dwie pralki ubranek ale zaczęło lać jak diabli .....

gratuluję usg 

Nie mam czym pojechać na SR ani odebrać nowy dowód