|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXVI
Cytat:
|
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my teraz też tak robimy, wcześniej moczyłyśmy i pozdychały, zobaczymy teraz a cały czas masz je w wodzie? jak wyparuje to od razu dolewasz? czy czekasz na szare korzenie?
|
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie nie rozczulam się za bardzo nad moimi kwiatami
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie moczenie się nie sprawdzilo w ogole....... padaly mi od tego.
za to mój tata dobrze sobie radzi z dwoma storczykami, w osłonce stoja na takiej miseczce, ale ze widać jej dno, i jak je podleje, tak stoja w tej wodzie az nie odparują. piękne ma korzenie, i kwitna mu często. ![]() ja teraz podlewam jak mi się chce raz na 2 miesiące nawet. najlepiej rosna jak się nimi wcale nie zajmuje. w kuchni musiałam zatkac kratke wywietrznikowa, wialo z niej ze hej, zorbilam test zapaliłam zapalniczke, oczywiwiscie ze wialo do domu, otworzyłam okno w kuchni i znowu test, i wtedy ciag był ale zatkalam, co ma mi wiac, nic kaloryfera nie czuc,a za ogrzewanie place
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosia, Kliwia jednym słowem najlepiej je olać
(ale nie dosłownie )
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziu sto lat
Jutro ostatni dzień praktyki na ten rok i w styczniu jeszcze kilka dni..fajne te dzieciaki takie że hej Super panie sateż, zadowolona jestem.
|
|
#3547 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę jeszcze kupić jeden badylek, bo jedna łodyżka opiera się o okno. Cytat:
Cytat:
![]() U mnie akurat nie stoją w wodzie tylko raz za czas robię im kąpiel tak jak mi Iwka poradziła. Ale raz na tydzień/dwa/trzy. jak mi się przypomni i jak widzę, że korzenie tracą zielony kolor. No i rośnie póki co Ana co do tej wody w liściach, to chyba jakiś mit... mnie się na pewno zdarzyło nalać do liści a rośnie! Zobaczymy tylko czy rozkwitnie,a le to inna bajka, łodyżki puścił, liście nowe mu rosną więc nic mu się nie stało. A na pewno nie raz nalałam mu wody. Cytat:
Cytat:
Cieszę sie, że jesteś zadowolona! Dzień dobry PIĄTEK! Wczorajszy wieczór się zdecydowanie przedłużył Piję herbatę a później będę się jakimś red bulikiem ratować
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma nadzieję że nie masz junkersa w domu? ja już myślałam że może mają za dużo światła storczyki u mnie:/ albo nie mam ręki do nich :/ jedni mówią moczyć je, inni podlewać, sama nie wiem, zawsze kończą u mnie w koszu
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
hej:/ byłam u lekarki
dostałam antybiotyk i leżenie.... no to ide poleżec:/ Zuzinko sto lat!!!!! Guciu dzięki
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2013-12-20 o 13:01 |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() No to odpoczywaj! Mam nadzieje, że szybko antybiotyk zadziała
|
|
#3552 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Gucia - ja bym go na wietrzenie ściągała z okna, zwłaszcza jak jest bardzo zimno, bo jednak to tropikalny kwiat i zmrozisz pączki.
Weź pod uwagę, że sezon grzewczy w pełni i jak masz sucho w mieszkaniu to kwiatek nie ma skąd czerpać wilgoci z powietrza, więc może dlatego Ci pączki nie rozkwitają? U mnie jest tak wilgotno, że w domu mamy osuszacze powietrza cały rok, inaczej mam niespodzianki na ścianach. Moje storczyki zawsze miałam przy oknie, ale jak wietrzyłam to powietrze ich bezpośrednio nie owiewało (mam przesuwne drzwi balkonowe). U mnie podlewanie się nie sprawdziło, właśnie ze względu na wilgoć - korzenie by zgniły, a tak raz na jakiś czas do zlewu i po problemie Zresztą jest tyle szkół że głowa boli, trzeba znaleźć swój sposób. No i odmiany są różne. Teraz mam problem z beniaminami jak co roku, bo nie za bardzo lubią jak się grzeje w mieszkaniu, stoją koło okna i kaloryfera, a przestawić ich nie mam gdzie. Myszka - brawa dla Tomka, zuch chłopak, ewidentnie się rozkręca ![]() Rosi - kryminały Camilli Läckberg przeczytałam prawie wszystkie, bardzo mi się podobają, najbardziej mi się podobała "Zamieć śnieżna i woń migdałów" - krótkie opowiadanie, ale zakończenie zaskakuje. Kliwia - sto lat dla Zuzinki!!! Cytat:
Cytat:
Myślę sobie, jak bardzo jesteśmy w tym momencie uzależnieni od technologii. Cytat:
Cytat:
![]() Ja po koszmarnych praktykach w szkole stwierdziłam, że zawód nauczyciel to nie dla mnie ![]() Cytat:
Ja mam dziś wolne Zrobiłam Tż do pracy te babeczki: http://www.mojewypieki.com/przepis/b...odle---rudolfy Powiem tak - jestem tam bohaterem, ludzie robili zdjęcia i wrzucali na FB
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2013-12-20 o 14:08 |
|||||
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anika szybkiego powrotu do zdrowia
|
|
#3554 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliweńka
tutaj na urodziny czy imprezy kupuje się zazwyczaj ciasta, więc jak coś upiekę to znika w tępie błyskawicy Wiesz, że piekarnik w mieszkaniu to nie jest coś oczywistego? Mikrofala tak, ale o piekarnik trzeba się dopytać
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn... zobaczymy czy mama też, bo głównie ona je pielęgnuje, ale nie wiem czy też sobie jakiegoś nie kupię ![]() Cytat:
hej ![]() mam dobry humor wigilia grupowa w porządku, krótko zwięźle. Na imprezę z poczęstunkiem szykuję się na dzień babci i dziadka i wtedy to już dłuższy spektakl... no i wciągam w naukę roli rodziców - a teraz to życzenia piosenka, kolęda, opłatek, prezenciki i tyle, symbolicznie ![]() aaaa i zamontowali bramy garażowe ![]() jeszcze tylko drzwi do kotłowni, bo tamte wymiarem nie spasowały
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2013-12-20 o 17:08 |
||
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Anika zdrówka. Kliwia ucałuj Zuzinkę. Marta u nas jest dyżur : 23, 27, 30, 31. Od 8 do 12 a jak ktoś będzie to max do 16. Ale nikt nawet nie pytał. Zobaczymy. |
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
i tu się zgodzę
u mnie jest tak samo kwitną mi często, mam 3 jeden jest rekordowy bo ma 8 lat - mąż dostał na 18stkę i jest największy i najbardziej wyrośnięty ![]() anika zdrowia ja też przeziębiona zaczęło się od kataru dzisiaj kaszel, ale temperatury nie mam Oleńka ugiglana do pasa, kurujemy się po domowemu właśnie wróciłam z Kina "Igrzyska śmierci - w pierścieniu ognia" rewelacja jak dla mnie, uwielbiam te książki i filmy też codziennie sobie obiecuje, że Was ponadrabiam... nie mam kompletnie czasu ![]() czy ktoraś z Was lepi sama uszka na święta?? moja mama zawsze robiła, kiedyś robiłam wg jej przepoisu w tym roku Wigilia u nas z rodziną męża i sama robię uszka - chcę zrobic takie prawdziwe z dziurka w środku, z przepisu Gesslerowej lub okrasy - to znaczy o ciasto mi chodzi bo przepis na farsz rodzinny nie zmienię no i pytanie, czy któraś z Was robi uszka z mąki, wody i soli - bez jajek ? - bo oni takie przepisy maja ![]() jutro/w niedzielę się za to zabieram zamrożę i we wtorek rano wyciągnę - robie też karpie i surówki więc nie dam rady wszystkiego na świeto - biorąc pod uwagę, że mam 5 karpii do obrobienia ![]() no i pakowanie prezentów mnie czeka ale to z Oleńka |
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
agus, kolezanka robi pierogi bez jajek i wychodzą
![]() iwka usmialam się z tych zdjęć babeczek ![]() ![]()
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2013-12-21 o 10:06 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Aguś ja robię ciasto na pierogi bez jajek i jest bardzo dobre, delikatne Podobają Ci się filmy Igrzyska śmierci? Ja widziałam tylko pierwszą część i więcej nie obejrzę ![]() Zaraz bierzemy się za pieczenie świątecznych ciasteczek
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
ktosia my tez:d tylko maslo musi mi się ugrzać
|
|
|
|
#3562 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igrzyska smierci - najpierw byłam w kinie na pierwszej części, rewelacja później kupiłam cała trylogię, przeczytałam druga część 0 książka lepsza ale film świetny - ogólnie czekam na trzecią część ![]() Ola dzisiaj nieznośnica mała, położyłam ją, może coś w domu porobię...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś ciasto na pierogi robię z przepisu Anuli
3 szklanki mąki 2 łyżki oleju 1 płaska łyżeczka soli 1 szklanka wrzącej wody Zawsze wychodzi |
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce zrobic bez tłuszczu takie jak na kolduny maka woda i sol i to wszystko
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguś - ja nie pomogę, pierogi robiłam może raz w ciągu ostatnich lat a ciasto i tak przygotowywal ktoś inny.
Igrzyska Śmierci (chociaż tytuł znowu pozostawia do życzenia), podobały mi się, drugi film bardziej niż pierwszy (kostiumy Wiadomo, że muszą poobcinać wątki bo film by trwał ze 4 godz.Książki 1-2 świetne, ale zakończenie książki trzeciej ... jak dla mnie na siłę, byłam rozczarowana.
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś polecam
http://www.ewawachowicz.pl/ na glównej powiniem wyświetlić się przepis
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
anika dzięki
ale zdecydowałam się na ciasto na kołduny, bez jajek i tłuszczu jutro robię
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

tak aby spód był zakryty
było bardzo miło i ciepło 
Generalnie nie rozczulam się za bardzo nad moimi kwiatami
Super panie sateż, zadowolona jestem.
myśleliśmy że mszyce ale chyba nie, no i teraz są spryskane jakąś chemią. Prawdopodobnie jak kupiliśmy storka w markecie to stąd to przywlekliśmy... do tego te marketowe miały wśrodku ślimaki 

jak dla mnie na siłę, byłam rozczarowana.